Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

ЦЕРБ: Предлагаме комплексни услуги по балансиране и вибродиагностика на техническо оборудване

11.08.2017 г.


Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) ЕАД е утвърдена българска компания с близо 70-годишна история, традиции и опит в областта на енергетиката. Сред услугите, които дружеството извършва за всички свои клиенти, е вибродиагностика и баланс на хидрогенератори и турбогенератори, парни турбини, електрическите двигатели, вентилатори и други въртящи се механизми с опори на търкалящи се или плъзгащи се лагери. „Диагностичните методи, извършвани от нашите лабораторни специалисти, се прилагат за ограничаване на авариите и престоите, както и за намаляване на високите разходи за ремонти на съоръженията“, информираха за Инженер.bg от българската фирма.

  


„Компанията ни разполага със специализирана лаборатория, оборудвана с три стенда за динамично балансиране на ротори. На мобилен стенд IRDBK 140 може да се извършва балансировка на ротори с маса от 3t до 110t”, коментира инж. Димитър Белелиев, управител на ЦЕРБ и председател на Съвета на директорите на „Конфедерация на работодателите и индустриалците в България“.

 


По желание на своите клиенти, дружеството предлага и балансировка на въртящи се машини и съоръжения на собствени опори. Всички процедури по балансиране на оборудването се извършват в съответствие с изискванията на стандарт ISO 1940/1. „Друга услуга на компанията е настройката на регулиращи системи на парни турбини и снемането на статичните им характеристики след основни или профилактични ремонти“, поясниха от ЦЕРБ.

 


Системи за онлайн мониторинг VibroHealth+ на Ансисофт

 

Работата на голяма част от експлоатационното оборудване  е свързана с въртенето на турбини, генератори, двигатели, помпи, компресори и други, които водят до генерирането на нежелани вибрации. Това оказва негативно влияние и съответно може бързо да доведе до износване и повреди. „Затова работим партньорски с компанията Ансисофт, която предлага на българския пазар системите за онлайн мониторинг VibroHealth+ (б.ред. патентована търговска марка на Ансисофт)“, споделиха българските специалисти.

 

Портфолиото на Ансисофт включва решенията:

- VibroHealth+ eco1.0 – за измерване на радиални вибрации (H и V) и аксиални вибрации;

- VibroHealth+ max1.3 – за измерване на радиални вибрации (H и V) аксиални вибрации, обороти и линейно изместване.

 


Системите имат широко приложение при диагностиката на турбини, генератори, електрически двигатели, промишлени машини, различни видове помпи и вентилатори. „Едно от решенията на проблемните вибрации е постоянно следене 24/7/365 и определяне на състоянието на машините с известяване при възникване на повреди. „Благодарение на системите за диагностика VibroHealth+ eco1.0 и VibroHealth+ max1.3 става възможно лесното и бързо установяване на неизправности и тяхното своевременно отстраняване“, коментира в заключение инж. Йордан Киряков, търговски директор на Ансисофт.

 

Повече информация за Централна енергоремонтна база ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Повече информация за Ансисофт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Централна енергоремонтна база ЕАД, Ансисофт

Още от Енергетика (ВЕИ)