Новини

 • ЧЕЗ България е сред най-значимите дарители на SOS Детски селища за 2018 г. Вижте как „Бизнесът помага“

  ЧЕЗ България е сред най-значимите дарители на SOS Детски селища за 2018 г. Вижте как „Бизнесът помага“

  Устойчив бизнес? Не е ли това само понятие, лишено от смисъл, ако не оказва пряко влияние върху обществото? Ние, в Инженер.bg вярваме, че светът на индустрията и икономиката като цяло е неделима част от общността и опора в ежедневието ни. Уверени сме, че бизнесът носи своето добро сърце, затова с гордост обявяваме най-новата рубрика в нашето приложение Борса.bg – „Бизнесът помага“. Главният герой в първата история, която избрахме да ви разкажем, е ЧЕЗ България.

 • Електро Плюс: Elettrocanali разшири серията модулни разпределителни кутии с 18-модулни изпълнения

  Електро Плюс: Elettrocanali разшири серията модулни разпределителни кутии с 18-модулни изпълнения

  Италианската компания Elettrocanali е утвърден производител на кабеловодещи системи, разпределителни табла и друго индустриално оборудване, който предлага изделия с високо качество в резултат на големи инвестиции в научноизследователската си и развойна дейност и в съвременни производствени технологии. Наскоро Elettrocanali обнови и разшири серията модулни разпределителни кутии за настенен и вграден монтаж с нови 18-модулни изпълнения.

 • Кастива: Новата серия регулиращи вентили 190 на ARCA Regler гарантира безопасна експлоатация

  Кастива: Новата серия регулиращи вентили 190 на ARCA Regler гарантира безопасна експлоатация

  Утвърденият немски производител на регулираща арматура ARCA Regler допълни продуктовата си гама от регулиращи и спирателни вентили за парни турбини и други подобни приложения с новата серия 190. Поради постоянно повишаващите се изисквания към устройствата в електроцентралите, вентилите са подложени на тежки натоварвания. Изделията от новата серия 190 на ARCA Regler са специално разработени, за да отговорят на изискванията за високо налягане и екстремни температури.

 • DTS: Решение за съхранение на енергия на Socomec захранва надеждно и автономно отдалечени обекти

  DTS: Решение за съхранение на енергия на Socomec захранва надеждно и автономно отдалечени обекти

  Система за съхранение на енергия SUNSYS PCS² на утвърдения френски производител на решения за електрозахранване, контрол и безопасност на електрически мрежи ниско напрежение – Socomec, спечели наградата за иновации в сегмента „Съхранение на електрическа енергия” по време на тазгодишното издание на форума The Smarter E Europe/Intersolar в Мюнхен. Наградата за решение за съхранение на енергия EES Award получи Socomec с решението си SUNSYS PCS².

 • ABB и The Economist: „Автоматизацията и образованието трябва да вървят ръка за ръка“

  ABB и The Economist: „Автоматизацията и образованието трябва да вървят ръка за ръка“

  Степента на развитие на автоматизацията в днешно време означава по-добри и с по-голяма важност работни места за хората. За да се постигне тази цел обаче, е необходим съгласуван подход към образованието и обучението, които да осигурят максимално използване на възможностите на бързо развиващите се технологии за автоматизация на процесите. „Резултатите от направеното проучване от ABB и The Economist Intelligence Unit класират 25 държави”, информираха за Инженер.bg от АББ България.

 • КуатроДжи: „Със списанието на Termogamma ще научавате първи новостите в сферата на енергийната ефективност“

  КуатроДжи: „Със списанието на Termogamma ще научавате първи новостите в сферата на енергийната ефективност“

  Един от лидерите в разработването на цялостни решения за повишаване на енергийната ефективност – Termogamma, поде нова инициатива, посветена на обмяната на опит и насърчаването на дискусии в тази област. Отскоро фирмата стартира издаването на специализирано списание CESJ, с което ще споделя своята експертиза при разработването на решения за повишаване енергийната ефективност, ще публикува информация за успешно реализирани проекти по света, анализи, интервюта и др.

 • БР Техника: Ефективни, интелигентни, компактни и тихи – новите хидравлични агрегати CytroBox на Bosch Rexroth

  БР Техника: Ефективни, интелигентни, компактни и тихи – новите хидравлични агрегати CytroBox на Bosch Rexroth

  Свързването на машини и съоръжения с IT системите отваря огромен потенциал за по-икономична, по-бърза и по-интуитивна хидравлична технология. Такъв е новият хидравличен агрегат CytroBox на Bosch Rexroth, който с интелигентния си енергийно ефективен модулен дизайн предлага ново решение за средния работен диапазон от 7.5 до 30 kW. Чрез интегрирането на технологиите на Интернет на нещата той проправя също така пътя за последователно прилагане на концепциите на Industry 4.0.

 • Шинопроводи Megabarre с доказано европейско качество на конкурентна цена предлага у нас Ейч Ай Инженеринг

  Шинопроводи Megabarre с доказано европейско качество на конкурентна цена предлага у нас Ейч Ай Инженеринг

  Сред доказаните лидери на международния пазар в разработването, производството и доставката на шини, шинопроводи и шинни системи е италианската група Megabarre. През 2011 г. дружеството закупува BBI Electric, което преименува на Megabarre Europe, и започва да изнася своята продукция в над 50 държави на 4 континента чрез много добре развити дистрибуторски мрежи. Основен доставчик на продуктите на италианския производител у нас е фирма Ейч Ай Инженеринг.

 • С ексклузивно гостуване на най-новия болид от ABB Formula E, АББ България представи визията на концерна за електромобилността

  С ексклузивно гостуване на най-новия болид от ABB Formula E, АББ България представи визията на концерна за електромобилността

  Преди броени дни успешно приключи първото издание на специализираното изложение за авточасти, аксесоари, обслужване, консумативи и технологии в автомобилната промишленост – Аутомотив Експо София. Форумът бе съпроводен от богата съпътстваща програма, а едно от най-запомнящите се събития от нея безспорно бе ексклузивното гостуване на новата електрическа състезателна кола от ABB Formula E. Официалното представяне на болида бе на 18 октомври 2018 г.

 • Нова серия вакуум помпи GHS 3800-5400 VSD+ е акцент в участието на Atlas Copco на Glasstec 2018

  Нова серия вакуум помпи GHS 3800-5400 VSD+ е акцент в участието на Atlas Copco на Glasstec 2018

  Нова серия винтови вакуум помпи GHS 3800-5400 VSD+ с променлива производителност, подходящи за приложения с високи изисквания за вакуум, ще представи Atlas Copco на международното специализирано изложение Glasstec 2018, което се провежда в Дюселдорф между 23 и 26 октомври 2018 г., съобщиха за Инженер.bg от Атлас Копко България, дъщерна фирма на водещия световен производител за компресорно оборудване Atlas Copco.

Още от Енергетика (ВЕИ)