Новини

 • Хидротех: Електромагнитна бобина за приложения с напрежение 28 V DC и вграден защитен диод от Wandfluh

  Хидротех: Електромагнитна бобина за приложения с напрежение 28 V DC и вграден защитен диод от Wandfluh

  Wandfluh разшири серията електромагнитни бобини WDE45/23x50 с изпълнение за напрежение 28 V DC. „Ако за такова напрежение се използва бобина с 24 V, това ще влоши експлоатационното състояние по отношение на максималната околна температура и максималния работен цикъл. С бобина 28 V подобна ситуация се избягва и характеристиките, зададени в спецификацията на продукта са напълно гарантирани“, информираха от фирма Хидротех, представител за България на швейцарската фирма.

 • Новите LED аварийни осветителни тела на Legrand – модерен дизайн, съвременни технологии и надеждна работа в едно

  Новите LED аварийни осветителни тела на Legrand – модерен дизайн, съвременни технологии и надеждна работа в едно

  Аварийните осветителни тела се използват за обозначаване на изходите в различни помещения, както и за указване на вярната посока на движение при евакуация. Такива тела в днешно време практически са задължителен елемент от всяко съвременно здание. „Legrand разработва иновативни и високоефективни решения на базата на LED технологии, които гарантират безопасността на хората и намаляват потреблението на електрическа енергия и емисиите на парникови газове“, коментираха от Легранд България.

 • Централна енергоремонтна база: „Предлагаме услуги по диагностика и ремонт на всякакви видове трансформатори“

  Централна енергоремонтна база: „Предлагаме услуги по диагностика и ремонт на всякакви видове трансформатори“

  ЦЕРБ ЕАД е утвърдена българска компания в областта на енергетиката и доставчик на редица услуги, сред които ремонт на всякакви видове трансформатори – сухи авто-трансформатори, маслени и реактори. „Можете да се доверите на дългогодишния опит на нашите специалисти при изпълнението на ремонти дейности на магнитопроводи, намотки и стъпални регулатори. Разполагаме с лаборатория и богат асортимент от технологично оборудване за извършване на тези услуги“, коментираха от ЦЕРБ.

 • КуатроДжи: Запознайте се с Biomax – иновативна технология за когенерация и тригенерация на биомаса от Termogamma

  КуатроДжи: Запознайте се с Biomax – иновативна технология за когенерация и тригенерация на биомаса от Termogamma

  Сред акцентите в портфолиото на италианския доставчик Termogamma е иновативната технология за когенерация и тригенерация Biomax, която преобразува биомаса в електричество, топлинна и/или охладителна енергия. „Системата използва напълно възобновяемо гориво и се предлага в две разновидности – с директно използване на биомаса или с индиректно използване на биомаса за получаване на биогаз“, информираха за Инженер.bg от българското дружество КуатроДжи.

 • Булгартел реорганизира преносната си мрежа и вече предоставя пренос на данни от 100 Gbps ламбди

  Булгартел реорганизира преносната си мрежа и вече предоставя пренос на данни от 100 Gbps ламбди

  Водещият телеком оператор Булгартел успешно реализира разширение на DWDM мрежата си, с което компанията вече предоставя на клиентите си услуги за пренос на данни с капацитет Nх100 Gbps, обявиха за Инженер.bg от дружеството. Всички услуги, които оператора предоставя, са в съответствие с международните препоръки и стандарти на ITU и MEF. Обширното портфолио на съвременния телеком е представено от стандартни продукти; национални, международни и транзитни свързаности и др.

 • Ритбул: Westermo предлага икономически ефективно решение за постигане на гъвкави и надеждни мрежи

  Ритбул: Westermo предлага икономически ефективно решение за постигане на гъвкави и надеждни мрежи

  Кръговите топологии са много подходящи за постигане на гъвкави и надеждни мрежи. В случай на прекъсване електрозахранването на един обект, трафикът все още може да достигне всички останали възли, намалявайки общото време за прекъсване на мрежата. Въпреки това, кръговите топологии осигуряват сигурност по всяко време, но кабелите трябва да бъдат положени отделно един от друг и винаги трябва да има връщащо трасе, затваряйки пръстена от най-отдалеченото място, коментираха от фирма Ритбул.

 • Решения за соларно подгряване на вода и отопление чрез вакуумно-тръбни и плоски колектори на Oventrop

  Решения за соларно подгряване на вода и отопление чрез вакуумно-тръбни и плоски колектори на Oventrop

  В богатото портфолио на Oventrop бихте могли да откриете разнообразие от интелигентни технически решения, сред които вакуумно-тръбни колектори и плоски колектори за подгряване на вода и отопление. „Проблемът с енергоносителите, базирани на изкопаемите горива, все повече ще се задълбочава. Поради тази причина соларната енергия, спестяваща суровини и намаляваща емисиите от CO2, е един от енергоизточниците с най-обещаващо бъдеще“, коментираха пред Инженер.bg от българския офис.

 • Хидротех: Пропорционални разпределителни вентили на Wandfluh с по-голяма плътност на мощността

  Хидротех: Пропорционални разпределителни вентили на Wandfluh с по-голяма плътност на мощността

  Серията WDPPU на компанията Wandfluh обхваща пропорционални разпределителни вентили с директно управление, които имат патронна конструкция и са изработени главно от стомана. Корпусът на патрона е газово карбонитриран в съответствие със стандарта K8, а сменяемите намотки са с цинк-никелово покритие. Вътрешността на подвижните части на тези вентили е изработена основно от закалена стомана, за да се гарантира по-голяма прецизност, нисък хистерезис и минимални течове.

 • DTS - „Цифрови преносни системи“: Надеждно решение за непрекъснато електрозахранване от Socomec

  DTS - „Цифрови преносни системи“: Надеждно решение за непрекъснато електрозахранване от Socomec

  Паралелните UPS системи осигуряват захранването на важно оборудване и предотвратяват загубата на ценна електронна информация при краткосрочно или дългосрочно прекъсване на централното електрозахранване в резултат от появата на пренапрежения или на недопустими честотни смущения. Централният паралелен кръг Central BYPASS на Socomec представлява алтернатива на разпространената архитектура на свързване чрез разпределен паралелен кръг.

 • Рекуператори на Hoval от ново поколение следят за чистотата на въздуха в сградата и извън нея

  Рекуператори на Hoval от ново поколение следят за чистотата на въздуха в сградата и извън нея

  През април т.г. световният производител на иновативни ОВК решения Hoval пусна на пазара последно поколение рекуператори. „Продуктите от най-новата ни серия Home Vent са единствените до момента, които следят качеството на въздуха както в помещенията, така и извън тях. Вградихме VOC сензор в уредите и те вече имат способността да отчитат нивото не само на СО2, а и на всички летливи вещества и други замърсители”, съобщиха от Ховал ЕООД, българското дружество на производителя от Лихтенщайн.

Още от Енергетика (ВЕИ)