Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Вижте „откъде бяга топлото“ и спестете усилия и средства за неефективни ремонти с „Термография на сгради от EVN“

  Вижте „откъде бяга топлото“ и спестете усилия и средства за неефективни ремонти с „Термография на сгради от EVN“

  Термографията е ефективен съврeменен метод за определяне на топлинното състояние на сгради. Този тип обследване е важна стъпка и добра инвестиция при много случай. Специалистите от EVN България препоръчват термографското заснемане на сгради да се извършва в студените месеци, тъй като разликата в температурата вън и вътре в обекта помага проблемите да се откроят много по-ясно. Ето какво научи Инженер.bg за ефективното справяне с най-честите причини за топлинен дефицит.

 • БИГ процес контрол: Термодвойки с метален защитен корпус и мантелна вложка 10-TMM от Günther

  БИГ процес контрол: Термодвойки с метален защитен корпус и мантелна вложка 10-TMM от Günther

  В основата на измерването на температура с термодвойки стои ефектът на Томас Йохан Зеебек, който през далечната 1821 г. установява, че при нагряване на мястото на съединение на два различни материала, се генерира напрежение. „Марката Günther е символ за съвременни и надеждни решения за измерване на температура. Богатото портфолио на компанията включва термодвойки с метален защитен корпус и сензорен елемент в минерална изолация от серията 10-TMM.

 • Ейч Ай Инженеринг: „Генераторните агрегати на Green Power са с универсално приложение и високо качество“

  Ейч Ай Инженеринг: „Генераторните агрегати на Green Power са с универсално приложение и високо качество“

  Основен предмет на дейност на доказаната българска компания Ейч Ай Инженеринг е изграждане на цялостни решения по осигуряване на аварийно и непрекъсваемо електрозахранване на промишлени и офисни сгради, бизнес и телекомуникационни центрове, компютърни зали, центрове за съхранение на данни, хотели и инфраструктурни обекти. Green Power е италианска компания, която е лидер в производството и маркетинга на генераторни агрегати.

 • Филкаб: Специализираме в производството и монтажа на електротабла, КРУ и БКТП чрез Инженеринг ЕАД

  Филкаб: Специализираме в производството и монтажа на електротабла, КРУ и БКТП чрез Инженеринг ЕАД

  Филкаб е водеща българска фирма в областта на електроапаратурата и средствата за автоматизация. През 2007 г. компанията започва да се развива и в сферата на електромонтажа на различни проекти в България. Благодарение на разрастването на бизнеса си, Филкаб основава дружеството Инженеринг ЕАД, което днес се занимава с производство и предлага цялостни инженерингови услуги. Инженеринг ЕАД е дружеството с най-многоброен персонал в групата компании на Филкаб.

 • Ейч Ай Инженеринг: UPS-устройствата B8000FXS на Borri съчетават нисък THDi коефициент и висок фактор на мощността

  Ейч Ай Инженеринг: UPS-устройствата B8000FXS на Borri съчетават нисък THDi коефициент и висок фактор на мощността

  Промишлените съоръжения се нуждаят от надеждно и непрекъснато електрозахранване на своите приложения, които са от критична важност. Често те работят в тежка експлоатационна среда. „Висококачествените UPS системи и решения са предпоставка за надеждна защита на съоръженията и хората, дори в среди с повишена степен на риск. Такива са индустриалните UPS решения от серията B8000FXS на италианския производител Borri“, информираха за Инженер.bg от фирма Ейч Ай Инженеринг.

 • Газтерм: Индустриални диафрагмени разходомери за газ с висока точност на Itron

  Газтерм: Индустриални диафрагмени разходомери за газ с висока точност на Itron

  Itron е водещ международен разработчик на високотехнологична измервателна техника за газ, вода и електричество, контролни и комуникационни системи, софтуер и др. Като официален партньор на производителя у нас, фирма Газтерм представя на българския пазар серията търговски и индустриални диафрагмени разходомери за газ ACD G10-G16. „Моделите са подходящи за приложения с дебит между 0.10 и 25 m³/h, осигурявайки висока точност на измерване, дори при ниско налягане“, информираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество.

 • Защо трудът е повод за гордост научиха децата на служители от КонтурГлобал Марица Изток 3

  Защо трудът е повод за гордост научиха децата на служители от КонтурГлобал Марица Изток 3

  Наскоро детски глъч и усмивки изпълниха пространството на една от водещите енергийни компании у нас – КонтурГлобал Марица Изток 3. „Електроцентралата отново отвори врати за децата на своите служители в рамките на ежегодната програма „Гордея се с труда на моите родители“. Повече от 40 деца на възраст от 7 до 16 години имаха възможността да видят отблизо как протича един работен ден на техните родители“, разказаха за Инженер.bg от екипа на КонтурГлобал Марица Изток 3.

 • Мегер България: Тествайте трансформатори лесно, надеждно и бързо с новия прибор MVCT Megger

  Мегер България: Тествайте трансформатори лесно, надеждно и бързо с новия прибор MVCT Megger

  Поредна продуктова новост от Megger! „Вече можете да тествате трансформатори на ток и напрежение лесно и удобно, като при това пестите време. Всичко това е възможно, благодарение на новия Megger MVCT. С новия капацитивен дисплей за управление на тестването работата с прибора е много по-лесна, като минимизирате и времето за зареждане”, съобщиха за Инженер.bg от Мегер България – дъщерно дружество на световния лидер в контролно-измервателната апаратура Megger.

 • Фондация „Юрген Дорман“ на АВВ отпразнува петата годишнина от връчването на едноименната стипендия в България

  Фондация „Юрген Дорман“ на АВВ отпразнува петата годишнина от връчването на едноименната стипендия в България

  На 19 ноември 2019 г. се състоя тържествена церемония, на която АББ България връчи своите стипендии „Юрген Дорман“ за пета поредна година у нас. По време на празненството българското дружество, част от АВВ Group, представи тазгодишните финалисти в стипендиантската програма, като даде възможност и на участниците от предишни години да споделят какво са постигнали и какви са бъдещите им проекти и идеи. Ето как протече събитието през обектива на Инженер.bg.

 • Нов безжичен сензор за вибрации с технологията ISA100 Wireless от Yоkogawa

  Нов безжичен сензор за вибрации с технологията ISA100 Wireless от Yоkogawa

  Утвърденият японски производител на измервателни прибори и цялостни системи за автоматизация обяви пазарния дебют на нов безжичен вибрационен сензор ISA100, характеризиращ се с бърза актуализация на данните и дълъг живот на батерията. „Чрез предоставяне на актуални данни в реално време за нивото на вибрациите в съоръженията и инсталациите, новият сензор дава възможност на потребителите да откриват прецизно аномалии в работата на оборудването и да осъществяват прогнозна диагностика“, съобщиха за Инженер.bg от Йокогава България.

Още от Енергетика (ВЕИ)