Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

DTS – „Цифрови преносни системи“: Socomec разработи нов модул за измерване и мониторинг на енергия DIRIS Digiware S

10.02.2020 г.


Нарастващите нужди от енергийна ефективност в сградните инфраструктури от критично значение, като болници, индустриални приложения и центрове за данни, налагат използването на научно-изследователски решения, които са фокусирани върху иновациите и удобството на потребителите. Точно това предлага революционната система за енергиен мониторинг DIRIS Digiware на Socomec. „Socomec за пореден път доказва своята водеща позиция в енергийния мониторинг с новия модул DIRIS Digiware S. Иновативният дизайн с висока степен на точност и надеждност на измерванията е комбиниран с лесно свързване и конфигуриране при оптимизирани компактни размери“, коментираха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.


 

DIRIS Digiware е цялостно решение за енергиен мониторинг, което предлага три функции с връзка към сензора за ток, които улесняват използването му:

 

VirtualMonitor: възможност за дистанционен достъп в реално време до статуса на защитните устройства в цялата инсталацията, без необходимост от допълнителен хардуер или окабеляване.


PreciSense: осигурява прецизно измерване по цялата верига за своевременни и подходящи коригиращи действия.


AutoCorrect: изпълнява автоматична проверка на окабеляването и коригиране на грешки в връзката.


 

Новият токов модул DIRIS Digiware S

 

е измервателно устройство с три вградени сензора за ток, който е предназначен за измерване на трифазна верига или три еднофазни вериги до 63 A. Разположен непосредствено пред или след защитните устройства, той се свързва с модул за измерване на напрежение DIRIS Digiware U за измерване на потреблението, както и за мониторинг на електрическата инсталация и качеството на електрозахранването.


Предимства на DIRIS Digiware S

 

„Модулът осигурява висока степен на точност с доказана надеждност и висока ефективност на мониторинга на електрическите параметри чрез своята изключителна компактност – заема 50% по-малко пространство. С бързата си и лесна инсталация модулът позволява незабавен достъп до направените измервания и мониторинг на инсталацията, независимо дали е нова или модернизирана“, поясниха от DTS – „Цифрови преносни системи“.


Новият модул: 

  •  - Осигурява многофункционалност на системата: могат да бъдат използвани няколко модула DIRIS Digiware S за контролиране на повече товари;

  •  - Вградените сензори за ток пестят време при свързването;

  •  - Гарантира бърза комуникация между модулите чрез комуникационен порт RJ45;

  •  - Измервателен модул с най-добро съотношение компактност/производителност;

  •  - Разполагането им може да бъде пред или след защитното устройство;

  •  - Класът на точност е 0.5 за активна енергия в съответствие със стандарта IEC 61557-12, който осигурява прецизно измерване в широк диапазон на токовите стойности.

  •  


Повече информация за DTS – Цифрови Преносни Системи ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: DTS – „Цифрови преносни системи“, Socomec

Още от Енергетика (ВЕИ)