Събития

 • Иновации и подобрения в заваръчната техника на Kemppi, Hypertherm и HBS показаха от Кимекс по време на MachTech

  23.05.2019 г. Машини, мех. системи | Иновации и подобрения в заваръчната техника на Kemppi, Hypertherm и HBS показаха от Кимекс по време на MachTech

  Решения от последно поколение в заваръчните технологии демонстрираха от доказаната българска компания Кимекс по време на международния технически форум MachTech & InnoTech 2019. Главни действащи „герои“ бяха заваръчната машина X8 MIG Welder на Kemppi, ръчните плазморежещи машини Powermax на Hypertherm, както и уникалните машини за заваряване на шпилки от HBS. В следващите редове ви предлагаме да научите какво разказаха за най-новите си продукти от Кимекс.

 • Текра и Дахуа България на гости в морската ни столица! Елате на Dahua Stralight Show 2019 на 28 май!

  21.05.2019 г. Електротехника | Текра и Дахуа България на гости в морската ни столица! Елате на Dahua Stralight Show 2019 на 28 май!

  На 28 май 2019 г. в Rosslyn Dimyat Hotel – Варна, ще се проведе Dahua Stralight Show 2019. Под надслов „Можеш да бягаш, но не можеш да се скриеш“, организаторите на събитието от Текра и Дахуа България ще ви покажат как да не изпускате нищо от поглед. „Присъствието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация. За нас е особено вълнуващо, тъй като за първи път ще гостуваме със събитие на подобна тематика във Варна“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Текра.

 • Мехатроникс акцентира върху инвертори за работа на открито и робот на Delta Electronics на MachTech 2019

  21.05.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | Мехатроникс акцентира върху инвертори за работа на открито и робот на Delta Electronics на MachTech 2019

  Доказаната българска компания Мехатроникс бе сред участниците, които видяхме за първи път по време на тазгодишното издание на престижния международен форум MachTech & InnoTech. Като официален представител на глобалния производител Delta Electronics, дружеството представи богато разнообразие от решения за автоматизация и енергийно управление. Според корпоративни данни, 40-50% от световното производство на подобни компоненти принадлежат на Delta Electronics.

 • Решения за ергономично работно място на item бяха във фокуса на участието на Бибус България на MachTech & InnoTech 2019

  20.05.2019 г. Машини, мех. системи | Решения за ергономично работно място на item бяха във фокуса на участието на Бибус България на MachTech & InnoTech 2019

  Пo време на MachTech & InnoTech, утвърденото българо-швейцарско търговско дружество Бибус България показа най-новите технологични нововъведения на своя партньор item в ролята си на единствен негов официален представител у нас. „Item е световнопризнат производител. Работим с компанията от две години и имахме удоволствието да запознаем нашите гости с най-новите ѝ решения – Toolpanel System и Engineeringtool”, съобщиха за Инженер.bg от Бибус.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  20.05.2019 г. КИП и А | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица отново ви направихме свидетели на най-новото от света на бизнеса и индустрията. Информирахме ви за инвестиционния проект на ВиК Бургас, изграждането на железопътната линия Нови Сад – Суботица в Сърбия, както и за строежа на новия завод в гр. Враца на Теклас. Съобщихме ви, че според Министерство на икономиката над 1 600 ученици са се включили в образователния проект „Домино“. Още от новините в областта на инвестициите, HR и образованието можете да научите от седмичния ни обзор.

 • HTI България представи най-новите решения на своите партньори Hydrotec и Exxro пред инженери и експерти

  17.05.2019 г. ВиК | HTI България представи най-новите решения на своите партньори Hydrotec и Exxro пред инженери и експерти

  HTI България отново събра елита на инженерите от сферата на инфраструктурата на своята традиционна „Бизнес закуска“. На 15 май 2019 г. в хотел Арена ди Сердика, гр. София, българското дружество, част от международния логистичен лидер HTI Group, посрещна проектанти, строители, инженери по експлоатация и представители на институциите. А основните акценти тази година бяха решенията за отводняване на Hydrotec и технологиите за пречистване на отпадъчни води на Exxro.

 • Включете се в семинар, посветен на иновации в индустриалната автоматизация, организиран от Филкаб и Siemens

  15.05.2019 г. КИП и А | Включете се в семинар, посветен на иновации в индустриалната автоматизация, организиран от Филкаб и Siemens

  Фирмите Филкаб и Siemens България, направление Дигитални индустрии, канят всички, които се интересуват от бъдещето на индустриалната автоматизация, да вземат участие в полудневния семинар на тема TIA Portal Innovation Tour 2019, посветен на ключови технологии и иновации в тази област. „Семинарът ще се проведе на 30 май т.г. в централната база на Филкаб в гр. Пловдив, ул. „Коматевско шосе“ №92“, съобщиха за Инженер.bg от Филкаб АД.

 • Дебют на Индустриални роботи на MachTech & InnoTech с кобот Elfin и собствена разработка на грипер за палетизиране

  15.05.2019 г. Машини, мех. системи | Дебют на Индустриални роботи на MachTech & InnoTech с кобот Elfin и собствена разработка на грипер за палетизиране

  Дебют за Индустриални роботи на MachTech & InnoTech през 2019 г.! По време на първото си участие на мащабния технически форум утвърдената българска компания представи Elfin 5, част от гамата колаборативни роботи на китайския производител Han’s Robots, както и грипер за палетизиране на торби и чували – собствена разработка. „Целта ни е да запознаем специалисти от различни сектори на производството с възможностите на колаборативните роботи Elfin“, коментира за Инженер.bg инж. Николай Георгиев.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  13.05.2019 г. Електротехника | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли за новите инвестиции в България и на Балканите? Край Куклен се изгражда нов завод на стойност 12 млн. лв., Huawei планира да открие регионален иновационен център в Белград, Сърбия, а турска компания ще произвежда трамваи в Румъния. А в края на месеца предстои поредното издание на специализирания форум „Логистика в действие“. Още от акцентите в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Атикс: Иновативният софтуер за интелигентен бизнес на Iconics бе отличен от Engineers’ Choice Awards 2019

  13.05.2019 г. КИП и А | Атикс: Иновативният софтуер за интелигентен бизнес на Iconics бе отличен от Engineers’ Choice Awards 2019

  Iconics е международно утвърден доставчик на софтуерни решения за автоматизация. Компанията предоставя съвременни уеб-базирани OPC UA и BACnet сертифицирани софтуери за визуализация и анализ, намиращи приложение в производството на енергия, промишлената и сградната автоматизация. „Iconics е шесткратен носител на наградата „Microsoft Partner of the Year“, а тази година получи поредното си отличие от Engineers‘ Choice Awards за своя бизнес софтуер AnalytiX-BI“, информираха от Атикс.

Статии

 • Енерджи-Ка проектира и изгражда ВиК и отоплителни инсталации за различен тип сгради

  Доказаната компания Енерджи-Ка ЕООД развива своята дейност в областта на инфраструктурните проекти за индустриални и обществени сгради. Тя е част от Caraglio Group и благодарение и на съвместната работа между компаниите в тази група, които взаимно се допълват, се е утвърдила като надежден доставчик на инженерингови услуги, изграждане на инсталации в промишлеността и обществения сектор, автоматизация на процесите и проектиране на съоръжения за ВЕИ.

 • Висококачествени машини за обезмасляване и измиване на детайли ще демонстрира Киттнер на MachTech & InnoTech

  Киттнер Анлаген унд Машиненбау, машиностроителна компания с над 20-годишен опит, ще се включи за втора поредна година в изложението MachTech & InnoTech Expo. В рамките на форумa, който ще се преоеде от 15 до 18 април 2019 г. в Интер Експо Център – София, утвърдената немска фирма ще представи част от своите машини, предназначени за измиване и обезмасляване на различни по размер детайли, които намират приложение предимно в автомобилната индустрия.

Новини

 • iNELS: Обновете стаите в хотела си, за да се чувстват и гостите ви „обновени“ след почивката

  iNELS: Обновете стаите в хотела си, за да се чувстват и гостите ви „обновени“ след почивката

  Съвременните новопостроени хотели „гъмжат“ от най-различни високотехнологични екстри, които привличат посетителите. Но трябва ли да губите редовните си клиенти, които от години ви се доверяват и прекарват почивките си при вас, просто защото все още не разполагате с нови технологии? Отговорът, разбира се, е не, защото от iNELS имат решение за вас. „Hotel Wireless Retrofit (HRESK) се инсталира лесно, бързо и без нужда от основен ремонт,“ заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Вени и Ко от MachTech & InnoTech: Разработваме високопроизводителни складови машини повече от 25 години

  Вени и Ко от MachTech & InnoTech: Разработваме високопроизводителни складови машини повече от 25 години

  Поредното издание на международния технически форум MachTech & InnoTech е вече в историята. Редица утвърдени компании представиха своите последни иновации и решения в помощ на индустрията, а за пета поредна година сред тях бе и българското дружество Вени и Ко. Така че, ако товароподемната техника е брънка от веригата и на вашата дейност, но не сте успели да посетите щанда им по време на MachTech, днес ще ви разкажем кои бяха основните акценти в представянето им.

 • Солтех – партньор на българския бизнес в процеса на дигитализация – отбеляза 10 години на пазара

  Солтех – партньор на българския бизнес в процеса на дигитализация – отбеляза 10 години на пазара

  Солтех става на 10 години! А какво по-добро място за отпразнуване на юбилей от мащабното международно изложение MachTech & InnoTech. В рамките на техническия форум през 2019 г. утвърдената българска компания зарадва всички свои гости и партньори със специална презентация на тема Manufacturing 4.0 – A guide to success, томбола с награди и атрактивен щанд, на който роботи приготвяха коктейли. „Optimize. Strategize. Digitalize” – това е мотото, под което премина участието им.

Интервю

 • Инж. Г. Куфаров: За 15 г. като конструктор в Либхер-Транспортейшън Системс не съм идвал нито ден с нежелание на работа

  Инж. Г. Куфаров: За 15 г. като конструктор в Либхер-Транспортейшън Системс не съм идвал нито ден с нежелание на работа

  Как протича работният ден на един машинен инженер с повече от 15 години професионален опит? Кои са препятствията, които се изпречват на пътя му, и как ги преодолява? Ако сте любопитни да научите отговорите на тези въпроси, точно като нас от Инженер.bg, то днешният материал е точно за вас! За нас е огромно удоволствие да стартираме нашата най-нова рубрика „Един работен ден на...“ именно с инж. Георги Куфаров от Либхер-Транспортейшън Системс Марица. Вижте какво разказа той.