Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Т и Д Инженеринг с разработка на специализиран модулен софтуер за контрол и управление на подемни съоръжения

  Т и Д Инженеринг с разработка на специализиран модулен софтуер за контрол и управление на подемни съоръжения

  Утвърденото българско дружество Т и Д Инженеринг, което извършва инженерингови дейности в областта на енергетиката, електротехниката, електрониката и индустриалната автоматизация, разполага със специализиран модулен софтуер за управление и реконструкция на кранове и други подемни съоръжения. Разработката на компанията намира широко приложение в пристанищните комплекси, ТЕЦ-овете, подземния транспорт. Вижте какво коментираха за модулния софтуер от фирмата.

 • С EcoStruxure™ Building от Schneider Electric оптималната ефективност на всяка сграда вече не е мечта

  С EcoStruxure™ Building от Schneider Electric оптималната ефективност на всяка сграда вече не е мечта

  EcoStruxure™ Building е много повече от решение за сградна автоматизация. Разработката на Schneider Electric представлява иновативна система за управление, която осигурява комфорт на обитателите, енергийна и инженерна ефективност. Услугите на Schneider Electric за оптимално използване на активите и енергията осигуряват доживотна ефективност на сградата от проектирането, през интеграцията, до пускането ѝ в експлоатация, а EcoStruxure Building дава възможност сградите да се използват максимално.

 • Бърз и лесен избор на висококачествени химически продукти от новия онлайн магазин на Димас Пласт

  Бърз и лесен избор на висококачествени химически продукти от новия онлайн магазин на Димас Пласт

  В днешния свят на масова дигитализация онлайн пазаруването далеч не е нещо нетипично. От българската фирма Димас Пласт, водеща компания в предлагането и разпространението на индустриални химически продукти, следват тези тенденции и непрекъснато се стремят да развиват и подобряват своето дигитално присъствие. Затова и компанията инвестира в нов уебсайт и онлайн магазин с лесен потребителски интерфейс и подобрени функционалности.

 • Илва: Работите с опасни флуиди? Доверете се на молдовските херметични помпи CRIS

  Илва: Работите с опасни флуиди? Доверете се на молдовските херметични помпи CRIS

  Работите с леснозапалими или токсични течности? А достатъчно надеждно ли е пом-пеното ви оборудване за тази цел? „Малко са производителите на пазара, които могат да предложат едновременно качествени и рентабилни помпени системи за работа със специфични и опасни флуиди. Но именно на тези условия отговарят продуктите на мол-довската компания CRIS Hermetic Pumps, които са част и от нашето портфолио“, заявиха за Инженер.bg от фирма Илва, специализирана в областта на помпите и помпеното оборудване.

 • Газтерм: Itron обяви пазарния дебют на нов RF-комуникационен модул, оптимизиращ газо- и водоснабдяването

  Газтерм: Itron обяви пазарния дебют на нов RF-комуникационен модул, оптимизиращ газо- и водоснабдяването

  Американската технологична компания Itron обяви дебюта на нов комуникационен модул Cyble 5 за страните от Европа, Близкия изток и Африка (ЕБИА). „Това ново поколение Cyble модули дава възможност на електроразпределителните, газоснабдителните и водоснабдителните компании да се възползват от разширени възможности за комуникация, за да подобрят допълнително събирането на данни и ефективността на таксуването“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Газтерм.

 • Софиана: Портфолиото на Bourdon включва манометри за всякакви индустриални приложения

  Софиана: Портфолиото на Bourdon включва манометри за всякакви индустриални приложения

  Сред най-добрите механични контролно-измервателни уреди за автоматизация на технологичните процеси са приборите на доказаната марка Bourdon. „Манометрите на Bourdon намират приложение в енергетиката, водоснабдяването, в химическата промишленост, хранително-вкусовата промишленост, а също в лаборатории и в системите за отопление, вентилация и климатизация“, съобщиха от фирма Софиана, която e дистрибутор на измервателните уреди на Baumer Bourdon в България.

 • Megger организира безплатни обучителни уебинари през цялата 2020 г. Вижте темите и запазете датите!

  Megger организира безплатни обучителни уебинари през цялата 2020 г. Вижте темите и запазете датите!

  Новини за всички електроинженери и специалисти в областта на енергетиката! Сега е по-лесно от всякога да надградите своите професионални знания и умения, защото от Megger са подготвили нещо специално за вас. Международният лидер в измервателното оборудване провежда серия обучителни уебинари напълно безплатно, а богатата програма продължава през цялата 2020 г., съобщиха за Инженер.bg от Мегер България. Работният език е английски, но има алтернативни уебинари на немски, френски и др.

 • АББ България: Стипендията „Юрген Дорман“ поощрява развитието на бъдещите инженери. Кандидатствайте до 31 май 2020 г.

  АББ България: Стипендията „Юрген Дорман“ поощрява развитието на бъдещите инженери. Кандидатствайте до 31 май 2020 г.

  В рамките на триединството образование – бизнес – студенти, ключова задача на всяка компания е да се припознае в ролята на надежден партньор на младите хора. ABB изпълнява успешно тази функция чрез различни механизми, един от които е стипендиантската програма на фондация „Юрген Дорман“. „Със стипендията на фондация „Юрген Дорман“ целим да подпомогнем студентите с добри академични постижения. Всеки от тях може да кандидатства до края на май 2020 г.“, съобщиха от АББ България.

 • Мегер България подарява термовизионна камера Megger TC3231 при закупуване на избрани тестери на съпротивление

  Мегер България подарява термовизионна камера Megger TC3231 при закупуване на избрани тестери на съпротивление

  Мегер България обяви специална промоционална кампания за всички свои клиенти! „Само сега, закупувайки избрани продукти от портфолиото ни, ще получите уникален подарък – термовизионна камера Megger TC3231“, съобщиха за Инженер.bg от българското дъщерно дружество на лидера в производството на измервателна апаратура Megger. Повече за включените продукти в офертата, бихте могли да научите в днешния материал.

 • DTS – Цифрови преносни системи: „Превключете към иновациите с моторните и автоматични превключватели ATyS“

  DTS – Цифрови преносни системи: „Превключете към иновациите с моторните и автоматични превключватели ATyS“

  Защо инсталациите се нуждаят от оборудване като автоматични превключватели от тип АВР на Socomec? „Винаги съществува риск от прекъсване на електрозахранването, дори при разпределителните мрежи с висока степен на надеждност. Това води до големи поражения и загуби, особено в критични приложения като аварийни системи, здравни заведения, сървърни помещения и производствени линии“, коментираха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“.

Още от Енергетика (ВЕИ)