Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Събития

 • Кариера в областта на ЖП транспорта? Следете микросайта на ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“

  03.07.2020 г. Машини, мех. системи | Кариера в областта на ЖП транспорта? Следете микросайта на ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“

  Единственото на територията на Северна България и второ в страната училище, подготвящо кадри за железопътния транспорт, вече е сред партньорите ни в Академична борса на Борса.bg! Приветстваме с „Добре дошли!“ Професионална гимназия по железопътен транспорт „Никола Йонков Вапцаров" (ПГЖПТ), намираща се в гр. Горна Оряховица! За любопитната ѝ история и дългогодишни традиции в обучението, ще Ви разкажем в следващите редове…

 • Безплатен уебинар на Солтех през юли представя последните новости в 3D моделирането със Solid Edge 2021

  02.07.2020 г. Машини, мех. системи | Безплатен уебинар на Солтех през юли представя последните новости в 3D моделирането със Solid Edge 2021

  Новата версия на решението за проектиране Solid Edge официално излиза в средата на месец юли и екипът на Солтех е подготвен веднага да запознае аудиторията с последните актуализации и най-новите функционалности на софтуера. В тази връзка компанията организира безплатен уебинар, озаглавен „Solid Edge 2021 – Лесен и бърз дизайн на органични форми и други новости в света на 3D моделирането“, който ще се проведе на 16 юли 2020 г., от 14:00 часа.

 • ПГЛПЕХТ в гр. Ямбол – модерен облик, преплетен с богата история и традиции в обучението

  01.07.2020 г. КИП и А | ПГЛПЕХТ в гр. Ямбол – модерен облик, преплетен с богата история и традиции в обучението

  Всички помним голямата черна дъска, пред която тръпнехме в очакване да бъдем изпитани, надрасканите с химикал зелени дървени чинове, на които седяхме всеки ден и час до любимото другарче, и емоцията, която изпитвахме всеки път, щом звънецът удари… Днес отново ще Ви върнем в класните стаи, за да Ви разкажем за едно различно съвременно училище, в което всеки кабинет носи своя индивидуалност. Представяме Ви ПГ по лека промишленост, екология и химични технологии в гр. Ямбол.

 • Летящ кариерен старт в автоматизацията! Стартира четвъртото издание на Лятна академия на Фесто Производство

  01.07.2020 г. КИП и А | Летящ кариерен старт в автоматизацията! Стартира четвъртото издание на Лятна академия на Фесто Производство

  „С първите юлски слънчеви лъчи Фесто Производство отвори врати за своите над 25 стажанти. Непосредствено след финала на учебната година, на 1 юли 2020 г. поставихме началото на четвъртото издание на Лятната академия на Фесто Производство. Официалното откриване на Академията проведохме при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки“, разказаха пред Инженер.bg от производственото дружество на немския технологичен лидер Festo.

 • Заедно с ПГЖПТ „Никола Корчев“ ще разказваме за професиите в железопътния сектор

  30.06.2020 г. Електротехника | Заедно с ПГЖПТ „Никола Корчев“ ще разказваме за професиите в железопътния сектор

  Какво е да работиш като техник на железопътна техника, организатор по експлоатация в ЖП инфраструктура, техник по автоматизация или електротехник? Заедно със столичната Професионалната гимназия по железопътен транспорт (ПГЖПТ) „Никола Корчев“ ще разказваме за тези и още много възможности за реализация в железопътния сектор. Училището е поредното учебно заведение, което се присъедини към партньорите ни в Академична борса на Борса.bg.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  29.06.2020 г. Електротехника | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! И тази седмица ние от Инженер.bg тръгваме по следите на най-интересните проекти и събития от света на индустрията и техническото средно и висше образование. Преди това обаче ще обърнем внимание на новинарските заглавия от последните седем дни, които представяме в традиционната ни обзорна рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Не пропускайте да посетите и www.борса.bg, където ще откриете още много акценти от България и Балканите. Приятно четене!

 • ТУ-София: Кои са новите тенденции в кариерното ориентиране? Разберете повече на предстоящия семинар на 30 юни

  26.06.2020 г. Машини, мех. системи | ТУ-София: Кои са новите тенденции в кариерното ориентиране? Разберете повече на предстоящия семинар на 30 юни

  На 30 юни 2020 г. от 9:30 до 13:30 ч. в Националния студентски дом ще се проведе 4-ото издание на международния семинар и дискусия „Нови тенденции в кариерното консултиране“. „В рамките на събитието представители на водещи студентски и младежки центрове ще споделят своя опит и добри практики в сферата на кариерното консултиране“, съобщиха за Инженер.bg от Център „Кариера и възпитаници (АЛУМНИ)“ към Технически университет – София.

 • Специален бюлетин с 21 избрани новости от областта на сградните инсталации изненада читателите на Инженер.bg

  26.06.2020 г. ВиК | Специален бюлетин с 21 избрани новости от областта на сградните инсталации изненада читателите на Инженер.bg

  Ежемесечно екипът ни грижливо подбира статии за новости от света на архитектурата и строителството, които изпраща чрез Архитектурно-строителния бюлетин на Инженер.bg до проектанти, строители, архитекти, фасилити мениджъри, хотелиери и инвеститори. А този месец, поради все по-големия брой статии, които списваме и зареждаме, решихме да изненадаме нашите читатели с едно допълнително онлайн издание на бюлетина. Повече за бонус изданието научете в следващите редове...

 • Изложени ли са на риск работните файлове при работа от вкъщи? Как да ги съхраним с технологията APC на Schneider Electric?

  25.06.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Изложени ли са на риск работните файлове при работа от вкъщи? Как да ги съхраним с технологията APC на Schneider Electric?

  Пандемията от Covid-19 преобрази ежедневието ни и промени работните ни навици, начина на обучение и много други аспекти от ежедневието. Благодарение на цифровизацията в комуникациите, адаптацията към тази промяна настъпи скоростно. Работата и ученето от разстояние обаче, налагат необходимост от подобрено оборудване, което да гарантира сигурност на информацията, с която работим. Продуктите с марка APC на Schneider Electric предлагат богато портфолио от ефективни UPS решения.

 • Генетично ли се предава енергетиката? Част от младите експерти в КонтурГлобал Марица Изток 3 наследяват професията си

  24.06.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Генетично ли се предава енергетиката? Част от младите експерти в КонтурГлобал Марица Изток 3 наследяват професията си

  Електрическата енергия, без съмнение, е от ключово значение, а надеждната ѝ доставка зависи от хората, работещи в сферата на енергетиката. А практиките на енергийното дружество КонтурГлобал Марица Изток 3 потвърждават това. Компанията предоставя добри възможности на работещите в централата уверено да чертаят пътя на своето професионално развитие. Освен това от КонтурГлобал не скриват и ентусиазма си от работата с начинаещите специалисти.

Статии

 • Солид Фил изработи човешки бюст с реални размери и максимална детайлност за продуцентската компания Скриин Брадърс

  Проектите, които фирма Солид Фил, лидер в областта на 3D принтирането, най-често реализира, са предимно от инженерно естество, но от компанията споделиха пред екипа на Инженер.bg, че напоследък и други отрасли засилват интереса си към 3D технологиите. Скриин Брадърс Продукшън ООД е продуцентска компания, която работи на българския пазар вече повече от 10 години. Техни клиенти са Vivacom, VW България, IKEA и много други утвърдени брандове.

 • Промо.bg: На пазар за техника през юни

  Официално лятото е на хоризонта! И заедно с прекрасното слънце и настроението, което ни носи то, идват и новите предложения от рубриката ни „На пазар за техника“. Затова побързайте да разгледате и не изпускайте офертите на водещи компании от сферата на индустрията и строителството. Очакват Ви неустоими предложения, с които ще сте най-добрите в своята работа, дори на места със слаба светлина, разнообразие от инструменти и елекрооборудване на специални цени и още много други високочествени продукти. Освен това има и оферти с награди и подаръци. Не пропускайте своя шанс. Промоциите Ви очакват! Време е за пазар!

Новини

 • Мисия „Умен дом“ възможна с най-новите смарт решения от SmartArena.bg

  Мисия „Умен дом“ възможна с най-новите смарт решения от SmartArena.bg

  Заложете на лекотата, удобството и спокойствието вкъщи! „Облечете“ своя дом в най-новите смарт решения и му придайте модерна визия и стил! С помощта на Смарт Арена – първокласен доставчик на иновативни смарт продукти и технологии. „Вдъхновени от иновациите на нашето съвремие и нуждите на обществото, забелязахме недостиг на българския пазар на иновативни умни продукти. Наш основен приоритет е да отговорим на потребителското търсене, като предложим широко разнообразие от стоки на възможно най-ниски цени“, информираха от компанията.

 • Индустриални роботи: Пазарен дебют за новите, усъвършенствани версии на коботите Elfin

  Индустриални роботи: Пазарен дебют за новите, усъвършенствани версии на коботите Elfin

  „Коботите Elfin на Han`s Robot могат да изпълняват различни роли в широк кръг от индустриални приложения, например за автоматизация на производствени процеси и обслужване в търговски обекти на дребно, за извършване на сервизни дейности във функцията им на заваръчни роботи, в медицински приложения като хирургични асистенти и мн.др.“ коментираха за Инженер.bg от фирма Индустриални роботи, официален представител на коботите Elfin на Han`s Robot в България.

 • Хидро-Хикс България: Решенията на Eurowater намаляват корозията в системите за централно отопление

  Хидро-Хикс България: Решенията на Eurowater намаляват корозията в системите за централно отопление

  Защо е важно водата за централно отопление да се деминерализира и деаeрира? За експертен коментар по темата Инженер.bg се обърна към фирма Хидро-Хикс-България, която е утвърден доставчик на решения за третиране на индустриални води. „Често срещано твърдение е, че при проверка на тръбите за централно отопление корозия има, но отвън навътре. Това обаче понякога е заблуждаващо“, заявиха специалистите от българската компания. Ето защо ще разгледаме проблема по-подробно.

Интервю

 • Инж. Стефчо Чорбаджиев от Телетек Електроникс: Мечтая екипът ни да създаде перфектното иновативно решение

  Инж. Стефчо Чорбаджиев от Телетек Електроникс: Мечтая екипът ни да създаде перфектното иновативно решение

  „Шансът винаги е в полза на подготвения ум“. Думите са на Луи Пастьор, но пасват идеално, когато в 4-ти клас на въпроса „Какъв искаш да станеш?“, отговориш „Инженер“. Така, след като години по-късно можеш да се гордееш със своя 35-годишен стаж като инженер, съдбата изглежда като добре начертан и обмислен път. Такава е професионалната история на инж. Стефчо Чорбаджиев от Телетек Електроникс, който днес е гост в рубриката ни „Ако (не) бях инженер…“. Вижте какво още сподели той пред екипа ни.