Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Унисист Инженеринг: Инфрачервената термография е ключова технология при енергийно обследване на сгради и машини

  Унисист Инженеринг: Инфрачервената термография е ключова технология при енергийно обследване на сгради и машини

  Едва ли ще се изненадате, ако ви кажем, че физиката е основа на почти всички съвременни технологии. Доказателство за това е инфрачервената термография, която утвърденото българско дружество Унисист Инженеринг е включило в богатото си портфолио от услуги и продукти. „Методът позволява лесно и безконтактно обследване на сгради и машини, чрез което се откриват всички компроментирани зони в тяхното изпълнение или функциониране“, заявиха пред Инженер.bg от компанията.

 • Революционна система за зареждане на електромобили на Siemens осигурява 100 km пробег със зареждане от 10 min

  Революционна система за зареждане на електромобили на Siemens осигурява 100 km пробег със зареждане от 10 min

  Нова иновативна разработка от Siemens, направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии, ще улесни значително водачите на електрически превозни средства. Системата за бързо зареждане за електромобили на немския лидер осигурява пробег от 100 km само с едно зареждане в рамките на под 10 min. Разработката може да се използва както от вече съществуващи, така и от електрически автомобили бъдещо производство.

 • ЦЕРБ: Предлагаме комплексни услуги по балансиране и вибродиагностика на техническо оборудване

  ЦЕРБ: Предлагаме комплексни услуги по балансиране и вибродиагностика на техническо оборудване

  Сред услугите, които Централна енергоремонтна база извършва за всички свои клиенти, е вибродиагностика и баланс на хидрогенератори и турбогенератори, парни турбини, електрическите двигатели, вентилатори и други въртящи се механизми с опори на лагери. „Диагностичните методи, извършвани от нашите лабораторни специалисти, се прилагат за ограничаване на авариите и престоите, както и за намаляване на високите разходи за ремонти“, информираха за Инженер.bg от фирмата.

 • Ансисофт: Инвестираме в разработването на иновации и нови технологии за енергетиката и индустрията

  Ансисофт: Инвестираме в разработването на иновации и нови технологии за енергетиката и индустрията

  Ансисофт ЕООД е водеща на българския пазар компания, специализирана в разработката, производството и реализацията на иновативни софтуерни и хардуерни продукти в областта на енергетиката, енергоспестяването и индустрията. „Ние проектираме, внедряваме и тестваме електрически и информационни системи, софтуер и електронни услуги. Инвестираме в иновации и в нови технологии“, заявиха за Инженер.bg от фирмата.

 • Пълна гама от иновативни решения за хидроенергетиката на Leroy-Somer от БЛС Автоматизация

  Пълна гама от иновативни решения за хидроенергетиката на Leroy-Somer от БЛС Автоматизация

  За последните 20 години фирма Leroy-Somer има над 450 успешно реализирани проекта за водноелектрически централи. „Благодарение на над 90-годишния опит на компанията в областта на системите за задвижване и производство на електроенергия, днешното портфолио на Leroy-Somer включва иновативни и надеждни решения, предназначени за хидроенергетиката”, коментираха за Инженер.bg от БЛС Автоматизация, която предлага продуктите с марката Leroy-Somer у нас.

 • Управление и защити за синхронни и асинхронни машини от Индустриален сервиз

  Управление и защити за синхронни и асинхронни машини от Индустриален сервиз

  Утвърдената инженерингова фирма Индустриален сервиз, специализирана в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация, предлага на своите клиенти комплекс от продукти и услуги, свързани с управление и защита на синхронни и асинхронни машини. „Продуктите и услугите, които извършваме, гарантират подобряване работата на машините и съдействат за постигане на по-висока надеждност и устойчивост”, коментираха за Инженер.bg от фирмата.

 • Възползвайте се от безвъзмездно финансиране по ОП с енергийно-ефективните решения на Куатроджи

  Възползвайте се от безвъзмездно финансиране по ОП с енергийно-ефективните решения на Куатроджи

  Водещата компания Куатроджи представлява на българския пазар утвърдени италиански производители на пълно оборудване в ОВК-сектора, както и различни системи за енергийна ефективност, които намират приложение в промишлени и непромишлени обекти. Сред тях са системите за оползотворяване на отпадната топлина в производствените процеси, за високоефективно охлаждане с намалено потребление на електричество или без електричество, когенерация и тригенерация и др.

 • Филкаб: Altivar Process на Schneider Electric – честотни преобразуватели, ориентирани към сервизни функции

  Филкаб: Altivar Process на Schneider Electric – честотни преобразуватели, ориентирани към сервизни функции

  Само 0.3% от водата на Земята е годна за пиене. Но стойността на електроенергията, необходима за нейното добиване формира от 30 до 50% от общите експлоатационни разходи. Честотните преобразуватели Altivar Process на Schneider Electric са устройства с вградени интелигентни функции за енергиен мениджмънт, чрез които се осигурява намаляване на експлоатационните разходи на трифазни синхронни и асинхронни двигатели с мощност от 0.75 kW до 1.5 MW в промишлени и битови приложения.

 • Зорките очи на дроновете инспектират електро-, газо- и тръбопроводи с едно от най-новите решения на Siemens

  Зорките очи на дроновете инспектират електро-, газо- и тръбопроводи с едно от най-новите решения на Siemens

  Тръбопроводи с обща дължина милиони километри са покрили Земята като мрежа от кръвоносни съдове. Те ни снабдяват с нефт, газ и вода и от десетилетия са най-ефективните и безопасни решения за доставка и транспорт на флуиди. Днес, в крак с времето, Siemens разработва интелигентни системи за инспекция на тръбопроводи, индустриални съоръжения и стълбове на електропроводи високо напрежение чрез безпилотни самолети и 3D анализ на изображението.

 • Размразете зимата със саморегулиращите се кабели на Heat Trace със Филкаб

  Размразете зимата със саморегулиращите се кабели на Heat Trace със Филкаб

  Зимата е любим сезон за всички, обичащи зимните предизвикателства. Когато обаче, изненадващо ледената пързалка се окаже пред вратата ни, стълбите отвън се превръщат в непреодолимо препятствие. Или пък, ако от покрива висят остри като кинжали ледени висулки, красивата зимна приказка изведнъж може да се превърне в истински филм на ужасите. „Много от тези проблеми лесно могат да намерят решение с нагревателните кабели на английския производител Heat Trace”, коментираха за Инженер.bg от фирма Филкаб.

Още от Енергетика (ВЕИ)