Новини

Райкос Тех: Капацитивни сензори за екстремно висока температура на околната среда KXS-Extreme от Rechner Sensors

24.04.2019 г.

Немската компания Rechner Sensors проектира и произвежда сензори, които се характеризират с иновативна технология и високо качество. „Универсалната природа на този тип сензори им позволява да бъдат използвани в различни приложения с висока температура на околната среда. Портфолиото на Rechner Sensors включва няколко продуктови серии капацитивни сензори за температури на околната среда 100 °C, 120 °C и 160 °C. Високотемпературните сензори KXS-Extreme са разработени за екстремни температури на околната среда или на контролирания флуид до +250 °C“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех, която предлага изделията на Rechner Sensors в България.Капацитивните сензори за високи температури на околната среда KXS-Extreme се отличават с широка зона на чувствителност, която може да бъде до 10 пъти по-голяма от стандартната.


Благодарение на отделния аналитичен блок, сензорите от серията KXS-Extreme могат да се използват за приложения, чиято температура на околната среда достига до максимум 250 °С. Технологията, използвана в тези сензори, се основава на патентования от Rechner Sensors измервателен метод с 3 електрода.


„При него единият от електродите е отделен от другите и изведен във външната среда. Серията включва сензори KXS с размер на цилиндричното тяло от M5x1 до M32x1.5, както и правоъгълни капацитивни аналитични блокове KXA. Корпусите на сензорните тела са изработени от PTFE/неръждаема стомана, PEEK/неръждаема стомана или изцяло от PEEK“, поясниха от Райкос Тех.

 

Високотемпературните сензори се използват в контейнери за термолепила, в сушилни пещи или в автоклави. „Датчиците KXS намират приложение за измерване нивото на течности, пластмаси или насипни материали, като позволяват измерване през неметални прегради. Освен това, те могат да бъдат прилагани в качеството им на крайни изключватели или импулсни генератори за броячи, както и за безконтактен контрол на положението и много технически други задачи“, допълниха в заключение от Райкос Тех.


Повече информация за Райкос Тех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Райкос Тех, Rechner Sensors

Още от Енергетика (ВЕИ)