Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

Революционна система за зареждане на електромобили на Siemens осигурява 100 km пробег със зареждане от 10 min

25.09.2017 г.


Нова иновативна разработка от Siemens, направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии, ще улесни значително водачите на електрически превозни средства. Системата за бързо зареждане за електромобили на немския лидер осигурява пробег от 100 km само с едно зареждане в рамките на под 10 min. Разработката може да се използва както от вече съществуващи, така и от електрически автомобили бъдещо производство.


 

С полезна мощност от 150 kW, новото поколение високомощна система за зареждане на Siemens е способна да зарежда електрически автомобили с напрежение до 920 V. Това означава, че времето за зареждане от десет минути ще позволи на електрическите автомобили да изминат разстояние от над 100 km. Чрез новата система могат да се зареждат едновременно до три електрически превозни средства, в съответствие с основните международни стандарти за зареждане CCS, CHAdeMO и Type 2.

 

Тази висока скорост на зареждане е възможна благодарение на оптимално синхронизирания хардуер и софтуер на индустриалните решения Sinamics DCP и Simatic S7 на Siemens, свързани с контролера за зареждане ECC3000. „Софтуерът на Siemens позволява свързване към системи за управление на зареждането, като същевременно гарантира най-висока степен на сигурност на данните. Отдалеченият достъп с помощта на SINEMA Remote Connect пък осигурява не само кратки времена за реакция, но и поддържа бързо и евтино обслужване и оптимизирана превантивна поддръжка чрез анализ на данните“, заявиха в заключение от Siemens, направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии.

 

Повече информация за Сименс ЕООД, направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Siemens, направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии

Още от Енергетика (ВЕИ)