Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Видео: Новите сейфти релета Sirius 3SK от Siemens осигуряват бърза и ефективна интеграция на приложения за безопасност

  Видео: Новите сейфти релета Sirius 3SK от Siemens осигуряват бърза и ефективна интеграция на приложения за безопасност

  Немският технологичен лидер Siemens разшири своята линия модулни релета за безопасност с нови модели Sirius 3SK2. „Серията Sirius 3SK2 представлява усъвършенствано продължение на релетата 3SK1. Новите релета 3SK2 позволяват бързо и ефективно да се решават още по-сложни задачи за безопасност само чрез едно единствено устройство“, съобщиха за Инженер.bg от Siemens, Направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии и Задвижвания.

 • Фотоволтаични системи за собствено потребление - основно направлениe в дейността на Филкаб Солар

  Фотоволтаични системи за собствено потребление - основно направлениe в дейността на Филкаб Солар

  Като част от Филкаб, екипът на Филкаб Солар има натрупан богат опит в изграждането на всякакви видове фотоволтаични инсталации, от многомегаватови наземни електроцентрали до малки off-grid и хибридни системи за автономно захранване. Може да се похвали с изградени обекти на територията на България, Румъния, Гърция, Македония и Кипър, общата мощност, на които надхвърля 30 MW.

 • Ефективно управление на соларни системи с диференциален термостат DT-3.1 от ТермоДизайнТотал

  Ефективно управление на соларни системи с диференциален термостат DT-3.1 от ТермоДизайнТотал

  Диференциалният термостат DT-3.1 e част от гамата продукти, подходящи за изграждане на слънчеви системи за производство на топла вода – част от обширното портфолио на ТермоДизайнТотал. „Термостатът, който е производство на българската фирма Интиел, е предназначен да управлява работата на циркулационната помпа в отоплителния кръг между соларния панел и бойлера”, коментираха за Инженер.bg от ТермоДизайнТотал.

 • Отговорете на въпрос и спечелете награди с коледния календар на Bruel&Kjaer

  Отговорете на въпрос и спечелете награди с коледния календар на Bruel&Kjaer

  „Напълно в духа на предколедното настроение, водещата датска компания Bruel&Kjaer предлага на посетителите на фирмения си сайт игра с награди, под формата на Адвент календар. Всеки ден, посетителите имат възможност да отговорят на поставен въпрос за текущата дата и да спечелят награда чрез жребий от Bruel&Kjaer“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Спектри, представител на Bruel&Kjaer за България.

 • Иновативно решение на ABB интегрира контрола на електрически системи към платформата за автоматизация

  Иновативно решение на ABB интегрира контрола на електрически системи към платформата за автоматизация

  Развойните инженери на АВВ разработиха иновативна платформа за мониторинг и контрол на електрическите системи в автоматизирани технологични процеси от миннодобивната и миннопреработвателната индустрия - MIDAS, съобщиха за Инженер.bg от АББ България. „Това е библиотека за електрическа интеграция към системата 800xA, съответстваща на промишления стандарт IEC 61850 за автоматизация на ел. подстанции.

 • Гарантиран интернет за професионалисти. Част 2

  Гарантиран интернет за професионалисти. Част 2

  Българският телеком оператор Булгартел предлага висококачествени и надеждни услуги, ориентирани и специално адаптирани към корпоративни клиенти. „ Предлаганите от нас пакети включват: бизнес интернет, директна свързаност между офиси, телефония, колокация”, коментираха за Инженер.bg от компанията.

 • Биогаз инсталация FarmPower

  Биогаз инсталация FarmPower

  За екологията много се говори, но сравнително малко се прави! Затова и вече никой не се учудва, когато след пороен дъжд, например, колата му изглежда все едно е бил най-запаленият участник в Оф-Роуд състезание. Затова и ефективното преработване, и оползотворяването на отпадъците е тема, която заслужава и разговори, и размисъл. Както и фирмите, разработващи и прилагащи подобни технологии. Сред тях е фирма Биогаз Енерджи, партньор на австрийската компания AGRINZ Technologies, която предлага стандартизираната биогаз инсталация FarmPower у нас.

 • Иновативна концепция за конфигурация на ел. разпределителни табла от Eplan

  Иновативна концепция за конфигурация на ел. разпределителни табла от Eplan

  Сред концептуалните новости в най-новата версия на софтуерната платформа Eplan Engineering Center One е възможността за директна връзка със софтуера Eplan Pro Panel Professional, с което се оптимизира и улеснява конфигурирането на ел. разпределителни табла, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул. Благодарение на връзката между Eplan Engineering Center One и платформата Eplan Pro Panel Professional конфигурирането на електроразпределителните табла вече се извършва много по-бързо и надеждно, като се пести време.

 • Нов цифров усилвателен модул SD7 от Wandfluh

  Нов цифров усилвателен модул SD7 от Wandfluh

  Швейцарската фирма Wandfluh, водещ производител на хидравлични устройства и системи, допълни широката си гама цифрови усилватели с нов модул. „Усилвателният модул SD7 е в изключително компактно изпълнение и се отличава с атрактивно съотношение цена – производителност”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Хидротех, предлагаща техниката на Wandfluh в България.

 • Честотен преобразувател Goodrive 100-01 за фотоволтаични помпени системи на INVT от Гемамекс

  Честотен преобразувател Goodrive 100-01 за фотоволтаични помпени системи на INVT от Гемамекс

  Компанията INVT, специализирана в развоя и производството на широка гама продукти и цялостни решения за промишлена автоматизация, разработи нов модел честотен преобразувател Goodrive 100-01, предназначен за фотоволтаични помпени системи. „Те са предназначени основно за напояване на земи в областта на земеделието и горското стопанство”, коментират от фирма Гемамекс.

Още от Енергетика (ВЕИ)