Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Цялостно решение за тестване на трансформатори и подстанции? Megger представя компактната система Trax

10.03.2020 г.

 

 
Нуждаете се от цялостно решение за тестване на трансформатори и подстанции? Многофункционалната система за изпитване Trax на Megger е отговорът на Вашето търсене. „С високоефективен софтуер и интуитивен интерфейс, базиран на приложения, от Megger са избрали най-доброто от гамата оборудване за тестване на мощност, като са добавили допълнителни функционалности. И всичко това е опаковано в лесна за транспортиране кутия“, обявиха за Инженер.bg от Мегер България – дъщерно дружество на доказания международен производител.


Оптимизирани за тестване на трансформатори и подстанции, системите Trax могат да изпълняват повече от 20 различни тестови функции, включително измерване на съпротивлението на намотката, коефициент на преобразуване, възбуждащ ток, импеданс (пълно съпротивление) на късо съединение, tan delta (б.ред. изпитване за коефициент на мощност и коефициент на разсейване) и капацитет, тестване на CT и VT, както и синхронизация и анализ на движението на прекъсвачите.


„Тестовите системи позволяват да се генерират и измерват с висока точност широк диапазон от токове и напрежения. Така например Trax 220 има максимален капацитет на изходен ток от 200 А, докато Trax 280 го разширява до 800 А. И за двата модула е предвидена опция за добавяне на буфер за ток, с който тази стойност може да достигне до 2000 А“, разясниха от Мегер България.


Потребителите имат възможност да избират между пълен ръчен контрол или използване на вградените Trax приложения.


В тестовите системи Trax са интегрирани някои от последните технологични иновации на Megger:

 - Динамични измервания на стъпков превключвател по време на натоварване;

 - Индивидуална корекция на температурата при tan delta измерванията;

 - Детекция на зависимостта от напрежение за автоматично предупреждение.


Серията Trax включва три модела: Trax220 и Trax280, които имат интегрирани цветни сензори на потребителския интерфейс и за визуализиране на резултатите от теста, и Trax219, който е с възможности, подобни на тези на Trax220, но няма сензорен екран и е проектиран да работи във връзка с външен компютър.


„Trax220 е най-лекият тестов уред от този тип и дори може да бъде транспортиран по въздух като борден багаж”, подчертаха от българското дъщерно дружество на Megger.


За да се осигури максимална безопасност на оператора, всички тестови уреди Trax включват вградено детекторно заземяване, двойни блокировки и др. Предоставя се също така и възможност за свързване на предупредителен светлинен индикатор.


Повече информация за Мегер България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Megger, Мегер България

Още от Енергетика (ВЕИ)