Пазарни акценти / Прегледи

 • Вертикалните помпи Meregalli - част от продуктовата гама на SIHI Group

  Вертикалните помпи Meregalli - част от продуктовата гама на SIHI Group

  Следвайки политиката си да разширява портфолиото от висококачествени индустриални помпи и системи, концернът SIHI Group придоби италианската компания Meregalli. Тя е специализирана в производството на вертикални помпи за вода и хидравлични турбини „Придобиването на новата марка ни дава по-голяма гъвкавост. Можем да предложим и високоспецифични решения по задание на клиента”, коментират от Стерлинг ЗИХИ България.

 • Специализирани конектори за приложение в атомни електроцентрали от Harting

  Специализирани конектори за приложение в атомни електроцентрали от Harting

  Сериозните изисквания по отношение на сигурността и надеждността на работа на техническото оборудване, предназначено за атомни електроцентрали, обяснява малкия брой производители, разполагащи с техническото ноу-хау и пазарното самочувствие, предлагащи продукти с подобно приложение. Сред тях е немската компания Harting, производител на конектори за енергетиката, и по-специално за използване в атомни електроцентрали, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ритбул.

 • Филкаб официален представител на Kostal Solar Electric за България

  Филкаб официален представител на Kostal Solar Electric за България

  Утвърдената българска търговска, инженерингова и производствена фирма Филкаб, разшири портфолиото от продукти, които предлага на българския пазар с изделията на немския производител Kostal Solar Electric, съобщиха за Инженер.bg от Филкаб. „Сключихме договор за официално представителство с компанията Kostal Solar Electric, която е специализирана в производството на соларни инвертори“, поясниха от Филкаб.

 • Акцент в представянето на Филкаб на изложението за ЕЕ и ВЕИ бяха покривни фотоволтаични системи

  Акцент в представянето на Филкаб на изложението за ЕЕ и ВЕИ бяха покривни фотоволтаични системи

  Покривна фотоволтаична система бе сред най-новите и интересни предложения в представянето на фирма Филкаб на наскоро завършилото изложение за енергийна ефективност и възобновяема енергия. „Проектирането и изпълнението на всяка покривна PV система е индивидуална задача, зависеща от геометрията, спецификите и площта на покрива. Изграждаме фотоволтаични системи на базата на PV модули на немската компания Q.Cells“, коментираха за Инженер.bg от Филкаб.

 • Управление на полеви дейности с мобилните компютърни решения на ОПТИМ-АЛ

  Управление на полеви дейности с мобилните компютърни решения на ОПТИМ-АЛ

  Фирма ОПТИМ-АЛ предлага пакет от софтуерни приложения, собствена разработка, ориентирани към интегрирано обслужване на широк кръг от т.нар. полеви операции, извършвани в движение – във всяка сфера на индустрията, строителството и държавната администрация. Те могат да се използват при управление на активи и оборудване, управление на проекти, техническа поддръжка и надзор, инспектиране и превантивна диагностика, както и мн.др.

 • Учреден бе Клъстер „Природен газ“, имащ за цел развитие на сътрудничеството в газовата промишленост

  Учреден бе Клъстер „Природен газ“, имащ за цел развитие на сътрудничеството в газовата промишленост

  Учреден бе Клъстер „Природен газ“, съобщи за Инженер.bg инж. Григор Филков от фирма Газтехника. Клъстерът е учреден с участието на Единен център за иновации на БАН, като сдружение с нестопанска цел и от юридическите лица: Български газов център, Българска асоциация „Природен газ”, ТУ София, УАСГ, МГУ, Професионална гимназия „Хенри Форд", БСК, Газтехника, Таси, Севлиевогаз, Овергаз Инк, Овергаз Сервиз, Тобогаз, Газтек БГ.

 • Лабораторията за проверка и калибриране на средства за измерване на УНИСИСТ с преакредитация

  Лабораторията за проверка и калибриране на средства за измерване на УНИСИСТ с преакредитация

  От УНИСИСТ съобщиха за Инженер.bg, че лабораторията на фирмата за проверка и калибриране на средства за измерване вече е с преакредитация от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“. Лабораторията е оправомощена да извършва проверка на средства за измерване на електрични величини, обем и разход. Тя е създадена през 1997 г. и е една от първите лаборатории с подобна специализация в България.

 • Въвеждането на Наредба № Iз-2815 ще повиши нивото на изпълнение на системите за пожарна безопасност

  Въвеждането на Наредба № Iз-2815 ще повиши нивото на изпълнение на системите за пожарна безопасност

  Инж. Васил Чолаков, управител на Файър.БГ, с коментар пред Инженер.bg за противоречието на новата наредба с пазарната икономика, за положителния ефект от приемането й върху българския пазар и с категорична позиция за това, че дори хора и фирми с много голям практически опит в областта на пожарната безопасност имат слабости, допускали са грешки и имат какво още да научат.

 • Булгаргаз внесе предложение за повишаване цената на природния газ

  Исканата от Булгаргаз цена на природния газ за първото тримесечие на 2012 г. със 17.74% по-висока в сравнение в последното тримесечие на 2011 г.

 • ТЕЦ „София“ инвестира в когенерационна инсталация

  Инсталация за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия стартира изграждането на ТЕЦ „София“. Инвестицията в новата турбина е в размер на 32 млн. лв. Според договора, сключен с обединението „Риск инженеринг - Силови машини”, съоръжението ще бъде пуснато в експлоатация през 2014 г.

Още от Енергетика (ВЕИ)