Пазарни акценти / Прегледи

 • Текра: Решенията за лицево разпознаване на Dahua Technology издигат грижата за безопасността на ново ниво

  Текра: Решенията за лицево разпознаване на Dahua Technology издигат грижата за безопасността на ново ниво

  Разработването на решения за лицево разпознаване е сравнително нова област, към която се наблюдава все по-голям интерес от страна на съвременното общество. Една от причините за това е възможността подобни решения да гарантират по-голяма сигурност на лица, фирми и организации срещу социални заплахи. Dahua Technology е водещ разработчик на решения в областта на системите за сигурност, а едно от направленията ѝ е разработването на системи, базирани на лицево разпознаване.

 • Клон „Монтажи“ на Старт Инженеринг извършва широк кръг от електромонтажни и машинно-монтажни дейности

  Клон „Монтажи“ на Старт Инженеринг извършва широк кръг от електромонтажни и машинно-монтажни дейности

  Старт Инженеринг АД е водеща инженерингова фирма с установени традиции в проектирането, монтажа, внедряването на нови технологии, автоматизацията и пусково-наладъчната дейност на големи енергийни и индустриални обекти. Фирмата се е специализирала в различни направления, част от тях обособени в отделни клонове. Сред тях е направлението, извършващо монтажни дейности като електромонтажни и машинно-монтажни работи, монтаж на метални конструкции, на тръбопроводи и др.

 • КуатроДжи: Икономия на електроенергия и по-малко емисии на СО2 със системите REC+, Hy-REC и FCCP на Termogamma

  КуатроДжи: Икономия на електроенергия и по-малко емисии на СО2 със системите REC+, Hy-REC и FCCP на Termogamma

  Енергийната ефективност е тема с нарастваща актуалност. Все повече потребители започват да търсят решения, които им осигуряват висока енергийна ефективност. Производителите също инвестират в разработването на съвременни решения, носещи все повече ползи за потребителя. Международната група на Termogamma – Termogamma Energy Solutions, е сред водещите имена в разработването на високоефективни системи за производство на топлина, студ и електроенергия.

 • Старт Инженеринг – лицензиран производител на разпределителни уредби и мотор контрол центрове

  Старт Инженеринг – лицензиран производител на разпределителни уредби и мотор контрол центрове

  Старт Инженеринг е българска инженерингова компания с над 65 годишна история. И днес тя неспирно разширява богатата си палитра от успешно реализирани проекти, сред които реконструкция на ключови инфраструктурни обекти, реализация на подстанции и внедрявания на нови технологии в областта на автоматизацията. Наред с инженеринговата си дейност, компанията развива и успешно производство на типовотествани разпределителни уредби и мотор контрол центрове.

 • Оптимален комфорт и висока енергийна ефективност с VRF системите DVM S на Samsung Electronics

  Оптимален комфорт и висока енергийна ефективност с VRF системите DVM S на Samsung Electronics

  Съвременните изисквания към климатизацията на многоетажни жилищни сгради, търговски комплекси и бизнес центрове непрекъснато се увеличават. Осигуряването на добър микроклимат и поддържането на определена температура вече съвсем не е достатъчно. „Интелигентно решение, предлагащо висока енергийна ефективност, индивидуален контрол и монтажна гъвкавост при подобен тип сгради, са системите с променлив дебит на хладилния агент”, информираха от българския офис на SEACE.

 • Унисист Инженеринг: Инфрачервената термография е ключова технология при енергийно обследване на сгради и машини

  Унисист Инженеринг: Инфрачервената термография е ключова технология при енергийно обследване на сгради и машини

  Едва ли ще се изненадате, ако ви кажем, че физиката е основа на почти всички съвременни технологии. Доказателство за това е инфрачервената термография, която утвърденото българско дружество Унисист Инженеринг е включило в богатото си портфолио от услуги и продукти. „Методът позволява лесно и безконтактно обследване на сгради и машини, чрез което се откриват всички компроментирани зони в тяхното изпълнение или функциониране“, заявиха пред Инженер.bg от компанията.

 • Революционна система за зареждане на електромобили на Siemens осигурява 100 km пробег със зареждане от 10 min

  Революционна система за зареждане на електромобили на Siemens осигурява 100 km пробег със зареждане от 10 min

  Нова иновативна разработка от Siemens, направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии, ще улесни значително водачите на електрически превозни средства. Системата за бързо зареждане за електромобили на немския лидер осигурява пробег от 100 km само с едно зареждане в рамките на под 10 min. Разработката може да се използва както от вече съществуващи, така и от електрически автомобили бъдещо производство.

 • ЦЕРБ: Предлагаме комплексни услуги по балансиране и вибродиагностика на техническо оборудване

  ЦЕРБ: Предлагаме комплексни услуги по балансиране и вибродиагностика на техническо оборудване

  Сред услугите, които Централна енергоремонтна база извършва за всички свои клиенти, е вибродиагностика и баланс на хидрогенератори и турбогенератори, парни турбини, електрическите двигатели, вентилатори и други въртящи се механизми с опори на лагери. „Диагностичните методи, извършвани от нашите лабораторни специалисти, се прилагат за ограничаване на авариите и престоите, както и за намаляване на високите разходи за ремонти“, информираха за Инженер.bg от фирмата.

 • Ансисофт: Инвестираме в разработването на иновации и нови технологии за енергетиката и индустрията

  Ансисофт: Инвестираме в разработването на иновации и нови технологии за енергетиката и индустрията

  Ансисофт ЕООД е водеща на българския пазар компания, специализирана в разработката, производството и реализацията на иновативни софтуерни и хардуерни продукти в областта на енергетиката, енергоспестяването и индустрията. „Ние проектираме, внедряваме и тестваме електрически и информационни системи, софтуер и електронни услуги. Инвестираме в иновации и в нови технологии“, заявиха за Инженер.bg от фирмата.

 • Пълна гама от иновативни решения за хидроенергетиката на Leroy-Somer от БЛС Автоматизация

  Пълна гама от иновативни решения за хидроенергетиката на Leroy-Somer от БЛС Автоматизация

  За последните 20 години фирма Leroy-Somer има над 450 успешно реализирани проекта за водноелектрически централи. „Благодарение на над 90-годишния опит на компанията в областта на системите за задвижване и производство на електроенергия, днешното портфолио на Leroy-Somer включва иновативни и надеждни решения, предназначени за хидроенергетиката”, коментираха за Инженер.bg от БЛС Автоматизация, която предлага продуктите с марката Leroy-Somer у нас.

Още от Енергетика (ВЕИ)