Събития

 • Melexis на Career Show: Целим да привлечем качествени специалисти и да направим компанията още по-разпознаваема

  18.09.2019 г. КИП и А | Melexis на Career Show: Целим да привлечем качествени специалисти и да направим компанията още по-разпознаваема

  Първото издание на изложението за квалифицирани специалисти Career Show се проведе на 10 септември 2019 г. в зала „Арена Армеец“ в гр. София. Събитието събра 130 от най-успешните фирми у нас, които представиха на посетителите своята дейност и свободни в момента работни позиции. Сред тях бе и Melexis България. „Career Show е събитие с по-различен акцент, което предоставя нови възможности за нас като работодател", споделиха за Инженер.bg от екипа на Melexis България.

 • Първото техническо училище в Петрич се присъедини към Академична борса! Приветстваме ПГМЕТ „Юрий Гагарин“

  18.09.2019 г. Електротехника | Първото техническо училище в Петрич се присъедини към Академична борса! Приветстваме ПГМЕТ „Юрий Гагарин“

  Интересът към Академична борса продължава да расте и всеки ден семейството ни от партньори става все по-голямо. Щастливи сме, че още една елитна техническа гимназия подкрепи мисията ни да изградим обединена информационна платформа, която да събира цялата информация, необходима на един млад специалист да се ориентира по отношение на неговото кариерно бъдеще и реализация в техническия бранш в страната! Приветстваме с „Добре дошли!“ ПГМЕТ „Юрий Гагарин“!

 • Steinzeug-Keramo: Проведе се Шестнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора у нас

  17.09.2019 г. ВиК | Steinzeug-Keramo: Проведе се Шестнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора у нас

  От 4 до 8 септември 2019 г. в к.к. „Албена“ се проведе Шестнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора в Република България. Общо 800 човека от 29 ВиК дружества премериха сили в шест вида спорт: мини футбол, дартс, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат и теглене на въже. „Първото място в комплексното класиране спечели отборът на ВиК Варна, а със специалната награда „Купа феърплей“ бе отличен отборът на ВиК Бургас“, разказаха от Steinzeug-Keramo.

 • Съвременни и практични решения от стомана и сплави за строителството ще предложи фирма Рапид в рамките на МТП

  17.09.2019 г. Панаир 2019 | Съвременни и практични решения от стомана и сплави за строителството ще предложи фирма Рапид в рамките на МТП

  И през 2019 г. фирма Рапид ще вземе участие в Международния технически панаир в Пловдив, за да представи атрактивни продукти, намиращи приложение в бита, индустрията и строителството. „Очакваме посетителите на панаира на изложбена площ XIII-22. По време на техническия форум специалистите ще могат да се запознаят с дейността ни и да открият решения от стомана и сплави, подходящи както за външни пространства, така и за интериора“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Технологии според изискванията на Индустрия 4.0 с доказано немско качество ще покаже Ритал на МТП Пловдив

  16.09.2019 г. Панаир 2019 | Технологии според изискванията на Индустрия 4.0 с доказано немско качество ще покаже Ритал на МТП Пловдив

  Традиции, иновативност и високи стандарти за качество – това са думите, които описват световния производител на индустриални шкафове и табла Rittаl, чиито решения в България предлага дъщерното му дружество – Ритал. „За поредна година ще подкрепим Международния технически панаир в Пловдив. Нашите най-нови предложения – сред които 3D лазерна машина Perforex LC и системата Ri4Power, ще откриете в изложбена палата 13, щанд 13G1“, заявиха за Инженер.bg от Ритал.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  16.09.2019 г. Машини, мех. системи | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за редица нови проекти и събития в бизнес средите у нас и на Балканите, както и в академичния свят. Част от тях са интересът към изграждане на завод в България от страна на китайско дружество, конкурсът за социални иновации на Министерството на труда и социалната политика, откриването на център за професионално обучение край Пловдив и мн.др. Още новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

 • Career Show събра топ таланти и работодатели под покрива на зала Арена Армеец София

  13.09.2019 г. Електротехника | Career Show събра топ таланти и работодатели под покрива на зала Арена Армеец София

  На 10 септември т.г. в зала Арена Армеец в столицата се проведе изложението за квалифицирани кадри Career Show 2019. Събитието срещна повече от 2 000 предварително селектирани специалисти, търсещи своето професионално развитие у нас, със 130 утвърдени работодатели от различни сектори. Гостите на събитието имаха възможността да се включат и в над 30 активности и дискусии, на които да получат отговор на редица въпроси за своята успешна кариера в България.

 • Additive Days: Beyond the Hype – прераждане на концепцията и още по-впечатляващи мащаби с нови дати през 2020 г.

  13.09.2019 г. КИП и А | Additive Days: Beyond the Hype – прераждане на концепцията и още по-впечатляващи мащаби с нови дати през 2020 г.

  Нови дати за форума Additive Days обявиха организаторите. Второто издание на конференцията ще се проведе от 20-ти до 23-ти февруари 2020 г. вместо през октомври т.г., както бе първоначално планирано. „Все по-нарастващият интерес към 3D технологиите и желанието ни да обхванем всички аспекти по темата, бяха част от факторите, определили вземането на това решение от наша страна“, съобщиха за Инженер.bg от компанията-организатор на събитието B2N.

 • Айгер Инженеринг ще търси нови попълнения за екипа си на изложението „Дни на кариерата“ в Пловдив

  11.09.2019 г. Машини, мех. системи | Айгер Инженеринг ще търси нови попълнения за екипа си на изложението „Дни на кариерата“ в Пловдив

  Търсите ли работа или стаж? Искате ли да се срещнете с водещи инженерни компании? Тогава заповядайте на предстоящото изложение „Дни на кариерата“, в рамките на което ще можете да се запознаете с някои от най-успешните производствени фирми у нас, както и да научите за актуалните свободни работни и стажантски позиции в тях. Екипът на Айгер Инженеринг отново ще бъде сред изложителите на кариерното събитие, което ще се проведе на 17-ти октомври 2019 г.

 • С какво ще впечатли Ритбул посетителите на МТП 2019 в Пловдив? Разберете на предстоящото издание на изложението

  11.09.2019 г. Панаир 2019 | С какво ще впечатли Ритбул посетителите на МТП 2019 в Пловдив? Разберете на предстоящото издание на изложението

  Фирма Ритбул и тази година ще бъде сред участниците в Международния технически панаир (МТП) в Пловдив. При всяко свое участие българската компания впечатлява посетителите с разнообразното си продуктово портфолио и 2019 г. няма да направи изключение. „На щанд A1 в палата 13, в която ще се проведе изложбата „Стройтех“, ще представим на гостите на изложението всичко най-ново от нашите партньори“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

Статии

 • Насоки за отговорно поведение на пътя ще дават рали състезатели по време на „Ауто сити Пловдив 2019“

  В рамките на предстоящия Международен технически панаир (МТП) в Пловдив ще се състои второто издание на кампанията „Отговорни на пътя“. Тя е част от специализираната изложба на „Ауто сити Пловдив 2019“ и цели да подобри безопасността на пътя. „Участие в инициативата ще вземат рали пилоти, които ще разяснят какви опасности крие шофирането с висока скорост. Посетителите ще получат и насоки как безопасно да управляват своите превозни средства“, научи Инженер.bg от организаторите на изложението.

 • Панаирният комплекс в Пловдив – мащабен и многофункционален

  Септември настъпи и остават едва няколко седмици до началото на Международния технически панаир (МТП), който се провежда в рамките на Международен панаир Пловдив. Тазгодишното 75-о издание на престижния форум за технологии ще се състои в периода от 23 до 28 септември, а множество фирми вече са заявили своето участие. Панаирът е сред най-големите технологични събития. Той се завръща с нова концепция, която цели да организира панаирното пространство, обособявайки тематични и демонстрационни зони.

Новини

 • Бандени: Новите софт стартери VLT MCD 600 от Danfoss – производителност и мек старт за приложения с постоянна скорост

  Бандени: Новите софт стартери VLT MCD 600 от Danfoss – производителност и мек старт за приложения с постоянна скорост

  Софт стартери VLT MCD 600 са най-новите модели, разработено от водещия европейски производител Danfoss. Те комбинират съвременни системи за управление и защита с повишено ниво на интелигентност при работа в приложения с постоянна скорост. „MCD 600 е по-гъвкав от всякога, благодарение на голямото разнообразие от интегрирани Ethernet и серийни комуникационни портове“, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената инженерингова и търговска фирма Бандени – основен партньор Danfoss Drives.

 • Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Имате помпено оборудване, но искате то да работи по-ефективно? От Аквастарт имат предложение за вас. Честотните преобразуватели Sirio на Italtecnica осигуряват постоянно налягане на водата в системата, като регулират оборотите на помпения двигател, според моментните параметри. Оборудвани с водно охлаждане, тези уреди пестят енергия, а при това са изключителни лесни за експлоатация. Нужно е само да зададете налягането, което ви е необходимо, и помпата започва да работи оптимално.

 • Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  Висок клас CAM софтуер на специални цени от SpaceCAD! Само сега Siemens NX CAM е с 40% отстъпка

  SpaceCAD обяви специално ценово предложение за български производители на доказания софтеур Siemens NX CAM. Предложението включва NX CAM за програмиране и управление на 3 оси, струг, ерозия, генератор на постпроцесори и 5-дневно обучение. „Siemens NX CAM предлага множество предимства във високия клас CAM софтуер, но най-общо казано позволява използването на един CAM за всички задачи и CNC машини в едно предприятие“, обявиха от SpaceCAD за Инженер.bg.

Интервю

 • Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  Инж. В. Палазов, управител на ИНХОМ-98: ФАНУК България е наш дългогодишен доверен партньор

  За нас, в Инженер.bg, винаги е чест, когато получаваме възможността да се докоснем до реалния производствен процес, особено ако той се реализира успешно в българско предприятие. Благодарение на ФАНУК България екипът ни имаше удоволствието да прекара един цял работен ден в българската компания ИНХОМ-98. От нейния собственик и управител инж. Ваньо Палазов научихме как се постига конкурентна продукция и защо сервизните услуги за оборудването са от водещо значение.