Новини

 • КуатроДжи представя високоефективна хибридна система за климатизация Hy-REC от Termogamma

  КуатроДжи представя високоефективна хибридна система за климатизация Hy-REC от Termogamma

  Утвърденото дружество в сферата на енергийните решения КуатроДжи представя на българския пазар иновативната хибридна система за климатизация Hy-REC на международната група на Termogamma – Termogamma Energy Solutions. Техническото решение е с високо италианско качество и намира приложение както в индустрията, така и в хотели и други обществени сгради. Системата Hy-REC е изключително гъвкава, гарантираща лесна експлоатация и ниска консумация на енергия.

 • Индустриален сервиз: Предлагаме стационарни и автономни управления за електрогенератори

  Индустриален сервиз: Предлагаме стационарни и автономни управления за електрогенератори

  Индустриален сервиз е водеща българска инженерингова компания, специализирана в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване от областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация. Сред предлаганите от фирмата услуги е доставка и изграждане на стационарни и автономни управления за електрогенератори, информираха за Инженер.bg от фирмата. Услугата обхваща дейности като стабилизация на изхода, синхронизация и др.

 • DTS – „Цифрови Преносни Системи“: Онлайн инструмент за оптимална конфигурация на DIRIS Digiware

  DTS – „Цифрови Преносни Системи“: Онлайн инструмент за оптимална конфигурация на DIRIS Digiware

  Водещата френска компания Socomec, разработчик на многофункционалното регистриращо устройство DIRIS, предизвика технологична революция в измерването на електрическа енергия с мрежовия анализатор DIRIS Digiware. „Сега Socomec дава възможност чрез онлайн инструмента Meter Selector само с няколко клика на мишката да бъде създадена най-добрата DIRIS Digiware конфигурация за всеки конкретен енергийно-ефективен проект”, коментираха от фирма DTS - Цифрови преносни системи.

 • Хидротех: Нов пропорционален дроселен вентил в нормално отворено изпълнение DOPPM33 от Wandfluh

  Хидротех: Нов пропорционален дроселен вентил в нормално отворено изпълнение DOPPM33 от Wandfluh

  Швейцарският производител Wandfluh разшири портфолиото си с ново изпълнение на доказания дроселен вентил с директно задвижване и номинален размер M33. „Вентилът вече се предлага в нормално отворено изпълнение за приложения, изискващи максимален дебит, когато електромагнитът е изключен. Той е наличен с означение DOPPM33 и може да се използва с всички стандартни и специални електромагнити с размер 45 mm на Wandfluh“, поясниха за Инженер.bg от фирма Хидротех.

 • КМТ Сервиз: Система за измерване на криогенни флуиди на Flexim с отличие за иновативност от списание Flow Control

  КМТ Сервиз: Система за измерване на криогенни флуиди на Flexim с отличие за иновативност от списание Flow Control

  Технологичният лидер в областта на безконтактното ултразвуково измерване на поток Flexim получи почетно отличие в рамките на тазгодишните награди за иновативни продукти на Flow Control – водещо английски списание за флуидни технологии. „Flexim грабна приз за иновацията, стояща зад системата Fluxus Cryo, която позволява неинвазивно измерване на потока на криогенни флуиди и може да запази работoспособността си при екстремни температури до -190 °C“, обясни за Инженер.bg фирма КМТ Сервиз.

 • Хидротех: Индуктивна комутационна технология за мониторинг позицията на вентили на Wandfluh

  Хидротех: Индуктивна комутационна технология за мониторинг позицията на вентили на Wandfluh

  Модулната конструкция на швейцарската компания Wandfluh дава възможност седловите и разпределителните вентили с номинални размери NG4, NG6 и NG10 да бъдат допълнително оборудвани със стандартен мониторинг без обратна връзка или с дублиращ мониторинг на позицията. „Използването на индуктивната комутационна технология осигурява по-високо ниво на сигурност в резултат на безконтактния метод на превключване”, съобщиха от фирма Хидротех, представител за България на Wandfluh.

 • DTS - „Цифрови Преносни Системи“: DIRIS Digiware и Sunsys PCS2 управляват интелигентно сгради и мрежи

  DTS - „Цифрови Преносни Системи“: DIRIS Digiware и Sunsys PCS2 управляват интелигентно сгради и мрежи

  Непрекъснатото увеличаване на потреблението на енергия е основен движещ фактор в енергийния отрасъл. „Френският производител Socomec предлага иновативни решения за интелигентно управление на сгради, ел.мрежи и инфраструктури. Такива са революционната разработка DIRIS Digiware за отчитане и мониторинг на потреблението на ел.инсталации и Sunsys PCS2 – решение за съхранение на енергия”, коментираха от фирма DTS - „Цифрови преносни системи“.

 • Филкаб разраства дейността си във ВЕИ-сектора в Турция

  Филкаб разраства дейността си във ВЕИ-сектора в Турция

  Филкаб е утвърдена у нас производствена, инженерингова и търговска компания, която развива дейност в областта на електротехниката, автоматизацията и енергетиката. Опитът, натрупан с изпълнението на ВЕИ-проекти, води до трансформирането на направление „ВЕИ“ в самостоятелна компания – Филкаб Солар ООД. Фирмата оперира със собствени компании и в съседките ни Македония, Сърбия и Румъния, а последно учреденото дружество в рамките на групата носи името Filkab Solar Enerji A.S. и я представлява за територията на Турция.

 • Нова система за сигурност от по-висок клас ProSafe-RS SIL2 на Yokogawa

  Нова система за сигурност от по-висок клас ProSafe-RS SIL2 на Yokogawa

  Японският гигант Yokogawa Electric Corporation разработи нова система за детекция на газове, чийто световен пазарен дебют бе през септември т.г., съобщиха за Инженер.bg от Йокогава България. „ProSafe-RS SIL2 представлява обновена версия на системата за безопасност ProSafe-RS SIL3 в комбинация с безжични мрежови устройства на Yokogawa, сигнални панели и GasSecure GS01/GS01-EA безжични детектори на газ. Това е ново комплексно решение, в допълнение към което компанията предлага както консултации, така и инженерингови услуги“, коментираха специалистите.

 • Кажете „Край на машинните откази“ със системите за вибрационен мониторинг Vibro Health+ eco 1.0 на Ансисофт

  Кажете „Край на машинните откази“ със системите за вибрационен мониторинг Vibro Health+ eco 1.0 на Ансисофт

  Системите за дистанционен вибрационен мониторинг и диагностика на механичните елементи ефективно влияят върху намаляването на общите разходи за експлоатация и ремонт на всички видове въртящи се машини. „С доказаното решение Vibro Health+ eco 1.0 първичните данни, постъпващи от външните сензори, се трансформират в характерни стойности чрез софтуерни програми, филтърни функции и вътрешна обработка на сигнала“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ансисофт.

Още от Енергетика (ВЕИ)