Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Новини

 • Старт Инженеринг ще си партнира със Siemens при реализацията на проекти от областта на енергетиката

  Старт Инженеринг ще си партнира със Siemens при реализацията на проекти от областта на енергетиката

  Старт Инженеринг - водеща българска инженерингова компания, подписа споразумение за сътрудничество в областта на релейните защити и системите за автоматизация в енергетиката със Siemens България, съобщиха за Инженер.bg от Старт Инженеринг. „С реализацията на това споразумение, ние ще можем да предлагаме на клиентите ни решения за релейни защити, качество на електрическата енергия и автоматизация на подстанции въз основа на продукти и системи на Siemens“, допълниха от компанията.

 • Мегер България обяви специални цени за надеждните и безопасни измервателни клещи с марка Megger

  Мегер България обяви специални цени за надеждните и безопасни измервателни клещи с марка Megger

  Мегер България, дъщерно дружество на утвърдения производител Megger Group, има специално предложение към всички енергетици, електротехници и електроинженери. Компанията обяви промоционални цени на своите висококачествени и надеждни измервателни клещи. „С амперклещите на Megger бързо и лесно може да се измери протичащият ток. А сега тези електроизмервателни уреди могат да се закупят и на специални, още по-добри цени“, съобщиха от българското дружество.

 • КуатроДжи представя високоефективна хибридна система за климатизация Hy-REC от Termogamma

  КуатроДжи представя високоефективна хибридна система за климатизация Hy-REC от Termogamma

  Утвърденото дружество в сферата на енергийните решения КуатроДжи представя на българския пазар иновативната хибридна система за климатизация Hy-REC на международната група на Termogamma – Termogamma Energy Solutions. Техническото решение е с високо италианско качество и намира приложение както в индустрията, така и в хотели и други обществени сгради. Системата Hy-REC е изключително гъвкава, гарантираща лесна експлоатация и ниска консумация на енергия.

 • Индустриален сервиз: Предлагаме стационарни и автономни управления за електрогенератори

  Индустриален сервиз: Предлагаме стационарни и автономни управления за електрогенератори

  Индустриален сервиз е водеща българска инженерингова компания, специализирана в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване от областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация. Сред предлаганите от фирмата услуги е доставка и изграждане на стационарни и автономни управления за електрогенератори, информираха за Инженер.bg от фирмата. Услугата обхваща дейности като стабилизация на изхода, синхронизация и др.

 • DTS – „Цифрови Преносни Системи“: Онлайн инструмент за оптимална конфигурация на DIRIS Digiware

  DTS – „Цифрови Преносни Системи“: Онлайн инструмент за оптимална конфигурация на DIRIS Digiware

  Водещата френска компания Socomec, разработчик на многофункционалното регистриращо устройство DIRIS, предизвика технологична революция в измерването на електрическа енергия с мрежовия анализатор DIRIS Digiware. „Сега Socomec дава възможност чрез онлайн инструмента Meter Selector само с няколко клика на мишката да бъде създадена най-добрата DIRIS Digiware конфигурация за всеки конкретен енергийно-ефективен проект”, коментираха от фирма DTS - Цифрови преносни системи.

 • Хидротех: Нов пропорционален дроселен вентил в нормално отворено изпълнение DOPPM33 от Wandfluh

  Хидротех: Нов пропорционален дроселен вентил в нормално отворено изпълнение DOPPM33 от Wandfluh

  Швейцарският производител Wandfluh разшири портфолиото си с ново изпълнение на доказания дроселен вентил с директно задвижване и номинален размер M33. „Вентилът вече се предлага в нормално отворено изпълнение за приложения, изискващи максимален дебит, когато електромагнитът е изключен. Той е наличен с означение DOPPM33 и може да се използва с всички стандартни и специални електромагнити с размер 45 mm на Wandfluh“, поясниха за Инженер.bg от фирма Хидротех.

 • КМТ Сервиз: Система за измерване на криогенни флуиди на Flexim с отличие за иновативност от списание Flow Control

  КМТ Сервиз: Система за измерване на криогенни флуиди на Flexim с отличие за иновативност от списание Flow Control

  Технологичният лидер в областта на безконтактното ултразвуково измерване на поток Flexim получи почетно отличие в рамките на тазгодишните награди за иновативни продукти на Flow Control – водещо английски списание за флуидни технологии. „Flexim грабна приз за иновацията, стояща зад системата Fluxus Cryo, която позволява неинвазивно измерване на потока на криогенни флуиди и може да запази работoспособността си при екстремни температури до -190 °C“, обясни за Инженер.bg фирма КМТ Сервиз.

 • Хидротех: Индуктивна комутационна технология за мониторинг позицията на вентили на Wandfluh

  Хидротех: Индуктивна комутационна технология за мониторинг позицията на вентили на Wandfluh

  Модулната конструкция на швейцарската компания Wandfluh дава възможност седловите и разпределителните вентили с номинални размери NG4, NG6 и NG10 да бъдат допълнително оборудвани със стандартен мониторинг без обратна връзка или с дублиращ мониторинг на позицията. „Използването на индуктивната комутационна технология осигурява по-високо ниво на сигурност в резултат на безконтактния метод на превключване”, съобщиха от фирма Хидротех, представител за България на Wandfluh.

 • DTS - „Цифрови Преносни Системи“: DIRIS Digiware и Sunsys PCS2 управляват интелигентно сгради и мрежи

  DTS - „Цифрови Преносни Системи“: DIRIS Digiware и Sunsys PCS2 управляват интелигентно сгради и мрежи

  Непрекъснатото увеличаване на потреблението на енергия е основен движещ фактор в енергийния отрасъл. „Френският производител Socomec предлага иновативни решения за интелигентно управление на сгради, ел.мрежи и инфраструктури. Такива са революционната разработка DIRIS Digiware за отчитане и мониторинг на потреблението на ел.инсталации и Sunsys PCS2 – решение за съхранение на енергия”, коментираха от фирма DTS - „Цифрови преносни системи“.

 • Филкаб разраства дейността си във ВЕИ-сектора в Турция

  Филкаб разраства дейността си във ВЕИ-сектора в Турция

  Филкаб е утвърдена у нас производствена, инженерингова и търговска компания, която развива дейност в областта на електротехниката, автоматизацията и енергетиката. Опитът, натрупан с изпълнението на ВЕИ-проекти, води до трансформирането на направление „ВЕИ“ в самостоятелна компания – Филкаб Солар ООД. Фирмата оперира със собствени компании и в съседките ни Македония, Сърбия и Румъния, а последно учреденото дружество в рамките на групата носи името Filkab Solar Enerji A.S. и я представлява за територията на Турция.

Още от Енергетика (ВЕИ)