Събития

 • Текра: Система за видеоконферентна връзка DH-VCS-TS20A0 на Dahua спечели наградата за дизайн iF Design Award 2018

  21.01.2019 г. Електротехника | Текра: Система за видеоконферентна връзка DH-VCS-TS20A0 на Dahua спечели наградата за дизайн iF Design Award 2018

  В условията на все по-нарастващо глобално сътрудничество между компании от различни части на света, видеоконферентните връзки влизат в ролята на практичен и рентабилен начин за дистанционна аудио-визуална комуникация. Интегрираната система за видеоконференции DH-VCS-TS20A0 на Dahua Technology е интелигентно решение, което се отличава с компактен дизайн, вградена камера с пълна HD резолюция, Wi-Fi достъп и отлична мрежова съвместимост.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  21.01.2019 г. ОВК | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Научихте ли за анонимната анкета, която състави нашият екип в помощ на експертите по човешки ресурси, на тема „Как да бъдем още по-полезни на HR специалистите от индустрията и строителството?”? А разбрахте ли кои са номинираните в годишните HR награди на Българската асоциация за управление на хора и в „Наградите на германската икономика в България“ за 2018 г.? Още новини в сферата на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен новинарски обзор.

 • Тех Индустри изпрати успешна 2018 г. и посрещна новата с номинация за „Награда на германската икономика в България“

  19.01.2019 г. Машини, мех. системи | Тех Индустри изпрати успешна 2018 г. и посрещна новата с номинация за „Награда на германската икономика в България“

  Утвърденият български специалист в доставката на продукти, решения и услуги за индустрията Тех Индустри България е сред номинираните за „Наградите на германската икономика в България“ за 2018 г., обявиха за Инженер.bg от фирмата. Конкурсът се организира ежегодно от ГБИТК и има за цел да допринесе за по-нататъшното развитие на германо-българските икономически отношения, както и да стимулира компаниите за делови контакти с немски партньори.

 • Доказаният машинен бранд Kittner дебютира на международния технически форум Scanpack в Швеция

  18.01.2019 г. Машини, мех. системи | Доказаният машинен бранд Kittner дебютира на международния технически форум Scanpack в Швеция

  В края на 2018 г. бе дебютното участие на машинния бранд Kittner на международното специализирано изложение за опаковъчни решения Scanpack. „За успешното представяне на нашите продукти се погрижиха партньорите ни от фирма Mesmec – скандинавски доставчик на системи за обработка на суровини за хранително-вкусовата промишленост“, заявиха за Инженер.bg от утвърдената машиностроителна компания Киттнер Анлаген унд Машиненбау, чието производство е позиционирано в с. Калояново край Пловдив.

 • ЧЕЗ България – финалист в две категории в конкурса за годишните HR награди на БАУХ

  17.01.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | ЧЕЗ България – финалист в две категории в конкурса за годишните HR награди на БАУХ

  ЧЕЗ България и тази година зае място сред претендентите за годишните HR награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ). Конкурсът е един от най-престижните форуми у нас, който отличава иновативните и успешни практики в управлението на човешките ресурси и дава публичност и признание за постигнатите резултати в развитието на HR индустрията в България. Енергийното дружество е номинирано в две категории в конкурса: „Най-добър HR проект на голяма компания“ и „Най-добър проект за интегриране на образованието в бизнеса за 2018 г.“.

 • BHTC e отличена с две номинации от „Наградите на германската икономика в България“ за 2018 г.

  17.01.2019 г. ОВК | BHTC e отличена с две номинации от „Наградите на германската икономика в България“ за 2018 г.

  Българското дружество Бер-Хелла Термоконтрол, част от водещия световен производител на климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), е номинирано в две категории на „Наградите на германската икономика в България“ за дейността си през 2018 г., информираха за Инженер.bg от компанията. Събитието по връчването на наградите ще се състои на 24 януари 2019 г. от 19 ч. в Софийската градска художествена галерия.

 • ТП ВАГО Контакттехник: WAGO стартира 2019 г. с иновативни решения за по-лесна и комплексна работа

  15.01.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | ТП ВАГО Контакттехник: WAGO стартира 2019 г. с иновативни решения за по-лесна и комплексна работа

  Немската компания WAGO Kontakttechnik, утвърден производител на електроника и електротехника, стартира 2019 г. с редица иновации в продуктовата си гама. „Новите функционалности на контролерите PFC 200, два нови суича, софтуерът smartSCRIPT и 18-милиметровото захранващо устройство WAGO „Compact“ са само част от новостите, които ще подпомогнат работата на специалистите, доверили се на WAGO, и ще направят дейността им по-лесна, интуитивна и цялостна“, заявиха от фирмата.

 • Фесто Производство от ТУ-София: Станахме част от решението на сериозния проблем „няма кадри“

  14.01.2019 г. КИП и А | Фесто Производство от ТУ-София: Станахме част от решението на сериозния проблем „няма кадри“

  „Успехът е да постигнеш това, което искаш! Щастие е да имаш това, което искаш! От нас зависи, а избори не липсват!” С тези думи специалистите от Фесто Производство се обърнаха към бъдещите млади инженери от Технически университет – София, а тема на разговора бе реалната бизнес среда, информираха за Инженер.bg от българското дружество, дъщерна производствена компания на немския концерн Festo, лидер в областта на технологиите за автоматизация.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  14.01.2019 г. КИП и А | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Научихте ли за предстоящия на 23 януари 2019 г. уебинар „Привличане, управление и задържане на таланти“? През изминалата седмица ви информирахме и за тенденцията за наемане на нови служители в българските компании, предстоящото изпълнението на ВиК проекти и редица други новини от бизнеса у нас и на Балканите. Още от света на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен новинарски обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • MTG: Сътрудничеството със стажантите ни е вълнуващо и за двете страни. Вече очакваме един от тях след като завърши

  11.01.2019 г. Машини, мех. системи | MTG: Сътрудничеството със стажантите ни е вълнуващо и за двете страни. Вече очакваме един от тях след като завърши

  „Вече имаме стажант, който ще остане на работа при нас и след като завърши образованието си“, обявиха за Инженер.bg от Метал Технолоджи Груп (MTG) по време на ежегодното изложение за работодатели „Дни на кариерата“, организирано от Технически университет – София. За поредна година компанията бе сред атрактивните участници в кариерния форум, като представи на студенти и млади специалисти стажантската си програма за 2019 г.

Статии

 • Ново поколение дълготрайни и естетични тела за фасадно и градинско осветление на Ledvance Osram от Ритбул

  Доказано пестеливи и естетични, LED решенията на Osram навлизат все по-убедително и във външното осветление. „За да отговори на растящия интерес от страна на своите потребители, Ledvance, бранд на Osram, създаде ново поколение външни осветителни тела за хотели, офисни паркове и за жилищния интериор. Те са подходящи навсякъде, където дизайнът и качеството са от значение”, коментираха за Инженер.bg от Ритбул, утвърдена българска търговска фирма.

 • Експертни решения в производствената автоматизация и управлението на отдалечени обекти от Индустриален сервиз

  Доказаната българска инженерингова фирма Индустриален сервиз успешно разработва, модернизира и внедрява системи за производствена автоматизация в предприятия от различни сектори на промишлеността. „Партнирайки си с известни производители, като Rockwell Automation (Allen Bradley), Schneider Electric (Telemecanique), Siemens и Eaton, ние гарантираме високото качество на предлаганите от нас решения за комплексна автоматизация“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

Новини

 • DTS: Решение за съхранение на енергия на Socomec захранва надеждно и автономно отдалечени обекти

  DTS: Решение за съхранение на енергия на Socomec захранва надеждно и автономно отдалечени обекти

  Система за съхранение на енергия SUNSYS PCS² на утвърдения френски производител на решения за електрозахранване, контрол и безопасност на електрически мрежи ниско напрежение – Socomec, спечели наградата за иновации в сегмента „Съхранение на електрическа енергия” по време на тазгодишното издание на форума The Smarter E Europe/Intersolar в Мюнхен. Наградата за решение за съхранение на енергия EES Award получи Socomec с решението си SUNSYS PCS².

 • Създай мечтания дом със системите за домашна автоматизация Vantage и БулЕлектрик Груп

  Създай мечтания дом със системите за домашна автоматизация Vantage и БулЕлектрик Груп

  Търсите ли спокойствието и усещането за сигурност и комфорт вкъщи? След добиващите все по-широка популярност напоследък технологични разработки на пазара, вече вероятно знаете, че именно модерният, умен дом може да ви предостави всичко това, и то при съвсем достъпни условия. А повече за интелигентните системи за домашна автоматизация и тяхното влияние върху начина на живот на потребителите пред Инженер.bg разказаха от фирма БулЕлектрик Груп.

 • С нова стругова машина модел RAIS TTN 153 с два пневматични патронника разшири продуктовата си гама РАИС

  С нова стругова машина модел RAIS TTN 153 с два пневматични патронника разшири продуктовата си гама РАИС

  Нов модел струг с ЦПУ вече е част от продуктовата палитра на утвърдената българска машиностроителна компания РАИС. „RAIS TTN 153 е машина, разработена по конкретно задание от клиент, подходяща за обработка на тръбни връзки с резбови съединения“, информираха за Инженер.bg от дружеството. Характерното при нея е, че тя е снабдена с два пневматични патронника – преден и заден. Моделът е подходящ за работа както в индустриални условия, така и на пригодени за целта работни площадки.

Интервю

 • Инж. Енчо Пондев, управител на Таурус-93: „Държим на високото качество на лицевите панели и клавиатури“

  Инж. Енчо Пондев, управител на Таурус-93: „Държим на високото качество на лицевите панели и клавиатури“

  Да създадеш производствено предприятие, да го развиваш и да го превърнеш в едно от водещите в дадена област е трудна задача, с която не всеки би се заел. Управителят на Таурус-93, г-н Енчо Пондев, е един от малцината, успели да се справят успешно с това предизвикателство. Вече повече от 25 години Таурус-93 развива производствена дейност в областта на електрониката, печелейки доверието на своите клиенти с високото качество на произвежданите лицеви панели и клавиатури.