Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Т и Д Инженеринг: „Качеството на нашите продукти и услуги е удостоверено със съответните сертификати“

  Т и Д Инженеринг: „Качеството на нашите продукти и услуги е удостоверено със съответните сертификати“

  Основана през 2004 г., доказаната българска фирма Т и Д Инженеринг фокусира своята дейност върху инженеринга в областта на енергетиката, електротехниката и електрониката, предлагайки услуги по проектиране и производство. „Портфолиото ни е изключително разнообразно – от изграждане на индустриални мрежи от програмируеми контролери и средства за автоматизация, до проектиране на подстанции, реконструкция и модернизация на кранове", информираха от Т и Д Инженеринг.

 • Мегер България: Кои са основните тестове на трансформатори и какво оборудване се използва за тях?

  Мегер България: Кои са основните тестове на трансформатори и какво оборудване се използва за тях?

  „Едни от най-важните компоненти на електрическите системи са токовите трансформатори. А техните точност и надеждност са от решаващо значение за събираемостта на плащанията. Ето защо е необходимо защитните токови трансформатори да поддържат точност в широк диапазон, за да подсигурят коректната работа на релейните защити и да предотвратят нежелани изключвания“, заявиха пред Инженер.bg от Мегер България – дъщерно дружество на световния лидер в измервателната апаратура Megger.

 • Какво е общото между варелната помпа и смартфона? Адара Инженеринг разказва за „умната“ разработка на Jessberger

  Какво е общото между варелната помпа и смартфона? Адара Инженеринг разказва за „умната“ разработка на Jessberger

  Какво общо може да има между варелната помпа и смартфона? Отговор на този въпрос дава немският производител на помпи за специални индустриални приложения – Jessberger. А за да разбере повече за иновативната разработка, Инженер.bg се обърна към утвърдената българска компания Адара Инженеринг, специализирана в сферата на на помпеното оборудване, която е и официален партньор на производителя у нас. Ето какво разказаха от фирмата за „умната“ варелна помпа.

 • ТиД Инженеринг: „Имаме богат опит в реализацията на проекти от различни сфери на енергетиката и индустрията“

  ТиД Инженеринг: „Имаме богат опит в реализацията на проекти от различни сфери на енергетиката и индустрията“

  ТиД Инженеринг е доказана българска компания в областта на енергетиката, електротехниката и електрониката, чиято дейност обхваща различни сфери от проектирането, производството и услугите. „Задачите, които екипите ни изпълняват, са най-разнообразни – от инженерингови услуги „до ключ“, реконструкция и модернизация на кранове, до изграждане на системи за телеуправление и телесигнализация и мн.др.“, споделиха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Димас Пласт: Решения на Weicon за енергийния сектор удължават живота на машините и улесняват работата с тях

  Димас Пласт: Решения на Weicon за енергийния сектор удължават живота на машините и улесняват работата с тях

  Димас Пласт е утвърдена българска компания, която предлага продукти за обработка и свързване на детайли в сферата на енергийните технологии. Дружеството функционира като външнотърговска фирма, специализирана във вноса на висококачествени технически решения. „Химическите консумативи за енергетиката, с които работим, са производство на световно доказаната и утвърдена компания Weicon, което е гаранция за изключително високото им качество“, коментираха от Димас Пласт.

 • Текра: Решенията за лицево разпознаване на Dahua Technology издигат грижата за безопасността на ново ниво

  Текра: Решенията за лицево разпознаване на Dahua Technology издигат грижата за безопасността на ново ниво

  Разработването на решения за лицево разпознаване е сравнително нова област, към която се наблюдава все по-голям интерес от страна на съвременното общество. Една от причините за това е възможността подобни решения да гарантират по-голяма сигурност на лица, фирми и организации срещу социални заплахи. Dahua Technology е водещ разработчик на решения в областта на системите за сигурност, а едно от направленията ѝ е разработването на системи, базирани на лицево разпознаване.

 • Клон „Монтажи“ на Старт Инженеринг извършва широк кръг от електромонтажни и машинно-монтажни дейности

  Клон „Монтажи“ на Старт Инженеринг извършва широк кръг от електромонтажни и машинно-монтажни дейности

  Старт Инженеринг АД е водеща инженерингова фирма с установени традиции в проектирането, монтажа, внедряването на нови технологии, автоматизацията и пусково-наладъчната дейност на големи енергийни и индустриални обекти. Фирмата се е специализирала в различни направления, част от тях обособени в отделни клонове. Сред тях е направлението, извършващо монтажни дейности като електромонтажни и машинно-монтажни работи, монтаж на метални конструкции, на тръбопроводи и др.

 • КуатроДжи: Икономия на електроенергия и по-малко емисии на СО2 със системите REC+, Hy-REC и FCCP на Termogamma

  КуатроДжи: Икономия на електроенергия и по-малко емисии на СО2 със системите REC+, Hy-REC и FCCP на Termogamma

  Енергийната ефективност е тема с нарастваща актуалност. Все повече потребители започват да търсят решения, които им осигуряват висока енергийна ефективност. Производителите също инвестират в разработването на съвременни решения, носещи все повече ползи за потребителя. Международната група на Termogamma – Termogamma Energy Solutions, е сред водещите имена в разработването на високоефективни системи за производство на топлина, студ и електроенергия.

 • Старт Инженеринг – лицензиран производител на разпределителни уредби и мотор контрол центрове

  Старт Инженеринг – лицензиран производител на разпределителни уредби и мотор контрол центрове

  Старт Инженеринг е българска инженерингова компания с над 65 годишна история. И днес тя неспирно разширява богатата си палитра от успешно реализирани проекти, сред които реконструкция на ключови инфраструктурни обекти, реализация на подстанции и внедрявания на нови технологии в областта на автоматизацията. Наред с инженеринговата си дейност, компанията развива и успешно производство на типовотествани разпределителни уредби и мотор контрол центрове.

 • Оптимален комфорт и висока енергийна ефективност с VRF системите DVM S на Samsung Electronics

  Оптимален комфорт и висока енергийна ефективност с VRF системите DVM S на Samsung Electronics

  Съвременните изисквания към климатизацията на многоетажни жилищни сгради, търговски комплекси и бизнес центрове непрекъснато се увеличават. Осигуряването на добър микроклимат и поддържането на определена температура вече съвсем не е достатъчно. „Интелигентно решение, предлагащо висока енергийна ефективност, индивидуален контрол и монтажна гъвкавост при подобен тип сгради, са системите с променлив дебит на хладилния агент”, информираха от българския офис на SEACE.

Още от Енергетика (ВЕИ)