Новини

 • БЛС Автоматизация: Leroy-Somer с обновена, високопроизводителна гама електродвигатели

  БЛС Автоматизация: Leroy-Somer с обновена, високопроизводителна гама електродвигатели

  Асортиментът на утвърдената френска марка Leroy-Somer, която е част от технологичната група Nidec, предлага широк избор от надеждни и ефективни решения за електромеханични задвижвания. Продуктите на компанията осигуряват висока производителност и ефективност, отговарят на пазарното търсене и покриват изискванията и на най-взискателните приложения. Обновеното портфолио на фирмата включва електродвигатели с въртящ момент от 10 до 23 000 Nm.

 • ABB променя света! Включи се и ти! Намери повече информация за АББ България по време на „Дни на кариерата“

  ABB променя света! Включи се и ти! Намери повече информация за АББ България по време на „Дни на кариерата“

  Искаш да промениш света? Новите технологии са твоя страст? Тогава може би ще откриеш своя кариерен път в ABB. Заради лидерската си роля в областта на електрическата мобилност международният технологичен гигант е поставен под номер 8 в класацията на списание Fortune за компании, които променят света. А как да станеш част от екипа на българското дружество – АББ България, можеш да научиш по време на кариерното изложение „Дни на кариерата“.

 • Текра официално откри новия си търговски офис във Варна

  Текра официално откри новия си търговски офис във Варна

  Наскоро фирма Текра, утвърден дистрибутор на продукти за сградни енергийни, информационни и алармени инсталации, бе домакин на събитие, с което откри новия търговски офис на фирмата в гр. Варна. „Това е първият офис, който откриваме, след промяната на името на компанията. Той е реализиран в съответствие с най-новата ни концепция за оформление на интериора, брандиране и експозиция. В него нашите клиенти ще намерят пълен набор от продукти и системи, заедно с аксесоари и ежедневни консумативи”, съобщиха за Инженер.bg от Текра.

 • ЧЕЗ инвестира в пълна подмяна на разпределителната уредба 110 kV в подстанция Витоша в столицата

  ЧЕЗ инвестира в пълна подмяна на разпределителната уредба 110 kV в подстанция Витоша в столицата

  В разгара на есента усилията на ЧЕЗ Разпределение България са насочени към подобряване на електрическата мрежа в няколко квартала на София и част от центъра на столицата. „Инвестицията от 2.4 млн.лв. ще ни позволи да извършим пълна подмяна на разпределителната уредба 110 kV в подстанция Витоша”, съобщиха за Инженер.bg от електроразпределителната компания. С инсталирането на новото съоръжение ЧЕЗ Разпределение ще повиши сигурността на електроподаването.

 • Рувекс: Слънчевите колектори INISOL CH 250 на De Dietrich – гаранция за висока ефективност на атрактивна цена

  Рувекс: Слънчевите колектори INISOL CH 250 на De Dietrich – гаранция за висока ефективност на атрактивна цена

  Слънчевите колектори за производство на топла вода са доказано ефективно и надеждно средство за подпомагане на системите за битово горещо водоснабдяване. Утвърденият доставчик на продукти за ОВК и ВиК приложения, фирма Рувекс, предлага на българския пазар слънчеви колектори на един от най-големите производители на отоплителна техника, френската компания De Dietrich. Сред тях са плоските слънчеви колектори INISOL CH 250, които се отличават с високото качество и добрата си цена.

 • Аква Системи предлага ефективни решения за контрол на флуиди на италианския производител MUT Meccanica Tovo

  Аква Системи предлага ефективни решения за контрол на флуиди на италианския производител MUT Meccanica Tovo

  Разнообразни висококачествени и ефективни решения за контрол на флуиди произвежда италианската компания MUT Meccanica Tovo. На пазара у нас продуктите й предлага утвърденото българско дружество Аква Системи, специализирано в доставката и поддръжката на оборудване за различни типове инсталации. „MUT Meccanica Tovo поддържа широка гама от арматури за соларни, отоплителни, климатични, санитарни и котелни инсталации, които са част и от нашето портфолио“, заявиха от компанията.

 • Новият спортен парк в Гълъбово е поредна стъпка от активната социална програма на КонтурГлобал Марица Изток 3

  Новият спортен парк в Гълъбово е поредна стъпка от активната социална програма на КонтурГлобал Марица Изток 3

  Наскоро КонтурГлобал Марица Изток 3 приключи дейностите по най-новия си обществен проект. „Изградихме нов спортен парк, съобразен изцяло с нуждите на жителите на гр. Гълъбово. Проектът бе част от дългосрочното ни споразумение с общината за социални инвестиции“, заяви за Инженер.bg изпълнителният директор на българското дружество г-н Красимир Ненов. Топлоелектрическата компания е съвместно предприятие между Национална електрическа компания ЕАД и ContourGlobal.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“: Дигитални UPS устройства от четвърто поколение Masterys BC+ на Socomec

  DTS – „Цифрови преносни системи“: Дигитални UPS устройства от четвърто поколение Masterys BC+ на Socomec

  Непрекъснатото електрозахранване е основно изискване при изграждането на центрове за обработка на данни, болници и в други критични приложения. Ключови фактори за постигането на тази цел са надеждността, качеството и удобството на използваните източници за електрозахранване. „Серията Masterys BC+ обхваща четвърто поколение цифрови UPS устройства с общо предназначение в диапазона от 100 до 160 kVA”, съобщиха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“.

 • Комплексни решения за автоматизация на процесите в енергийни мрежи от WAGO

  Комплексни решения за автоматизация на процесите в енергийни мрежи от WAGO

  Съвременните решения за автоматизация на енергийните мрежи разкриват множество възможности за ефективното им управление от големи разстояния. „WAGO Kontakttechnik е немска компания, световен лидер в производството на продукти в областта на електротехниката, електрониката, сградната и индустриалната автоматизация. Продуктовата гама на компанията включва богат набор от решения, подходящи за автоматизиране на процесите и поддръжка на товарите в енергийните мрежи“, разказаха за Инженер.bg от ТП ВАГО Контакттехник.

 • Кастива: ARTES патентова инжекционна охладителна система с тристепенна редукция на налягането

  Кастива: ARTES патентова инжекционна охладителна система с тристепенна редукция на налягането

  Инжекционната охладителна система на ARTES представлява вентил, който регулира температурата на парата чрез впръскване на вода. Досега охлаждащата система на ARTES се предлагаше с едно- или двустепенна редукция на налягането. В редица приложения се използват впръсквания при диференциално налягане значително над 60 bar, което не може да бъде постигнато с едно- или двустепенна редукция. Това доведе до разработването на охладителна система чрез впръскване с тристепенна редукция.

Още от Енергетика (ВЕИ)