Новини

 • ABB със световен рекорд за енергийна ефективност на електрически двигател

  ABB със световен рекорд за енергийна ефективност на електрически двигател

  Лидерът в дигиталните технологии за промишлеността ABB постигна приблизително 100% енергийна ефективност на синхронен електрически двигател, информираха за Инженер.bg от АББ България. Изпитванията са проведени върху 6-полюсен 44 MW синхронен електрически двигател. Резултатите показват 0.25% по-висока ефективност от предвидената стойност от 98.8% в договора с клиент. „Такова подобрение може да спести приблизително 500 000 щатски долара за разходи за енергия по време на 20-годишния жизнен цикъл на двигателите“, обясниха от българското дружество.

 • Булгартел търси одитор за извършване на независим финансов одит

  Булгартел търси одитор за извършване на независим финансов одит

  Водещият български телеком оператор Булгартел откри процедура по възлагане на поръчка за избор на одитор, обявиха за Инженер.bg от дружеството. Предметът на търга гласи извършване на независим финансов одит на годишен индивидуален и консолидиран финансов отчет за 2018 г. и междинен индивидуален и консолидиран финансов отчет към 30 юни 2018 г. на Булгартел ЕАД. Мястото на изпълнение на процедурата е по адрес на управление на компанията, а срокът е 1 година (до изпълнение предмета на поръчката).

 • Мониторинг в реално време на системи за сгъстен въздух с новaта разработка на ЛД

  Мониторинг в реално време на системи за сгъстен въздух с новaта разработка на ЛД

  Специалистите от утвърдената търговска и инженерингова компания ЛД представят на вниманието на своите партньори и клиенти от цялата страна ново поколение решение за мониторинг на системи за сгъстен въздух. „За да отговорим в максимална степен на нуждите на нашите клиенти, техническите ни екипи създадоха и внедриха система, която може да се интегрира с всички компресори на пазара“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество, специализирано в областта на пневматичните и хидравлични машинни единици.

 • Групата на Филкаб акцентира върху присъствието си в Сърбия, вземайки участие в бизнес форум в Ниш

  Групата на Филкаб акцентира върху присъствието си в Сърбия, вземайки участие в бизнес форум в Ниш

  Филкаб-Миг ДОО, сръбското дъщерно дружество на търговската, производствена и инженерингова компания Филкаб, взе участие в бизнес форум Сърбия-България. Събитието се проведе в Ниш. „Форумът имаше за цел да насърчи директните контакти между българския и сръбски бизнес, както и създаването на благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения, производственото коопериране, внедряването на добри производствени и търговски практики“, информираха от Филкаб.

 • Сигурност и надеждност с промишлените UPS системи на Индустриален сервиз

  Сигурност и надеждност с промишлените UPS системи на Индустриален сервиз

  За индустрията възникването на проблеми или прекъсване на електрозахранването е недопустимо. Подобна ситуация може да доведе до сериозни проблеми и нанасяне на значителни материални и нематериални щети. „Днес, подобни ситуации лесно могат да бъдат избегнати с изграждането на системи за непрекъсваемо захранване (UPS). Тези системи позволяват на оборудването да продължи да работи, и то за продължителен период от време. По този начин се гарантира сигурност и надеждност”, коментираха за Инженер.bg от Индустриален сервиз.

 • Leuze electronic с нов модел компактни сейфти сензори SLS 518 за отговорни приложения

  Leuze electronic с нов модел компактни сейфти сензори SLS 518 за отговорни приложения

  Немската компания Leuze electronic, водещ производител на фотоелектрически сензори, системи за идентификация и пренос на данни, обогати продуктовата си гама от сейфти устройства с един лъч с нов нов модел сензори - SLS 518, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атикс, ексклузивен дистрибутор на Leuze electronic у нас. „Серията SLS 518 включва компактни и икономични сензори от тип 4, които могат да бъдат използвани и в най-взискателните сейфти приложения“, допълниха от Атикс.

 • Програмата C4S на Atlas Copco бе отличена със златен медал на Европейските награди за качество на SAP

  Програмата C4S на Atlas Copco бе отличена със златен медал на Европейските награди за качество на SAP

  В края на месец март 2018 г. един от най-големите разработчици на софтуер за управление на бизнес процеси, немската компания SAP, разгъна червения килим, за да обяви спечелилите бронз, сребро и злато от SAP Quality Award 2017 - регионалните награди за качество на SAP за 2017 г. Сред отличените компании бе и шведския производител на индустриални решения Atlas Copco. Компанията бе наградена със златен медал в категория "Иновации в облачните технологии" за своя проект SAP Hybris Cloud for Client.

 • ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“: Предлагаме блестящ старт на кариерата с нашия стаж! Кандидатствайте до 30 април!

  ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“: Предлагаме блестящ старт на кариерата с нашия стаж! Кандидатствайте до 30 април!

  От 2011 г. у нас присъства международната енергийна компания ContourGlobal като мажоритарен собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. За да обогати екипа си със свежи попълнения, дружеството отваря стажантска програма, която бе представена по време на тазгодишното издание на кариерния форум „Стажове“ в Технически университет – София. „Търсим стажанти за различни направления в дейността на централата. Призоваваме всички желаещи да кандидатстват до 30 април 2018 г.

 • Бърза и лесна визуализация на температурни разлики с новата термокамера Bosch GTC 400 C Professional

  Бърза и лесна визуализация на температурни разлики с новата термокамера Bosch GTC 400 C Professional

  Термовизионната камера Bosch GTC 400 C Professional е сред най-новите предложения в областта на измервателната техника на световно признатия немски производител Bosch, съобщиха за Инженер.bg от Бош, направление Електроинструменти. GTC 400 C Professional позволява бързо визуализиране и лесно документиране на температурни разлики. Камерата създава убедително топлинно изображение с подробна информация, което позволява да се направи бърза оценка на ситуацията.

 • КуатроДжи: Termogamma със сертификат от CRIBIS за максимална търговска благонадеждност

  КуатроДжи: Termogamma със сертификат от CRIBIS за максимална търговска благонадеждност

  За трета поредна година Termogamma - сърцето на международната група Termogamma Energy Solutions, получи сертификат за максимална търговска благонадеждност и рейтинг на първокласна компания от агенцията за кредитен рейтинг CRIBIS, съобщиха за Инженер.bg от фирма КуатроДжи, която предлага решенията на Termogamma Energy Solutions на българския пазар. CRIBIS е част от групата CRIF, която е член на Европейската асоциация на агенциите за кредитен рейтинг (EACRA).

Още от Енергетика (ВЕИ)