Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  21.11.2017 г. КИП и А | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за възможни мащабни инвестиции в България, за изграждането на нови фабрики и модернизирането на други. Скоро 16 бензиностанции у нас ще са оборудвани със системи за бързо зареждане на електромобили, а страната ни се нарежда на 29-то място по креативност в престижна международна класация. Можете да намерите тези и още новините за бизнеса у нас и на Балканите на www.борса.bg. А сега е време за традиционната ни рубрика „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Кимекс: Система за триизмерно заваряване и манипулатор на Demmeler с награда от Industriepreis 2017

  20.11.2017 г. Машини, мех. системи | Кимекс: Система за триизмерно заваряване и манипулатор на Demmeler с награда от Industriepreis 2017

  Система за триизмерно заваряване и манипулатор от серия Ergonomix M на немския производител Demmeler бяха отличени с наградата Industriepreis 2017 в категория „Производствени технологии и машинно инженерство“, информираха за Инженер.bg от фирма Кимекс, която предлага изделията на компанията на българския пазар. Industriepreis е награда за прогресивни, високотехнологични, иновативни индустриални решения с голяма икономическа, социална, техническа и екологична стойност.

 • Хенкел България представи нова гама хибридни лепила по време на уебинар на тема: „Loctite Лепене без граници“

  20.11.2017 г. Електротехника | Хенкел България представи нова гама хибридни лепила по време на уебинар на тема: „Loctite Лепене без граници“

  На 16 ноември 2017 г. Хенкел България бе домакин на специализиран уебинар на тема: „Loctite Лепене без граници“, на който представи най-новите попълнения в продуктовото си портфолио. Участниците имаха възможността да се запознаят с иновативната гама хибридни продукти на дружеството, с техните технически параметри и с широкото им приложение в практиката. Основни лектори бяха дългогодишните експерти г-н Енвер Ахмедов и г-н Митко Вълчев от дивизия „Индустриални лепила“ на Хенкел.

 • АББ България: „Нашите стажанти са много добре подготвени и показват добри технически познания“

  18.11.2017 г. Енергетика (ВЕИ) | АББ България: „Нашите стажанти са много добре подготвени и показват добри технически познания“

  И тази година кариерният форум на Технически университет – София Дни на кариерата предизвика сериозен интерес сред студентите. Събитието се проведе в учебната база на ТУ-София и във филиала на ВУЗ-а в Пловдив. Университетският форум в столицата успя да привлече представители на над 150 утвърдени на българския и на международния пазар компании. Ползотворно бе представянето и в двата града на АББ България, част от мултинационалния гигант ABB Group.

 • Курс за поддържане и обслужване на пожароизвестителна техника ще проведе Академия Телетек през декември

  16.11.2017 г. Електротехника | Курс за поддържане и обслужване на пожароизвестителна техника ще проведе Академия Телетек през декември

  На 12 декември 2017 г. стартира квалификационен курс на тема „Поддържане и обслужване на пожарогасителни системи, пожароизвестителни системи, системи за управление на дим и топлина и пожарни кранове“. Организатор е професионалният център за обучение към Телетек Груп АД съвместно с Академия на МВР, а обучителната сесия ще се проведе в съответствие с нормите на чл. 8, т. 2 от НАРЕДБА № 8121з-1100 от 29 септември 2015 г. на Министерството на вътрешните работи.

 • Курсове за обучение с придобиване на професионална квалификация организира АС-ДС

  15.11.2017 г. Електротехника | Курсове за обучение с придобиване на професионална квалификация организира АС-ДС

  АС-ДС ООД е българска инженерингова компания, която развива своята дейност в различни направления, сред които електроизграждане, автоматизация на технологични процеси, вентилационни и климатични инсталации и мн.др. Дружеството предлага и професионални курсове за обучение за получаване на квалификация. „От 2015 г. притежаваме лиценз за Център за професионално обучение и провеждаме курсове за придобиване на различни специалности“, информираха от българската фирма.

 • Шинни системи за електроразпределение от последно поколение са сред най-новите решения на Rittal

  14.11.2017 г. Електротехника | Шинни системи за електроразпределение от последно поколение са сред най-новите решения на Rittal

  Ритал, дъщерно дружество на немския лидер в производството на индустриални табла и шкафове Rittal, за пореден път представи своето богато портфолио на Международен технически панаир - Пловдив. Компанията демонстрира електроразпределителни шинни системи до 1600 A, индустриални табла със степен на защита IP66, както и система стоящ шкаф с IP55/IP66. Покривен вентилатор за охлаждане на оборудване с IP55 и компактна шинна система RiLine Compact до 125 A също са сред най-новите попълнения на Ритал.

 • Над 450 фирми от хранително-вкусовия бранш представиха продукти и иновации в Интер Експо Център

  14.11.2017 г. КИП и А | Над 450 фирми от хранително-вкусовия бранш представиха продукти и иновации в Интер Експо Център

  От 8 до 11 ноември в Интер Експо Център – София се проведоха най-големите в страната B2B изложения в областта на хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора – Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и SIHRE. За поредна година Инженер.БГ бе сред основните медийни партньори на събитието, а за първи път тази година участвахме със собствен щанд. Как мина то през погледа на екипа ни, можете да прочетете в следващите редове.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  14.11.2017 г. ВиК | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица научихме много за развитието на енергетиката в съседките ни на Балканите, а у нас се планират и провеждат редица обучения, изложения и конкурси. В тази връзка, Месомания 2017 г. приключи, но пък се задават още изложения, на които ще бъдат представени последните иновации в технологиите. Посетете ни на www.борса.bg, за да намерите още новини и информация за предстоящи и изминали събития. Сега ви оставяме със седмичния ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди" - вашият информационен източник.

 • Мултивак България от „Месомания”: „Фокусът ни е доставката на върхови технологии“

  13.11.2017 г. Машини, мех. системи | Мултивак България от „Месомания”: „Фокусът ни е доставката на върхови технологии“

  Доказаният производител на опаковъчни машини Мултивак България за пореден път взе участие в изложение „Месомания“ в гр. София. Компанията презентира своите иновативни решения за обработка, опаковане и маркиране, както и машини на своите партньори. Като официален медиен партньор на събитието, екипът на Инженер.bg посети щанда на Мултивак България и се включи в специално организираната прес-закуска, за да запознае всички свои читатели с развитието и стратегическите планове на фирмата.

Статии

 • Атикс: Външно управление на мютинг процеси с новия контролер MSI-MD-FB на Leuze electronic

  Нов контролер с мютинг функции за външно управление на светлинни завеси и сензори за защита е сред най-новите продуктови предложения на немския производител Leuze electronic. Ексклузивен дистрибутор на утвърдената компания у нас е фирма Атикс. „Новият контролер MSI-MD-FB е предназначен за външно управление на мютинг процеси, а сред отличителните му характеристики е възможността за директен монтаж върху машината, допълниха от Атикс.

 • Лагери на NSK – предпочитан избор сред производителите на селскостопанска техника

  Когато в селскостопанска техника и прикачен инвентар се използват стандартни търкалящи лагери, вероятността те да имат дълъг експлоатационен живот е доста малка. Затова повечето производители на такава техника от висок клас разчитат на глобалната компания NSK и специално разработените от нея търкалящи лагери от ново поколение. „Лагер-главините от тип Agri Disc Hub и Large Hub се отличават със значително удължен срок на експлоатация при тежки работни условия, характерни за селското стопанство“, информираха за Инженер.bg от NSK.

Новини

 • Филкаб разраства дейността си във ВЕИ-сектора в Турция

  Филкаб разраства дейността си във ВЕИ-сектора в Турция

  Филкаб е утвърдена у нас производствена, инженерингова и търговска компания, която развива дейност в областта на електротехниката, автоматизацията и енергетиката. Опитът, натрупан с изпълнението на ВЕИ-проекти, води до трансформирането на направление „ВЕИ“ в самостоятелна компания – Филкаб Солар ООД. Фирмата оперира със собствени компании и в съседките ни Македония, Сърбия и Румъния, а последно учреденото дружество в рамките на групата носи името Filkab Solar Enerji A.S. и я представлява за територията на Турция.

 • Хромсервис представя нов модел високоскоростен TOF мас-спектрометър на фирма Dani Instruments

  Хромсервис представя нов модел високоскоростен TOF мас-спектрометър на фирма Dani Instruments

  В портфолиото на доказаното търговско дружество Хромсервис е включена пълна гама професионални хроматографски системи и компоненти за тях. Като официален партньор на италианския производител Dani Instruments, дружеството представя на българския пазар новия модел високоскоростен мас-спектрометър Master TOF (Time of Flight) Plus. „Това е уникално решение за бърз GC/MS анализ в сравнение с традиционните GC/MS системи с квадруполни анализатори“, коментираха за Инженер.bg от фирмата.

 • СР Абразиви & Инструменти предлага атрактивни промоционални комплекти с полираща машина FiniMaster

  СР Абразиви & Инструменти предлага атрактивни промоционални комплекти с полираща машина FiniMaster

  Доказаният български доставчик на електрически и пневматични машини, инструменти и консумативи за тях СР Абразиви & Инструменти ще зарадва всички свои клиенти с новото си атрактивно предложение. „Представяме ви високоефективната полираща машина FiniMaster Basic за професионално обработване на различни видове материали. В рамките на промоцията можете да закупите оборудването на специална цена както самостоятелно, така и в комплект с включени абразиви”, съобщиха от дружеството.

Интервю