Новини

 • Кастива: ARCA Regler разшири серията регулиращи вентили Ecotrol с нов модел с приложение при турбокомпресори

  Кастива: ARCA Regler разшири серията регулиращи вентили Ecotrol с нов модел с приложение при турбокомпресори

  От своето основаване в началото на миналия век до сега немската компания ARCA Regler е позната като водещ производител на регулиращи вентили с пневматично или електрическо задвижване, приложими в широк диапазон от отрасли на промишлеността. „Серията регулиращи вентили Ecotrol се характеризира с иновативна конструкция, чийто корпус, вътрешни части, уплътнения, задвижване и позиционери са обект на ноу-хау на компанията", съобщиха за Инженер.bg от фирма Кастива.

 • Най-малкият честотен инвертор на Allen-Bradley на промоционални цени от фирма Ротек

  Най-малкият честотен инвертор на Allen-Bradley на промоционални цени от фирма Ротек

  Водещата търговска и инженерингова компания, развиваща дейност в сферата на индустриалната и процесната автоматизация Ротек отправя специално промоционално предложение към всички свои клиенти. „В периода до 31март 2017 г. можете да закупите най-малкия честотен инвертор PowerFlex 4M от фамилията PowerFlex на утвърдената търговска марка Allen-Bradley на Rockwell Automation на изключително атрактивни цени“, обявиха за Инженер.bg от фирмата.

 • Информация за модернизираната Ethernet мрежа на Булгартел вече и в електронната книга на компанията

  Информация за модернизираната Ethernet мрежа на Булгартел вече и в електронната книга на компанията

  Утвърденият български телеком оператор Булгартел допълни съдържанието на своята онлайн книга за актуални новини, съобщиха за Инженер.bg от дъщерната фирма на Българския Енергиен Холдинг (БЕХ). Във виртуалното издание, достъпно на български и английски език за всички потребители на интернет, компанията представя интересна и полезна информация за спецификата на своята дейност и услугите, които предлага на пазара.

 • Филкаб: Нови off-grid соларни системи на Schneider Electric вече на световния пазар

  Филкаб: Нови off-grid соларни системи на Schneider Electric вече на световния пазар

  Световният специалист в енергетиката и автоматизацията Schneider Electric обяви пазарния дебют на своите нови домашни фотоволтаични системи Homaya, специално разработени за жилища, които не са свързани към централната електроснабдителна мрежа, информираха за Инженер.bg от фирма Филкаб. Homaya са преносими електроснабдителни системи, проектирани да електрифицират домове, които нямат достъп до централната ел.мрежа, разработени като част от Енергийната програма на Schneider Electric.

 • ЛД: висока устойчивост с новите електромагнитни вентили от неръждаема стомана на ODE

  ЛД: висока устойчивост с новите електромагнитни вентили от неръждаема стомана на ODE

  В началото на 2017 г. италианската компания ODE представи нови двупътни и трипътни електромагнитни вентили от неръждаема стомана от сериите 21ALB и 31ALB. „Тъй като тялото на вентила и вътрешните компоненти са изработени изцяло от неръждаема стомана, ALB сериите функционират по-добре при критични приложения в сравнение с подобни модели от технополимер и месинг”, поясниха за Инженер.bg от търговката и инженерингова фирма ЛД, официален представител на ODE в България.

 • LED лампа Testboy Light 500 на специални цени в магазинната мрежа на Ритбул

  LED лампа Testboy Light 500 на специални цени в магазинната мрежа на Ритбул

  Ритбул, утвърден български доставчик на електроапаратура, индустриални компоненти, инструменти, измервателни прибори и LED осветление, изненада своите клиенти с неустоимо зимно предложение. „Възползвайте се от големите празнични намаления в нашата магазинна мрежа и закупете LED лампа Testboy Light 500 на немския лидер в областта на измервателните прибори и инструменти Testboy на изключително ниски цени. Testboy Light 500 е универсална работна LED лампа, специално проектирана за работа при тежки условия“, обявиха за Инженер.bg от Ритбул.

 • Хидротех: Пропорционален разпределителен вентил с вграден датчик за позицията на буталото NG4-Mini на Wandfluh

  Хидротех: Пропорционален разпределителен вентил с вграден датчик за позицията на буталото NG4-Mini на Wandfluh

  Швейцарската компания Wandfluh е известна с високото качество и прецизността на произвежданите от нея хидравлични елементи и управляваща електроника. „Надеждността на повтарящите се цикли е постижима, ако хидравличните разпределители и електрониката се характеризират с точност, висока производителност и безопасност. Такива са качествата на пропорционалните разпределителни вентили NG4-Mini с фланцева конструкция на Wandfluh”, съобщиха от фирма Хидротех.

 • Булгартел разшири и обнови опорната си Ethernet мрежа

  Булгартел разшири и обнови опорната си Ethernet мрежа

  Утвърденият български телеком доставчик Булгартел проведе миграция на устройствата от опорната си Ethernet мрежа със суичове от по-висок клас, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Новите суичове дадоха възможност за увеличаване на надеждността на предоставяните услуги, по-голям капацитет и предоставяне на MPLS услуги в цялата страна и в чужбина. Новите комутатори са с голям брой 10 Gbps портове и поддържат MPLS протокол. От Булгартел уточниха, че са подменени всички комутатори в опорнатамрежа на телекомуникационния оператор.

 • Старт Инженеринг е сред призьорите в годишната класация на Камарата на строителите

  Старт Инженеринг е сред призьорите в годишната класация на Камарата на строителите

  Фирма Старт Инженеринг бе отличена в годишната класация на Камарата на строителите в България (КСБ). От компанията споделиха пред Инженер.bg, че наградата им попада в категорията за строежи от енергийната инфраструктура. Церемонията по награждаването се състоя по време на традиционния бал по повод „Деня на строителя“. Събитието се проведе на 26-ти октомври в София Хотел Балкан и събра представители и ръководители от над 300 водещи строителни фирми.

 • Отрикс: Високоскоростна обработка на специални стомани и сплави с фрезери TitaNox Power на YG-1

  Отрикс: Високоскоростна обработка на специални стомани и сплави с фрезери TitaNox Power на YG-1

  Монолитните твърдосплавни фрезери с Y-покритие TitaNox Power на компанията YG-1 са предназначени за употреба в областта на енергетиката. „Специалното износоустойчиво покритие на инструментите гарантира високата им термична устойчивост и осигурява високопроизводителна обработка на изделия от специални материали, като неръждаема стомана, титанови и устойчиви на висока температура сплави”, съобщиха от фирма Отрикс, която предлага продуктите на YG-1 на българския пазар.

Още от Енергетика (ВЕИ)