Събития

 • Steinzeug-Keramo ще предложи устойчив поглед към ВиК сектора по време на Exhibition on Water 2018 в Белград, Сърбия

  12.11.2018 г. ВиК | Steinzeug-Keramo ще предложи устойчив поглед към ВиК сектора по време на Exhibition on Water 2018 в Белград, Сърбия

  Какъв трябва да е подходът към устойчива трансформация и модернизация на ВиК сектора? Отговор на този въпрос за поредна година ще бъде търсен в рамките на международните събития Exhibition on Water и Water Forum 2018, които ще се проведат от 14 до 16 ноември в Белград, Сърбия. Сред участниците ще бъде фирма Purator Ekotehnika, която е дистрибутор в Сърбия на Steinzeug-Keramo, лидер на международните пазари в производството на стъклокерамични тръби.

 • Аутомотив Експо София 2018 събра водещи производители и доставчици на решения за автомобилната промишленост

  08.11.2018 г. Машини, мех. системи | Аутомотив Експо София 2018 събра водещи производители и доставчици на решения за автомобилната промишленост

  В периода от 18 до 21 октомври 2018 г. в Интер Експо Център - София се проведе първото по рода си у нас специализирано изложение за авточасти, аксесоари, обслужване, консумативи и технологии за автомобилната промишленост Аутомотив Експо София. Във форума, който бе организиран с подкрепата на едно от най-мащабните международни изложения в областта на автомобилната индустрия Automechanika, се включиха над 80 компании, които представиха актуални новости.

 • Евротех показва новите решения в гамата си на събитие под надслов „Опитът задължава – 26 години Евротех“

  07.11.2018 г. ВиК | Евротех показва новите решения в гамата си на събитие под надслов „Опитът задължава – 26 години Евротех“

  Колко са 26 години в индустрията? Достатъчно време, за да оцелееш, да се наложиш, да се утвърдиш пред клиенти и партньори, да станеш свидетел на технологични иновации и самият ти да бъдеш пионер? Именно това ще докаже българската компания Евротех по време на презентационното събитие, което организира на 22 ноември 2018 г. Дружеството е ексклузивен представител на редица международни производители на помпено и сепарационно оборудване.

 • Помпени решения за хранително-вкусовата промишленост - акцент в участието на Адара Инженеринг на Месомания 2018

  07.11.2018 г. Машини, мех. системи | Помпени решения за хранително-вкусовата промишленост - акцент в участието на Адара Инженеринг на Месомания 2018

  За поредна година Адара Инженеринг е сред фирмите, които участват в изложбата Месомания 2018, която се провежда от 7-ми ноември до 10-ти ноември тази седмица в Интер Експо Център в гр. София. Очакванията са, че форумът ще събере повече от 500 български и чуждестранни компании. „Помпените решения и системи, които ще покажем, могат да допринесат съществено за ефективността и модернизацията на месопреработвателните предприятия“, съобщиха за Инженер.bg от Адара Инженеринг.

 • Стам ще демонстрира иновативни складови решения по време на Месомания 2018 в Интер Експо Център

  06.11.2018 г. Машини, мех. системи | Стам ще демонстрира иновативни складови решения по време на Месомания 2018 в Интер Експо Център

  От 7 до 10 ноември 2018 г. в Интер Експо Център, София, ще се проведе 25-тото юбилейно издание на изложението Месомания 2018, което ще събере изявени компании, опериращи в този сектор от хранително-вкусовата индустрия. Тази година във форума ще се включи и българското дружество Стам Лтд, част от STAMH Group, специализирано в проектиране, монтаж, сервиз и цялостен инженеринг на складови системи. От Стам Лтд ще очакват своите клиенти и партньори и на двата си щанда - C15 и D15.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  06.11.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Научихте ли вече кои ще са тазгодишните участници на международното изложение за храни, напитки, опаковки, машини и технологии Интерфуд&Дринк в Интер Експо Център – София? А информирахте ли се и за останалите събития и инвестиционни намерения, целящи да развият бизнеса у нас и на Балканите? За всички тях ви разказвахме в детайли през изминалата седмица, а в случай, че сте пропуснали нещо, сега е моментът да си наваксате с ежеседмичния ни новинарски обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Бимекс Лимитид: Mazak Corporation, MEMEX и Cisco обединиха усилия в реализацията на цифрова фабрична интеграция

  05.11.2018 г. КИП и А | Бимекс Лимитид: Mazak Corporation, MEMEX и Cisco обединиха усилия в реализацията на цифрова фабрична интеграция

  Съвместните усилия на утвърдения производител на машини и инструменти Mazak Corporation, доставчика на комуникационните платформи MEMEX, и IT лидера Cisco постигнаха значителен скок напред с успешната цифрова интеграция във фабриката на Mazak. „Компанията вече има достъп и използва данните за производството в реално време, за да подобри общата производителност и гъвкавост, наред със способността за бърза реакция на промени“, коментираха от фирма Бимекс Лимитид.

 • Илва ще представи съвременни решения за ХВП от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център – София

  05.11.2018 г. Машини, мех. системи | Илва ще представи съвременни решения за ХВП от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център – София

  В периода от 7 до 10 ноември, за поредна година в Интер Експо Център – София ще се проведе международното изложение за мляко и млечни продукти „Светът на млякото”. Участие в него са заявили водещи компании, сред които е и фирма Илва, утвърден доставчик на помпи и помпени системи за хранително-вкусовата промишленост. „Посетителите на изложението ще могат да ни намерят в зала 2, щанд D3, където ще представим най-новите продуктови попълнения в нашето портфолио”, съобщиха от Илва.

 • Фесто Производство: Дадохме възможност на младите да разберат колко „тежка“ е мениджърската „корона“

  01.11.2018 г. КИП и А | Фесто Производство: Дадохме възможност на младите да разберат колко „тежка“ е мениджърската „корона“

  А ти какво би направил, ако беше шеф на тази компания? Колко от нас са си задавали този въпрос и са си мечтали да седнат на мениджърското място, дори и за ден? Но дали това е толкова лесно и колко „тежка“ всъщност е мениджърската „корона“ ще могат да ни разкажат съвсем скоро младите специалисти, които кандидатстваха по инициативата „Мениджър за един ден“ и станаха част от ръководния екип на Фесто Производство – пък било то и за няколко часа.

 • Създаване на нова стойност чрез интелигентно производство показа Delta на изложението CIIF 2018

  01.11.2018 г. КИП и А | Създаване на нова стойност чрез интелигентно производство показа Delta на изложението CIIF 2018

  Delta анонсира серия от смарт производствени решения по време на международния индустриален панаир China International Industry Fair 2018 (CIIF 2018), който се проведе от 19 до 23 септември в Шанхай, Китай. „Тази година панаирният щанд на Delta бе обособен в три големи изложбени зони: интелигентно производство, интелигентен офис и енергиен мениджмънт“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мехатроникс, официален дистрибутор на Delta Electronics у нас.

Статии

 • Мултивак България на Месомания и СИХРЕ с много нови и интересни предложения

  Мултивак България, дъщерно дружество на световния лидер във вакуум-опаковането на хранителни продукти Multivac, показва редица новаторски машини за обработка на хранителни продукти по време на изложенията в областта на хранително-вкусовата промишленост, които се провеждат в Интер Експо Център. „Участваме в две от изложбите - „Месомания“ и „СИХРЕ“, в рамките на които демонстрираме ново поколение опаковъчни решения, които допринасят за икономия на ресурси и повишават ефективността“, съобщиха от Мултивак България.

 • Рапид – специалистът в доставката на решения от специални стомани и сплави за бита, строителството и индустрията

  Изделия от декоративни оцветени неръждаеми ламарини, просечено-разтеглени и перфорирани ламарини за вашата тераса, ограда или стълбище, решетъчни скари и стъпала, заварени мрежи, ножарски профили от закаляема стомана, пружинни нeръждаеми ленти... Това е само малко част от дейността на водещата българска компания Рапид ЕООД, която повече от 25 години непрекъснато се стреми да допълва и актуализира обширната си продуктова гама.

Новини

 • Старт Инженеринг разшири партньорската си листа, добавяйки швейцарската компания Bartec Syscom

  Старт Инженеринг разшири партньорската си листа, добавяйки швейцарската компания Bartec Syscom

  Старт Инженеринг, водеща българска компания, извършваща проектиране, монтаж и пусково-наладъчна дейност на големи енергийни обекти, вече e официален представител на швейцарския производител Syscom Instruments за България, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна Гора. Фирмата е член на групата Bartec, един от световните лидери в производството на апаратура за сеизмичен мониторинг, съобщиха за Инженер.bg от Старт Инженеринг.

 • Лесно и бързо хидравлично оразмеряване на новите жилищни станции Regudis W-HTE с помощта на OVplan

  Лесно и бързо хидравлично оразмеряване на новите жилищни станции Regudis W-HTE с помощта на OVplan

  Новите електронни жилищни станции Regudis W-HTE, предназначени за осигуряване на топла вода за отопление и битово горещо водоснабдяване, производство на водещия европейски производител на решения за ОВК системи Oventrop, вече могат да бъдат хидравлично оразмерени с помощта на софтуера OVplan, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. OVplan е изчислителна програма на Oventrop, която е свободно достъпна.

 • Осигурете си лекота при работа и се насладете на истинско италианско кафе с предложението на ТП ВАГО Контакттехник

  Осигурете си лекота при работа и се насладете на истинско италианско кафе с предложението на ТП ВАГО Контакттехник

  Напълно в унисон с вече установените традиции, ТП ВАГО Контакттехник обяви своята нова есенна промоция. „Този път ще изненадаме нашите клиенти с едно изключително изкушаващо и тонизиращо предложение. В рамките на новата ни есенна промоционална кампания всеки закупил комплект разклонителни клеми WAGO Profi ще може да се наслаждава на истинско италианско кафе, тъй като ще получи като подарък оригинална кафеварка Bialetti Moka Express“, информираха от комапнията.

Интервю

 • Д-р Хьолшер от Festo: Планираме да превърнем развойния център в София в следващ главен след този в Германия

  Д-р Хьолшер от Festo: Планираме да превърнем развойния център в София в следващ главен след този в Германия

  Давайки импулс на индустриалната автоматизация, глобалният лидер Festo следва стремглаво пътя на Индустрия 4.0, разработвайки следващо ниво на холистичен дизайн на системите, интелигентни и интуитивни решения. За да разберем повече за бъдещите цели и стратегии на компанията в тази насока, включително за плановете за развитие на новия развоен център в София, екипът ни се срещна с д-р Андреас Хьолшер, ръководител на отдел „Развитие и развой на продукти“ във Festo AG.