Пазарни акценти / Прегледи

Филкаб официален представител на Kostal Solar Electric за България

27.08.2013 г.

Утвърдената българска търговска, инженерингова и производствена фирма Филкаб, разшири портфолиото от продукти, които предлага на българския пазар с изделията на немския производител Kostal Solar Electric, съобщиха за Инженер.bg от Филкаб. „Сключихме договор за официално представителство с компанията Kostal Solar Electric, която е специализирана в производството на соларни инвертори“, поясниха от Филкаб.


Производствената програма на Kostal Solar Electric обхваща малки монофазни и трифазни стрингови инвертори с мощност от 3 kW до 10,1 kW. Всички инвертори са със стандартна гаранция от 5 години, която може да бъде удължена до 20 години. „При възникване на неизправност по време на гаранционния срок, инверторът се заменя с нов, което значително намалява времето, през което фотоволтаичната инсталация не работи“, заявиха в отговор на въпроса каква е техническата гаранция на инверторите на Kostal Solar Electric.


„Инверторите притежават оптимални технически характеристики и се предлагат на конкурентна цена“, категорични са от Филкаб.

Сред моделите инвертори на Kostal Solar Electric са т.нар. PIKO 5.5 и 10.1, отличителни специфики на които са широкият обхват на входното напрежение (180V – 950V), както и трите MPP тракера. „Моделите PIKO са оптимален избор за изграждане на малки фотоволтаични инсталации с мощност до 30kWp върху покриви на жилищни и индустриални сгради. Вграденият комуникационен модул за връзка към Internet позволява на крайния потребител да следи в реално време работата на инвертора, както и да получава справки за произведената електроенергия“, допълват от Филкаб.


Източник на снимковия материал: Филкаб

Още от Енергетика (ВЕИ)