Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Новини

 • Международният ядрен форум ще обсъди българската атомна енергетика и енергийната сигурност през юни

  Международният ядрен форум ще обсъди българската атомна енергетика и енергийната сигурност през юни

  От 15 до 17 юни 2016 г. ще се състои едно от най-утвърдените събития в сферата на ядрената енергетика у нас - Международният ядрен форум. Конференцията е с акцент върху „Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност”, съобщиха за Инженер.bg организаторите. Домакин на събитието ще бъде хотел „Ривиера Бийч” на ваканционен клуб „Ривиера”. Събитието е под патронажа на Министерството на енергетиката и Агенцията за ядрено регулиране.

 • За темите от изминалата седмица в 60 секунди

  За темите от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, приятели!
  С малко закъснение, екипът на издателство Инженер.bg отново поздравява всички колеги и читатели, които носят имена на цветя! Пожелаваме на всички да носят имената си със здраве, гордост и чест, да бъдат щастливи и да имат много професионални успехи! И така, започваме с традиционния седмичен обзор с най-интересните теми от бранша, както и от HR новините в Борса.bg. Приятно четене!

 • Модернизирана бе компресорна станция „Странджа”

  Модернизирана бе компресорна станция „Странджа”

  „Булгартрансгаз” ЕАД въведе в експлоатация третата от четирите модернизирани компресорни станции (КС) - КС „Странджа”. Реконструкцията възлиза на близо 70 млн. лева, а инвестицията в ново оборудване за четирите компресорни станции (Ихтиман, Лозенец, Странджа и Петрич) надхвърля 200 млн. лева. В средата на годината предстои да бъде открита и КС „Петрич“, съобщиха от Министерството на енергетиката (МЕ). Проектът се финансира със средства на Булгартрансгаз, изпълнява се от Главболгарстрой, а оборудването е на американската компания Солар Турбайнс.

 • Газтерм с изцяло обновена визия на фирмения си сайт и ново лого

  Газтерм с изцяло обновена визия на фирмения си сайт и ново лого

  Доказаният български доставчик на газоизмервателна и регулираща техника за битовия и промишлен сектор Газтерм вече е с изяло обновен корпоративен сайт и ново фирмено лого, информираха за Инженер.bg от компанията. Газтерм е официален партньор за България на фирма Itron, лидер в производството на високо-технологична измервателна техника за газ, вода и електричество, технологии за контрол, комуникационни системи и софтуер.

 • Виртуална книга разказва за българския телеком оператор Булгартел

  Виртуална книга разказва за българския телеком оператор Булгартел

  Булгартел обобщи най-интересните моменти от представянето и развитието на компанията във виртуална книга. Изданието на книгата е достъпно за всички онлайн потребители, а съдържанието й обхваща интересни и полезни факти, свързани с висококачествените услуги, които Булгартел предлага на своите клиенти в България и по света. „Интернет за офиса без обвързване – какво представлява, с какво ни е полезен и как да изберем правилния за нас доставчик“ са част от темите, които телеком операторът разглежда в своето ново виртуално приложение.

 • Нов ветроенергиен парк бе пуснат в експлоатация в Турция

  Нов ветроенергиен парк бе пуснат в експлоатация в Турция

  Поредна вятърна електроцентрала бе пусната в експлоатация в провинция Мугла, Турция. Тя е с инсталирана мощност 20 MW, съобщиха за Инженер.bg от Anadolu Agency. Прогнозното количество електроенергия, коетоще генерира ветрогенераторната плантация Akbuk 2 RES, обхващаща десет турбогенератора, е 68 MWh годишно. Тя е собственост на компанията Ayen Enerji. С новата мощност общото количество на електроенергията, произвеждана от вятър в страната се очаква да достигне 4 718 MW.

 • ETI Elektroelement представи продукти с индустриално приложение на семинар в Стара Загора

  ETI Elektroelement представи продукти с индустриално приложение на семинар в Стара Загора

  На 25 март т.г. в гр. Стара Загора се проведе презентазионен семинар, посветен на техническите решения и продукти с индустриално приложение на световно признатия словенски производител ETI Elektroelement, информираха за Инженер.bg от българския офис на компанията. Лектори на събитието бяха г-жа Мария Христова от фирма Ритбул и г-н Евгени Станчев, търговски представител на ЕТИ Електроелемент Д.Д. у нас.

 • Технологичният лидер CD-adapco ще стане част от Siemens PLM

  Технологичният лидер CD-adapco ще стане част от Siemens PLM

  Глобалният технологичен лидер Siemens разширява портфолиото си в областта на индустриалния софтуер, придобивайки компанията-разработчик на симулационен софтуер CD-adapco, информираха за Инженер.bg от фирма Солтех, която предлага софтуерните решения на немския производител у нас. Цената на сделката е 970 млн. долара и се очаква тя да бъде финализирана през втората половина на фискалната 2016 г. Новопридобитата компания ще бъде интегрирана в бизнес направлението на Siemens за управление на жизнения цикъл на продуктите (PLM).

 • Втората среща на високо равнище Energy Risk Summit Balkans 2016 ще се проведе в София в края на март

  Втората среща на високо равнище Energy Risk Summit Balkans 2016 ще се проведе в София в края на март

  Тазгодишното издание на годишната конференция Energy Risk Summit Balkans ще се състои на 14 и 15 март в София, съобщиха за Инженер.bg организаторите на събитието от авторитетното списание Energy Risk. Двудневната конференция Energy Risk Balkans за втора година ще събере в столичния София хотел Балкан професионалисти от областта на енергетиката от Балканите.

 • Честита Баба Марта!

  Честита Баба Марта!

  Скъпи колеги, приятели и читатели на Инженер.bg!

  Празника с усмивка посрещнете и мартенички си вържете.
  Нека Баба Марта със здраве ви дари, с любов и нежност озари.
  Щастливи и успешни дни и много сбъднати мечти!

Още от Енергетика (ВЕИ)