Новини

Бърза и лесна визуализация на температурни разлики с новата термокамера Bosch GTC 400 C Professional

13.04.2018 г.

Термовизионната камера Bosch GTC 400 C Professional е сред най-новите предложения в областта на измервателната техника на световно признатия немски производител Bosch, съобщиха за Инженер.bg от Бош, направление Електроинструменти. „GTC 400 C Professional позволява бързо визуализиране и лесно документиране на температурни разлики. Камерата създава убедително топлинно изображение с подробна информация, което позволява да се направи бърза оценка на ситуацията. Освен това улеснява извършването на важни констатации, необходими при изготвяне на предварителни оферти и дава възможност да се проверят резултатите от работата“, допълниха от Бош, направление Електроинструменти.


С новата термокамера лесно се проверява равномерната работа на системи за отопление; откриват се места с прегряване в електрически инсталации; топлинни мостове; места, в които има загуби на енергия, както и източници на въздушно течение. „GTC 400 C Professional надеждно идентифицира слабите места и осигурява бърз обзор, подпомагайки работата във всяка фаза от проектите: от консултиране на клиентите с визуализация на проблемните области до последваща проверка и ефективно документиране на работата“, заявиха от Бош, направление Електроинструменти.


Камерата е оборудвана с Wi-Fi модул, който се използва за създаване на собствен Wi-Fi hotspot. Чрез свързване на смартфон или таблет към инструмента, топлинните изображения, включително измерените данни, лесно се импортират в приложението Measuring Master на Bosch. Това позволява предаването им на клиенти, колеги или партньори. Изображенията могат да бъдат редактирани директно в приложението или да бъдат прехвърлени на компютър чрез USB и да се редактират допълнително с помощта на безплатния софтуер за GTC, което подпомага изготвянето на отчети и оферти.Широкото зрително поле на камерата от 71о осигурява детайлна картина, дори, когато изображението е взето близо до обекта. В запаметените изображения с разделителна способност 160x120, всеки един от 19 200-те пиксела на 3.5-инчовия дисплей съответства точно на една точка от измерването и осигурява подробно, информативно изображение. „Високата топлинна чувствителност на камерата позволява да бъдат отчетени, дори най-малките температурни разлики“, поясниха от Бош, направление Електроинструменти.

 Работата с GTC 400 C Professional е интуитивна. За да се направят леките температурни различия или контрастите още по-видими, камерата позволява избор между различни цветови режими на топлинно изображение. Най-студеният и най-топлият пиксел се маркират автоматично. Динамичната скала също се адаптира автоматично към измерените минимални и максимални стойности, но може да бъде фиксирана и чрез режим на заключване. Това дава стандартизирана референтна скала с идентична визуализация, която може да бъде полезна за измервания в няколко помещения с различни температури. Инструментът е със степен на защита IP 53 от прах и водни пръски.

Технически характеристики на GTC 400 C Professional:

 - Измервателен диапазон: -10°C ... +400 °C;

 - Точност: ± 3°C / ± 3%;

 - Термална чувствителност NETD* < 50 mK;

 - IR датчик: 160 x 120, 19 200 пиксела;

 - Зрително поле: 71°;

 - Дисплей: 3.5” цветен дисплей;

 - Защита от прах и водни пръски: IP 53.


* 1 NETD (Net Equivalent Temperature Difference).Повече информация за Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимков материал: Бош, направление Електроинструменти

Още от Енергетика (ВЕИ)