Пазарни акценти / Прегледи

Вертикалните помпи Meregalli - част от продуктовата гама на SIHI Group

31.03.2014 г.

Следвайки политиката си да разширява портфолиото от висококачествени индустриални помпи и системи, концернът SIHI Group придоби италианската компания Meregalli, съобщиха за Инженер.bg от Стерлинг ЗИХИ България. Компанията Meregalli е специализирана в производството на вертикални помпи за вода и хидравлични турбини. Централата й се намира в град Монца.  


 

Meregalli е италианска компания

основана през 1955 г. В първите години от основаването й дейността на фирмата е концентрирана основно в областта на водопроводните и отоплителните системи. Други факти от историята й са регистрирането на Termoidraulica Meregalli SNC през 1984 г., като логично следствие от развитието на компанията. През 90-те години на миналия век тя е преименувана на Meregali Impianti Termotecnici SRL.


Днес групата Meregalli предлага широка гама от услуги, включваща от изграждането на жилищни сгради до промишлени предприятия, както и последващата им поддръжка. Сред основните направления в дейността на компанията е производството на хидравлични и противопожарни системи. „Придобиването на новата марка ни дава по-голяма гъвкавост и възможност да предложим на нашите клиенти решения, отговарящи на техните изисквания. Можем да предоставим и високоспецифични решения по задание на клиента”, коментират от Стерлинг ЗИХИ България.


Сред предлаганите от компанията решения са вертикалните помпи с марка Meregalli.

 

Вертикални помпи Meregalli 

„Помпите могат да бъдат инсталирани навсякъде, където има необходимост от големи количества чиста или морска вода. Типичните им приложения са напоителни системи; в охладителни водни системи (промишлена или морска) в топло-електрически централи и в промишлеността; в хоризонтални инсталации в химически процеси”, допълват от Стерлинг ЗИХИ България. От компанията допълват, че помпите отговарят на всички водещи международни стандарти, включително API 610. Приемат се и поръчки за изработка на вертикални помпи по задание на клиента.


Възможно е, също така, да бъде конструирана специална хидравлика за различни приложения. Помпите се изпълняват от всякакви материали, включително чугун, стомана, бронз, неръждаема стомана - до дуплекс, монел и т.н. Всеки от използваните материали са с валидни 2.2 и 3.1 сертификати. "В специализираната изпитвателна лаборатория на SIHI могат да бъдат тествани помпи с до 1000 KW консумирана мощност”, поясняват от българския офис на компанията.

 

В България се предлагат три серии помпи

В България към момента се предлагат три серии вертикални помпи: вертикални пропелерни помпи серия PAV, вертикални аксиално-радиални помпи за ниско налягане серия PSA и вертикални аксиално-радиални помпи за високо налягане серия PEC.


Вертикалните пропелерни помпи серия PAV

могат да бъдат с ръчно регулиране на наклона на перките или с автоматично регулиране, чрез задвижван от мотор изпълнителен механизъм. Дебитът на тази серия помпи е от 7 000 до 36 000 m3/h, а налягането им е от 2 до 12 m.


Вертикалните аксиално-радиални помпи за ниско налягане - серия PSA,

са с полуотворени работни колела. Дебитът им е в обхвата от 2 000 до 50 000 m3/h, а налягането от 7 до 25 m. 


Третата серия помпи включва вертикалните аксиално-радиални помпи за високо налягане серия PEC. 

Тази серия помпи са със затворени работни колела, дебит от 1 000 до 10 000 m3/h и налягане от 20 до 120 m.

 

Източник на снимков материал: Стерлинг ЗИХИ България

Още от Енергетика (ВЕИ)