Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

ABB и Sauber Engineering стартират партньорство, обединено от устойчивото екологично бъдеще

12.03.2020 г.


 

Сътрудничество на високотехнологично равнище стартира международната компания ABB, световен лидер в дигиталните технологии за индустрията. Тя ще си партнира с швейцарския лидер в моторните спортове и автомобилния сектор Sauber Engineering – част от Sauber Group. Колаборацията ще се фокусира върху ключови за двете организации проекти – инициативата „Мисия към нула“ на ABB, както и усилията на Sauber Group за минимизиране на въглеродните емисии и повишаване на енергийната ефективност във всички сфери на своята дейност”, съобщиха за Инженер.bg от АББ България.


 

ABB ще инсталира иновативна зарядна станция за електромобили в централата наSauber Engineering в швейцарския град Хинвил. Станцията ще предостави най-съвременни батерийни технологии за бързо зареждане на електрическите превозни средства в немската компания, а тя от своя страна, ще се захранва от разположеното надпаркинга на сградата наSauberEngineeringфотоволтаично поле, което е и едно от най-големите в Швейцария“, посочиха от българското дружество на ABB.

 

От АББ България обясниха още, че това не е първият съвместен проект между двете компании. „Честотен конвертор, разработен от ABB, се грижи за управлението на скоростта на вентилаторите във вятърния тунел на Sauber Aerodynamik, който се използва за разработването на всички автомобили на Sauber Motorsport във Формула 1TM. А в бъдеще още иновативни технологии на ABB ще бъдат внедрени в базата на Sauber Group“, разясниха от компанията.Ако искате да бъдете част от създаването на технологичните иновации на бъдещето, то не пропускайте да се запознаете с технически предложения за работа в структурата на АББ България още сега!

 

В същността си инициативата „Мисия към нула“ на бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане” на ABB е еталон за устойчиво бъдеще в индустрията, домовете и градовете. Енергийно самодостатъчният завод с нулеви вредни емисии в гр. Луденшайд, Германия, на ABB например е само един от проектите, с които организацията представя множество технологии, които да съдействат за постигането на бъдеще без вредни емисии“, коментираха в заключение от АББ България.


 

Sauber Group e основана през 1970 г. и е сред водещите световни организации, специализирани в проектирането, разработването и конструирането на състезателни автомобили за разнообразни шампионатни серии, сред които Формула 1, DTM и WEC. Структурата й обхваща три компании – Sauber Motorsport, Sauber Engineering и Sauber Aerodynamik.


Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: АББ България, pixabay.com

Още от Енергетика (ВЕИ)