Новини

 • ETI Elektroelement представи продукти с индустриално приложение на семинар в Стара Загора

  ETI Elektroelement представи продукти с индустриално приложение на семинар в Стара Загора

  На 25 март т.г. в гр. Стара Загора се проведе презентазионен семинар, посветен на техническите решения и продукти с индустриално приложение на световно признатия словенски производител ETI Elektroelement, информираха за Инженер.bg от българския офис на компанията. Лектори на събитието бяха г-жа Мария Христова от фирма Ритбул и г-н Евгени Станчев, търговски представител на ЕТИ Електроелемент Д.Д. у нас.

 • Технологичният лидер CD-adapco ще стане част от Siemens PLM

  Технологичният лидер CD-adapco ще стане част от Siemens PLM

  Глобалният технологичен лидер Siemens разширява портфолиото си в областта на индустриалния софтуер, придобивайки компанията-разработчик на симулационен софтуер CD-adapco, информираха за Инженер.bg от фирма Солтех, която предлага софтуерните решения на немския производител у нас. Цената на сделката е 970 млн. долара и се очаква тя да бъде финализирана през втората половина на фискалната 2016 г. Новопридобитата компания ще бъде интегрирана в бизнес направлението на Siemens за управление на жизнения цикъл на продуктите (PLM).

 • Втората среща на високо равнище Energy Risk Summit Balkans 2016 ще се проведе в София в края на март

  Втората среща на високо равнище Energy Risk Summit Balkans 2016 ще се проведе в София в края на март

  Тазгодишното издание на годишната конференция Energy Risk Summit Balkans ще се състои на 14 и 15 март в София, съобщиха за Инженер.bg организаторите на събитието от авторитетното списание Energy Risk. Двудневната конференция Energy Risk Balkans за втора година ще събере в столичния София хотел Балкан професионалисти от областта на енергетиката от Балканите.

 • Честита Баба Марта!

  Честита Баба Марта!

  Скъпи колеги, приятели и читатели на Инженер.bg!

  Празника с усмивка посрещнете и мартенички си вържете.
  Нека Баба Марта със здраве ви дари, с любов и нежност озари.
  Щастливи и успешни дни и много сбъднати мечти!

 • Булгартел изгради нова 10 гигабитова защитена свързаност до Смолян

  Булгартел изгради нова 10 гигабитова защитена свързаност до Смолян

  През миналата година българският телеком оператор Булгартел е изградил нова 10 Gbit свързаност до Смолян, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Със завършването на второто протектирано трасе се повишава надеждността и сигурността на мрежата, поддържана от Булгартел, допълниха от фирмата. Двете оптични трасета до Смолян са географски напълно различни. Възможността за изграждане на непрекъсваема свързаност към тази точка от мрежата на Булгартел вече е на разположение.

 • Борса.bg: За темите от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За темите от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, приятели!
  Отново е време за седмичния обзор на Борса.bg - за всички, които са пропуснали да прочетат новините или просто обичат синтезираната информация. Динамиката в техническия бранш и през изминалата седмица се запази. И то не само у нас, но и в съседните ни Румъния и Македония. Кои са новините, ще разберете, след като се приготвите за 60-те секунди с чаша кафе и усмивка, защото минутата започва да тече, сега!

 • Запознайте се с актуалната ценова листа за 2016 г. на Viessmann

  Запознайте се с актуалната ценова листа за 2016 г. на Viessmann

  Висман България публикува актуализираната си ценова листа, валидна за началото на 2016 г., информираха за Инженер.bg от дружеството. „Новата ни компактна ценова листа обединява ценоразпис за всяка група от технически решения на компанията, включително: стенни газови котли, котли на дърва, слънчеви колектори, термопомпи, климатици и бойлери, както и подробно описание на комплексната продуктова програма на Viessmann“, коментираха от българкия офис на водещия немски производител.

 • Весели празници! Честита Коледа!

  Весели празници! Честита Коледа!

  Скъпи колеги, приятели, партньори и почитатели на Инженер.bg,
  В тези прекрасни празнични дни, бихме искали да ви пожелаем здравето да е ваш постоянен спътник, а добротата - дар, с който озарявате дните на близките, колегите и приятелите си!
  Нека в домовете ви има обич и разбирателство, а в офисите – успехи, дръзновение и колегиалност!

 • Система за мониторинг на позиционното отклонение на ротационни машини Permalign от Prüftechnik

  Система за мониторинг на позиционното отклонение на ротационни машини Permalign от Prüftechnik

  Едно от направленията на немската компания Prüftechnik, специализирана в производството на лазерно-оптични системи за съосяване, са уредите за мониторинг на позиционното отклонение на машините.“Permalign е лазерна система за постоянен или временен контрол на позиционното отклонение на единични и съосени машини. Тя измерва и наблюдава в реално време промяната в центровката на машини в режим на експлоатация “, съобщиха за Инженер.bg от фирма Антем.

 • „Плати 10, вземи 11“: коледна промоция от Ритбул

  „Плати 10, вземи 11“: коледна промоция от Ритбул

  Специално за своите настоящи и бъдещи клиенти, занимаващи се с изграждане на електрически инсталации, утвърдената търговска фирма Ритбул стартира коледна промоция. Тя включва специални условия на закупуване на електроелементи на утвърдения словенски производител ETI. “До края на годината, всеки клиент, закупил продукт, включен в кампанията, ще може да се възползва от възможността да получи 10% повече продукти, без промяна в цената, 50 % по-бърза доставка, при гарантирано 100 % качество на продуктите“, коментираха за Инженер.bg от Ритбул.

Още от Енергетика (ВЕИ)