Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

Оптимален комфорт и висока енергийна ефективност с VRF системите DVM S на Samsung Electronics

24.11.2017 г.


Съвременните изисквания към климатизацията на многоетажни жилищни сгради, търговски комплекси и бизнес центрове непрекъснато се увеличават. Осигуряването на добър микроклимат и поддържането на определена температура вече съвсем не е достатъчно. „Интелигентно решение, предлагащо висока енергийна ефективност, индивидуален контрол и монтажна гъвкавост при подобен тип сгради, са системите с променлив дебит на хладилния агент (VRF)”, информираха за Инженер.bg от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), който предлага у нас решенията за климатизация на световно утвърдения концерн Samsung Electronics.


 

VRF системите за климатизация на Samsung предоставят на потребителите редица възможности, сред които управление на температурата, удобна инсталация, разширени функционални възможности, както и интелигентно използване на енергията. „Една от основните ни серии е DVM S, включваща иновативни модели с различна мощност и лесен монтаж. Те са подходящи както за много големи, така и за по-малки сгради. Основно тяхно предимство е възможността за постигане на висока енергийна ефективност, за която сериозен принос има системата DSI”, поясниха от SEACE.


 

DSI е система от трето поколение, която използва двоен инверторен компресор. Той подобрява впръскването на фреона и увеличава ефективността на мотора. Двата компресора работят в унисон, което допринася за удължаване на експлоатационния им срок. „Системите от серията DVM S бързо осигуряват висока ефективност в режим на отопление и охлаждане. Освен това, при тях се постига постоянно и равномерно балансиране на маслото, без да са необходими допълнителни аксесоари”, коментираха от SEACE.


 

Лекота и гъвкавост при монтаж

 

DVM S системите са разработени, така че да осигуряват лекота и гъвкавост при монтаж. При мощност от 22 к.с. (НР) за единичен модул, големите агрегати от серията DVM S се отличават с улеснена инсталация, поради по-малкото си тегло и минималното заемано пространство. Използването на неполярна комуникация между вътрешния и външния агрегат улеснява окабеляването. „Неполярната комуникация допринася за по-висока безопасност на системите. При този вид комуникация външният агрегат се защитава сам, ако комуникационният кабел погрешно бъде свързан към клема под напрежение”, поясниха от SEACE.


 

Предимство на серията DVM S е и възможността за използване на по-дълъг тръбен път – до 220 m (721.79 ft), без това да влияе на ефективността. При тази технология монтажът е възможен на максимална височина от 110 m (360.89 ft), което се равнява на 20 етажа. Поради дългия тръбен път между външните и вътрешните тела, отделните вътрешни тела извършват капацитивен контрол на връзката и се постига автоматично изравняване на фреона, което подпомага баланса между агрегатите.

 

Бързо откриване и отстраняване на проблеми

 

Системите DVM S са оборудвани с интелигентна система за управление, която улеснява самостоятелната диагностика, автоматичното пускане в експлоатация и управление. Системата следи режима на работа и показва код за грешка в случай на признаци на необичайна работа. Това позволява на потребителите лесно да се справят с проблема. Ако възникне неизправност във външния агрегат, данните за работата му през последните 30 min се записват автоматично. От друга страна, наличието на малки отвори в предната част на вътрешните тела подпомага бързата проверка на състоянието на агрегата. Допълнително удобство е наличието на функцията S-Checker, даваща възможност на потребителите да контролират системата посредством смартфон или таблет. Благодарение на автоматичната система за управление, времето за пуск в експлоатация на системата е намалено до 50 min. Резултатите от тестовете се записват и съобщават автоматично.


 

По-малко негативно влияние върху околната среда

 

Постиганата висока енергийна ефективност от DVM S системите, дължащо се на използването на двоен инверторен компресор с изпарителна инжекционна система, допринася и за намаляване на вредното въздействие на системите върху околната среда.

 

Също така, агрегатите работят с фреон R-410A, който се счита за по-екологичен. Това допринася за намаляване на токсичните вещества, като живак, олово и кадмий. Затова DVM S системите притежават сертификат за ограничаване на опасните вещества (RoHS).


 

Отличават се с безшумна работа

 

Външните тела на системите DVM S са оборудвани с вентилатори със система за управление на работата, която драстично намалява нивата на шума.

 

Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE) е част от структурата на Samsung Electronics. Дружеството е специализирано в областта на климатичната техника и предлага на българския пазар богато разнообразие от битови и индустриални решения за климатизация, включително системи за централна климатизация VRF, чилъри, професионални сплит системи, мултисплит системи, термопомпени системи въздух-вода и др. Освен дистрибуция на климатично оборудване, компанията осигурява и услуги по обучение и поддръжка на системите.

 

Информация за фирма Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Samsung Electronics Air Conditioning Europe

Още от Енергетика (ВЕИ)