Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

EVN България закри учебната година за дуалните си паралелки

01.07.2019 г.

На 27 юни представители на Електроразпределение Юг, част от групата на EVN България, се срещнаха с учениците си по дуално обучение, за да закрият заедно учебната година. Децата въодушевено разказаха как е преминала годината и какви са очакванията им за следващата. Срещата завърши със сладка и вкусна изненада за учениците – торта с пожелание за весело лято", съобщиха за Инженер.bg от EVN България.

 В момента Електроразпределение Юг си партнира с общо 6 професионални гимназии в различни градове:


  •  - Смолян – ПГ по техника и технологии "Христо Ботев";

  •  - Кърджали – ПГ по електротехника и електроника "Капитан Петко Войвода";

  •  - Стара Загора – ПГ по електротехника "Г.С.Раковски";

  •  - Бургас – ПГ по механоелектротехника и електроника;

  •  - Ямбол – ПТГ "Иван Райнов";

  •  - Пловдив - ПГ по електротехника и електроника.Намеренията на Електроразпределение Юг са в посока разширяване на партньорската мрежа от училища на територията на дружеството. От следващата учебна година се очаква сформиране на паралелки и в градовете:

 

  •  - Сливен - ПГ по електротехника и електроника "Мария Склодовска-Кюри";

  •  - Асеновград – ПГ "Цар Иван Асен ІІ";

  •  - Хасково - ПГ по механоелектротехника "Стойчо и Кица Марчеви".

 
 

Формата на обучение включва общообразователни часове в училищата от 8-ми до 10-ти клас и практика в реална работна среда в 11-ти и 12-ти клас. Учениците от 8-ми до 10-ти клас имат възможност да получават стипендии за успех от Електроразпределение Юг. В 11-ти клас учениците имат 3 учебни дни и 2 дни на практика, а в 12-ти клас са 2 учебни дни и 3 дни на практика в дружеството. За проведената практика в 11-ти и 12-ти клас учениците ще получават заплащане.

 Инициативата на дружеството стъпва на изграден през годините опит от съвместна работа с професионалните гимназии в Бургас, Ямбол и Пловдив. Развитието на това партньорство до прилагане на дуалното обучение е поредна стъпка в подкрепа на образованието и подкрепа за учениците, учителите и училищата за още по-добрата техническа подготовка на децата.Целта е в рамките на сътрудничеството между Електроразпределение Юг и училищата да бъдат подготвени кадри за успешно професионалното развитие в сферата на електротехниката, както и изграждане на професионални умения в реална бизнес среда у учениците. Тези умения ще им отворят редица врати в бъдеще и ще им дадат самочувствие за един уверен старт в света на енергетиката.

 

Повече информация за EVN България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: EVN България

Още от Енергетика (ВЕИ)