Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

Какво е общото между варелната помпа и смартфона? Адара Инженеринг разказва за „умната“ разработка на Jessberger

12.02.2020 г.


Какво общо може да има между варелната помпа и смартфона? Отговор на този въпрос дава немският производител на помпи за специални индустриални приложения – Jessberger. А за да разбере повече за иновативната разработка, Инженер.bg се обърна към утвърдената българска компания Адара Инженеринг, която е и официален партньор на производителя у нас. Ето какво разказаха от фирмата за „умната“ варелна помпа.


„Jessberger създаде първата в света барабанна помпа, която внедрява стандартите на Industry 4.0, така че помпите да могат да бъдат взаимосвързани с най-съвременните информационни и комуникационни технологии. Движещата сила на тази разработка е дигитализацията на производствените процеси“, заявиха от Адара Инженеринг.


Интелигентната барабанна помпа предоставя на потребителя всички работни данни на помпата в реално време и ги съхранява. Освен това потребителят може да получи цялата техническа информация за продукта като техническа спецификация, списъци с резервни части, инструкции за експлоатация и информация за химическа устойчивост, както и цялата история на помпата във всеки един момент. За целта е необходим единствено смартфон, таблет или лаптоп.


„По този начин операторът има възможност да следи отблизо и да архивира цялостно процесите на пълнене или изпомпване“, коментираха от българското дружество.


В портфолиото на семейната компания Jessberger са включени разнообразни помпени решения с приложение в различни сектори на индустрията и за различни флуиди, сред които:

 - Ръчни и лабораторни помпи – подходящи за безопасен пренос на малки количества киселини и основи;

 - Барабанни, центробежни и ексцентрични винтови помпи за среди с различен вискозитет;

 - Взривобезопасни помпи за запалими среди;

 - Многокомпонентни системи за пълнене и дозиране;

 - Мобилни и стационарните станции за изпразване на барабани и др.„В контекста на все по-осъзнатата нужда от чиста питейна вода, Jessberger се нарежда сред компаниите, които се впускат в решаването на този проблем със същата всеотдайност, както и в големите индустриални проекти. В сътрудничество с други водещи немски организации, те произвеждат и лесни за употреба ръчни помпи, с които облекчават ежедневието на населението, дори в някои райони на Африка“, разказаха още от Адара Инженеринг.


Повече информация за Адара Инженеринг ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Адара Инженеринг, Jessberger, pixabay.com

Още от Енергетика (ВЕИ)