Роботизация, 3D принтиране и машини за металооблаботване – това е светът на изложение MachTech & InnoTech Еxpo 2019 Форумът разкрива потенциала на индустриалните технологии от 15 до 18 април в Интер Експо Център, София.

Събития

 • Rittal на Hannover Messe 2019: Дигитализацията променя из основи производството на ел. табла

  23.03.2019 г. Електротехника | Rittal на Hannover Messe 2019: Дигитализацията променя из основи производството на ел. табла

  Интелигентното интегриране на процесите, създаващи стойност, е ключът към цифровата трансформация на индустрията. „На изложението Hannover Messe 2019 Rittal ще открие пред посетителите нови перспективи за създаване на добавена стойност чрез разширяване на системите, в зависимост от необходимостта, вериги от дигитални процеси и подходяща инфраструктура. Един от акцентите е премиерата на новото поколение компактни комутационни шкафове и малки табла“, съобщиха от фирма Ритал.

 • Ентусиазъм, професионализъм и път нагоре ви очакват на щанда на Либхер-Транспортейшън Системс на „Стажове”

  22.03.2019 г. Машини, мех. системи | Ентусиазъм, професионализъм и път нагоре ви очакват на щанда на Либхер-Транспортейшън Системс на „Стажове”

  Член на голямото семейство на Liebherr, Либхер-Транспортейшън Системс Марица ще бъде част от едно от най-успешните кариерни събития в България. На 17 април 2019 г. в Технически университет – София, филиал Пловдив, ще се проведе изложението „Стажове”. Всеки студент, заинтересован от областта на ОВК оборудването и от решенията за железопътната индустрия, ще може да посети щанда на Либхер-Транспортейшън, за да получи повече информация за дейността на компанията.

 • Сградата е жив организъм! Всяка нейна система заживя собствен живот на Архитектурно-строителната седмица

  22.03.2019 г. WaterTech 2019 | Сградата е жив организъм! Всяка нейна система заживя собствен живот на Архитектурно-строителната седмица

  Всяка сграда е отделен, жив организъм, чиито системи и структура трябва да функционират съвместно, ефективно, а все по-често и интелигентно, за да се изпълнява правилно цялостната ѝ функция. Именно това показа Архитектурно-строителната седмица на всички свои гости. Форумът се проведе от 6 до 9 март 2019 г. в Интер Експо Център – София, чиито врати бяха отворени за изложители от всеки сегмент на строителството, интериора и екстериора на съвременната среда.

 • На IFFA Multivac ще презентира решения за обработка и опаковане под мотото „The DNA of Better Packaging & Processing“

  21.03.2019 г. Машини, мех. системи | На IFFA Multivac ще презентира решения за обработка и опаковане под мотото „The DNA of Better Packaging & Processing“

  Multivac е един от най-големите световни доставчици на решения за опаковъчната промишленост. „Защо мотото ни е „The DNA of Better Packaging & Processing“, или „ДНК на по-доброто опаковане и обработка“? Защото двойната спирала на ДНК, която има модулна структура с междинни връзки, е изключително подходяща илюстрация на нашето портфолио, което в момента обхваща целия процес на обработка и опаковка“, съобщиха за Инженер.bg от Мултивак България.

 • Вени и Ко ще вземе участие в специализираното изложение MachTech 2019 за пета поредна година

  21.03.2019 г. MachTech 2019 | Вени и Ко ще вземе участие в специализираното изложение MachTech 2019 за пета поредна година

  „През 2019 г. ще отбележим петото ни поредно участие на MachTech. Изложението набира все по-голяма популярност и очакванията ни са за повече посетители и нови клиенти. Считаме, че едновременното провеждане на MachTech заедно с други изложения придава повече гъвкавост и ни дава нови възможности за контакти“, съобщиха за Инженер.bg от Вени и Ко. Българската фирма ще посреща своите гости на щанд А4, в зала 4, на Интер Експо Център – София.

 • Искате да произвеждате по-ефективно? Включете се в семинарите на ВАГО, посветени на Индустрия 4.0, през април

  20.03.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | Искате да произвеждате по-ефективно? Включете се в семинарите на ВАГО, посветени на Индустрия 4.0, през април

  Искате да произвеждате повече? И по-ефективно? За щастие съвременните технологии и пътят на Индустрия 4.0, по който върви индустриализацията днес, са на ваша страна. Ето защо ТП ВАГО Контакттехник, офис на компанията WAGO у нас, организира специализиран семинар на тема: „Industry 4.0 – решения за повишаване на производителността“. Събитието ще се проведе в София и в Пловдив, съответно на 4 и 5 април 2019 г., съобщиха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Стартира BEW – вълнуващото състезание, което провокира младите инженери да покажат най-доброто от себе си

  20.03.2019 г. КИП и А | Стартира BEW – вълнуващото състезание, което провокира младите инженери да покажат най-доброто от себе си

  Вчера, 19 март т.г., в Технически университет – София се състоя откриването на състезанието за млади инженери Best Engineering Week 2019. Събитието се организира за девета поредна година от BEST Sofia. В конкурса участват едни от най-големите технически и ИТ компании у нас, като в следващите 10 дни всяка от тях ще срещне присъединилия се към нея екип от студенти с реални ситуации от бизнеса. Инженер.БГ отново е генерален медиен партньор на събитието и ще отрази най-интересните моменти.

 • Текра представи новостите в портфолиотo си за 2019 г. със стилна презентация в рамките на Security Expo

  19.03.2019 г. Електротехника | Текра представи новостите в портфолиотo си за 2019 г. със стилна презентация в рамките на Security Expo

  Презентация на продуктовите акценти за 2019 г. и бизнес среща с колеги, партньори и клиенти проведе Текра – доказано българско дружество в дистрибуцията на електроматериали, електрооборудване, системи за сигурност и информационни системи за сградни инсталации, част от българския холдинг Телетек Груп. Събитието се проведе на 7 март 2019 г. в Интер Експо Център – София и бе част от съпътстващата програма на Security Expo.

 • Включете се в работна закуска на HTI България, посветена на решения от сферографитен чугун за ВиК сектора

  19.03.2019 г. ВиК | Включете се в работна закуска на HTI България, посветена на решения от сферографитен чугун за ВиК сектора

  Работна закуска и дискусия на тема „Устойчиви ВиК решения с продукти и цялостни системи от сферографитен чугун“ организира HTI България. „Събитието ще се проведе на 2 април 2019 г. в Гранд Хотел София, зала Триадица 1, ул. „Гурко“ 1, в столицата, и всички наши партньори, клиенти и заинтересовани специалисти могат да заявят присъствието си до 25 март“, съобщиха за Инжeнер.bg от българското дружество на международния логистичен лидер HTI.

 • ЕнвироХеми, Хидро Крафт, Shimadzu и HL – България през обектива на Инженер.bg по време на Water Tech 2019

  18.03.2019 г. ВиК | ЕнвироХеми, Хидро Крафт, Shimadzu и HL – България през обектива на Инженер.bg по време на Water Tech 2019

  Най-новите продукти и решения, последните технологични иновации, тенденциите и актуалните теми в областта на водите – всички изброени теми попаднаха в обектива на Инженер.bg по време на специализирания форум Water Tech 2019. От 6 до 8 март доказаните компании в бранша събраха експерти, клиенти и партньори под покрива на Интер Експо Център – София, като им предоставиха високотехнологични решения и специализирани консултации.

Статии

 • Тихерт: Имате нужда от шприцформи – обърнете се към нас!

  За да се изработи един детайл от пластмаса трябва да се вземат предвид много фактори, които зависят основно от приложението му. Освен функционалните и конструктивните въпроси, важна роля има и начинът на производство на самата част. „Шприцформите са инструменти, използвани за производство на пластмасови изделия чрез леене под налягане. Повечето от тях са от закалена стомана, алуминий и/или берилиева сплав. Нашата компания предлага производство на шприцформи, бластформи, пресформи за гума и пресформи за леене на алуминий“, информираха от Тихерт.

 • От Бис-Трейд ще акцентират върху своето решение за борба с Легионела по време на Water Tech Expo 2019

  По време на Water Tech Expo доказаната българска компания Бис-Трейд ще представи автоматизирана система за третиране на води, изключително подходяща в борбата срещу развитие на бактерии във водопроводните системи, включително срещу Легионела. „В рамките на специализираното водно изложение, което ще се проведе от 6 до 8 март в Интер Експо Център, на щанд В3 в зала 4, ще разясним подробно характеристиките, ползите и приложенията на системата“, уточниха от фирмата за Инженер.bg.

Новини

 • Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Булклима представя хиперинверторен климатик Nocria X на Fujitsu General

  Серията климатици Nocria X на утвърдената марка Fujitsu General преобръща представите за кондициониране на въздуха. „Първият в света климатик с уникалната технология Dual Blaster е снабден с два допълнителни странични вентилатора. Това нестандартно конструктивно решение позволява да се постигне близко до идеалното разпределение на температурата на въздуха в помещението“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима, дистрибутор на Fujitsu General за България на климатици с бранда General.

 • БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  Компанията Leroy-Somer, която е част от групата Nidec, пусна на пазара нова серия високоскоростни водозащитени асинхронни електродвигатели PLSES 4500, специално разработени за промишлени хладилни инсталации. „Покривайки изискванията на професионалните потребители в областта на хладилната техника PLSES 4500 осигуряват намаляване на консумираната електроенергия и експлоатационните разходи с до 30%“, информираха за Инженер.bg от БЛС Автоматизация.

 • Ейч Ай Инженеринг: В портфолиото на Ayerbe са включени генераторни агрегати за фотоволтаични системи

  Ейч Ай Инженеринг: В портфолиото на Ayerbe са включени генераторни агрегати за фотоволтаични системи

  Испанската компания Ayerbe Industrial De Motores разработва и предлага спомагателни генератори за фотоволтаични системи. „Производството на енергия от подобни системи нараства стремително и се очаква рязко увеличаване на техния дял през следващото десетилетие. Затова Ayerbe проектира специални кабини за хибридни генераторни агрегати, в които да разположи батериите и инвертора, ако това се налага“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ейч Ай Инженеринг.

Интервю

 • Инж. Тодор Буров: За Магна Пауъртрейн използването на сервиз от ФАНУК България означава по-малко проблеми

  Инж. Тодор Буров: За Магна Пауъртрейн използването на сервиз от ФАНУК България означава по-малко проблеми

  Какво се случва, когато се повреди машина в завод на международен производводител на автомобилни компоненти? Каква е ролята на сервизния инженер и доколко неговата работа оказва влияние върху цялостния производствен процес? Коментар по темата пред Инженер.bg направи инж. Тодор Буров, ръководител на отдел „Поддръжка“ в Магна Пауъртрейн Пловдив. Три машини Robodrill D21LiA5 на FANUC са сред най-новите инвестиции в производствено оборудване на завода.