Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Солда: Задвижванията на Rotork – комбинация от експертен опит и иновации за всички сфери на индустрията

01.04.2020 г.


За да отворим водопроводния кран, да включим бойлера или пък да заредим автомобила си, ние използваме оборудване за управление на потока. „Повече от 60 години специалистите се доверяват на продуктите на компанията Rotork заради използваните в тях иновативни и надеждни методи за управление на течни и газови флуиди. Компанията непрекъснато се развива, като в нейната структура влизат различни марки, например Soldo, Bifold и YTC. Компанията е един от световните лидери в разработката на задвижващи механизми за автоматизация на промишлена арматура с електрическо, пневматично и хидравлично задвижване, с единично или двойно действие, които намират приложение в нефтената и газова промишленост, водоснабдяването и канализацията, енергийната, корабостроителната, миннодобивната, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химическата промишлености“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Солда, която е оторизиран дистрибутор за България на продуктите на Rotork.Електрически задвижвания


Rotork е създател на интелигентните електрически задвижвания IQ, в които са използвани редица иновативни технически решения на компанията, а именно: корпус с двойна изолация, възможност за дистанционна настройка чрез използване на инфрачервен порт, регистриране на данни и разширени диагностични възможности“, допълниха от фирма Солда. Към подобренията са и наличието на Bluetooth връзка и дисплей с по-добри характеристики. Компанията произвежда задвижвания както за общи, така и за специални приложения за атомната енергетика, офшорни платформи, кораби и взривоопасни зони.

 

Функционалността и надеждността на серията IQ е достъпна практически за всички вентили, включително многооборотни (ротационни), четвъртоборотни, изолиращи и регулиращи. Задвижванията са сертифицирани по съответните стандарти и за херметични и взривоопасни приложения.


 

Хидравлични и пневматични задвижвания


Компанията Rotork произвежда широк спектър от хидравлични, пневматични и електрохидравлични задвижвания за автоматизация на индустриална арматура с приложение в различни промишлени отрасли.

 

Много от задвижванията са разработени за работа при критично високи скорости или в режим на аварийно спиране в тежки експлоатационни условия, като някои от тях могат да се използват за подводна експлоатация на дълбочина от стотици метри.


 

Регулиращи задвижвания


Регулиращите задвижвания се използват за управление на промишлена арматура. Rotork произвежда линейни, ротационни, както и четвъртоборотни изпълнения на регулиращи задвижвания с широк диапазон на техническите параметри (б.ред. въртящ момент, осево усилие, температурен режим, източник на захранване) и допълнителни опции. Устройствата се предлагат с възможност за цифрова връзка чрез комуникационен протокол Modbus, HART, Profibus, Foundation FieldbusTM, RIRO и Pakscan.

 

Редуктори с чревячни, с конични или зъбни предавки


Портфолиото на Rotork включва и продуктова линия от различни видове редуктори – чревячни, с конични или зъбни предавки – за ръчно или автоматизирано управление на приложения с общо или специално предназначение. Предлагат се различни вариантни изпълнения с широк избор относно техническите характеристики и допълнителните опции.


 

Повече информация за Солда ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Солда ЕООД

Още от Енергетика (ВЕИ)