Новини

 • Новият спортен парк в Гълъбово е поредна стъпка от активната социална програма на КонтурГлобал Марица Изток 3

  Новият спортен парк в Гълъбово е поредна стъпка от активната социална програма на КонтурГлобал Марица Изток 3

  Наскоро КонтурГлобал Марица Изток 3 приключи дейностите по най-новия си обществен проект. „Изградихме нов спортен парк, съобразен изцяло с нуждите на жителите на гр. Гълъбово. Проектът бе част от дългосрочното ни споразумение с общината за социални инвестиции“, заяви за Инженер.bg изпълнителният директор на българското дружество г-н Красимир Ненов. Топлоелектрическата компания е съвместно предприятие между Национална електрическа компания ЕАД и ContourGlobal.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“: Дигитални UPS устройства от четвърто поколение Masterys BC+ на Socomec

  DTS – „Цифрови преносни системи“: Дигитални UPS устройства от четвърто поколение Masterys BC+ на Socomec

  Непрекъснатото електрозахранване е основно изискване при изграждането на центрове за обработка на данни, болници и в други критични приложения. Ключови фактори за постигането на тази цел са надеждността, качеството и удобството на използваните източници за електрозахранване. „Серията Masterys BC+ обхваща четвърто поколение цифрови UPS устройства с общо предназначение в диапазона от 100 до 160 kVA”, съобщиха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“.

 • Комплексни решения за автоматизация на процесите в енергийни мрежи от WAGO

  Комплексни решения за автоматизация на процесите в енергийни мрежи от WAGO

  Съвременните решения за автоматизация на енергийните мрежи разкриват множество възможности за ефективното им управление от големи разстояния. „WAGO Kontakttechnik е немска компания, световен лидер в производството на продукти в областта на електротехниката, електрониката, сградната и индустриалната автоматизация. Продуктовата гама на компанията включва богат набор от решения, подходящи за автоматизиране на процесите и поддръжка на товарите в енергийните мрежи“, разказаха за Инженер.bg от ТП ВАГО Контакттехник.

 • Кастива: ARTES патентова инжекционна охладителна система с тристепенна редукция на налягането

  Кастива: ARTES патентова инжекционна охладителна система с тристепенна редукция на налягането

  Инжекционната охладителна система на ARTES представлява вентил, който регулира температурата на парата чрез впръскване на вода. Досега охлаждащата система на ARTES се предлагаше с едно- или двустепенна редукция на налягането. В редица приложения се използват впръсквания при диференциално налягане значително над 60 bar, което не може да бъде постигнато с едно- или двустепенна редукция. Това доведе до разработването на охладителна система чрез впръскване с тристепенна редукция.

 • ABB със световен рекорд за енергийна ефективност на електрически двигател

  ABB със световен рекорд за енергийна ефективност на електрически двигател

  Лидерът в дигиталните технологии за промишлеността ABB постигна приблизително 100% енергийна ефективност на синхронен електрически двигател, информираха за Инженер.bg от АББ България. Изпитванията са проведени върху 6-полюсен 44 MW синхронен електрически двигател. Резултатите показват 0.25% по-висока ефективност от предвидената стойност от 98.8% в договора с клиент. „Такова подобрение може да спести приблизително 500 000 щатски долара за разходи за енергия по време на 20-годишния жизнен цикъл на двигателите“, обясниха от българското дружество.

 • Булгартел търси одитор за извършване на независим финансов одит

  Булгартел търси одитор за извършване на независим финансов одит

  Водещият български телеком оператор Булгартел откри процедура по възлагане на поръчка за избор на одитор, обявиха за Инженер.bg от дружеството. Предметът на търга гласи извършване на независим финансов одит на годишен индивидуален и консолидиран финансов отчет за 2018 г. и междинен индивидуален и консолидиран финансов отчет към 30 юни 2018 г. на Булгартел ЕАД. Мястото на изпълнение на процедурата е по адрес на управление на компанията, а срокът е 1 година (до изпълнение предмета на поръчката).

 • Мониторинг в реално време на системи за сгъстен въздух с новaта разработка на ЛД

  Мониторинг в реално време на системи за сгъстен въздух с новaта разработка на ЛД

  Специалистите от утвърдената търговска и инженерингова компания ЛД представят на вниманието на своите партньори и клиенти от цялата страна ново поколение решение за мониторинг на системи за сгъстен въздух. „За да отговорим в максимална степен на нуждите на нашите клиенти, техническите ни екипи създадоха и внедриха система, която може да се интегрира с всички компресори на пазара“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество, специализирано в областта на пневматичните и хидравлични машинни единици.

 • Групата на Филкаб акцентира върху присъствието си в Сърбия, вземайки участие в бизнес форум в Ниш

  Групата на Филкаб акцентира върху присъствието си в Сърбия, вземайки участие в бизнес форум в Ниш

  Филкаб-Миг ДОО, сръбското дъщерно дружество на търговската, производствена и инженерингова компания Филкаб, взе участие в бизнес форум Сърбия-България. Събитието се проведе в Ниш. „Форумът имаше за цел да насърчи директните контакти между българския и сръбски бизнес, както и създаването на благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения, производственото коопериране, внедряването на добри производствени и търговски практики“, информираха от Филкаб.

 • Сигурност и надеждност с промишлените UPS системи на Индустриален сервиз

  Сигурност и надеждност с промишлените UPS системи на Индустриален сервиз

  За индустрията възникването на проблеми или прекъсване на електрозахранването е недопустимо. Подобна ситуация може да доведе до сериозни проблеми и нанасяне на значителни материални и нематериални щети. „Днес, подобни ситуации лесно могат да бъдат избегнати с изграждането на системи за непрекъсваемо захранване (UPS). Тези системи позволяват на оборудването да продължи да работи, и то за продължителен период от време. По този начин се гарантира сигурност и надеждност”, коментираха за Инженер.bg от Индустриален сервиз.

 • Leuze electronic с нов модел компактни сейфти сензори SLS 518 за отговорни приложения

  Leuze electronic с нов модел компактни сейфти сензори SLS 518 за отговорни приложения

  Немската компания Leuze electronic, водещ производител на фотоелектрически сензори, системи за идентификация и пренос на данни, обогати продуктовата си гама от сейфти устройства с един лъч с нов нов модел сензори - SLS 518, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атикс, ексклузивен дистрибутор на Leuze electronic у нас. „Серията SLS 518 включва компактни и икономични сензори от тип 4, които могат да бъдат използвани и в най-взискателните сейфти приложения“, допълниха от Атикс.

Още от Енергетика (ВЕИ)