Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

Димас Пласт: Решения на Weicon за енергийния сектор удължават живота на машините и улесняват работата с тях

30.12.2019 г.

Димас Пласт е утвърдена българска компания, която предлага продукти за обработка и свързване на детайли в сферата на енергийните технологии. Дружеството функционира като външнотърговска фирма, специализирана във вноса на висококачествени технически решения. „Химическите консумативи за енергетиката, с които работим, са производство на световно доказаната и утвърдена компания Weicon, което е гаранция за изключително високото им качество“, коментираха за Инженер.bg от българската търговска компания.Сред решенията, които могат да са в помощ на специалистите, които се занимават с енергийни технологии, са еластичните лепила и уплътнители на Weicon, които се използват при производството и монтажа в много други индустриални области. Те съчетават предимствата на лепилото и уплътнителя като технология и се използват навсякъде, където еластичността и уплътняващият ефект на съединенията са изложени на големи натоварвания.


„Ремонтните стикове са изключително иновативен продукт и лесно решение за всички ремонти и мероприятия по поддръжка. Материалът е готов за употреба и може лесно да бъде нарязан на малки парченца за поправки по всяко време“, посочиха от Димас Пласт.


Техническите спрейове и течни вещества са друг тип продукти, които се използват в почти всички области на промишлеността. Те поддържат и защитават повърхностите при почистване, обезмасляване, разтваряне и отделяне и са неизменна част от ежедневната работа.Лепила и уплътнители Weicon – винаги незабавно и надеждно свързване


Епоксидните лепила Weicon са двукомпонентни системи без втвърдяване, без разтворители с изключително силна адхезия. Те осигуряват материални връзки с висока устойчивост на сцепление и удар. „Затова с основание може да се каже, че са оптимално решение при монтажни, ремонтни и производствени дейности“, поясниха от Димас Пласт.


Weicon Easy-Mix RK-7000 е структурно акрилно лепило, което свързва много материали като пластмаса, метали или керамика със силно сцепление и висока устойчивост на срязване и олющване. Easy-Mix RK-7000 има широко приложение в синтетични технологии, метални изделия, каросерия на автомобили, строителство, машиностроене, електротехника, дървопреработване, както и панаирна или изложбена дейност.WeiconLOCK® – анаеробни лепила и уплътнители, специално изработени за икономично заключване, задържане и уплътняване на нишки на резбови, цилиндрични и тръбни възли. След втвърдяване, продуктът образува адхезивна връзка, устойчива на вибрации и въздействие, както и на химикали, разтворители и температури от -60 °C до + 200 °С.„Благодарение на подобренията на Weicon, свързването с цианоакрилатно лепило Weicon Contact, незабавно лепило без разтворители, е бърз и лесен вариант. То свързва различни материали, като метал, стъкло, дърво, пластмаса, керамика, кожа и гума за секунди“, допълниха от Димас Пласт.


Anti-Seize – монтажните пасти и спрейове на Weicon


са особено подходящи при екстремни условия на приложение като:


 - Високи температури на работа;

 - Натоварвания с високо налягане;

 - Външни метеорологични условия.


„Дори в настоящата високотехнологична епоха, повредите вследствие на триене и износване, все още са проблем в много индустриални сектори. Ето защо е важно инсталациите и оборудването да отговарят на изискванията за дългосрочна експлоатация и надеждност, дори по време на фазата на развитие и строителство и да се поддържат с подходящите средства. Allround е именно продукт, който ще предотврати дългите периоди на прекъсване за ремонти, поддръжка и обслужване и ще удължи живота на машините“, коментираха от Димас Пласт.Повече информация за Димас Пласт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Димас Пласт, Weicon, pixabay.com

Още от Енергетика (ВЕИ)