Пазарни акценти / Прегледи

 • Отговорете на въпрос и спечелете награди с коледния календар на Bruel&Kjaer

  Отговорете на въпрос и спечелете награди с коледния календар на Bruel&Kjaer

  „Напълно в духа на предколедното настроение, водещата датска компания Bruel&Kjaer предлага на посетителите на фирмения си сайт игра с награди, под формата на Адвент календар. Всеки ден, посетителите имат възможност да отговорят на поставен въпрос за текущата дата и да спечелят награда чрез жребий от Bruel&Kjaer“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Спектри, представител на Bruel&Kjaer за България.

 • Иновативно решение на ABB интегрира контрола на електрически системи към платформата за автоматизация

  Иновативно решение на ABB интегрира контрола на електрически системи към платформата за автоматизация

  Развойните инженери на АВВ разработиха иновативна платформа за мониторинг и контрол на електрическите системи в автоматизирани технологични процеси от миннодобивната и миннопреработвателната индустрия - MIDAS, съобщиха за Инженер.bg от АББ България. „Това е библиотека за електрическа интеграция към системата 800xA, съответстваща на промишления стандарт IEC 61850 за автоматизация на ел. подстанции.

 • Гарантиран интернет за професионалисти. Част 2

  Гарантиран интернет за професионалисти. Част 2

  Българският телеком оператор Булгартел предлага висококачествени и надеждни услуги, ориентирани и специално адаптирани към корпоративни клиенти. „ Предлаганите от нас пакети включват: бизнес интернет, директна свързаност между офиси, телефония, колокация”, коментираха за Инженер.bg от компанията.

 • Биогаз инсталация FarmPower

  Биогаз инсталация FarmPower

  За екологията много се говори, но сравнително малко се прави! Затова и вече никой не се учудва, когато след пороен дъжд, например, колата му изглежда все едно е бил най-запаленият участник в Оф-Роуд състезание. Затова и ефективното преработване, и оползотворяването на отпадъците е тема, която заслужава и разговори, и размисъл. Както и фирмите, разработващи и прилагащи подобни технологии. Сред тях е фирма Биогаз Енерджи, партньор на австрийската компания AGRINZ Technologies, която предлага стандартизираната биогаз инсталация FarmPower у нас.

 • Иновативна концепция за конфигурация на ел. разпределителни табла от Eplan

  Иновативна концепция за конфигурация на ел. разпределителни табла от Eplan

  Сред концептуалните новости в най-новата версия на софтуерната платформа Eplan Engineering Center One е възможността за директна връзка със софтуера Eplan Pro Panel Professional, с което се оптимизира и улеснява конфигурирането на ел. разпределителни табла, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул. Благодарение на връзката между Eplan Engineering Center One и платформата Eplan Pro Panel Professional конфигурирането на електроразпределителните табла вече се извършва много по-бързо и надеждно, като се пести време.

 • Нов цифров усилвателен модул SD7 от Wandfluh

  Нов цифров усилвателен модул SD7 от Wandfluh

  Швейцарската фирма Wandfluh, водещ производител на хидравлични устройства и системи, допълни широката си гама цифрови усилватели с нов модул. „Усилвателният модул SD7 е в изключително компактно изпълнение и се отличава с атрактивно съотношение цена – производителност”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Хидротех, предлагаща техниката на Wandfluh в България.

 • Честотен преобразувател Goodrive 100-01 за фотоволтаични помпени системи на INVT от Гемамекс

  Честотен преобразувател Goodrive 100-01 за фотоволтаични помпени системи на INVT от Гемамекс

  Компанията INVT, специализирана в развоя и производството на широка гама продукти и цялостни решения за промишлена автоматизация, разработи нов модел честотен преобразувател Goodrive 100-01, предназначен за фотоволтаични помпени системи. „Те са предназначени основно за напояване на земи в областта на земеделието и горското стопанство”, коментират от фирма Гемамекс.

 • Вертикалните помпи Meregalli - част от продуктовата гама на SIHI Group

  Вертикалните помпи Meregalli - част от продуктовата гама на SIHI Group

  Следвайки политиката си да разширява портфолиото от висококачествени индустриални помпи и системи, концернът SIHI Group придоби италианската компания Meregalli. Тя е специализирана в производството на вертикални помпи за вода и хидравлични турбини „Придобиването на новата марка ни дава по-голяма гъвкавост. Можем да предложим и високоспецифични решения по задание на клиента”, коментират от Стерлинг ЗИХИ България.

 • Специализирани конектори за приложение в атомни електроцентрали от Harting

  Специализирани конектори за приложение в атомни електроцентрали от Harting

  Сериозните изисквания по отношение на сигурността и надеждността на работа на техническото оборудване, предназначено за атомни електроцентрали, обяснява малкия брой производители, разполагащи с техническото ноу-хау и пазарното самочувствие, предлагащи продукти с подобно приложение. Сред тях е немската компания Harting, производител на конектори за енергетиката, и по-специално за използване в атомни електроцентрали, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул.

 • Филкаб официален представител на Kostal Solar Electric за България

  Филкаб официален представител на Kostal Solar Electric за България

  Утвърдената българска търговска, инженерингова и производствена фирма Филкаб, разшири портфолиото от продукти, които предлага на българския пазар с изделията на немския производител Kostal Solar Electric, съобщиха за Инженер.bg от Филкаб. „Сключихме договор за официално представителство с компанията Kostal Solar Electric, която е специализирана в производството на соларни инвертори“, поясниха от Филкаб.

Още от Енергетика (ВЕИ)