Новини

 • КуатроДжи: „Със списанието на Termogamma ще научавате първи новостите в сферата на енергийната ефективност“

  КуатроДжи: „Със списанието на Termogamma ще научавате първи новостите в сферата на енергийната ефективност“

  Един от лидерите в разработването на цялостни решения за повишаване на енергийната ефективност – Termogamma, поде нова инициатива, посветена на обмяната на опит и насърчаването на дискусии в тази област. Отскоро фирмата стартира издаването на специализирано списание CESJ, с което ще споделя своята експертиза при разработването на решения за повишаване енергийната ефективност, ще публикува информация за успешно реализирани проекти по света, анализи, интервюта и др.

 • БР Техника: Ефективни, интелигентни, компактни и тихи – новите хидравлични агрегати CytroBox на Bosch Rexroth

  БР Техника: Ефективни, интелигентни, компактни и тихи – новите хидравлични агрегати CytroBox на Bosch Rexroth

  Свързването на машини и съоръжения с IT системите отваря огромен потенциал за по-икономична, по-бърза и по-интуитивна хидравлична технология. Такъв е новият хидравличен агрегат CytroBox на Bosch Rexroth, който с интелигентния си енергийно ефективен модулен дизайн предлага ново решение за средния работен диапазон от 7.5 до 30 kW. Чрез интегрирането на технологиите на Интернет на нещата той проправя също така пътя за последователно прилагане на концепциите на Industry 4.0.

 • Шинопроводи Megabarre с доказано европейско качество на конкурентна цена предлага у нас Ейч Ай Инженеринг

  Шинопроводи Megabarre с доказано европейско качество на конкурентна цена предлага у нас Ейч Ай Инженеринг

  Сред доказаните лидери на международния пазар в разработването, производството и доставката на шини, шинопроводи и шинни системи е италианската група Megabarre. През 2011 г. дружеството закупува BBI Electric, което преименува на Megabarre Europe, и започва да изнася своята продукция в над 50 държави на 4 континента чрез много добре развити дистрибуторски мрежи. Основен доставчик на продуктите на италианския производител у нас е фирма Ейч Ай Инженеринг.

 • С ексклузивно гостуване на най-новия болид от ABB Formula E, АББ България представи визията на концерна за електромобилността

  С ексклузивно гостуване на най-новия болид от ABB Formula E, АББ България представи визията на концерна за електромобилността

  Преди броени дни успешно приключи първото издание на специализираното изложение за авточасти, аксесоари, обслужване, консумативи и технологии в автомобилната промишленост – Аутомотив Експо София. Форумът бе съпроводен от богата съпътстваща програма, а едно от най-запомнящите се събития от нея безспорно бе ексклузивното гостуване на новата електрическа състезателна кола от ABB Formula E. Официалното представяне на болида бе на 18 октомври 2018 г.

 • Нова серия вакуум помпи GHS 3800-5400 VSD+ е акцент в участието на Atlas Copco на Glasstec 2018

  Нова серия вакуум помпи GHS 3800-5400 VSD+ е акцент в участието на Atlas Copco на Glasstec 2018

  Нова серия винтови вакуум помпи GHS 3800-5400 VSD+ с променлива производителност, подходящи за приложения с високи изисквания за вакуум, ще представи Atlas Copco на международното специализирано изложение Glasstec 2018, което се провежда в Дюселдорф между 23 и 26 октомври 2018 г., съобщиха за Инженер.bg от Атлас Копко България, дъщерна фирма на водещия световен производител за компресорно оборудване Atlas Copco.

 • БЛС Автоматизация: Leroy-Somer с обновена, високопроизводителна гама електродвигатели

  БЛС Автоматизация: Leroy-Somer с обновена, високопроизводителна гама електродвигатели

  Асортиментът на утвърдената френска марка Leroy-Somer, която е част от технологичната група Nidec, предлага широк избор от надеждни и ефективни решения за електромеханични задвижвания. Продуктите на компанията осигуряват висока производителност и ефективност, отговарят на пазарното търсене и покриват изискванията и на най-взискателните приложения. Обновеното портфолио на фирмата включва електродвигатели с въртящ момент от 10 до 23 000 Nm.

 • ABB променя света! Включи се и ти! Намери повече информация за АББ България по време на „Дни на кариерата“

  ABB променя света! Включи се и ти! Намери повече информация за АББ България по време на „Дни на кариерата“

  Искаш да промениш света? Новите технологии са твоя страст? Тогава може би ще откриеш своя кариерен път в ABB. Заради лидерската си роля в областта на електрическата мобилност международният технологичен гигант е поставен под номер 8 в класацията на списание Fortune за компании, които променят света. А как да станеш част от екипа на българското дружество – АББ България, можеш да научиш по време на кариерното изложение „Дни на кариерата“.

 • Текра официално откри новия си търговски офис във Варна

  Текра официално откри новия си търговски офис във Варна

  Наскоро фирма Текра, утвърден дистрибутор на продукти за сградни енергийни, информационни и алармени инсталации, бе домакин на събитие, с което откри новия търговски офис на фирмата в гр. Варна. „Това е първият офис, който откриваме, след промяната на името на компанията. Той е реализиран в съответствие с най-новата ни концепция за оформление на интериора, брандиране и експозиция. В него нашите клиенти ще намерят пълен набор от продукти и системи, заедно с аксесоари и ежедневни консумативи”, съобщиха за Инженер.bg от Текра.

 • ЧЕЗ инвестира в пълна подмяна на разпределителната уредба 110 kV в подстанция Витоша в столицата

  ЧЕЗ инвестира в пълна подмяна на разпределителната уредба 110 kV в подстанция Витоша в столицата

  В разгара на есента усилията на ЧЕЗ Разпределение България са насочени към подобряване на електрическата мрежа в няколко квартала на София и част от центъра на столицата. „Инвестицията от 2.4 млн.лв. ще ни позволи да извършим пълна подмяна на разпределителната уредба 110 kV в подстанция Витоша”, съобщиха за Инженер.bg от електроразпределителната компания. С инсталирането на новото съоръжение ЧЕЗ Разпределение ще повиши сигурността на електроподаването.

 • Рувекс: Слънчевите колектори INISOL CH 250 на De Dietrich – гаранция за висока ефективност на атрактивна цена

  Рувекс: Слънчевите колектори INISOL CH 250 на De Dietrich – гаранция за висока ефективност на атрактивна цена

  Слънчевите колектори за производство на топла вода са доказано ефективно и надеждно средство за подпомагане на системите за битово горещо водоснабдяване. Утвърденият доставчик на продукти за ОВК и ВиК приложения, фирма Рувекс, предлага на българския пазар слънчеви колектори на един от най-големите производители на отоплителна техника, френската компания De Dietrich. Сред тях са плоските слънчеви колектори INISOL CH 250, които се отличават с високото качество и добрата си цена.

Още от Енергетика (ВЕИ)