Събития

 • Последните тенденции в автомобилната индустрия ще бъдат представени на Auto City Пловдив 2019

  15.07.2019 г. Панаир 2019 | Последните тенденции в автомобилната индустрия ще бъдат представени на Auto City Пловдив 2019

  В рамките на 75-ото издание на Международния технически панаир ще се проведе специализираната изложба Auto City Пловдив. На нея ще бъде презентирано голямо разнообразие от автомобили, специализирани транспортни средства, авточасти, принадлежности, оборудване, тунинг материали и др., предназначени за различни целеви групи и намиращи широко приложение в множество професионални сфери, съобщиха за Инженер.bg организаторите.

 • Ритбул откри впечатляващ нов търговски офис и шоу-рум в индустриалната зона на Пловдив

  11.07.2019 г. Електротехника | Ритбул откри впечатляващ нов търговски офис и шоу-рум в индустриалната зона на Пловдив

  Елегантен, модерен, просторен и създаден с любов! Всичко изброено, при това напълно обективно, може да се каже за новия търговски офис и шоу-рум на фирма Ритбул в града на тепетата. Намиращ се в Южна промишлена зона, до околовръстното, на бул. „Кукленско шосе“ в нова бизнес сграда, новият офис е ситуиран в непосредствена близост до индустриалната част на Пловдив. А екипът от специалисти на Ритбул в града е на разположение на потенциалните клиенти на фирмата от целия регион.

 • ПГ по механоелектротехника – гр. Пазарджик вече е сред партньорите на Академична борса на Борса.bg

  10.07.2019 г. Електротехника | ПГ по механоелектротехника – гр. Пазарджик вече е сред партньорите на Академична борса на Борса.bg

  Екипът ни непрестанно се стреми да развива Академична борса на Борса.bg, за да бъдат младите хора у нас по-информирани за възможностите за обучение, квалификация и преквалификация, които могат да получат в страната, както и да бъдат по-ориентирани за своето бъдещо кариерно развитие. Професионална гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) в гр. Пазарджик е поредното училище, което подкрепи тази наша инициатива и се присъединява с микросайт в Академична борса.

 • Дигиталните технологии на фокус по време МТП 2019 със специалното събитие ДиТех

  15.07.2019 г. Панаир 2019 | Дигиталните технологии на фокус по време МТП 2019 със специалното събитие ДиТех

  Тазгодишното издание на Международния технически панаир в Пловдив ще зарадва своите посетители с разнообразни и любопитни събития. В рамките на изложението ще се проведат пет специални изложби със съпътстващи събития, а едно от тях ще бъде ДиТех. „Проявата е част от изложбата за дигитални и информационни технологии Инфотех“, уточниха за Инженер.bg организаторите. Инициативата е посветена на технологиите от последно поколение в сферата на телекомуникациите, информатиката, цифровизацията.

 • Стартира записването за участие в Международния технически панаир 2019 в Пловдив

  15.07.2019 г. Панаир 2019 | Стартира записването за участие в Международния технически панаир 2019 в Пловдив

  Вече стартира записването за участие в 75-ото издание на Международния технически панаир, който ще се проведе в гр. Пловдив от 23 до 28 септември 2019 г., информираха за Инженер.bg организаторите. Част от Международен панаир Пловдив, той е един от най-мащабните индустриални форуми на Балканския полуостров. Събитието предоставя възможност на компании от технологичните сектори да представят своите най-нови продукти и услуги.

 • Multivac придобива Fritsch и разширява портфолиото си от технически решения за производство на хлебни изделия

  08.07.2019 г. Машини, мех. системи | Multivac придобива Fritsch и разширява портфолиото си от технически решения за производство на хлебни изделия

  Multivac придобива групата Fritsch, водещ производител на машини и оборудване за хлебни изделия, с което продължава да разширява своята гама от решения за опаковане в хлебната индустрия. Продуктите на предприятието включват високоефективно оборудване и новаторска технологии за формоване и обработка на тесто. „Машините на Fritsch се използват за производство на премиум хлебни изделия в целия свят“, соъбщиха за Инженер.bg от Мултивак България.

 • Рапид Прогрес: Дайте нова посока на професионалното си развитие в CAD проектирането със SolidWorks

  08.07.2019 г. Машини, мех. системи | Рапид Прогрес: Дайте нова посока на професионалното си развитие в CAD проектирането със SolidWorks

  Възползвайте се от лятото по най-добрия начин и придобийте знания в CAD проектирането със SolidWorks само за 4 дни. Българската компания Рапид Прогрес, в партньорство с XYZ Академия, организира курсове по утвърдена програма на Dassault Systemes Solidworks Corp. Учебните курсове се провеждат всяка трета седмица от месеца, като на успешно завършилите курса се издава сертификат, а всички студенти ползват 50% намаление от цената, съобщиха за Инженер.bg от Рапид Прогрес.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  08.07.2019 г. КИП и А | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви запознахме с новите инвестиции у нас и на Балканите, както и за събитията в академичния свят. Информирахме ви за дългосрочната инвестиция на Софийска вода, високия потенциал за развитие на България в AI сектора, за соларното колело, изобретено от ученици от СПГЕ „Джон Атанасов“ и редица други новини. Още от акцентите в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Професионална гимназия „Велизар Пеев“ – гр. Своге вече е част от семейството на Академична борса

  05.07.2019 г. Машини, мех. системи | Професионална гимназия „Велизар Пеев“ – гр. Своге вече е част от семейството на Академична борса

  Скъпи колеги, приятели, читатели и почитатели на Инженер.bg,

  Щастливи сме да ви съобщим, че Професионална гимназия „Велизар Пеев“ – гр. Своге е поредното учебно заведение, което се присъединява с микросайт към семейството от обучителни организации на Академична борса в Борса.bg. Екипът ни благодари на ръководството на гимназията за чудесното сътрудничество и пожелава успешни съвместни инициативи в бъдеще!

 • И през 2018 г. Бош затвърди лидерските си позиции на технологичния пазар в България

  04.07.2019 г. Електротехника | И през 2018 г. Бош затвърди лидерските си позиции на технологичния пазар в България

  Глобалната технологична Група Bosch е основана през далечната 1886 г. На българския пазар тя също има дълга история. От 1993 г. присъства у нас със собствено дружество. Днес Bosch е представена чрез три компании в България. Любопитно е, че продуктите на Бош се предлагат у нас още от 1911 г., а до днес Бош е изградила мрежа от търговски партньори във всеки регионален център на страната. Стратегическата цел на водещия световен доставчик на технологии и услуги е да предоставя „техника за живота“ за днешния свързан свят.

Статии

 • Заповядайте в новата ни Фейсбук страница! Нека заедно следим дигиталната трансформация на индустрията!

  Инженер.БГ ООД е динамично развиваща се техническа медия и това не е тайна за инженерното съсловие, а 2020 г. ще бъде година на големи промени за нас и нашите читатели. Затова решихме да загърбим всичко старо и да стартираме новото десетилетие с много нови и интересни инициативи и функционалности, за които ще споделим съвсем скоро. Заповядайте в новата ни Фейсбук страница Инженер.БГ New и нека заедно следим дигиталната трансформация на индустрията!

 • Алвекта чертае вектора на перспективите в организационното развитие на индустрията с дигиталната система Vector

  Алвекта е българско дружество, което предлага интернет-базирани информационни услуги в областта на организацията на работните процеси. „Разработваме собствено иновативно SaaS решение в корелация с Индустрия 4.0, наречено Vector. То представлява дигитална технология за пресъздаване на процесите в единна платформа. Vector обезпечава интегрираното информационно покритие на управлението на дейностите в индустриалното предприятие“, разказаха специалистите от Алвекта за Инженер.bg.

Новини

 • Най-голямата изложба на МТП „Машиностроене“ ще се фокусира върху Индустрия 4.0

  Най-голямата изложба на МТП „Машиностроене“ ще се фокусира върху Индустрия 4.0

  „Предстоящият 75-и Международен технически панаир и тази година обещава да предложи вълнуваща и разнообразна програма на своите посетители. Форумът ще се проведе от 23 до 28 септември и отново ще се превърне в средище на съвременните инженерни решения и платформа за обмяна на професионални контакти. Ще има пет специализирани изложби, а традиционно „Машиностроене“ ще бъде най-мащабната от тях“, съобщиха за Инженер.bg от панаира.

 • Индуматик: Противопожарните дюзи RRZ на PNR за пътнотранспортни тунели със сертификат за върхово постижение

  Индуматик: Противопожарните дюзи RRZ на PNR за пътнотранспортни тунели със сертификат за върхово постижение

  Утвърдената италианска компания PNR е разработила специални дюзи, които удовлетворяват и най-строгите изисквания за противопожарната безопасност в магистрални, пътни и железопътни тунели. „Европейската комисия, в качеството си на институция, която отговаря за програмата „Хоризонт 2020“ за научни изследвания и иновации за периода 2014-2020 г., връчи на PNR Italia сертификат за върхово постижение“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Индуматик.

 • Ка Матик: Новите вакуумни ежектори SCPM на Schmalz са малки, мощни и мащабируеми

  Ка Матик: Новите вакуумни ежектори SCPM на Schmalz са малки, мощни и мащабируеми

  Доказаната немска компания в областта на вакуумните технологии J. Schmalz обяви пазарния дебют на нова серия компактни ежектори, които благодарение на конструкцията си с тесен профил и малко тегло могат да се интегрират директно във вакуумна манипулираща система. „Новата серия вакуумни ежектори SCPM на Schmalz е разработена в отговор на нарастващото търсене на децентрализирани вакуумни генератори, които пестят пространство и комбинират постигането на високи стойности на вакуума с лесна интеграция“, разказаха за Инженер.bg от фирма Ка Матик.

Интервю

 • Инж. Г. Грозданов: За Техническия инженерен център на Festo в София градим екип от визионери

  Инж. Г. Грозданов: За Техническия инженерен център на Festo в София градим екип от визионери

  Нали ви се е случвало да видите поредната техническа новост и да се чудите как работи, какви характеристики има и на кого му е хрумнала? Е, днес ще ви разкажем как се случва „магията“. Продължаваме разговора с инж. Георги Грозданов, ръководител на Технически инженерен център в София към Фесто Производство, който ще ни обясни как международният лидер в автоматизацията Festo сътворява своите нови продукти, както и къде се намира България на картата на Четвъртата индустриална революция.