Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

 

Събития

 • Иновации и високотехнологични решения за металообработка във фокуса на Бимекс Лимитид по време на MachTech2018

  16.02.2018 г. МашТех/ВодаСофия/EE2018 | Иновации и високотехнологични решения за металообработка във фокуса на Бимекс Лимитид по време на MachTech2018

  Високотехнологични системи и решения за прецизна обработка на метал и метални детайли ще представят специалистите от фирма Бимекс Лимитид по време на тазгодишното издание на MachTech & InnoTech Expo. Компанията е специализирана в областта на металообработващите машини, инструменти и роботи и традиционно се изявява на големите технически форуми у нас. „На MachTech 2018 ще поставим акцент върху най-новите предложения на Mazak и Kawasaki“, съобщиха от българското дружество.

 • Киттнер дебютира на MachTech 2018 с акцент върху миячни машини за автомобилната индустрия

  16.02.2018 г. МашТех/ВодаСофия/EE2018 | Киттнер дебютира на MachTech 2018 с акцент върху миячни машини за автомобилната индустрия

  Киттнер Анлаген унд Машиненбау за първи път ще вземе участие в мащабното международно изложение MachTech & InnoTech Expo 2018, което ще се проведе в столицата от 26 до 29 март. По време на дебюта си на техническия форум немската компания ще представи миячни машини, предназначени за автомобилната и машиностроителната индустрии. „Каним всички специалисти с интереси в областта да ни посетят на щанд С10, зала 3“, заявиха за Инженер.bg от дружеството.

 • Строително оборудване ЕООД, доскоро част от Atlas Copco, вече е част от семейството на шведската група Husqvarna

  15.02.2018 г. Машини, мех. системи | Строително оборудване ЕООД, доскоро част от Atlas Copco, вече е част от семейството на шведската група Husqvarna

  В началото на февруари 2018 г. „Строително оборудване“ – гр. Русе, част от семейството на Atlas Copco, бе придобито от шведския лидер в областта на промишленото оборудване и електроинструментите Husqvarna, съобщиха за Инженер.bg от българската фирма. Сделката е етап от инвестиционното преструктуриране, което предприема мажоритарният собственик и на двете групи – Investor AB. Основите дейности на българския завод са разработване, дизайн и монтаж на машини и оборудване.

 • Специалистите от ЛД преминаха обучение за продуктите на най-новия партньор на компанията ACE Controls

  14.02.2018 г. Машини, мех. системи | Специалистите от ЛД преминаха обучение за продуктите на най-новия партньор на компанията ACE Controls

  През месец януари 2018 г. търговските представители от фирма ЛД успешно преминаха през сериозно техническо обучение, посветено на продуктите на световно признатия експерт в областта на индустриалното контролиране на вибрации ACE Controls, съобщиха за Инженер.bg от ЛД. На българския пазар ЛД предлага цялата гама хидравлични демпфери (с ход от 4 mm до 3000 mm), газови пружини, маслено спирачни цилиндри, виброизолиращи и заключващи елементи на ACE Controls.

 • Прецизният CNC струг, модел Т250 - сред основните акценти на РАИС по време на MachTech&InnoTech 2018

  14.02.2018 г. МашТех/ВодаСофия/EE2018 | Прецизният CNC струг, модел Т250 - сред основните акценти на РАИС по време на MachTech&InnoTech 2018

  Утвърденото българско машиностроително предприятие РАИС ще вземе участие в тазгодишното издание на специализираното международно изложение MachTech&InnoTech 2018, съобщиха за Инженер.bg от компанията. "MachTech&InnoTech е изложение, което привлича голям брои посетители. За да привлечем техния интерес, ние сме заложили на демонстрация на едни от най-новите ни и интересни разработки, сред които е прецизният CNC струг модел Т250“, коментираха от РАИС.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  13.02.2018 г. ВиК | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Миналата седмица ви информирахме за куп интригуващи инвестиции и събития. Научихме още за провеждането на специалното издание на инициативата Infrastructure Bulgaria Awards и за предстоящи и вече осъществили се модернизации, сред които производствени мощности на Асарел-Медет АД, Мелексис България и пускането в експлоатация на турбините A1 и А2 на ВЕЦ „Зворник” в Сърбия. Повече за тези, както и други интересни новини, посетете www.борса.bg.

 • Индуматик: Технологията SprayStream на Savic Engineering разпръсква водна мъгла ефективно и безшумно

  12.02.2018 г. Машини, мех. системи | Индуматик: Технологията SprayStream на Savic Engineering разпръсква водна мъгла ефективно и безшумно

  Белгийската компания Savic Engineering е разработчик на технологията SprayStream за разпръскване на водна мъгла. Производителят представи машини, базирани на технологията, по време на изложението Recycling Aktiv – Tiefbau Live през миналата година. „Форумът с двойна тематика Recycling Aktiv – Tiefbau Live се провежда в Карлсруе, Германия, и е насочен основно към професионалисти от областта на рециклиращата и строителната индустрия“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Индуматик.

 • Десетата конференция Булаква с фокус върху инвестиционните предизвикателства пред водния сектор

  12.02.2018 г. МашТех/ВодаСофия/EE2018 | Десетата конференция Булаква с фокус върху инвестиционните предизвикателства пред водния сектор

  На 27 и 28 март 2018 г. в Интер Експо Център – София ще се проведе десетата международна конференция Булаква на тема: „Инвестиционни предизвикателства пред водния сектор, иновативни решения и финансови стратегии”, съобщиха за Инженер.bg от БАВ, организатор на събитието. Основната цел на конференцията, която е част от неофициалната програма на българското председателство на ЕС през 2018 г., е да представи на всички участници най-добрите налични технологии.

 • Форум, посветен на технологиите за 3D принтиране, част от програмата на MachTech&InnoTech 2018

  12.02.2018 г. МашТех/ВодаСофия/EE2018 | Форум, посветен на технологиите за 3D принтиране, част от програмата на MachTech&InnoTech 2018

  MachTech&InnoTech e международно специализирано изложение за машини и технологии в областта на металообработването. Всяка година то привлича нарастващ брой посетители и изложители, като заслуга за това имат не само разнообразните възможности, които събитието предлага, но и съпътстващата го програма. „През 2018 г., в рамките на изложението, за първи път ще бъдем домакини и на форум посветен на технологиите за 3D принтиране – „Sofia Industrial 3D Printing Forum“, съобщиха от Интер Експо Център.

 • MachTech&InnoTech 2018 ще се проведе от 26 до 29 март в Интер Експо Център

  09.02.2018 г. МашТех/ВодаСофия/EE2018 | MachTech&InnoTech 2018 ще се проведе от 26 до 29 март в Интер Експо Център

  За поредна година, от 26 до 29 март международното специализирано изложение MachTech&InnoTech ще събере в Интер Експо Център – София български и международни компании, които ще представят най-новото от света на индустриалните машини, оборудване и инструменти. MachTech&InnoTech е В2В форум, който дава възможност за обмяна на опит и осъществяване на директни бизнес контакти между специалистите в областта на машиностроенето и индустриалната автоматизация, като форумът се превърна в едно от значимите събития в областта.

Статии

 • MachTech&InnoTech разкрива необятните възможности на машините и високите технологии

  В края на март, за осма поредна година, специализираното изложение MachTech&InnoTech ще отвори врати, събирайки на едно място представители на български и чужди компании, работещи в областта на машиностроенето и индустриалната автоматизация. Малко преди официалния старт на събитието, организаторите на форума – Интер Експо Център – София, разказаха пред Инженер.bg за профила на изложението и за двете основни направления в него – Machtech Expo и Innotech Expo.

 • Посетете специализираните изложения и конференции EE и ВЕ и Smart Cities 2018 от 27 до 29 март в ИЕЦ – София

  Иновации и решения за един по-добър свят и екологични и рентабилни технологии, приложими във всяка индустрия, община и дом – това са водещите теми на тазгодишното, 14-ото поред издание на специализираната изложба и конференция за Югоизточна Европа – Eнергийна ефективност и възобновяема енергия (ЕЕ и ВЕ). Паралелно с ЕЕ и ВЕ ще се състои и 6-ото издание на изложението Smart Cities. Двете събития ще се проведат от 27 до 29 март в Интер Ескпо Център – София, а организатор е Виа Експо.

Новини

 • Старт Инженеринг ще си партнира със Siemens при реализацията на проекти от областта на енергетиката

  Старт Инженеринг ще си партнира със Siemens при реализацията на проекти от областта на енергетиката

  Старт Инженеринг - водеща българска инженерингова компания, подписа споразумение за сътрудничество в областта на релейните защити и системите за автоматизация в енергетиката със Siemens България, съобщиха за Инженер.bg от Старт Инженеринг. „С реализацията на това споразумение, ние ще можем да предлагаме на клиентите ни решения за релейни защити, качество на електрическата енергия и автоматизация на подстанции въз основа на продукти и системи на Siemens“, допълниха от компанията.

 • Проследете MachTech&InnoTech и Вода София 2018 на специалната Основна страница в Инженер.bg

  Проследете MachTech&InnoTech и Вода София 2018 на специалната Основна страница в Инженер.bg

  Скъпи приятели, почитатели, партньори и съмишленици!

  Тази година международните изложения MachTech&InnoTech и Вода София ще срещнат бизнеса в Интер Експо Център в София от 26 до 29 март 2018 г. И отново читателите ни ще могат да се потопят в атмосферата на специализираните технически изложения на специалната Основна страница, която традиционно отваряме в Инженер.bg.

 • Автоматично поддържане на хидравличния баланс в отоплителни системи с вентилите Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC на Oventrop

  Автоматично поддържане на хидравличния баланс в отоплителни системи с вентилите Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC на Oventrop

  Водещият европейски производител на арматура, регулатори и цялостни отоплителни системи Oventrop представи два нови модела комбинирани регулиращи вентили Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC. Доброто хидравлично балансиране на отоплителните системи е от изключителна важност за тяхната ефективна работа. Комбинираните регулиращи вентили Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC осигуряват автоматично поддържане на хидравличния баланс, с което се гарантира оптимална работа на отоплителната система.

Интервю

 • Емил Димитров: „Качествените материали и засиленият строителен контрол са база за устойчива ВиК инфраструктура“

  Емил Димитров: „Качествените материали и засиленият строителен контрол са база за устойчива ВиК инфраструктура“

  В началото на 2018 г. България посрещна „първите“ в Европейския съюз, давайки ясна заявка за своето развитие и стремеж към непрекъснати подобрения в направленията, поставени като приоритет от водещите страни-членки. Какво успяхме да свършим дотук и какво важно предстои? В какво да вложим повече усилия, за да се изпълняват проектите по възможно най-добрия начин? Инженер.bg коментира темата с Емил Димитров, дългогодишен експерт в областта на ВиК системи, материали и проекти.