Новини

 • Програмата C4S на Atlas Copco бе отличена със златен медал на Европейските награди за качество на SAP

  Програмата C4S на Atlas Copco бе отличена със златен медал на Европейските награди за качество на SAP

  В края на месец март 2018 г. един от най-големите разработчици на софтуер за управление на бизнес процеси, немската компания SAP, разгъна червения килим, за да обяви спечелилите бронз, сребро и злато от SAP Quality Award 2017 - регионалните награди за качество на SAP за 2017 г. Сред отличените компании бе и шведския производител на индустриални решения Atlas Copco. Компанията бе наградена със златен медал в категория "Иновации в облачните технологии" за своя проект SAP Hybris Cloud for Client.

 • ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“: Предлагаме блестящ старт на кариерата с нашия стаж! Кандидатствайте до 30 април!

  ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“: Предлагаме блестящ старт на кариерата с нашия стаж! Кандидатствайте до 30 април!

  От 2011 г. у нас присъства международната енергийна компания ContourGlobal като мажоритарен собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. За да обогати екипа си със свежи попълнения, дружеството отваря стажантска програма, която бе представена по време на тазгодишното издание на кариерния форум „Стажове“ в Технически университет – София. „Търсим стажанти за различни направления в дейността на централата. Призоваваме всички желаещи да кандидатстват до 30 април 2018 г.

 • Бърза и лесна визуализация на температурни разлики с новата термокамера Bosch GTC 400 C Professional

  Бърза и лесна визуализация на температурни разлики с новата термокамера Bosch GTC 400 C Professional

  Термовизионната камера Bosch GTC 400 C Professional е сред най-новите предложения в областта на измервателната техника на световно признатия немски производител Bosch, съобщиха за Инженер.bg от Бош, направление Електроинструменти. GTC 400 C Professional позволява бързо визуализиране и лесно документиране на температурни разлики. Камерата създава убедително топлинно изображение с подробна информация, което позволява да се направи бърза оценка на ситуацията.

 • КуатроДжи: Termogamma със сертификат от CRIBIS за максимална търговска благонадеждност

  КуатроДжи: Termogamma със сертификат от CRIBIS за максимална търговска благонадеждност

  За трета поредна година Termogamma - сърцето на международната група Termogamma Energy Solutions, получи сертификат за максимална търговска благонадеждност и рейтинг на първокласна компания от агенцията за кредитен рейтинг CRIBIS, съобщиха за Инженер.bg от фирма КуатроДжи, която предлага решенията на Termogamma Energy Solutions на българския пазар. CRIBIS е част от групата CRIF, която е член на Европейската асоциация на агенциите за кредитен рейтинг (EACRA).

 • Yokogawa разработи нов безжичен портален модул ISA100 Wireless

  Yokogawa разработи нов безжичен портален модул ISA100 Wireless

  Японската компания Yokogawa Electric Corporation обяви, че е разработила ISA100 Wireless - портален модул за полеви безжични комуникации, който интегрира функциите на точка за достъп и шлюз. „Официалният пазарен дебют на устройството бе в края на миналата година. Компактен по размер и лесен за настройка, този модул е оптимален избор за изграждане на малки безжични полеви системи, например при добива на нефт и газ, както и за други видове приложения“, съобщиха за Инженер.bg от Йокогава България.

 • КонтурГлобал Марица Изток 3 – първата ТЕЦ на лигнитни въглища на Балканите, отговаряща на стандартите за безопасност

  КонтурГлобал Марица Изток 3 – първата ТЕЦ на лигнитни въглища на Балканите, отговаряща на стандартите за безопасност

  ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 e една от четирите топлоелектрически централи в промишления комплекс „Марица изток“ край Стара Загора. Тя е втората по големина ТЕЦ в България, която играе важна роля за сигурността на доставките и енергийната независимост на страната. Дружеството работи изцяло на лигнитни въглища, добивани в близките рудници на Мини Марица изток. Мажоритарен собственик на централата, с дял от 73%, е електроенергийната група ContourGlobal.

 • Системата WAGО Energy Data Management е мощен инструмент за по-голяма свързаност

  Системата WAGО Energy Data Management е мощен инструмент за по-голяма свързаност

  Все повече компании започват да обръщат сериозно внимание на ефективността на своя сграден фонд и на производственото оборудване. Една от причините са множеството възможности за реализацията не само на значителни икономии, но и на бъдещи печалби. Немската компания WAGO, утвърден производител на продукти и цялостни решения в областта на електротехниката, електрониката и автоматиката, може да предложи гъвкави решения, подходящи както за отделно поделение, така и за енергиен мениджмънт на всяка компания като цяло.

 • ТиД Инженеринг: Имаме дългогодишен опит и многобройни успешно реализирани SCADA системи в енергетиката

  ТиД Инженеринг: Имаме дългогодишен опит и многобройни успешно реализирани SCADA системи в енергетиката

  ТиД Инженеринг е утвърдена българска инженерингова компания, предлагаща богата гама от услуги в областта на енергетиката, електротехниката, автоматизацията и електрониката. Едно от основните направления, в които дружеството развива дейността си, е проектиране, внедряване и поддръжка на автоматизирани SCADA системи в сектор енергетика, информираха за Инженер.bg от ТиД Инженеринг. От самото създаване на ТиД Инженеринг, дейността й е пряко обвързана със сектора на енергетиката.

 • Старт Инженеринг ще си партнира със Siemens при реализацията на проекти от областта на енергетиката

  Старт Инженеринг ще си партнира със Siemens при реализацията на проекти от областта на енергетиката

  Старт Инженеринг - водеща българска инженерингова компания, подписа споразумение за сътрудничество в областта на релейните защити и системите за автоматизация в енергетиката със Siemens България, съобщиха за Инженер.bg от Старт Инженеринг. „С реализацията на това споразумение, ние ще можем да предлагаме на клиентите ни решения за релейни защити, качество на електрическата енергия и автоматизация на подстанции въз основа на продукти и системи на Siemens“, допълниха от компанията.

 • Мегер България обяви специални цени за надеждните и безопасни измервателни клещи с марка Megger

  Мегер България обяви специални цени за надеждните и безопасни измервателни клещи с марка Megger

  Мегер България, дъщерно дружество на утвърдения производител Megger Group, има специално предложение към всички енергетици, електротехници и електроинженери. Компанията обяви промоционални цени на своите висококачествени и надеждни измервателни клещи. „С амперклещите на Megger бързо и лесно може да се измери протичащият ток. А сега тези електроизмервателни уреди могат да се закупят и на специални, още по-добри цени“, съобщиха от българското дружество.

Още от Енергетика (ВЕИ)