Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Газтерм: Индустриални диафрагмени разходомери за газ с висока точност на Itron

  Газтерм: Индустриални диафрагмени разходомери за газ с висока точност на Itron

  Itron е водещ международен разработчик на високотехнологична измервателна техника за газ, вода и електричество, контролни и комуникационни системи, софтуер и др. Като официален партньор на производителя у нас, фирма Газтерм представя на българския пазар серията търговски и индустриални диафрагмени разходомери за газ ACD G10-G16. „Моделите са подходящи за приложения с дебит между 0.10 и 25 m³/h, осигурявайки висока точност на измерване, дори при ниско налягане“, информираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество.

 • Защо трудът е повод за гордост научиха децата на служители от КонтурГлобал Марица Изток 3

  Защо трудът е повод за гордост научиха децата на служители от КонтурГлобал Марица Изток 3

  Наскоро детски глъч и усмивки изпълниха пространството на една от водещите енергийни компании у нас – КонтурГлобал Марица Изток 3. „Електроцентралата отново отвори врати за децата на своите служители в рамките на ежегодната програма „Гордея се с труда на моите родители“. Повече от 40 деца на възраст от 7 до 16 години имаха възможността да видят отблизо как протича един работен ден на техните родители“, разказаха за Инженер.bg от екипа на КонтурГлобал Марица Изток 3.

 • Мегер България: Тествайте трансформатори лесно, надеждно и бързо с новия прибор MVCT Megger

  Мегер България: Тествайте трансформатори лесно, надеждно и бързо с новия прибор MVCT Megger

  Поредна продуктова новост от Megger! „Вече можете да тествате трансформатори на ток и напрежение лесно и удобно, като при това пестите време. Всичко това е възможно, благодарение на новия Megger MVCT. С новия капацитивен дисплей за управление на тестването работата с прибора е много по-лесна, като минимизирате и времето за зареждане”, съобщиха за Инженер.bg от Мегер България – дъщерно дружество на световния лидер в контролно-измервателната апаратура Megger.

 • Фондация „Юрген Дорман“ на АВВ отпразнува петата годишнина от връчването на едноименната стипендия в България

  Фондация „Юрген Дорман“ на АВВ отпразнува петата годишнина от връчването на едноименната стипендия в България

  На 19 ноември 2019 г. се състоя тържествена церемония, на която АББ България връчи своите стипендии „Юрген Дорман“ за пета поредна година у нас. По време на празненството българското дружество, част от АВВ Group, представи тазгодишните финалисти в стипендиантската програма, като даде възможност и на участниците от предишни години да споделят какво са постигнали и какви са бъдещите им проекти и идеи. Ето как протече събитието през обектива на Инженер.bg.

 • Нов безжичен сензор за вибрации с технологията ISA100 Wireless от Yоkogawa

  Нов безжичен сензор за вибрации с технологията ISA100 Wireless от Yоkogawa

  Утвърденият японски производител на измервателни прибори и цялостни системи за автоматизация обяви пазарния дебют на нов безжичен вибрационен сензор ISA100, характеризиращ се с бърза актуализация на данните и дълъг живот на батерията. „Чрез предоставяне на актуални данни в реално време за нивото на вибрациите в съоръженията и инсталациите, новият сензор дава възможност на потребителите да откриват прецизно аномалии в работата на оборудването и да осъществяват прогнозна диагностика“, съобщиха за Инженер.bg от Йокогава България.

 • БИГ процес контрол: Съпротивителни термометри със заварени фланци 54- WFL от Günther

  БИГ процес контрол: Съпротивителни термометри със заварени фланци 54- WFL от Günther

  В съвременните индустриални приложения за измерване на температурата на флуидите се използват предимно термосъпротивления със сензор под формата на чип. Предимства на този тип термометри пред конвенционалните сензори са малките размери, затворената конструкция, краткото време за реакция, устойчивостта на високи температури и на химически и механични въздействия, както и дългият им експлоатационен живот и стабилност, коментираха за Инженер.bg от БИГ процес контрол.

 • Индуматик: Новата центробежна помпа серия CF-S на Flowrox – интелигентна, ефективна и с дълъг живот

  Индуматик: Новата центробежна помпа серия CF-S на Flowrox – интелигентна, ефективна и с дълъг живот

  Финландската компания Flowrox разшири продуктовата си гама с нова центробежна помпа CF-S. „Flowrox CF-S е предназначена за непрекъснато изпомпване на изключително абразивни флуиди и суспензии с голяма плътност. Износоустойчивите ѝ компоненти са проектирани и изработени от материали, които да издържат и на най-тежките експлоатационни условия“, информираха за Инженер.bg от фирма Индуматик, официален представител на Flowrox за България.

 • С по-големи енергийни мощности и нови обекти продължава инвестиционната програма на ЕVN България

  С по-големи енергийни мощности и нови обекти продължава инвестиционната програма на ЕVN България

  „От началото на дейността си в страната, EVN България развива своята инвестиционна програма, съобразно нуждите на обществото, очакванията на клиентите ни, стандартите в енергетиката и спрямо етиката на устойчивия бизнес. Както досега, така и в бъдеще компанията ще работи за осъществяването на проекти, които трайно да подобрят качеството на живот на клиентите на дружеството“, съобщиха за Инженер.bg от енергийното дружество.

 • Астел: Свързана безопасност с портативен мултифункционален газ-детектор Ventis Pro5 на Industrial Scientific

  Астел: Свързана безопасност с портативен мултифункционален газ-детектор Ventis Pro5 на Industrial Scientific

  Industrial Scientific се нарежда сред световните специалисти в разработката и производството на технически решения за детекция на газ. В продуктовото портфолио на дружеството можете да откриете портативни детектори за разнообразни приложения, сред които е и новият модел Ventis Pro5 за детекция на до пет газа. „С газ-детектора Ventis Pro5 имате гъвкавостта да избирате как да бъдат свързани екипите ви чрез функции за отдалечен мониторинг и споделяне на данни“, информираха от Астел.

 • Бързо, лесно и прецизно определяне на състоянието на трансформатори? Вижте най-новото предложение на Megger – TTRU3

  Бързо, лесно и прецизно определяне на състоянието на трансформатори? Вижте най-новото предложение на Megger – TTRU3

  „Искате да знаете какво е механичното състояние на даден трансформатор? Вече е достатъчно да прелистите набързо ръководството на новия TTRU3 от Megger и да започнете работа с него – толкова лесно се използва“, заявиха за Инженер.bg от Мегер България – дъщерно дружество на доказания производител на контролно-измервателна техниха Megger Group. Ето какво още научихме за трифазния уред за тестване на коефициент на трансформация TTRU3.

Още от Енергетика (ВЕИ)