Пазарни акценти / Прегледи

 • Управление и защити за синхронни и асинхронни машини от Индустриален сервиз

  Управление и защити за синхронни и асинхронни машини от Индустриален сервиз

  Утвърдената инженерингова фирма Индустриален сервиз, специализирана в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация, предлага на своите клиенти комплекс от продукти и услуги, свързани с управление и защита на синхронни и асинхронни машини. „Продуктите и услугите, които извършваме, гарантират подобряване работата на машините и съдействат за постигане на по-висока надеждност и устойчивост”, коментираха за Инженер.bg от фирмата.

 • Възползвайте се от безвъзмездно финансиране по ОП с енергийно-ефективните решения на Куатроджи

  Възползвайте се от безвъзмездно финансиране по ОП с енергийно-ефективните решения на Куатроджи

  Водещата компания Куатроджи представлява на българския пазар утвърдени италиански производители на пълно оборудване в ОВК-сектора, както и различни системи за енергийна ефективност, които намират приложение в промишлени и непромишлени обекти. Сред тях са системите за оползотворяване на отпадната топлина в производствените процеси, за високоефективно охлаждане с намалено потребление на електричество или без електричество, когенерация и тригенерация и др.

 • Филкаб: Altivar Process на Schneider Electric – честотни преобразуватели, ориентирани към сервизни функции

  Филкаб: Altivar Process на Schneider Electric – честотни преобразуватели, ориентирани към сервизни функции

  Само 0.3% от водата на Земята е годна за пиене. Но стойността на електроенергията, необходима за нейното добиване формира от 30 до 50% от общите експлоатационни разходи. Честотните преобразуватели Altivar Process на Schneider Electric са устройства с вградени интелигентни функции за енергиен мениджмънт, чрез които се осигурява намаляване на експлоатационните разходи на трифазни синхронни и асинхронни двигатели с мощност от 0.75 kW до 1.5 MW в промишлени и битови приложения.

 • Зорките очи на дроновете инспектират електро-, газо- и тръбопроводи с едно от най-новите решения на Siemens

  Зорките очи на дроновете инспектират електро-, газо- и тръбопроводи с едно от най-новите решения на Siemens

  Тръбопроводи с обща дължина милиони километри са покрили Земята като мрежа от кръвоносни съдове. Те ни снабдяват с нефт, газ и вода и от десетилетия са най-ефективните и безопасни решения за доставка и транспорт на флуиди. Днес, в крак с времето, Siemens разработва интелигентни системи за инспекция на тръбопроводи, индустриални съоръжения и стълбове на електропроводи високо напрежение чрез безпилотни самолети и 3D анализ на изображението.

 • Размразете зимата със саморегулиращите се кабели на Heat Trace със Филкаб

  Размразете зимата със саморегулиращите се кабели на Heat Trace със Филкаб

  Зимата е любим сезон за всички, обичащи зимните предизвикателства. Когато обаче, изненадващо ледената пързалка се окаже пред вратата ни, стълбите отвън се превръщат в непреодолимо препятствие. Или пък, ако от покрива висят остри като кинжали ледени висулки, красивата зимна приказка изведнъж може да се превърне в истински филм на ужасите. „Много от тези проблеми лесно могат да намерят решение с нагревателните кабели на английския производител Heat Trace”, коментираха за Инженер.bg от фирма Филкаб.

 • Борса.bg: За темите от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За темите от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, приятели!
  Време е за традиционния седмичен обзор „За темите от изминалата седмица в 60 секунди”. Както винаги, най-интересните новини и събития от платформата Борса.bg ще заемат централно място в него. Тази седмица ви припомняме за международното енергийно изложение ENERGA 2016, както и за новата производствена мощност, която заработи в Централна Турция. За тези и още интересни теми е нашият обзор! Приятен преглед!

 • Мрежовият анализатор DIRIS Digiware на Socomec пести време, пространство и средства

  Мрежовият анализатор DIRIS Digiware на Socomec пести време, пространство и средства

  С фирма DTS – „Цифрови Преносни Системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България, продължаваме представянето на системата за измерване на консумираната електроенергия и мониторинг на електрическите инсталации DIRIS Digiwarе на Socomec. „Тя се характеризира с висока производителност, прецизност на направените измервания и широка функционалност", информираха за Инженер.bg от DTS – „Цифрови Преносни Системи".

 • Видео: Новите сейфти релета Sirius 3SK от Siemens осигуряват бърза и ефективна интеграция на приложения за безопасност

  Видео: Новите сейфти релета Sirius 3SK от Siemens осигуряват бърза и ефективна интеграция на приложения за безопасност

  Немският технологичен лидер Siemens разшири своята линия модулни релета за безопасност с нови модели Sirius 3SK2. „Серията Sirius 3SK2 представлява усъвършенствано продължение на релетата 3SK1. Новите релета 3SK2 позволяват бързо и ефективно да се решават още по-сложни задачи за безопасност само чрез едно единствено устройство“, съобщиха за Инженер.bg от Siemens, Направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии и Задвижвания.

 • Фотоволтаични системи за собствено потребление - основно направлениe в дейността на Филкаб Солар

  Фотоволтаични системи за собствено потребление - основно направлениe в дейността на Филкаб Солар

  Като част от Филкаб, екипът на Филкаб Солар има натрупан богат опит в изграждането на всякакви видове фотоволтаични инсталации, от многомегаватови наземни електроцентрали до малки off-grid и хибридни системи за автономно захранване. Може да се похвали с изградени обекти на територията на България, Румъния, Гърция, Македония и Кипър, общата мощност, на които надхвърля 30 MW.

 • Ефективно управление на соларни системи с диференциален термостат DT-3.1 от ТермоДизайнТотал

  Ефективно управление на соларни системи с диференциален термостат DT-3.1 от ТермоДизайнТотал

  Диференциалният термостат DT-3.1 e част от гамата продукти, подходящи за изграждане на слънчеви системи за производство на топла вода – част от обширното портфолио на ТермоДизайнТотал. „Термостатът, който е производство на българската фирма Интиел, е предназначен да управлява работата на циркулационната помпа в отоплителния кръг между соларния панел и бойлера”, коментираха за Инженер.bg от ТермоДизайнТотал.

Още от Енергетика (ВЕИ)