Събития

 • Belimo произведе своя 100-милионен механизъм и изкачи ново значимо стъпало в своя възходящ курс на развитие

  18.01.2020 г. ОВК | Belimo произведе своя 100-милионен механизъм и изкачи ново значимо стъпало в своя възходящ курс на развитие

  В началото на 2020 г. Belimo произведе и достави своя 100-милионен изпълнителен механизъм и с това изкачи ново, изключително значимо стъпало в своя възходящ курс на развитие. Швейцарският производител на регулиращо оборудване в ОВК сферата отбеляза тържествено този забележителен резултат, с който продължава да пише своята успешна история. Всеки един от продуктите на Belimo спомага за енергийната ефективност в сградите, без да нарушава комфорта на обитателите им.

 • SpaceCAD ще разкрие тайните на технологията 3D печат в метал по време на Additive Days 2020

  15.01.2020 г. КИП и А | SpaceCAD ще разкрие тайните на технологията 3D печат в метал по време на Additive Days 2020

  Сред съвременните тенденции в бързоразвиващата се адитивна индустрия с основание се нарежда производството на метални изделия чрез 3D принтиране. Лидер в тази област е утвърдената българска фирма SpaceCAD, която предлага технологията за директен 3D печат в метал. „На Additive Days 2020 ние ще Ви вдъхновим с визионерски идеи и иновации в сферата на адитивното производство. Ще споделим с Вас всичко за технологията 3D печат в метал“, поясниха от фирмата.

 • Проекти за подобрения донесоха три отличия на Фесто Производство по време на CIP Euro League 2019

  15.01.2020 г. КИП и А | Проекти за подобрения донесоха три отличия на Фесто Производство по време на CIP Euro League 2019

  За една компания отличията на корпоративно ниво безспорно са значимо признание и своеобразен лакмус за нейните постижения. Но не само – те са и способ, чрез който тя може да „свери часовника си“ по отношение на посоката и степента си на развитие. Това е валидно в пълна сила, когато организацията е част от глобална група и заема водеща позиция на локално равнище в отрасъла, в който оперира. За поредно признание разказаха пред Инженер.bg от Фесто Производство.

 • Производствената компания IMI България бе отличена с приза „True Leader“ в автомобилната индустрия у нас

  15.01.2020 г. Електротехника | Производствената компания IMI България бе отличена с приза „True Leader“ в автомобилната индустрия у нас

  Сред икономическите сектори с най-силно развитие у нас през последните години е производството на автомобилни компоненти. В страната присъстват някои от водещите компании в този отрасъл. Един от най-изявените представители на тази група е IMI България – дъщерно дружество на лидера в производството на автомобилна електроника Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI). А за неговата лидерска същност неминуемо свидетелстват получените награди. Най-новата в „арсенала“ на фирмата е отличието „True Leader“.

 • Вече и врачанска гимназия сред партньорите ни! Приветстваме ПТГ „Никола Йонков Вапцаров“

  14.01.2020 г. КИП и А | Вече и врачанска гимназия сред партньорите ни! Приветстваме ПТГ „Никола Йонков Вапцаров“

  Разположен в подножието на Врачанския Балкан, Враца е най-големият град в Северозападна България. В далечното минало градът е бил част от Римската империя, а през Възраждането той бележи забележителен възход и се превръща в голям занаятчийски център. В наши дни освен красива природа и интересни забележителности, градът има потенциал да предложи и бизнес възможности. Щастливи сме, че вече и врачанско техническо училище е част от партньорите ни в Академична борса!

 • B2N ще посветят ЗDни на адитивното производство през февруари. Регистрирайте се, за да получите безплатен достъп

  13.01.2020 г. Машини, мех. системи | B2N ще посветят ЗDни на адитивното производство през февруари. Регистрирайте се, за да получите безплатен достъп

  От 20 до 23 февруари 2020 г. предстои второто издание на балканската конференция за 3D принтиране AdditiveDays, което ще се проведе под мотото „Beyond the hype”. Събитието е насочено към представители на бизнеса, научните и образователните среди и цели създаване на възможности за колаборации и обмяна на опит. Също така събитието ще бъде интересно и за масовата аудитория и ще отговори на всички въпроси, свързани с приложенията и ползите от технологията.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  13.01.2020 г. ВиК | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Искате да бъдете информирани за всичко най-ново в областта на бизнеса, инвестициите и човешките ресурси у нас и на Балканите, както и да следите всички актуални новини и събития в областта на средното и висшето образование в България? Борса.bg е мястото, на което ще откриете всичко това. А за да не пропуснете водещите събития и новини от изминалите 7 дни, ви представяме традиционния ни обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още акценти можете да прочетете и на www.борса.bg.

 • Две дружества от групата на ЧЕЗ България бяха отличени с наградата True Leaders за успешните си бизнес практики

  13.01.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Две дружества от групата на ЧЕЗ България бяха отличени с наградата True Leaders за успешните си бизнес практики

  В компаниите от групата на ЧЕЗ България определени бизнес практики се прилагат и с цел проектите да имат добавена стойност за средата и обществото. Затова е напълно логично те да получават признание от бизнеса под формата на различни отличия. В края на 2019 г. се проведе седмото издание на церемонията по връчване на наградите True Leaders на ICAP Bulgaria – част от водещата регионална група за бизнес услуги в Югоизточна Европа ICAP Group.

 • Как BHTC България се превърна в пример за успешен работодател и печели „битката за талантите“

  10.01.2020 г. КИП и А | Как BHTC България се превърна в пример за успешен работодател и печели „битката за талантите“

  Как се формира сплотен и силен екип и какви инвестиции е необходимо да прави дадена компания в човешкия капитал – това са само част от въпросите, на които дадоха отговори представители на BHTC България в ролята си на участник във форума, организиран от b2b Media – „Битката за талантите: Employer Branding Forum 2019“. Той се състоя на 12 декември 2019 г. в гр. София. Събитието се проведе за трета година и даде трибуна на компании, които успешно са изградили своя работодателски бранд.

 • Кариера в строителството? Заедно с ПГСИ „Пеньо Пенев“ ще разказваме за професионални възможности

  10.01.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Кариера в строителството? Заедно с ПГСИ „Пеньо Пенев“ ще разказваме за професионални възможности

  От години екипът на Инженер.БГ се стреми да информира строители, архитекти и проектанти за новите технологии и решения в областта на сградното строителство, чрез своите тематични бюлетини. Отскоро развиваме и дългосрочни партньорства с професионалните гимназии и висшите учебни заведения в тази професионална област, за да придадем допълнителна стойност на нашите информационни услуги и да подкрепим младите специалисти с желание за кариерно развитие в областта.

Статии

 • БГ Роботи: Ограниченията в архитектурата и строителството отпадат с 3D технологии и роботи KUKA

  Стабилни, леки и най-важното огромни - индустриалните роботи вече са в състояние да отпечатат архитектурни структури. „Това е производствен процес като всички други, само че в по-големи мащаби. Роботи с много голям обхват на манипулатора вече изработват изключително сложни компоненти, които ще променят архитектурата в бъдеще“, коментираха за Инженер.bg от фирма БГ Роботи (Витто ООД), която внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба.

 • Тихерт – компанията, която произвежда инструменталната екипировка за всички нови изделия на Херти

  Началото на Херти АД е поставено през 1993 г. с една машина, произвеждаща два размера алуминиеви капачки. Днес компанията произвежда годишно над 1 милиард изделия, които се използват за затваряне на почти всички съществуващи видове бутилки. През 2007 г. техническата дирекция към Херти е обособена в дъщерното дружество Тихерт ЕАД, чийто предмет на дейност включва проектиране, производство и ремонт на инструментална екипировка.

Новини

 • Ейч Ай Инженеринг: „Генераторните агрегати на Green Power са с универсално приложение и високо качество“

  Ейч Ай Инженеринг: „Генераторните агрегати на Green Power са с универсално приложение и високо качество“

  Основен предмет на дейност на доказаната българска компания Ейч Ай Инженеринг е изграждане на цялостни решения по осигуряване на аварийно и непрекъсваемо електрозахранване на промишлени и офисни сгради, бизнес и телекомуникационни центрове, компютърни зали, центрове за съхранение на данни, хотели и инфраструктурни обекти. Green Power е италианска компания, която е лидер в производството и маркетинга на генераторни агрегати.

 • Ритбул: „Новата бета версия 2.9“ на Eplan повишава качеството на проектната документация“

  Ритбул: „Новата бета версия 2.9“ на Eplan повишава качеството на проектната документация“

  По време на изложението SPS 2019 в Нюрнберг през ноември м.г. бе представена най-новата версия 2.9 на платформата Eplan, която чрез обединяването на общи данни и функции на различни изделия повишава качеството на проектната документация. Новата версия Eplan 2.9 позволява бързо генериране на QR-кодове за създаването на хипервръзки в проектната документация, по-удобно управление на слоевете, бързо редактиране с достъп до макросите в различни навигатори и по-гъвкава конфигурация.

 • Филкаб: Специализираме в производството и монтажа на електротабла, КРУ и БКТП чрез Инженеринг ЕАД

  Филкаб: Специализираме в производството и монтажа на електротабла, КРУ и БКТП чрез Инженеринг ЕАД

  Филкаб е водеща българска фирма в областта на електроапаратурата и средствата за автоматизация. През 2007 г. компанията започва да се развива и в сферата на електромонтажа на различни проекти в България. Благодарение на разрастването на бизнеса си, Филкаб основава дружеството Инженеринг ЕАД, което днес се занимава с производство и предлага цялостни инженерингови услуги. Инженеринг ЕАД е дружеството с най-многоброен персонал в групата компании на Филкаб.

Интервю

 • Васил Георгиев от Либхер-Транспортейшън Системс Марица: Когато възникне проблем, не питам „Кой?“, а „Защо?“

  Васил Георгиев от Либхер-Транспортейшън Системс Марица: Когато възникне проблем, не питам „Кой?“, а „Защо?“

  Когато бивш военен попадне в производствения отдел на голяма международна компания, ситуацията може да стане наистина интересна! Днес в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“ ви срещаме с Васил Георгиев, началник смяна в Либхер-Транспортейшън Системс Марица, който ни разказа защо трябва да прекарваш обедната почивка с колегите си и колко е важно, когато възникне проблем, да не се пита „Кой?“, а „Защо?“. Вижте какво още сподели г-н Георгиев.