Събития

 • Унистър от МТП Пловдив: Искрогасенето е ключов момент за безопасно и рентабилно производство

  05.11.2019 г. Електротехника | Унистър от МТП Пловдив: Искрогасенето е ключов момент за безопасно и рентабилно производство

  Поредното издание на Международния технически панаир в Пловдив е в историята, но днес обръщаме поглед назад, за да разберем каква е мотивацията за развитие на една от участващите български компании – а именно, Унистър. „Харесва ни мотото на тазгодишния панаир: „Създаваме възможности“. Към това се стремим и ние – да създадем възможности за българския бизнес да бъде по-успешен, по-ефективен и по-рентабилен“, коментираха от дружеството.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  04.11.2019 г. Електротехника | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за редица новини, свързани както с бизнеса у нас и на Балканите, така и с академичния свят. Част от тях са откриването на завода за автомобилни фарове край Пловдив на Одело България, интересът на немската жп компнания FlixTrain към България, дарението на оборудване на ТУ-Варна от Mitsubishi Electric и мн. др. Още новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • На Agritechnica 2019 NSK ще покаже нови лагерни възли и подбрани търкалящи лагери

  01.11.2019 г. Машини, мех. системи | На Agritechnica 2019 NSK ще покаже нови лагерни възли и подбрани търкалящи лагери

  На изложението Agritechnica 2019, което ще се проведе от 10 до 16 ноември в Хановер, Германия, NSK ще представи търкалящи лагери, които са разработени специално за приложение в селското стопанство. „Тези продукти ще включват лагерни възли с висока здравина от серията J-Line, готови за инсталиране главини Agri Disc Hub, предназначени за машини за обработка на почвата, както и многобройни примери от подбрани търкалящи лагери, разработени в сътрудничество с производители на оригинално оборудване за селското стопанство“, съобщиха за Инженер.bg от NSK България.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“ с покана за традиционния си мащабен годишен семинар „Ден на техниката“

  31.10.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | DTS – „Цифрови преносни системи“ с покана за традиционния си мащабен годишен семинар „Ден на техниката“

  DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България, ще проведе своя превърнал се в традиционен семинар на тема: „Ден на техниката“ на 13 ноември 2019 г. По време на събитието с партньори и клиенти от цялата страна ще се дискутират иновативните UPS системи и технологии за мониторинг, превключване и защита ниско напрежение (НН) на Socomec, както и устройствата за превключване на Terasaki.

 • Атлас Копко България ще бъде домакин на семинар на тема: „Повишаване на ефективността на компресорната система“

  31.10.2019 г. Машини, мех. системи | Атлас Копко България ще бъде домакин на семинар на тема: „Повишаване на ефективността на компресорната система“

  Добри новини за всички потребители на компресорна техника! Атлас Копко България ще проведе семинар на тема „Повишаване на ефективността на компресорната система“ в три български града. „Целта на събитието е всички специалисти, работещи с компресиран въздух, да се запознаят с техническите възможности за подобряване на енергийната ефективност на своето оборудване и за намаляване на разходите за производство на компресиран въздух“, съобщиха от българското дружество.

 • Защо бутиковото машиностроене избира експерти с индивидуализъм и какво прави Айгер Инженеринг „различната компания“

  30.10.2019 г. Електротехника | Защо бутиковото машиностроене избира експерти с индивидуализъм и какво прави Айгер Инженеринг „различната компания“

  Айгер Инженеринг отново бе сред изложителите на ежегодния форум „Дни на Кариерата“, който се проведе на 17-ти октомври 2019 г. във филиала на ТУ – София в гр. Пловдив. „Дни на Кариерата е едно от събитията, които представляват най-голям интерес за нас. Всяка година търсим амбициозни млади хора, които имат интерес към технологиите и машиностроенето. Стремим се да им покажем кои сме, какво правим и кое ни прави „различната компания“, разказаха за Инженер.bg от фирмата.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  28.10.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за провеждането на традиционното изложение за работодатели „Дни на кариерата“. В тази връзка разбрахте ли как премина то през погледа на нашия екип? Съобщихме ви и за възможността за участие в „Bosch Future Mobility Challenge 2020“, както и за редица инвестиционни проекти у нас и на Балканите. Още новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • За втора година БКК 95 ще бъде домакин на „Ден на отворените врати“ в сътрудничество с МОН

  28.10.2019 г. Машини, мех. системи | За втора година БКК 95 ще бъде домакин на „Ден на отворените врати“ в сътрудничество с МОН

  Водещият български производител в сферата на металообработването БКК 95 ООД ще се включи в инициативата на Министерството на образованието и науката (МОН) за популяризиране на професионалното образование, като организира Дни на отворените врати. На 28-ми, 29-ти и 30-ти октомври учениците от Професионална гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев” в Монтана ще могат да се запознаят с производствените възможности и мощности на фирмата.

 • Българският производител на складова техника ВЕНИ и Ко ще вземе участие в първото издание на Retail Show

  25.10.2019 г. Машини, мех. системи | Българският производител на складова техника ВЕНИ и Ко ще вземе участие в първото издание на Retail Show

  Специализираното изложение за оборудване и технологии за ритейл сектора, Retail Show, ще се проведе от 6 до 9 ноември в Интер Експо Център. Сред участниците в първото издание на форума, посветен на ритейл индустрията, ще бъде българският производител ВЕНИ и Ко. „Смятаме, че провеждане на изложението едновременното с други утвърдени бизнес събития е предпоставка за неговия сериозен успех“, споделиха за Инженер.bg от ВЕНИ и Ко. От компанията ще очакват своите гости на щанд В10 в зала 4.

 • Ритбул: „В състояние сме да дадем решение за всяко предприятие, работещо в България“

  25.10.2019 г. КИП и А | Ритбул: „В състояние сме да дадем решение за всяко предприятие, работещо в България“

  Под знака на пълния индустриален цикъл в условията на Индустрия 4.0 премина участието на фирма Ритбул в тазгодишния Международен технически панаир (МТП) в Пловдив. „С представянето си целим да поставим акцент върху комплексността на решенията, които можем да предложим, съобразени изцяло с ерата на дигиталното производство“, заявиха от утвърдената българска компания пред екипа на Инженер.bg. Неотдавна в града бе открит и най-новият шоурум на Ритбул. Ето какво още разказаха от фирмата за своите най-нови продукти и системи.

Статии

 • Вече и видинска професионална гимназия в Академична борса! Приветстваме ПТГ „Васил Левски“

  Професионална техническа гимназия (ПТГ) „Васил Левски“ е утвърдена като единственото училище в област Видин, в което младите хора могат да развият интереса си към съвременните технически науки. Гимназията е поредното учебно заведение, което се присъедини към партньорите ни в Академична борса. И с нея заедно ще помагаме на младежите да сбъднат своите мечти и планове за реализация в техническия бранш. Екипът ни благодари на училищното ръководство за възможността да си сътрудничим!

 • Студена лимонада с много лед и листенца мента? „Да, но с хартиена сламка, моля“. Благодарение на Henkel

  Във време на дъжд, кал и мъгли нека си спомним за лятото и... плажа! А, какво по-добро място може да има за една студена лимонада с много лед и ароматни листенца мента. Пропускаме ли нещо? Да, традиционната сламка. Даваме ли си сметка, че на тази сламка, която използваме само няколко минути, ще ѝ бъдат необходими стотици години, за да се разгради? Надали. През март т.г. Европейският парламент подкрепи нов закон, който забранява пластмасови изделия, предназначени за еднократна употреба.

Новини

 • NSK България: Приложение на NSK с 2D баркод се бори срещу фалшивите лагери

  NSK България: Приложение на NSK с 2D баркод се бори срещу фалшивите лагери

  Ново приложение, което да помогне в борбата срещу продължаващия проблем с фалшивите лагери, разработи NSK в сътрудничество със Световната асоциация на производителите на лагери WBA (World Bearing Association), съобщиха за Инженер.bg от NSK България. През последните години компанията – лидер в производството на висококачествени лагери, работи в тясно сътрудничество с WBA, JBIA и държавните органи по света за приемането на закони и процедури срещу фалшификаторите и за изземването на фалшивите продукти от пазара.

 • Бандени: Максимална производителност и в най-тежките експлоатационни условия с честотен регулатор VACON 100 X на Danfoss

  Бандени: Максимална производителност и в най-тежките експлоатационни условия с честотен регулатор VACON 100 X на Danfoss

  VACON® 100 X е честотен регулатор, произведен от Danfoss, предлагащ впечатляващи експлоатационни характеристики за приложения, в които се изисква децентрализирано решение за надеждна продължителна работа в тежки и агресивни среди. Същественото при този уред е, че всички силови компоненти и филтри са вградени в компактен и издръжлив корпус. В него също така, интелигентно са интегрирани контролната част и всички контролни клеми и терминали.

 • Строително оборудване стартира нов инженерен развоен отдел. Включете се в екипа на компанията

  Строително оборудване стартира нов инженерен развоен отдел. Включете се в екипа на компанията

  Русенската производствена фирма Строително оборудване и тази година се срещна с търсещите нови възможности студенти по време на изложението „Дни на кариерата“. „Щастливи сме да споделим, че при нас ще стартира нов инженерен отдел, който ще функционира отделно от производствената база. По този начин ще можем да се фокусираме изцяло върху иновациите и подобренията по нашите машини“, анонсираха пред Инженер.bg от Строително оборудване.

Интервю

 • Елисавет Стаму от ЛЕМ България: Качеството е начин на мислене, което те кара да си най-добрата версия на себе си

  Елисавет Стаму от ЛЕМ България: Качеството е начин на мислене, което те кара да си най-добрата версия на себе си

  Как безупречното качество, което е водещ постулат в ЛЕМ България, се превръща в генерален мотиватор и начин на мислене? Как добрият екип и лидерските позиции на компанията задвижват и разгръщат потенциала на един млад специалист до все по-високи нива всеки ден в продължение на години? Как преминава работният ден на г-жа Елисавет Стаму, инженер „Качество на доставчици“ в ЛЕМ България, както и какво сподели тя пред екипа на Инженер.bg прочетете в следващите редове.