Новини

 • КМТ Сервиз: Система за измерване на криогенни флуиди на Flexim с отличие за иновативност от списание Flow Control

  КМТ Сервиз: Система за измерване на криогенни флуиди на Flexim с отличие за иновативност от списание Flow Control

  Технологичният лидер в областта на безконтактното ултразвуково измерване на поток Flexim получи почетно отличие в рамките на тазгодишните награди за иновативни продукти на Flow Control – водещо английски списание за флуидни технологии. „Flexim грабна приз за иновацията, стояща зад системата Fluxus Cryo, която позволява неинвазивно измерване на потока на криогенни флуиди и може да запази работoспособността си при екстремни температури до -190 °C“, обясни за Инженер.bg фирма КМТ Сервиз.

 • Хидротех: Индуктивна комутационна технология за мониторинг позицията на вентили на Wandfluh

  Хидротех: Индуктивна комутационна технология за мониторинг позицията на вентили на Wandfluh

  Модулната конструкция на швейцарската компания Wandfluh дава възможност седловите и разпределителните вентили с номинални размери NG4, NG6 и NG10 да бъдат допълнително оборудвани със стандартен мониторинг без обратна връзка или с дублиращ мониторинг на позицията. „Използването на индуктивната комутационна технология осигурява по-високо ниво на сигурност в резултат на безконтактния метод на превключване”, съобщиха от фирма Хидротех, представител за България на Wandfluh.

 • DTS - „Цифрови Преносни Системи“: DIRIS Digiware и Sunsys PCS2 управляват интелигентно сгради и мрежи

  DTS - „Цифрови Преносни Системи“: DIRIS Digiware и Sunsys PCS2 управляват интелигентно сгради и мрежи

  Непрекъснатото увеличаване на потреблението на енергия е основен движещ фактор в енергийния отрасъл. „Френският производител Socomec предлага иновативни решения за интелигентно управление на сгради, ел.мрежи и инфраструктури. Такива са революционната разработка DIRIS Digiware за отчитане и мониторинг на потреблението на ел.инсталации и Sunsys PCS2 – решение за съхранение на енергия”, коментираха от фирма DTS - „Цифрови преносни системи“.

 • Филкаб разраства дейността си във ВЕИ-сектора в Турция

  Филкаб разраства дейността си във ВЕИ-сектора в Турция

  Филкаб е утвърдена у нас производствена, инженерингова и търговска компания, която развива дейност в областта на електротехниката, автоматизацията и енергетиката. Опитът, натрупан с изпълнението на ВЕИ-проекти, води до трансформирането на направление „ВЕИ“ в самостоятелна компания – Филкаб Солар ООД. Фирмата оперира със собствени компании и в съседките ни Македония, Сърбия и Румъния, а последно учреденото дружество в рамките на групата носи името Filkab Solar Enerji A.S. и я представлява за територията на Турция.

 • Нова система за сигурност от по-висок клас ProSafe-RS SIL2 на Yokogawa

  Нова система за сигурност от по-висок клас ProSafe-RS SIL2 на Yokogawa

  Японският гигант Yokogawa Electric Corporation разработи нова система за детекция на газове, чийто световен пазарен дебют бе през септември т.г., съобщиха за Инженер.bg от Йокогава България. „ProSafe-RS SIL2 представлява обновена версия на системата за безопасност ProSafe-RS SIL3 в комбинация с безжични мрежови устройства на Yokogawa, сигнални панели и GasSecure GS01/GS01-EA безжични детектори на газ. Това е ново комплексно решение, в допълнение към което компанията предлага както консултации, така и инженерингови услуги“, коментираха специалистите.

 • Кажете „Край на машинните откази“ със системите за вибрационен мониторинг Vibro Health+ eco 1.0 на Ансисофт

  Кажете „Край на машинните откази“ със системите за вибрационен мониторинг Vibro Health+ eco 1.0 на Ансисофт

  Системите за дистанционен вибрационен мониторинг и диагностика на механичните елементи ефективно влияят върху намаляването на общите разходи за експлоатация и ремонт на всички видове въртящи се машини. „С доказаното решение Vibro Health+ eco 1.0 първичните данни, постъпващи от външните сензори, се трансформират в характерни стойности чрез софтуерни програми, филтърни функции и вътрешна обработка на сигнала“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ансисофт.

 • ТУ-София събра на едно място свои възпитаници и приятели в подкрепа на реновирането на университетския музей

  ТУ-София събра на едно място свои възпитаници и приятели в подкрепа на реновирането на университетския музей

  По стара българска традиция, с достолепност, празнична пита и шарена сол домакините от Технически университет – София посрещаха своите специални гости на организираната от Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ среща на възпитаници, партньори и приятели на ВУЗ-а. Проявата бе част от кампанията „Ако си дал, не си живял напразно...“, а целта бе набиране на средства за реновиране на университетския музей – „от миналото, в настоящето, за бъдещето“.

 • Нова визия и още по-богато портфолио представи Ритбул по време на Техническия панаир в Пловдив

  Нова визия и още по-богато портфолио представи Ритбул по време на Техническия панаир в Пловдив

  С напълно обновена визия, мащабни изложбени площи и многобройни нови продукти премина участието на Ритбул на тазгодишния МTП в Пловдив. На внушителния щанд на фирмата посетителите имаха възможност да се запознаят с LED осветление на Ledvance, бранд на Osram, както и с иновативни продукти за ел. инсталации от ETI и WAGO. Ново при ръчните инструменти пък бяха стягите за дърво и стомана на Bessey, както и серията продукти със специална защита срещу падане на Knipex.

 • Хидротех: Електромагнитна бобина за приложения с напрежение 28 V DC и вграден защитен диод от Wandfluh

  Хидротех: Електромагнитна бобина за приложения с напрежение 28 V DC и вграден защитен диод от Wandfluh

  Wandfluh разшири серията електромагнитни бобини WDE45/23x50 с изпълнение за напрежение 28 V DC. „Ако за такова напрежение се използва бобина с 24 V, това ще влоши експлоатационното състояние по отношение на максималната околна температура и максималния работен цикъл. С бобина 28 V подобна ситуация се избягва и характеристиките, зададени в спецификацията на продукта са напълно гарантирани“, информираха от фирма Хидротех, представител за България на швейцарската фирма.

 • Новите LED аварийни осветителни тела на Legrand – модерен дизайн, съвременни технологии и надеждна работа в едно

  Новите LED аварийни осветителни тела на Legrand – модерен дизайн, съвременни технологии и надеждна работа в едно

  Аварийните осветителни тела се използват за обозначаване на изходите в различни помещения, както и за указване на вярната посока на движение при евакуация. Такива тела в днешно време практически са задължителен елемент от всяко съвременно здание. „Legrand разработва иновативни и високоефективни решения на базата на LED технологии, които гарантират безопасността на хората и намаляват потреблението на електрическа енергия и емисиите на парникови газове“, коментираха от Легранд България.

Още от Енергетика (ВЕИ)