Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Фондация „Юрген Дорман“ на АВВ отпразнува петата годишнина от връчването на едноименната стипендия в България

22.11.2019 г.


На 19 ноември 2019 г. се състоя тържествена церемония, на която АББ България връчи своите стипендии „Юрген Дорман“ за пета поредна година у нас. По време на празненството българското дружество, част от АВВ Group, представи тазгодишните финалисти в стипендиантската програма, като даде възможност и на участниците от предишни години да споделят какво са постигнали и какви са бъдещите им проекти и идеите, върху реализацията на които работят. Освен стипендиантите, в залата присъстваха техните ментори, представители на Технически университет – София и още много приятели и партньори на АББ България. Ето как протече събитието през обектива на Инженер.bg.


 

Официалната церемония бе открита от г-н Тонимир Петров, мениджър комуникации за България на ABB, който поздрави всички присъстващи и даде думата първо на г-н Марсел ван дер Хук, изпълнителен директор на АББ България. След него възможност да приветстват гостите имаха г-жа Вилиана Бакалова, представител на фондацията „Юрген Дорман“, ректорът на Технически университет – София проф. дн инж. Иван Кралов, както и двама от участниците в стипендиантската програма от предишни години.


 

„Нашият университет изгражда техническия елит на България и аз съм изключително горд, че имаме толкова много талантливи студенти, които биват оценени високо не само в академична среда, но и от бизнеса в лицето на АББ България“, сподели проф. Кралов.


 

Основната цел на стипендията е да осигури подкрепа през целия период на обучение на студенти, показали изключителни академични резултати и имащи нужда от материална помощ, като по този начин ги мотивира и насърчава тяхното развитие. До момента 16 студенти с различни профили от Технически университет – София и филиала му в Пловдив са осъществили своите мечти в инженерната наука, благодарение на стипендията.

 

„Изключително горди сме от фондация „Юрген Дорман” на АВВ и възможностите, които тя предоставя на студенти в инженерната област. Невероятен източник на мотивация и възможност за тях е да надникнат отблизо в инженерния свят с помощта на своите ментори”, сподели г-н Марсел ван дер Хук, след което пристъпи към официалното връчване на сертификатите на финалистите в инициативата.

 

Стипендията дава възможност на участниците да работят с ментор от АББ България за цялото времетраене на програмата и достъп до онлайн курс по английски език. Освен това те получават право на участие в Международното събрание на стипендиантите на фондация „Юрген Дорман” в Швейцария и възможност за летен стаж в компанията. Финансова подкрепа е в размер на 5860 лева годишно плюс еднократно предоставяна сума от 900 лева за закупуване на техническо оборудване.

 

АББ България има сериозен принос за образованието и установява трайни връзки с образователните институции в страната. Освен стипендиантската програма, компанията провежда програма за дуално обучение в партньорство с Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив. Целта на компанията е да пренесе последните иновации и технологии от индустриалния свят в класните стаи, както и да осигури по-добри възможности за професионалното развитие на студентите.

 

Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Енергетика (ВЕИ)