Новини

 • Система за мониторинг на позиционното отклонение на ротационни машини Permalign от Prüftechnik

  Система за мониторинг на позиционното отклонение на ротационни машини Permalign от Prüftechnik

  Едно от направленията на немската компания Prüftechnik, специализирана в производството на лазерно-оптични системи за съосяване, са уредите за мониторинг на позиционното отклонение на машините.“Permalign е лазерна система за постоянен или временен контрол на позиционното отклонение на единични и съосени машини. Тя измерва и наблюдава в реално време промяната в центровката на машини в режим на експлоатация “, съобщиха за Инженер.bg от фирма Антем.

 • „Плати 10, вземи 11“: коледна промоция от Ритбул

  „Плати 10, вземи 11“: коледна промоция от Ритбул

  Специално за своите настоящи и бъдещи клиенти, занимаващи се с изграждане на електрически инсталации, утвърдената търговска фирма Ритбул стартира коледна промоция. Тя включва специални условия на закупуване на електроелементи на утвърдения словенски производител ETI. “До края на годината, всеки клиент, закупил продукт, включен в кампанията, ще може да се възползва от възможността да получи 10% повече продукти, без промяна в цената, 50 % по-бърза доставка, при гарантирано 100 % качество на продуктите“, коментираха за Инженер.bg от Ритбул.

 • Серията сервозадвижвания Digitax ST на Emerson с нова EtherCAT версия

  Серията сервозадвижвания Digitax ST на Emerson с нова EtherCAT версия

  Компанията Emerson обяви дебюта на нова версия на сервозадвижванията Digitax ST с вграден комуникационен порт EtherCAT, който им позволява да работят с контролери за движение, PLC-контролери и промишлени компютри в обща промишлена EtherCAT мрежа. „Важното в случая е, че тази функционалност е вградена в новите устройства, което означава, че не се изискват никакви допълнителни модули за постигане на такова разширение“, съобщиха за Инженер.bg от офиса на фирма БЛС Автоматизация, предлагаща продуктите на Emerson у нас.

 • Жо и Вен разшири гамата от произвеждани ел. табла с модели за преместваеми търговски обекти

  Жо и Вен разшири гамата от произвеждани ел. табла с модели за преместваеми търговски обекти

  Утвърдената българска фирма Жо и Вен, развиваща успешна търговска и производствена дейност, разшири портфолиото си от изделия с електрически табла, разработени специално за преместваеми търговски обекти, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „От няколко години, сред услугите, които предлагаме, е производството на различни видове табла. Вече успешно разширихме тази услуга като предлагаме и табла, предназначени за преместваеми обекти”, поясниха от фирмата.

 • Видео: Circutor представи нов анализатор за енергийна ефективност Wibeee с Wi-Fi връзка

  Видео: Circutor представи нов анализатор за енергийна ефективност Wibeee с Wi-Fi връзка

  Компанията Circutor обяви дебюта на своя нов анализатор за енергопотребление с безжична връзка Wibeee. „Анализаторът на Circutor с Wi-Fi връзка се предлага в едно- или трифазно изпълнение, като показва моментните и хронологични стойности на консумираната електроенергия през всеки смартфон, таблет или компютър с помощта на приложение или вграден уеб сървър. Wibeee е идеалният инструмент за повишаване на ефективността на електрическата система “, съобщиха от ВиВ Изоматик.

 • Канални вентилатори от серията RVK в специално предложение на Системеър България

  Канални вентилатори от серията RVK в специално предложение на Системеър България

  Системеър България отправя специално предложение към своите клиенти, давайки им възможност да закупят определени модели кръгли канални вентилатори от серията RVK на по-ниска цена, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Предложението е валидно за налични на склад модели, които могат да бъдат закупени от офиса ни в гр. Пловдив”, уточниха от Системеър България.

 • По-висок топлинен комфорт при минимална дебелина с изолацията Styronit

  По-висок топлинен комфорт при минимална дебелина с изолацията Styronit

  Основно предназначение на всяка топлоизолация е да осигури запазването на топлинния комфорт във вътрешността на сградата като ефективно предотвратява загубите на топлина. „Със своята монолитна структура и свойството да съхранява топлината при ниски температури, топлоизолацията с марка Styronit, разработена от утвърдения турски производител Yapı Enerji Doğal Yalıtım Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, предлага много висока топлинна ефективност при минимална дебелина”, коментираха от фирма Ем Би Ти Ай Груп.

 • Елегантност и комфорт с гамата вътрешни тела за инверторна мулти сплит система GTH-III на GREE

  Елегантност и комфорт с гамата вътрешни тела за инверторна мулти сплит система GTH-III на GREE

  Инверторните мулти-сплит системи са съвременно решение за климатизация, осигуряващо комфорт, удобство и висока енергийна ефективност. Давайки възможност към едно тяло да бъдат включени няколко вътрешни тела, мулти-сплит системите предлагат достатъчно добра мощност, разрешавайки проблема с невъзможността да се поставят няколко външни тела. В същото време, позволяват използването на различни видове вътрешни тела, съобразно предпочитанията за всяко едно от помещенията.

 • Siemens разшири серията комбинирани вентили с нови модели VPF43/53, покриващи големи дебити

  Siemens разшири серията комбинирани вентили с нови модели VPF43/53, покриващи големи дебити

  Siemens разшири серията комбинирани вентили с нови модели VPF43/53. Новите фланцови комбинирани вентили, предлагани от направление Сградни технологии, допълват съществуващата серия Acvatix в посока покриване на големи стойности на дебита. „Регулиращите вентили VPF43/53 оптимално решение за големи отоплителни кръгове, климатични инсталации в търговски сгради и локани топлофикационни системи”, съобщиха за Инженер.bg от направление Сградни технологии.

 • В подготовка за предстоящите студени дни – пелетни котли Sime-8PL/200 от ТермоДизайнТотал

  В подготовка за предстоящите студени дни – пелетни котли Sime-8PL/200 от ТермоДизайнТотал

  Преди началото на новия отоплителен сезон, когато слънцето все още грее жарко, но е време да се помисли за предстоящите зимни дни, фирма ТермоДизайнТотал насочва вниманието на своите клиенти от цялата страна към пелетни котли Sime-8PL/200.

Още от Енергетика (ВЕИ)