Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Защо трудът е повод за гордост научиха децата на служители от КонтурГлобал Марица Изток 3

03.12.2019 г.

 

Наскоро детски глъч и усмивки изпълниха пространството на една от водещите енергийни компании у нас – КонтурГлобал Марица Изток 3. „Електроцентралата отново отвори врати за децата на своите служители в рамките на ежегодната програма „Гордея се с труда на моите родители“. Повече от 40 деца на възраст от 7 до 16 години имаха възможността да видят отблизо как протича един работен ден на техните родители“, разказаха за Инженер.bg от екипа на КонтурГлобал Марица Изток 3.„Това бе седмото издание на „Гордея се с труда на моите родители“. Като част от компаниите, поставили начало на инициативата през 2013 г., ние сме убедени в положителния ефект, който тя оказва върху най-малките членове на нашето общество. Чрез тази инициатива децата могат да разберат, че всеки, без значение каква длъжност заема, има свой принос към общността“, заяви г-жа Надя Синигерска – Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в КонтурГлобал Марица Изток 3.

 

От Кариерния център в гр. Стара Загора и „Фондация на Бизнеса за образованието“ бяха подготвили полезни за децата дейности, целящи да подпомогнат тяхното бъдещо кариерно ориентиране.


„На нашите малки гости бе представена и работата на специалистите от Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани, гр. Стара Загора, а повече от 40 диви животни, сред които таралежи, керкенези, мишелови и диви патици, децата пуснаха на свобода“, обясниха още от дружеството.„Гордея се с труда на моите родители” е национална програма на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Мисията на инициативата е да възпита у децата емпатия към труда и значимостта на различните професии, а също така и да бъде в помощ на професионалния им избор в бъдеще.


Освен с включването си в тази програма, КонтурГлобал Марица Изток 3 заявява и своята подкрепа към други каузи и проекти, както на корпоративно равнище, така и на ниво екип. Това нарежда организацията сред компаниите с най-активна социална ангажираност у нас.


Енергийното дружество е член на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и в дейността си следва 10-те принципа на Глобалния договор на ООН, свързани с човешките права, безопасността при работа, антикорупцията и устойчивото развитие.

 

Повече информация за КонтурГлобал Марица Изток 3 АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: КонтурГлобал Марица Изток 3, unsplash.com

Още от Енергетика (ВЕИ)