Новини

 • LED лампа Testboy Light 500 на специални цени в магазинната мрежа на Ритбул

  LED лампа Testboy Light 500 на специални цени в магазинната мрежа на Ритбул

  Ритбул, утвърден български доставчик на електроапаратура, индустриални компоненти, инструменти, измервателни прибори и LED осветление, изненада своите клиенти с неустоимо зимно предложение. „Възползвайте се от големите празнични намаления в нашата магазинна мрежа и закупете LED лампа Testboy Light 500 на немския лидер в областта на измервателните прибори и инструменти Testboy на изключително ниски цени. Testboy Light 500 е универсална работна LED лампа, специално проектирана за работа при тежки условия“, обявиха за Инженер.bg от Ритбул.

 • Хидротех: Пропорционален разпределителен вентил с вграден датчик за позицията на буталото NG4-Mini на Wandfluh

  Хидротех: Пропорционален разпределителен вентил с вграден датчик за позицията на буталото NG4-Mini на Wandfluh

  Швейцарската компания Wandfluh е известна с високото качество и прецизността на произвежданите от нея хидравлични елементи и управляваща електроника. „Надеждността на повтарящите се цикли е постижима, ако хидравличните разпределители и електрониката се характеризират с точност, висока производителност и безопасност. Такива са качествата на пропорционалните разпределителни вентили NG4-Mini с фланцева конструкция на Wandfluh”, съобщиха от фирма Хидротех.

 • Булгартел разшири и обнови опорната си Ethernet мрежа

  Булгартел разшири и обнови опорната си Ethernet мрежа

  Утвърденият български телеком доставчик Булгартел проведе миграция на устройствата от опорната си Ethernet мрежа със суичове от по-висок клас, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Новите суичове дадоха възможност за увеличаване на надеждността на предоставяните услуги, по-голям капацитет и предоставяне на MPLS услуги в цялата страна и в чужбина. Новите комутатори са с голям брой 10 Gbps портове и поддържат MPLS протокол. От Булгартел уточниха, че са подменени всички комутатори в опорнатамрежа на телекомуникационния оператор.

 • Старт Инженеринг е сред призьорите в годишната класация на Камарата на строителите

  Старт Инженеринг е сред призьорите в годишната класация на Камарата на строителите

  Фирма Старт Инженеринг бе отличена в годишната класация на Камарата на строителите в България (КСБ). От компанията споделиха пред Инженер.bg, че наградата им попада в категорията за строежи от енергийната инфраструктура. Церемонията по награждаването се състоя по време на традиционния бал по повод „Деня на строителя“. Събитието се проведе на 26-ти октомври в София Хотел Балкан и събра представители и ръководители от над 300 водещи строителни фирми.

 • Отрикс: Високоскоростна обработка на специални стомани и сплави с фрезери TitaNox Power на YG-1

  Отрикс: Високоскоростна обработка на специални стомани и сплави с фрезери TitaNox Power на YG-1

  Монолитните твърдосплавни фрезери с Y-покритие TitaNox Power на компанията YG-1 са предназначени за употреба в областта на енергетиката. „Специалното износоустойчиво покритие на инструментите гарантира високата им термична устойчивост и осигурява високопроизводителна обработка на изделия от специални материали, като неръждаема стомана, титанови и устойчиви на висока температура сплави”, съобщиха от фирма Отрикс, която предлага продуктите на YG-1 на българския пазар.

 • Двойно по-ниски цени на новите автоматични прекъсвачи RX³ на Legrand за периода октомври-ноември 2016 г.

  Двойно по-ниски цени на новите автоматични прекъсвачи RX³ на Legrand за периода октомври-ноември 2016 г.

  Водещият френски производител за продукти и системи за електрически инсталации Legrand разработи нова серия автоматични прекъсвачи RX³ за защита срещу къси съединения и претоварване, с вградена дефектнотокова защита. „RX³ серията вече се предлага на пазара и само през периода октомври-ноември 2016 г. нашите оторизирани дистрибутори ще предлагат на промоционална цена един от най-използваните модели RX³ 1P C 16A”, съобщиха за Инженер.bg от Легранд България.

 • Нова гама гъвкави изолирани медни шини от Шрак Техник в помощ на производителите на табла

  Нова гама гъвкави изолирани медни шини от Шрак Техник в помощ на производителите на табла

  След успешното лансиране на новите серии табла и автоматични прекъсвачи с лят корпус до 630А, Schrack Technik разшири своето обширно портфолио като прибави нова гама гъвкави изолирани медни шини, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на фирмата у нас Шрак Техник. Те се произвеждат в Чехия по иновативна технология и с висококачествени материали. С новите гъвкави изолирани медни шини компанията допълва предлаганата до момента оферта, насочена към производителите на табла.

 • Нови модели високочестотни сензорни LED лампи за вътрешно осветление RS PRO от Steinel

  Нови модели високочестотни сензорни LED лампи за вътрешно осветление RS PRO от Steinel

  Сензорните осветителни тела на немската компания Steinel с основание могат да се разглеждат като изключително добро решение както за нови, така и за стари сгради. Високочестотният сензор, вграден в лампите, включва и изключва осветлението само тогава, когато е необходимо. „Високоефективните LED системи на Steinel са разработени на базата на най-нови технологии и гарантират надеждно и енергийно-ефективно осветление. Всички модели са предназначени за таванен или стенен монтаж.

 • Ултратънки мултипозиционни бойлери Vertigo на Atlantic от BGR Group – първите с два керамични нагревателя

  Ултратънки мултипозиционни бойлери Vertigo на Atlantic от BGR Group – първите с два керамични нагревателя

  От началото на септември в партньорските магазини на фирма Би Джи Ар Груп, партньор на френския производител Atlantic в България, може да бъде закупен новият модел мултипозиционни бойлери Vertigo. Това са първите плоски бойлери на българския пазар с два керамични нагревателя. Те притежават всички добре известни на българския потребител качества на бойлерите Atlantic, а именно – високо качество и ефективност, като същевременно са ултратънки и позволяват удобен и лесен монтаж.

 • Atlas Copco завърши придобиването на производителя на професионални вакуумни решения Leybold

  Atlas Copco завърши придобиването на производителя на професионални вакуумни решения Leybold

  Atlas Copco, водещ доставчик на устойчиви решения за индустрията, завърши придобиването на немския производител на професионални вакуумни решения Leybold, съобщиха за Инженер.bg от Атлас Копко България. „Споразумението за придобиване на Leybold беше обявено на 20 ноември 2015 г. Покупната цена се базира на стойността на предприятието – 486 млн. евро (MSEK 4 520). Продавач е OC Oerlikon Corporation AG със седалище в Швейцария“, уточниха от българското дружество.

Още от Енергетика (ВЕИ)