Събития

 • МTG: Заповядайте на 5 октомври в Центромет АД, за да ви запознаем с възможностите за работа и кариера в завода

  25.09.2018 г. Машини, мех. системи | МTG: Заповядайте на 5 октомври в Центромет АД, за да ви запознаем с възможностите за работа и кариера в завода

  Метал Технолодж Груп – български холдинг, утвърдил се като лидер в производството на отлети и механообработени детайли, организира Ден на отворените врати в един от своите заводи - Центромет АД, намиращ се в гр. Враца, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Каним всички, които имат желание и интерес, да заповядат на 5 октомври 2018 г. от 10:30 ч., за да научат повече за възможностите за работа и кариерно развитие в Центромет АД“, отправиха своята покана от Метал Технолоджи Груп.

 • Вило България покани най-големите си клиенти от България, Македония и Албания на двудневна среща в Пловдив

  25.09.2018 г. ВиК | Вило България покани най-големите си клиенти от България, Македония и Албания на двудневна среща в Пловдив

  Наскоро българският офис на утвърдения европейски производител на помпи и помпено оборудване Wilo бе домакин на мащабно събитие, в рамките на което компанията покани в гр. Пловдив най-големите си клиенти от България, Македония и Албания. В два поредни дни нашите клиенти имаха възможност да посетят основния ни дистрибутор в град Пловдив, както и да се запознаят с отоплителните и охладителните инсталации в новия високотехнологичен завод на OSRAM.

 • Посетете нашия щанд в палата 14 на 74-то издание на Международен технически панаир Пловдив

  24.09.2018 г. Панаир 2018 | Посетете нашия щанд в палата 14 на 74-то издание на Международен технически панаир Пловдив

  Днес, 24-ти септември, официално бе открито 74-тото издание на един от най-престижните технологични форуми на Балканите - Международен технически панаир Пловдив. По време на панаирната седмица компании от 35 държави ще покажат модерни технологии, машини и иновативни предложения за индустрията и дома. Инженер.БГ за поредна година е сред основните медийни партньори и изложител в панаира. Екипът ни ви очаква на нашия щанд в палата 14.

 • Станете част от иновативния и нестандартен екип на Айгер Инженеринг. Посетете ги на „Дни на кариерата“ в Пловдив

  21.09.2018 г. Машини, мех. системи | Станете част от иновативния и нестандартен екип на Айгер Инженеринг. Посетете ги на „Дни на кариерата“ в Пловдив

  Районът на Пловдив е дом на някои от най-успешните машиностроителни компании у нас. Сред тях място намира и Айгер Инженеринг – българско „бутиково“ предприятие с швейцарски традиции. Компанията е утвърден доставчик на решения за хранително-вкусовата, фармацевтичната и тютюневата индустрия. Айгер Инженеринг отново отваря път пред професионалното развитие на млади специалисти и за поредна година ще вземе участие в изложението за работодатели „Дни на кариерата“ 2018.

 • Нова фейсбук игра „WAGO221 – моят избор“ и много изненади от ТП ВАГО Контакттехник на щанда на Ритбул

  20.09.2018 г. Панаир 2018 | Нова фейсбук игра „WAGO221 – моят избор“ и много изненади от ТП ВАГО Контакттехник на щанда на Ритбул

  По време на тазгодишното издание на Международен технически панаир - Пловдив, който ще се проведе в периода от 24 до 29 септември, ТП Ваго Контакттехник ще изненада своите клиенти с нова фейсбук игра „WAGO221 – моят избор“. „Всеки, който ни посети на щанда на нашия партньор - фирма Ритбул на 27 или 28 септември, в палата 13, изложбена площ Н2, и се включи в играта, ще има възможност да спечели страхотни награди“, съобщиха за Инженер.bg от ТП ВАГО Контакттехник.

 • Текра бе домакин на мащабен семинар, посветен на решенията на Dahua Technology

  19.09.2018 г. Електротехника | Текра бе домакин на мащабен семинар, посветен на решенията на Dahua Technology

  На 18 септември 2018 г. утвърденият доставчик на продукти за сградни, енергийни, информационни и алармени електроинсталации - фирма Текра, бе домакин на семинар, посветен на предлаганите от компанията решения в областта на сигурността и видеонаблюдението. Основен акцент на събитието бяха решенията на китайския технологичен лидер Dahua Technology. Мащабното събитие се проведе в столичния хотел Експо и привлече интереса на множество специалисти, занимаващи се с охрана, мониторинг, проектиране и инженеринг.

 • Автожирите на Ники Ротор Авиейшън пожънаха успех на AERO Messe 2018. Станете част от екипа, който ги създава!

  19.09.2018 г. Машини, мех. системи | Автожирите на Ники Ротор Авиейшън пожънаха успех на AERO Messe 2018. Станете част от екипа, който ги създава!

  Ники Ротор Авиейшън за поредна година взе участие в AERO Messe 2018, световен форум за лека авиация във Фридрихсхафен, Германия. Събитието е ежегодно и е от ключово значение за новостите в областта на леката авиация. Ники Ротор Авиейшън представи иновативния си подход към конструирането и построяването на автожири Kallithea и Lightning. Окончателната типова сертификация на моделите Kallithea от DULV предстои съвсем скоро.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  18.09.2018 г. Машини, мех. системи | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви запознахме с новостите в бизнеса у нас и на Балканите, както и в академичния свят. Част от тях са разработването на нов индустриален и логистичен парк в Бургас, предстоящата научна конференция с международно участие „Компютърни науки и технологии“ и първата фабрика за производство на пелети за огрев, изградена в с. Гиновце. Още новини от сферата на индустрията, бизнеса, човешките ресурси и образованието можете да намерите на www.борса.bg.

 • Включете се в „Ден на дигитализация на индустрията 2018: Вашата компания по пътя на възхода“ на 28 септември

  17.09.2018 г. КИП и А | Включете се в „Ден на дигитализация на индустрията 2018: Вашата компания по пътя на възхода“ на 28 септември

  „Пое ли вашата компания по пътя на възхода в ерата на Индустрия 4.0?“, питат от доказаната българска компания Солтех. В ролята на комплексен доставчик на индустриални решения и носител на концепцията за Четвъртата индустриална революция, основната цел на дружеството е да помогне на фирмите по пътя им към дигитализация на процесите. За целта Солтех организира тематично събитие, което ще се проведе на 28 септември 2018 г. в с. Костиево, Индустриална зона Пловдив.

 • Актуални софтуерни решения за индустрията представя Рапид Прогрес на МТП-Пловдив

  14.09.2018 г. Панаир 2018 | Актуални софтуерни решения за индустрията представя Рапид Прогрес на МТП-Пловдив

  Българската компания за иновативни софтуерни решения в индустрията Рапид Прогрес активно се подготвя за среща с посетителите на 74-ото издание на МТП-Пловдив, което ще се проведе между 24 и 29 септември 2018 г. „Заповядайте на щанда ни F1 в зала 13 на международния технически панаир в Града под тепетата. С нетърпение очакваме да запознаем всички посетители и гости с последните новости от продуктовите гами на нашите партньори.

Статии

 • Хенкел България: Новите уплътнители Loctite NS 5540 и NS 5550 са устойчиви на екстремни температури и в тежки условия

  Henkel обогати продуктовата си гама с две нови уплътняващи решения, разработени специално за работа при екстремни температури. „Loctite NS 5540 и NS 5550 предпазват сглобките от течове при високи температури и налягания, при наличие на химикали, пара, въглеводороди, газове и други работни флуиди, както и в тежки условия на работната среда като цяло“, съобщиха за Инженер.bg от Хенкел България, част от структурата на гиганта Henkel у нас.

 • Международният панаир в Пловдив създава нови хоризонти за бизнеса

  Международният панаир в Пловдив е едно от водещите изложения на Балканите, което създава широки възможности за развитието на бизнеса, в съответствие с водещите световни тенденции в науката и техниката. Президентът на Международната асоциация на изложбената индустрия UFI, Ари Бриенен дава следната оценка на проявата: „Международен панаир Пловдив инвестира в модерни услуги и в инфраструктура, за да запази своята силна позиция в Югоизточна Европа“.

Новини

 • Бимекс: Хибриден вертикален обработващ център с иновативна Hot Wire технология - акцент в участието на Mazak на IMTS 2018

  Бимекс: Хибриден вертикален обработващ център с иновативна Hot Wire технология - акцент в участието на Mazak на IMTS 2018

  Корпорацията Yamazaki Mazak демонстрира най-новия си хибриден многофункционален вертикален обработващ център с адитивни възможности, модел VC-500A/5X AM HWD, на международното изложение International Manufacturing Technology Show (IMTS), което се проведе в Чикаго, САЩ, съобщиха за Инженер.bg от Бимекс Лимитид. Водещият японски производител Yamazaki Mazak е основен партьор на българската фирма, която сe утвърди като важен доставчик на металообработващо оборудване.

 • АББ България изгражда в Петрич петата си поред производствена база у нас

  АББ България изгражда в Петрич петата си поред производствена база у нас

  Нова, пета поред производствена база у нас ще открие лидерът в дигиталните технологии за промишлеността АББ България. Новият завод за продукти ниско напрежение е позициониран в гр. Петрич, където българското дружество на ABB вече има едно работещо предприятие. Инвестицията е на стойност 7 млн. лв. и ще разкрие 420 работни места, съобщиха за Инженер.bg от АББ България. Основните дейности ще включват заваряване, предварително сглобяване, окончателно сглобяване и изпитвания, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции.

 • На 28 септември в Пловдив БАВ ще отличи най-добрата пречиствателна станция за отпадъчни води

  На 28 септември в Пловдив БАВ ще отличи най-добрата пречиствателна станция за отпадъчни води

  Общо 12 пречиствателни станции за отпадни води (ПСОВ) ще се борят за признание в професионалния конкурс „Най-добра пречиствателна станция за отпадъчни води“, организиран от Българска асоциация по водите (БАВ). „Отличените съоръжения ще получат награди на официална церемония, която ще се състой на 28 септември 2018 г. в зала „България“ на Международен технически панаир – Пловдив“, информираха за Инженер.bg от БАВ.

Интервю

 • Анастас Илиев от Нови енергийни системи: „За нас високото качество е основна мисия в дейността ни“ – част I

  Анастас Илиев от Нови енергийни системи: „За нас високото качество е основна мисия в дейността ни“ – част I

  Сред утвърдените имена у нас в разработката и производството на продукти, решения и системи за отопление и БГВ е фирма Нови енергийни системи (НЕС) ООД. Компанията оперира на българския и международния пазар с двете си търговски марки – Sunsystem и BURNiT, чрез които е успяла да наложи висок стандарт в качеството на предлаганите изделия. За да разберем повече за дейността на дружеството и основните му продуктови групи, екипът ни се срещна с г-н Анастас Илиев, мениджър „Доставки“ в НЕС.