Новини

Вижте „откъде бяга топлото“ и спестете усилия и средства за неефективни ремонти с „Термография на сгради от EVN“

27.01.2020 г.


Термографията е ефективен съврeменен метод за определяне на топлинното състояние на сгради. Този тип обследване е важна стъпка и добра инвестиция, когато оценявате качеството на строителните работи след ремонт или саниране, планирате мерки по енергийно обновяване, търсите причини за течове, поява на мухъл или влага в определени зони, избирате и вземате решение за покупка или продажба на имот. Специалистите от EVN България препоръчват термографското заснемане на сгради да се извършва в студените месеци, тъй като разликата в температурата вън и вътре в обекта помага проблемите да се откроят много по-ясно. Ето какво научи още Инженер.bg за ефективното справяне с най-честите причини за топлинен дефицит в една сграда. 

 

 

Теч, мухъл и загуба на топлина въпреки изолацията? Много от нас са водили не една неравна битка с тези така упорити проблеми. „Топлинната диагностика на имота с помощта на термографска камера дава яснота как да се действа в такива моменти. Заснемането с тази техника намира точните причини за дефектите в сградата, локализира всеки проблем и така спестява усилия и средства за неефективни ремонти“, заявиха от EVN.

 

 

Какво представлява термографията?

 

Термографията е съвременен метод за топлинна диагностика и прецизно обследване на енергийното състояние на имот или сграда. С помощта на инфрачервена камера невидимите за човешкото око топлинни потоци се улавят и преобразуват в инфрачервени снимки – термограми. На термограмите разпределението на топлината по повърхността на изследваните елементи се визуализира в различни цветове според измерените температурни стойности. Светлите цветове отговарят на топли повърхности, а тъмните цветове – на студени. По инфрачервените снимки безпогрешно може да се анализира състоянието на имота или сградата и да се локализират скрити проблеми.

 

 

„Термографията е необходима, когато имате съмнения за доброто състояние на личния ви имот или сградата, която обитавате – например хладни помещения при същевременно висок разход за отопление, мокри от теч стени или поява на мухъл. Термографското заснемане ще помогне за установяване на причините без необходимост от пробиване или къртене. Проверката на състоянието на сградата ви позволява да инвестирате разумно, да отстраните проблемите и да се наслаждавате на топъл и уютен дом“, обясниха от EVN.

 

Какво включва термографската диагностика от EVN?

 

 

 - Професионално заснемане с камера, марка Flir – пазарен лидер при термовизионната техника;

 - Подробно и точно диагностициране от експерти с доказан опит в областта на енергийната ефективност;

 - Индивидуален доклад с включени инфрачервени снимки и анализ на състоянието на заснетите участъци.

 

„За да бъдем максимално полезни, в анализа от доклада обръщаме специално внимание на местата с най-изявени проблеми и предлагаме на всеки клиент препоръки и мерки за тяхното трайно отстраняване“, добавиха от компанията.

 

В EVN България могат да се реализират специалисти от различни бизнес области, например инженери по електротехника, електроенергетика, топлотехника и топлоядрена енергетика; IT специалисти и др. Като част от философията на EVN да създава нови възможности за младите хора в България, от 2006 г. в компанията се провежда стажантската програма „Младежи с бъдеще“Тя е още един начин, по който EVN осигурява заетост в една динамична и иновативна среда и подкрепя трудолюбието, амбицията и таланта.

Запознайте се със свободните работни места към момента на https://evn.bg/Home/Careers.aspx

 

 

Видове термография на сгради от EVN

 

EVN предлага три вида професионална термография на сгради, за да отговори максимално точно на нуждите на своите клиенти:

 

Външна термография на сгради

 

 

Този вид термографско заснемане се фокусира върху външните ограждащи елементи на сградата и осигурява достоверна информация за енергийното състояние на фасади, покриви, прозорци, качеството на съществуващата изолация, местата на топлинните мостове с висока загуба на енергия и неуплътнени зони с голяма степен на инфилтрация.

 

Външна и вътрешна термография на апартамент

 

 

Това специфично изследване помага за установяване на енергийното състояние на външните и вътрешни ограждащи елементи, местата на топлинните мостове с висока загуба на енергия, неуплътнени зони с голяма степен на инфилтрация, проблемни зони с повишен риск от влага и мухъл и местата със скрити дефекти по вътрешни инсталации.

 

Термографска диагностика на проблемни зони в сгради

 

 

Резултатите от тази термографска диагностика са от полза за по-сигурно и целево планиране на ремонтни дейности, ефикасен контрол върху качеството на извършени строителни работи, както и за сключване на по-добри имотни сделки. От EVN осигуряват достоверна информация за актуалното състояние на конкретната зона, точното място и възможните причини за възникване на проблема, както и обработени и анализирани със специализиран софтуер термограми на изследваните участъци.

 

 

Ако се колебаете кое е най-подходящото изследване за вас, от компанията с удоволствие ще ви консултират на телефон 0700 1 7898. На официалния сайт на EVN можете да заявите всички видове термографски услуги и да разгледате техните цени.

 

Повече информация за EVN България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материалEVN България

Още от Енергетика (ВЕИ)