Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Борса.bg: За темите от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За темите от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, приятели!
  Време е за традиционния седмичен обзор „За темите от изминалата седмица в 60 секунди”. Както винаги, най-интересните новини и събития от платформата Борса.bg ще заемат централно място в него. Тази седмица ви припомняме за международното енергийно изложение ENERGA 2016, както и за новата производствена мощност, която заработи в Централна Турция. За тези и още интересни теми е нашият обзор! Приятен преглед!

 • Мрежовият анализатор DIRIS Digiware на Socomec пести време, пространство и средства

  Мрежовият анализатор DIRIS Digiware на Socomec пести време, пространство и средства

  С фирма DTS – „Цифрови Преносни Системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България, продължаваме представянето на системата за измерване на консумираната електроенергия и мониторинг на електрическите инсталации DIRIS Digiwarе на Socomec. „Тя се характеризира с висока производителност, прецизност на направените измервания и широка функционалност", информираха за Инженер.bg от DTS – „Цифрови Преносни Системи".

 • Видео: Новите сейфти релета Sirius 3SK от Siemens осигуряват бърза и ефективна интеграция на приложения за безопасност

  Видео: Новите сейфти релета Sirius 3SK от Siemens осигуряват бърза и ефективна интеграция на приложения за безопасност

  Немският технологичен лидер Siemens разшири своята линия модулни релета за безопасност с нови модели Sirius 3SK2. „Серията Sirius 3SK2 представлява усъвършенствано продължение на релетата 3SK1. Новите релета 3SK2 позволяват бързо и ефективно да се решават още по-сложни задачи за безопасност само чрез едно единствено устройство“, съобщиха за Инженер.bg от Siemens, Направления Дигитализирано производство & Процесни индустрии и Задвижвания.

 • Фотоволтаични системи за собствено потребление - основно направлениe в дейността на Филкаб Солар

  Фотоволтаични системи за собствено потребление - основно направлениe в дейността на Филкаб Солар

  Като част от Филкаб, екипът на Филкаб Солар има натрупан богат опит в изграждането на всякакви видове фотоволтаични инсталации, от многомегаватови наземни електроцентрали до малки off-grid и хибридни системи за автономно захранване. Може да се похвали с изградени обекти на територията на България, Румъния, Гърция, Македония и Кипър, общата мощност, на които надхвърля 30 MW.

 • Ефективно управление на соларни системи с диференциален термостат DT-3.1 от ТермоДизайнТотал

  Ефективно управление на соларни системи с диференциален термостат DT-3.1 от ТермоДизайнТотал

  Диференциалният термостат DT-3.1 e част от гамата продукти, подходящи за изграждане на слънчеви системи за производство на топла вода – част от обширното портфолио на ТермоДизайнТотал. „Термостатът, който е производство на българската фирма Интиел, е предназначен да управлява работата на циркулационната помпа в отоплителния кръг между соларния панел и бойлера”, коментираха за Инженер.bg от ТермоДизайнТотал.

 • Отговорете на въпрос и спечелете награди с коледния календар на Bruel&Kjaer

  Отговорете на въпрос и спечелете награди с коледния календар на Bruel&Kjaer

  „Напълно в духа на предколедното настроение, водещата датска компания Bruel&Kjaer предлага на посетителите на фирмения си сайт игра с награди, под формата на Адвент календар. Всеки ден, посетителите имат възможност да отговорят на поставен въпрос за текущата дата и да спечелят награда чрез жребий от Bruel&Kjaer“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Спектри, представител на Bruel&Kjaer за България.

 • Иновативно решение на ABB интегрира контрола на електрически системи към платформата за автоматизация

  Иновативно решение на ABB интегрира контрола на електрически системи към платформата за автоматизация

  Развойните инженери на АВВ разработиха иновативна платформа за мониторинг и контрол на електрическите системи в автоматизирани технологични процеси от миннодобивната и миннопреработвателната индустрия - MIDAS, съобщиха за Инженер.bg от АББ България. „Това е библиотека за електрическа интеграция към системата 800xA, съответстваща на промишления стандарт IEC 61850 за автоматизация на ел. подстанции.

 • Гарантиран интернет за професионалисти. Част 2

  Гарантиран интернет за професионалисти. Част 2

  Българският телеком оператор Булгартел предлага висококачествени и надеждни услуги, ориентирани и специално адаптирани към корпоративни клиенти. „ Предлаганите от нас пакети включват: бизнес интернет, директна свързаност между офиси, телефония, колокация”, коментираха за Инженер.bg от компанията.

 • Биогаз инсталация FarmPower

  Биогаз инсталация FarmPower

  За екологията много се говори, но сравнително малко се прави! Затова и вече никой не се учудва, когато след пороен дъжд, например, колата му изглежда все едно е бил най-запаленият участник в Оф-Роуд състезание. Затова и ефективното преработване, и оползотворяването на отпадъците е тема, която заслужава и разговори, и размисъл. Както и фирмите, разработващи и прилагащи подобни технологии. Сред тях е фирма Биогаз Енерджи, партньор на австрийската компания AGRINZ Technologies, която предлага стандартизираната биогаз инсталация FarmPower у нас.

 • Иновативна концепция за конфигурация на ел. разпределителни табла от Eplan

  Иновативна концепция за конфигурация на ел. разпределителни табла от Eplan

  Сред концептуалните новости в най-новата версия на софтуерната платформа Eplan Engineering Center One е възможността за директна връзка със софтуера Eplan Pro Panel Professional, с което се оптимизира и улеснява конфигурирането на ел. разпределителни табла, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул. Благодарение на връзката между Eplan Engineering Center One и платформата Eplan Pro Panel Professional конфигурирането на електроразпределителните табла вече се извършва много по-бързо и надеждно, като се пести време.

Още от Енергетика (ВЕИ)