Създайте свой онлайн магазин в ShopMania BIZ и продавайте успешно и със стил!

Събития

 • Честита Нова 2020 година, скъпи колеги, партньори и приятели!

  01.01.2020 г. Електротехника | Честита Нова 2020 година, скъпи колеги, партньори и приятели!

  Да посрещнем новото десетилетие с ентусиазъм и вдъхновение, с вълнуващо очакване на предизвикателствата, които ще ни поднесат идните дни. Да превърнем всяка идея в сбъдната мечта и да не спираме да се стремим към все по-високи върхове!

  И през следващата година, ние от Инженер.bg, ще сме до всички Вас, които сте избрали пътя на техниката и технологиите, пътя на бъдещето.

 • Честито Рождество Христово от екипа на Инженер.bg!

  25.12.2019 г. КИП и А | Честито Рождество Христово от екипа на Инженер.bg!

  Скъпи колеги, партньори, читатели и приятели на Инженер.bg,
  Честито Рождество Христово!
  Коледа е един от най-семейните празници. Време, изпълнено с доброта, споделеност и отдаденост към близките! Желаем на вас и вашите семейства топла и уютна Коледа! Нека сиянието на този светъл празник ви донесе здраве, благополучие, любов, нежност и много сбъднати мечти! Бъдете заобиколени от щастливи деца, които ви радват всеки ден, истински приятели, които винаги са до вас и доверени колеги, които ви подкрепят!

 • Ел Ди Джи отпразнува 15-ти рожден ден със стилно тържество в София сред партньори, клиенти и приятели

  20.12.2019 г. Електротехника | Ел Ди Джи отпразнува 15-ти рожден ден със стилно тържество в София сред партньори, клиенти и приятели

  На 13 декември 2019 г., утвърдената българска компания Ел Ди Джи отбеляза тържествено 15-ата годишнина от своето основаване. Събитието се проведе в голямата зала на Централен военен клуб, София, която бе препълнена с партньори, клиенти и приятели на дружеството. Усмихнатият и елегантен екип на компанията посрещаше гостите, а управителят й – г-н Димитър Петков, благодари на всички гости за възможността да работят и да се развиват заедно през годините.

 • Заедно с ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ ще „градим“ висококвалифицирани строителни специалисти

  18.12.2019 г. ВиК | Заедно с ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ ще „градим“ висококвалифицирани строителни специалисти

  „Избирам, уча, успявам!“ е мотото на възпитаниците на ПГАСГ „Арх. Камен Петков“, намираща се в гр. Пловдив. Гимназията е поредното елитно учебно заведение, което се присъедини към Академична борса. Заедно с ръководството му ще се стремим да вдъхновяваме все повече младежи в избора на специалности от областта на архитектурата, строителството и геодезията. Каква е историята около създаването на учебното заведение и какви възможности за обучение предлага то? Да видим...

 • РАИС изпраща емоционална 2019 – година на многобройни успехи, признания и върхови постижения

  18.12.2019 г. Машини, мех. системи | РАИС изпраща емоционална 2019 – година на многобройни успехи, признания и върхови постижения

  С почетни отличия, признание от световно ниво, иновативни разработки и силен емоционален заряд изпраща 2019 г. една от най-утвърдените машиностроителни компании у нас РАИС. И тази година дружеството взе участие в международния форум ЕМО Хановер, където не само представи решения от новата си продуктова линия Advance Line, но и бе лично удостоено с визитата на президента и главен изпълнителен директор на FANUC, Япония – д-р Йошихару Инаба.

 • АББ България – синоним на успешна кариерна реализация. Вижте как да се присъедините към компанията

  16.12.2019 г. КИП и А | АББ България – синоним на успешна кариерна реализация. Вижте как да се присъедините към компанията

  АББ България се нарежда сред организациите, които инвестират сериозни ресурси в развитието на младите специалисти у нас и дават шанс за начало на успешната им професионална реализация. Затова са и традиционен участник в различни кариерни изложения. По време на тазгодишното издание на форума „Дни на кариерата" се срещнахме с представители на АББ България, за да научим повече за кариерните предложения, насочени към студентите.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  16.12.2019 г. ВиК | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Коледа и Нова година са вече „пред вратата“. Но с края на годината не се изчерпват любопитните новини за бизнеса у нас и на Балканите. По традиция, със старта на новата седмица, представяме на вашето внимание най-интересното от изминалите седем дни в областта на технологиите, инвестициите и инициативите в сферата на средното и висшето техническо образование в седмичния ни обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още новини можете да намерите на www.борса.bg.

 • Мехатроникс: На SPS 2019 Delta обяви пазарния дебют на новия си инженерен софтуер DIAStudio Smart Machine Suite

  14.12.2019 г. КИП и А | Мехатроникс: На SPS 2019 Delta обяви пазарния дебют на новия си инженерен софтуер DIAStudio Smart Machine Suite

  Delta, глобален доставчик на решения за индустриална автоматизация, представи официално новия си интегриран инженерен софтуер DIAStudio Smart Machine Suite, заедно с широка гама от усъвършенствани продукти за автоматизация по време на тазгодишното издание на изложението SPS – Smart Production Solutions в Нюрнберг, Германия. Новият софтуерен пакет ще спести изключително много време на специалистите при проектиране на системи за автоматизация.

 • Интересът към металургията събра млади и утвърдени специалисти в Деня на отворените врати на Осъм АД

  14.12.2019 г. Машини, мех. системи | Интересът към металургията събра млади и утвърдени специалисти в Деня на отворените врати на Осъм АД

  За степента на ефективност на различните прийоми, които компаниите избират, за да привлекат най-добрите кадри и да промотират своята дейност, се водят немалко дискусии. Практиката показва обаче, че дните, в които те отварят вратите си, за да разкрият своя свят, са ползотворни както за гостите, така и за домакините. Такъв подход традиционно избира и Метал Технолоджи Груп (MTG) – български производствен лидер с дългогодишни традиции в сферата на металургията.

 • И Национална професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ вече е сред партньорите ни

  12.12.2019 г. Електротехника | И Национална професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ вече е сред партньорите ни

  Мисията на Национална професионална техническа гимназия (НПТГ) „Шандор Петьофи“, намираща се в гр. Разград, е да ориентира образователния процес към потребностите на пазара на труда и да подготвя квалифицирани специалисти, които да се реализират успешно със своите професии. За нас е удоволствие да споделим, че Инженер.БГ ще си сътрудничи активно с гимназията, за да подкрепяме заедно младите ни колеги по пътя към успешната им професионална реализация.

Статии

 • Лесотехническа професионална гимназия в Берковица също се присъедини към партньорите ни в Академична борса

  „Един век история, цяла вечност бъдеще“ - това е мотото на Лесотехническа професионална гимназия, намираща се в гр. Берковица, обл. Монтана. Гимназията съществува повече от 100 години и е единственото училище в Северозападна България, подготвящо кадри за горското стопанство и дървообработването. Учебното заведение вече е част от партньорите ни в Академична борса. За дългогодишната му история и традиции, както и за възможностите за обучение, четете в следващите редове...

 • Жадни сте за знания в областта на биотехнологиите? С ПГЕБ-София ще споделяме възможности за обучение

  „Знаещият е силен, науката е мощ!“ е мотото, което Професионална гимназия по екология и биотехнологии (ПГЕБ) „Проф. д-р Асен Златаров“, намираща се в столицата, следва повече от 60 години. Училището е поредното учебно заведение, което се присъединява към партньорите ни в Академична борса, за да информираме младите специалисти, жадни за знание, за различни възможности за обучение и реализация в областта на екологията, биотехнологията и химичните технологии.

Новини

 • Индуматик: Нови пулверизиращи дюзи MF на PNR подобряват ефективността на индустриалните процеси

  Индуматик: Нови пулверизиращи дюзи MF на PNR подобряват ефективността на индустриалните процеси

  В много промишлени процеси, изискващи охлаждане на газови бутилки, потискане на изпаренията или впръскване на химикали, е необходимо да се използват дюзи с въздушна пулверизация. Двуфазните дюзи на PNR от серията MF са проектирани специално за подобряване ефективността на производствените процеси с намалена консумация на енергия и нисък риск от запушване. Специалната геометрия на дюзите с въздушна пулверизация MF осигурява равномерен модел на разпръскване.

 • Софиана: Parker обяви пазарния дебют на нова серия бързоразделители KP в продуктовата гама Rectus

  Софиана: Parker обяви пазарния дебют на нова серия бързоразделители KP в продуктовата гама Rectus

  Parker Hannifin е утвърден световен производител на фитинги и принадлежност за системи за компресиран въздух. Тя предлага различни видове бързоразделители, които намират приложение във всички отрасли, в които се налага присъединяване и изключване на тръбопроводи за пневматични и хидравлични системи. Parker създаде нова серия KP към продуктовата гама Rectus, която включва бързоразделители, съвместими с основните профили, използвани в Европа.

 • Ротек: Контролерите ControlLogix 5580 на Rockwell Automation осигуряват условия за свързано производство

  Ротек: Контролерите ControlLogix 5580 на Rockwell Automation осигуряват условия за свързано производство

  Компанията Rockwell Automation разшири продуктовата линия Allen-Bradley ControlLogix с нови контролери ControlLogix® 5580 с цел увеличаване производителността на системните решения и в отговор на нарастващите изисквания към интелигентните производствени машини и оборудване. Новите контролери ControlLogix 5580 са с 45% по-голям потенциал за използване в различни приложения и имат вграден Ethernet порт 1 Gb за поддръжка на високотехнологични I/O процеси и обмен на данни.

Интервю

 • Д-р Самуил Бенатов: „Развойната дейност и патентната култура правят индустрията конкурентоспособна“

  Д-р Самуил Бенатов: „Развойната дейност и патентната култура правят индустрията конкурентоспособна“

  Какво не знаем за издаването на патенти и какви са нагласите на българския бизнес в това отношение? Тези и още любопитни въпроси дискутирахме с д-р Самуил Бенатов, съсобственик на Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“. След като вече систематизирахме процедурата по издаване на патент или полезен модел заедно, той сподели още важни подробности по темата. „Развойната дейност и патентната култура правят индустрията конкурентоспособна“, коментира г-н Бенатов.