Новини

 • Бързо, лесно и прецизно определяне на състоянието на трансформатори? Вижте най-новото предложение на Megger – TTRU3

  Бързо, лесно и прецизно определяне на състоянието на трансформатори? Вижте най-новото предложение на Megger – TTRU3

  „Искате да знаете какво е механичното състояние на даден трансформатор? Вече е достатъчно да прелистите набързо ръководството на новия TTRU3 от Megger и да започнете работа с него – толкова лесно се използва“, заявиха за Инженер.bg от Мегер България – дъщерно дружество на доказания производител на контролно-измервателна техниха Megger Group. Ето какво още научихме за трифазния уред за тестване на коефициент на трансформация TTRU3.

 • Бандени: Новите софт стартери VLT MCD 600 от Danfoss – производителност и мек старт за приложения с постоянна скорост

  Бандени: Новите софт стартери VLT MCD 600 от Danfoss – производителност и мек старт за приложения с постоянна скорост

  Софт стартери VLT MCD 600 са най-новите модели, разработени от водещия европейски производител Danfoss. Те комбинират съвременни системи за управление и защита с повишено ниво на интелигентност при работа в приложения с постоянна скорост. „MCD 600 е по-гъвкав от всякога, благодарение на голямото разнообразие от интегрирани Ethernet и серийни комуникационни портове“, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената инженерингова и търговска фирма Бандени – основен партньор Danfoss Drives.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“: Нова серия електромери Countis M от Socomec

  DTS – „Цифрови преносни системи“: Нова серия електромери Countis M от Socomec

  Ефективността на всяка електроинсталация зависи от много и различни фактори, например мониторинг на енергопотреблението, използване на изгодни тарифи, контрол върху разходите и др. Socomec представя серията иновативни измервателни устройства Countis M за еднофазен и трифазен ток до 100 A в компактно модулно изпълнение. „Устройствата са подходящи за приложение в битови, търговски и промишлени енергоразпределителни системи“, съобщиха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec.

 • Индустриален сервиз: Ретрофит, или как да модернизирате и удължите живота на оборудването си без да го сменяте изцяло

  Индустриален сервиз: Ретрофит, или как да модернизирате и удължите живота на оборудването си без да го сменяте изцяло

  Някои от машините и съоръженията, които индустриалните предприятия използват, са морално остарели и единствената логична стъпка е да бъдат заменени. Екипът на Индустриален сервиз обаче, има друго предложение, а именно те да бъдат подложени на ретрофит. „Тази технология представлява обновяване или замяна на отделни технически елементи и възли от съоръженията“, разказаха за Инженер.bg от утвърдена българска инженерингова компания Индустриален сервиз.

 • Богат опит или младежки ентусиазъм? В КонтурГлобал ги съчетават за високи резултати и безопасна работа

  Богат опит или младежки ентусиазъм? В КонтурГлобал ги съчетават за високи резултати и безопасна работа

  ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 се е утвърдила като един от лидерите в сферата на енергетиката у нас. Тя осигурява електрическа енергия за бита и индустрията не само в България, но и за съседите ни Сърбия, Гърция, Турция и Македония. „Успехите и устойчивото развитие на централата се дължат в голяма степен на усърдната работа на нашите специалисти и на огромната отговорност, която те поемат“, коментираха за Инженер.bg от ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3.

 • Шинопроводи – практичното решение, което си струва всяка стотинка. Консултирайте оптималния вид с Ейч Ай Инженеринг

  Шинопроводи – практичното решение, което си струва всяка стотинка. Консултирайте оптималния вид с Ейч Ай Инженеринг

  Доскоро при разпределението на електрическата енергия инсталаторите обикновено полагаха кабели, просто защото са „пораснали“ с тях. „Съществуват обаче редица примери, които доказват, че системите с магистрални шинопроводи предлагат повече предимства в сравнение с кабелните линии. Това важи за целия етап на реализация – от създаването на проекта, през инсталирането и се стигне до експлоатацията“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ейч Ай Инженеринг.

 • ПГ по енергетика и електротехника – гр. Гълъбово с микросайт в Академична борса на Борса.bg

  ПГ по енергетика и електротехника – гр. Гълъбово с микросайт в Академична борса на Борса.bg

  Скъпи колеги, читатели и приятели,

  Щастливи сме да ви съобщим, че за толкова кратко време още едно елитно учебно заведение, а именно Професионалната гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ) в гр. Гълъбово подкрепи Академична борса. Заедно с ПГЕЕ ще информираме младите специалисти за новите специалности, проекти, програми и курсове за квалификация и преквалификация на училището.

 • ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 отбеляза 10 млн. човекочаса без трудови злополуки

  ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 отбеляза 10 млн. човекочаса без трудови злополуки

  За всяка компания в сферата на индустрията оптималните и безопасни трудови условия са от първостепенно значение за ефективността на работните процеси и за устойчивото развитие. Тяхната важност осъзнава и екипът на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, превръщайки ги в неизменна част от корпоративната си култура. На 22 юни служителите отбелязаха своя професионален празник – Деня на енергетика, като точно тогава електроцентралата регистрира 10 млн. човекочаса без трудови злополуки. Компанията прилага ефективни мерки на територията на цялата централа.

 • Аква Системи: Контролерите за температура на соларни системи Sorel са с широкообхватна функционалност

  Аква Системи: Контролерите за температура на соларни системи Sorel са с широкообхватна функционалност

  В разгара на летния сезон, когато на всички ни се иска да скочим в басейн пълен с лед и често поглеждаме укорително към Слънцето, няма как да не се сетим за соларните системи – единствените, които не се оплакват от яркото му присъствие. Ето защо днес от фирма Аква Системи ще ни разкажат за контролерите за диференциална температура на соларни системи от серия TDC. Те са производство на немската компания Sorel. Серията включва няколко модела, които се отличават по своята функционалност.

 • EVN България закри учебната година за дуалните си паралелки

  EVN България закри учебната година за дуалните си паралелки

  „На 27 юни представители на Електроразпределение Юг, част от групата на EVN България, се срещнаха с учениците си по дуално обучение, за да закрият заедно учебната година. Децата въодушевено разказаха как е преминала годината и какви са очакванията им за следващата. Срещата завърши със сладка и вкусна изненада за учениците – торта с пожелание за весело лято", съобщиха за Инженер.bg от EVN България. Целта на инициативата на Електроразпределение Юг е да бъдат подготвени кадри за успешно професионално развитие в сферата.

Още от Енергетика (ВЕИ)