Новини

 • Yokogawa разработи нов безжичен портален модул ISA100 Wireless

  Yokogawa разработи нов безжичен портален модул ISA100 Wireless

  Японската компания Yokogawa Electric Corporation обяви, че е разработила ISA100 Wireless - портален модул за полеви безжични комуникации, който интегрира функциите на точка за достъп и шлюз. „Официалният пазарен дебют на устройството бе в края на миналата година. Компактен по размер и лесен за настройка, този модул е оптимален избор за изграждане на малки безжични полеви системи, например при добива на нефт и газ, както и за други видове приложения“, съобщиха за Инженер.bg от Йокогава България.

 • КонтурГлобал Марица Изток 3 – първата ТЕЦ на лигнитни въглища на Балканите, отговаряща на стандартите за безопасност

  КонтурГлобал Марица Изток 3 – първата ТЕЦ на лигнитни въглища на Балканите, отговаряща на стандартите за безопасност

  ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 e една от четирите топлоелектрически централи в промишления комплекс „Марица изток“ край Стара Загора. Тя е втората по големина ТЕЦ в България, която играе важна роля за сигурността на доставките и енергийната независимост на страната. Дружеството работи изцяло на лигнитни въглища, добивани в близките рудници на Мини Марица изток. Мажоритарен собственик на централата, с дял от 73%, е електроенергийната група ContourGlobal.

 • Системата WAGО Energy Data Management е мощен инструмент за по-голяма свързаност

  Системата WAGО Energy Data Management е мощен инструмент за по-голяма свързаност

  Все повече компании започват да обръщат сериозно внимание на ефективността на своя сграден фонд и на производственото оборудване. Една от причините са множеството възможности за реализацията не само на значителни икономии, но и на бъдещи печалби. Немската компания WAGO, утвърден производител на продукти и цялостни решения в областта на електротехниката, електрониката и автоматиката, може да предложи гъвкави решения, подходящи както за отделно поделение, така и за енергиен мениджмънт на всяка компания като цяло.

 • ТиД Инженеринг: Имаме дългогодишен опит и многобройни успешно реализирани SCADA системи в енергетиката

  ТиД Инженеринг: Имаме дългогодишен опит и многобройни успешно реализирани SCADA системи в енергетиката

  ТиД Инженеринг е утвърдена българска инженерингова компания, предлагаща богата гама от услуги в областта на енергетиката, електротехниката, автоматизацията и електрониката. Едно от основните направления, в които дружеството развива дейността си, е проектиране, внедряване и поддръжка на автоматизирани SCADA системи в сектор енергетика, информираха за Инженер.bg от ТиД Инженеринг. От самото създаване на ТиД Инженеринг, дейността й е пряко обвързана със сектора на енергетиката.

 • Старт Инженеринг ще си партнира със Siemens при реализацията на проекти от областта на енергетиката

  Старт Инженеринг ще си партнира със Siemens при реализацията на проекти от областта на енергетиката

  Старт Инженеринг - водеща българска инженерингова компания, подписа споразумение за сътрудничество в областта на релейните защити и системите за автоматизация в енергетиката със Siemens България, съобщиха за Инженер.bg от Старт Инженеринг. „С реализацията на това споразумение, ние ще можем да предлагаме на клиентите ни решения за релейни защити, качество на електрическата енергия и автоматизация на подстанции въз основа на продукти и системи на Siemens“, допълниха от компанията.

 • Мегер България обяви специални цени за надеждните и безопасни измервателни клещи с марка Megger

  Мегер България обяви специални цени за надеждните и безопасни измервателни клещи с марка Megger

  Мегер България, дъщерно дружество на утвърдения производител Megger Group, има специално предложение към всички енергетици, електротехници и електроинженери. Компанията обяви промоционални цени на своите висококачествени и надеждни измервателни клещи. „С амперклещите на Megger бързо и лесно може да се измери протичащият ток. А сега тези електроизмервателни уреди могат да се закупят и на специални, още по-добри цени“, съобщиха от българското дружество.

 • КуатроДжи представя високоефективна хибридна система за климатизация Hy-REC от Termogamma

  КуатроДжи представя високоефективна хибридна система за климатизация Hy-REC от Termogamma

  Утвърденото дружество в сферата на енергийните решения КуатроДжи представя на българския пазар иновативната хибридна система за климатизация Hy-REC на международната група на Termogamma – Termogamma Energy Solutions. Техническото решение е с високо италианско качество и намира приложение както в индустрията, така и в хотели и други обществени сгради. Системата Hy-REC е изключително гъвкава, гарантираща лесна експлоатация и ниска консумация на енергия.

 • Индустриален сервиз: Предлагаме стационарни и автономни управления за електрогенератори

  Индустриален сервиз: Предлагаме стационарни и автономни управления за електрогенератори

  Индустриален сервиз е водеща българска инженерингова компания, специализирана в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване от областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация. Сред предлаганите от фирмата услуги е доставка и изграждане на стационарни и автономни управления за електрогенератори, информираха за Инженер.bg от фирмата. Услугата обхваща дейности като стабилизация на изхода, синхронизация и др.

 • DTS – „Цифрови Преносни Системи“: Онлайн инструмент за оптимална конфигурация на DIRIS Digiware

  DTS – „Цифрови Преносни Системи“: Онлайн инструмент за оптимална конфигурация на DIRIS Digiware

  Водещата френска компания Socomec, разработчик на многофункционалното регистриращо устройство DIRIS, предизвика технологична революция в измерването на електрическа енергия с мрежовия анализатор DIRIS Digiware. „Сега Socomec дава възможност чрез онлайн инструмента Meter Selector само с няколко клика на мишката да бъде създадена най-добрата DIRIS Digiware конфигурация за всеки конкретен енергийно-ефективен проект”, коментираха от фирма DTS - Цифрови преносни системи.

 • Хидротех: Нов пропорционален дроселен вентил в нормално отворено изпълнение DOPPM33 от Wandfluh

  Хидротех: Нов пропорционален дроселен вентил в нормално отворено изпълнение DOPPM33 от Wandfluh

  Швейцарският производител Wandfluh разшири портфолиото си с ново изпълнение на доказания дроселен вентил с директно задвижване и номинален размер M33. „Вентилът вече се предлага в нормално отворено изпълнение за приложения, изискващи максимален дебит, когато електромагнитът е изключен. Той е наличен с означение DOPPM33 и може да се използва с всички стандартни и специални електромагнити с размер 45 mm на Wandfluh“, поясниха за Инженер.bg от фирма Хидротех.

Още от Енергетика (ВЕИ)