Събития

 • Бибус България, Галика, Евромаркет Груп, Ритбул, Солид Фил и Трумпф България от панаира в Пловдив

  26.09.2017 г. Панаир 2017 | Бибус България, Галика, Евромаркет Груп, Ритбул, Солид Фил и Трумпф България от панаира в Пловдив

  Панаирът продължава! През настоящата седмица най-новите технологични решения и постиженията на инженерите от цял свят заемат своето почетно място в Града под тепетата. Инженер.bg е на мястото на събитието и с нетърпение ще ви запознава с тенденциите, иновациите и най-новите продукти от света на техниката. В днешния кратък репортаж ще обърнем внимание на новостите, които представят Бибус България, Галика, Евромаркет Груп, Ритбул, Солид Фил и Трумпф България.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  26.09.2017 г. ОВК | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди


  Преди броени дни официално настъпи астрономическата есен, а хладината вече осезаемо се опитва да нахлуе в ежедневието ни. Това обаче не е причина за тъга и мрачно настроение, защото отново е време за ежеседмичната рубрика на Борса.bg „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“, в която ще ви залеем с позитивна, интересна и полезна информация покрай събитията от страната и чужбина. Не я пропускайте!

 • Академия Телетек организира обучения за пожароизвестителни системи на Телетек Електроникс в цялата страна

  26.09.2017 г. Електротехника | Академия Телетек организира обучения за пожароизвестителни системи на Телетек Електроникс в цялата страна

  Екипът на Телетек отправя покана към всички желаещи да се включат в техническо сертификационно обучение на тема: „Пожароизвестителни системи, производство на Телетек Електроникс АД“. „За поредна година предлагаме на всички специалисти отлична възможност да надградят професионалните си познания и умения в областта на пожаробезопасността. При това, напълно безплатно. Започваме своята обиколка на 26 септември в София“, информираха от дружеството.

 • Международен технически панаир 2017 – символ на една динамично развиваща се икономика

  25.09.2017 г. Панаир 2017 | Международен технически панаир 2017 – символ на една динамично развиваща се икономика

  Днес, 25 септември, тържествено бе открит Международен технически панаир 2017 в Града под тепетата. „Добре дошли в МТП – Пловдив. Днес започва 73-тото издание на най-престижната технологична среща на Балканите. Отново ще направим едно пътешествие в света на иновациите и на бъдещето, заедно с близо 40-те държави, които ще ни покажат авангардни продукти“, с тези думи организаторите приветстваха всички изложители, специални гости и посетители на най-големия индустриален форум у нас.

 • Kiberys участва в Schweissen & Schneiden 2017 като единствен производител на заваръчна техника от Източна Европа

  25.09.2017 г. Машини, мех. системи | Kiberys участва в Schweissen & Schneiden 2017 като единствен производител на заваръчна техника от Източна Европа

  Международното техническо изложение Schweissen & Schneiden и тази година включва българско участие в лицето на фирма Киберис ООД, собствена марка на водещия системен интегратор на висoкокачествена заваръчна и металообработваща техника и системи – Кимекс. Събитието се провежда в дните от 25 до 29 септември, в Дюселдорф, Германия. Компанията е не само представител на страната ни, но и единствен участник от Източна Европа, който посреща своите гости в палата 13, щанд F90.

 • Шрак Техник дава старт на есенните Инфодни 2017 вече и с прояви във Велико Търново и Благоевград

  25.09.2017 г. Електротехника | Шрак Техник дава старт на есенните Инфодни 2017 вече и с прояви във Велико Търново и Благоевград

  Водещият специалист в областта на електроенергетиката, автоматизацията и ВЕИ Шрак Техник дава старт на наситената си есенна маркетингова програма с нови събития от поредицата Инфодни, които организира ежегодно у нас. „След големия интерес, които успяхме да предизвикаме през пролетта, и мащабността, която постигнехме в градовете Бургас, Варна, Пловдив и София, се завръщаме на пълни обороти и продължаваме нашата обиколка из България“, заявиха пред Инженер.bg от компанията.

 • Иновативни софтуерни разработки и строителни технологии очакват гостите на МТП 2017

  21.09.2017 г. Панаир 2017 | Иновативни софтуерни разработки и строителни технологии очакват гостите на МТП 2017

  И през 2017 г. Международният технически панаир в Пловдив ще представи най-новото и най-интересното от света на техниката и технологиите, без да пропусне и интелигентните софтуерни разработки. От 25 до 30 септември гостите на панаира ще могат да се запознаят с премиерния за българския пазар софтуер за интерактивни карти на Here, САЩ, както и с дигиталния интерфейс SDM 30. Нови продукти и технологии ще зарадват посетителите и на специализирана изложба Стройтех.

 • Лазатек: Новости в окомплектовката на металорежещи машини демонстрира Samchully на EMO Hannover 2017

  19.09.2017 г. Машини, мех. системи | Лазатек: Новости в окомплектовката на металорежещи машини демонстрира Samchully на EMO Hannover 2017

  Утвърденият производител на патронници и затегачи от Корея Samchully Machinery Co. е активен участник в момента протичащия международен форум за металообработка EMO Hannover 2017, информираха за Инженер.bg от фирма Лазатек, която предлага продуктите на компанията на българския пазар. Събитието се провежда в периода от 18 до 23 септември в германския град Хановер. Корейският производител посреща своите гости на щанд G71, в зала 4.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  19.09.2017 г. Енергетика (ВЕИ) | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! 15 септември отмина и както за учениците, учебната година стартира и за бизнеса. Все по-активни са взаимоотношенията между страните на Балканите, което е положителен ход за индустриалното и инфраструктурното развитие на региона. Да не забравяме и предстоящия Международен технически панаир в Пловдив – ще ви очакваме на нашия щанд, за да проследим заедно последните тенденции в техниката не само по нашите географски ширини, а в цял свят! А сега, поредната доза новини и най-интересното от изминалата седмица.

 • „Дни на кариерата“ в пловдивския филиал на ТУ-София – една професионална среща на младостта и успеха

  18.09.2017 г. Електротехника | „Дни на кариерата“ в пловдивския филиал на ТУ-София – една професионална среща на младостта и успеха

  Технически университет – София и Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ канят всички желаещи да се включат в традиционното изложение на компании „Дни на кариерата“ в град Пловдив. На 19 октомври 2017 г. събитието ще събере студенти, млади специалисти, представители на академичните среди и водещи компании на територията на пловдивския филиал на учебното заведение. Точното място е четвърти учебен корпус на централната административна сграда на адрес: ул. „Цанко Дюстабанов“ № 25.

Статии

 • Българската организация за конгресен туризъм помага на Пловдивския панаир да затвърди международните си позиции

  Международният панаир Пловдив е българска организация със специално място в интернационалните прояви. Панаирът поддържа своя силен международен характер и е член на някои от най-престижните европейски и световни изложбени обединения. Инженер.bg вече ви запозна с членството му в Международната асоциация на изложбената индустрия (UFI) и в Централноевропейският панаирен съюз (CEFA). Днес ще обърнем внимание и на едно българско начинание – Българската организация за конгресен туризъм (BCVB), от което е част Международният панаир Пловдив.

 • Международен панаир Пловдив – арена за развитие на бизнеса, икономиката и индустрията

  Многобраншови изложения и разнообразни събития всяка година са част от програмата на Международен панаир Пловдив. Няма съмнение, че това е мястото, което привлича най-много национални и международни бизнеси, като през годините то се е превърнало в отправна точка за развитието на българската икономика и индустрия. Седемнайсетте палати в Панаирното градче са арена на многобройни прояви, включително изложби, борси, конференции, концерти, спортни състезание, корпоративни събития и др.

Новини

 • Конфигурирай своя промо пакет Pro-Mix с електроинструменти Bosch Professional

  Конфигурирай своя промо пакет Pro-Mix с електроинструменти Bosch Professional

  Лидерът на световния пазар за електроинструменти Bosch отправя уникално промоционално предложение към всички свои клиенти и партньори. „Вземете 12 V или 18 V стартов комплект от 2 батерии и зарядно, комбинирайте го с два акумулаторни инструмента Bosch и ще получите собствен Pro-Mix комплект на специална цена! Допълнително към пакета ще ви подарим безплатно чанта за електроинструменти“, съобщиха за Инженер.bg от компанията. В промоцията са включени 14 различни инструмента от 12 V клас и 11 от 18 V клас.

 • Мощностен диапазон до 2300 kW с новия екологичен кондензен котел Hoval UltraGas

  Мощностен диапазон до 2300 kW с новия екологичен кондензен котел Hoval UltraGas

  Водещият производител на системни решения за отопление и климатизация Hoval увеличава мощността на своята екологична кондензираща технология. Кондензният газов котел Hoval UltraGas (1000) вече е с допълнителна мощност от 150 kW. „Новият модел Hoval UltraGas (1150) предлага на клиентите впечатляващите 2300 kW при монтаж на система със сдвоен котел. UltraGas е подходящ както за компании, предлагащи комунални услуги, така и за жилищни асоциации, които се нуждаят от мощен и надежден топлоизточник“, коментираха от българския офис Ховал.

 • Тази есен закупете газов кондензен котел Vitodens 100-W на Viessmann с отстъпка от 10%

  Тази есен закупете газов кондензен котел Vitodens 100-W на Viessmann с отстъпка от 10%

  Глобалният лидер в сферата на отоплението и климатизацията Viessmann обяви началото на атрактивна есенна кампания. „До края на ноември всички наши клиенти имат възможност да закупят високоефективни стенни газови кондензни котли Vitodens 100-W с 10% отстъпка от цената. Те са изключително тихи и компактни, с елегантен дизайн и удобен осветен LCD дисплей. Коефициентът им на ефективност е до 109%“, коментираха за Инженер.bg от Висман България.

Интервю

 • Станка Стоянова от BHTC: „Търсим служители с нагласа за високи резултати”

  Станка Стоянова от BHTC: „Търсим служители с нагласа за високи резултати”

  „Ако остана с впечатлението, че даден кандидат за работа или стаж иска да се развива във фирмата дългосрочно и е ориентиран към постигане на добри резултати, той вече е една крачка пред другите”, споделя г-жа Станка Стоянова, мениджър „Човешки ресурси” в Бер-Хелла Термоконтрол. Българското дружество, подразделение на утвърдения немски производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), е специализирано в развойна дейност и производство на електроника за климатични системи за автомобилния бранш.