Създайте свой онлайн магазин в ShopMania BIZ и продавайте успешно и със стил!

Събития

 • С ЕПУ-Перник щe дискутираме съответства ли техническото образование на изискванията на бизнеса

  15.11.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | С ЕПУ-Перник щe дискутираме съответства ли техническото образование на изискванията на бизнеса

  Европейски политехнически университет (ЕПУ) – Перник е поредното висше техническо учебно заведение, което се присъединява към семейството ни от партньори в Академична борса на Борса.bg. Заедно с ЕПУ ще популяризираме иновациите в професионалното техническо обучение в областта на строителното и сеизмичното инженерство, водородните технологии, енергетиката, информатиката и информационната сигурност. Екипът ни пожелава успешни съвместни инициативи!

 • Над 550 участници представиха новости от хранително-вкусовия сектор в Интер Експо Център в столицата

  14.11.2019 г. Машини, мех. системи | Над 550 участници представиха новости от хранително-вкусовия сектор в Интер Експо Център в столицата

  Изкусителни месни продукти, прясно изпечен пухкав хляб, сирена и за най-изтънчения вкус, захарни изкушения в чудновати форми, изискани вина, а също и иновативни машини и решения за сортиране, опаковане и маркиране, компактни системи за складиране и транспорт, индустриално почистване, оборудване и технологии за ритейл сектора. Всичко това можеше да се види от 6-ти до 9-ти ноември в Интер Експо Център в столицата по време на едни от най-мащабните форуми във хранително-вкусовия бранш.

 • Да съчетаеш работата и образованието е възможно, ако си част от екипа на Либхер-Транспортейшън Системс Марица

  12.11.2019 г. ОВК | Да съчетаеш работата и образованието е възможно, ако си част от екипа на Либхер-Транспортейшън Системс Марица

  По време на тазгодишното издание на изложението „Дни на кариерата“ участие взе и Либхер-Транспортейшън Системс Марица. Компанията посрещна студентите на своя щанд в пловдивския филиал на Технически университет – София. „Радваме се, че успяхме да видим толкова много амбициозни млади хора по време на форума. Всички те имат огромен потенциал за сериозен принос в развитието на инженерната дейност у нас“, разказаха пред Инженер.bg от Либхер-Транспортейшън Системс Марица.

 • Steinzeug-Keramo бе част от официалните събития по повод 70-годишния юбилей на Хидротехническия факултет (УАСГ)

  12.11.2019 г. ВиК | Steinzeug-Keramo бе част от официалните събития по повод 70-годишния юбилей на Хидротехническия факултет (УАСГ)

  На 2 ноември 2019 г. Хидротехническият факултет (ХТФ) при Университета по архитектура, строителство и геодезия (София) отбеляза своя 70-годишен юбилей. Празникът бе честван с провеждането на научно-технически форум, в който участие взеха водещи експерти от водния бранш. „За нас бе чест да бъдем част от празника и конференцията на ХТФ“, заявиха за Инженер.bg от Steinzeug-Keramo, водещ производител на стъклокерамични изделия за инфраструктурата и част от структурата на Wienerberger.

 • Иновативни технологии и устойчиви опаковъчни материали демонстрира Мултивак България на Месомания 2019

  11.11.2019 г. Машини, мех. системи | Иновативни технологии и устойчиви опаковъчни материали демонстрира Мултивак България на Месомания 2019

  Иновативни производствени технологии, комплексни опаковъчни решения и най-новите тенденции в развитието на устойчивите опаковъчни материали представи Мултивак България на специализираното изложение „Месомания“, което се проведе от 6 до 9 ноември в Интер Експо Център. Инженер.bg сe включи в традиционната пресзакуска, която доказаният производител на опаковъчни машини за поредна година организира, за да запознае всички медии, партньори и посетители с бизнес резултатите си.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  11.11.2019 г. ВиК | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли, че започна кандидатстването за Наградите на БАИТ, а на 14 и 15 ноември в Пловдив ще се проведе форумът „БЕЗ аварии“? В УАСГ бе открита нова лаборатория към катедра „Пътища и транспортни съоръжения“, а Монделийз стартира своята ежегодна стажанстска програма. Това бяха само част от новините, за които ви информирахме през изминалата седмица. Още акценти от бизнеса и академичния свят можете да прочетете в традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Инженеринговата дейност на БР Техника впечатли студентите по време на „Дни на кариерата“ в ТУ-София, филиал Пловдив

  08.11.2019 г. КИП и А | Инженеринговата дейност на БР Техника впечатли студентите по време на „Дни на кариерата“ в ТУ-София, филиал Пловдив

  Дебютно участие отбеляза Бюро за Развитие Техника (БР Техника) в изложението „Дни на кариерата“, което ежегодно се организира от Технически университет – София и неговите филиали в Пловдив и в Сливен. Доказаната българска инженерингова и търговска компания се срещна със студентите в гр. Пловдив и представи своите възможности за развитие. „Събитието бе чудесна възможност за нас да се запознаем с амбициозни млади хора“, коментираха пред Инженер.bg от БР Техника.

 • Ритбул представи иновативни решения за електроизграждане на семинар „Ефективно инженерство с ETI и Eplan”

  08.11.2019 г. Електротехника | Ритбул представи иновативни решения за електроизграждане на семинар „Ефективно инженерство с ETI и Eplan”

  В края на октомври 2019 г. фирма Ритбул бе домакин на семинар на тема „Ефективно инженерство с ETI и Eplan”. По време на събитието компанията представи най-новите технически решения и разработки на свои международни партньори. Гостите на семинара имаха възможността да се запознаят с последната версия на платформата за електротехническо проектиране Eplan, с продуктовата гама и най-новото оборудване за електрически инсталации на ETI, както и със софтуера за селективност ETIsON.

 • Атлас Копко: Включете се в семинара за ефективност на компресорната техника на 20 ноември в Русе и на 21 – във Варна

  07.11.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | Атлас Копко: Включете се в семинара за ефективност на компресорната техника на 20 ноември в Русе и на 21 – във Варна

  Ясни са датите за предстоящия семинар на тема „Повишаване на ефективността на компресорната система“. На 20 ноември в Русе (, „Бизнес Парк Русе“) и на 21 ноември във Варна („Голдън Тюлип Варна“), от 14.00 ч., всички специалисти от областта на индустриалната компресорна техника ще могат да „сверят часовници“ с най-новите технологии в сектора. Събитието се организира от Атлас Копко България – дъщерно дружество на производствения и технологичен лидер в сектора Atlas Copco.

 • Костал на „Дни на кариерата“: „Искаме да запалим интереса на младите хора към автомобилната индустрия“

  06.11.2019 г. КИП и А | Костал на „Дни на кариерата“: „Искаме да запалим интереса на младите хора към автомобилната индустрия“

  Динамично развитие и участие в интересни бъдещи инициативи и проекти – така може да се резюмират основните акценти, които представителите на Костал България Аутомотив посочиха пред екипа на Инженер.bg на изложението „Дни на кариерата“. На 17 октомври 2019 г. форумът се проведе във филиала на Технически университет – София в гр. Пловдив. Автомобилната компания, която е дъщерно дружество на международната група Kostal, разполага с два завода у нас - в градовете Смолян и Пазарджик.

Статии

 • Лесотехническа професионална гимназия в Берковица също се присъедини към партньорите ни в Академична борса

  „Един век история, цяла вечност бъдеще“ - това е мотото на Лесотехническа професионална гимназия, намираща се в гр. Берковица, обл. Монтана. Гимназията съществува повече от 100 години и е единственото училище в Северозападна България, подготвящо кадри за горското стопанство и дървообработването. Учебното заведение вече е част от партньорите ни в Академична борса. За дългогодишната му история и традиции, както и за възможностите за обучение, четете в следващите редове...

 • Жадни сте за знания в областта на биотехнологиите? С ПГЕБ-София ще споделяме възможности за обучение

  „Знаещият е силен, науката е мощ!“ е мотото, което Професионална гимназия по екология и биотехнологии (ПГЕБ) „Проф. д-р Асен Златаров“, намираща се в столицата, следва повече от 60 години. Училището е поредното учебно заведение, което се присъединява към партньорите ни в Академична борса, за да информираме младите специалисти, жадни за знание, за различни възможности за обучение и реализация в областта на екологията, биотехнологията и химичните технологии.

Новини

 • Индуматик: Нови пулверизиращи дюзи MF на PNR подобряват ефективността на индустриалните процеси

  Индуматик: Нови пулверизиращи дюзи MF на PNR подобряват ефективността на индустриалните процеси

  В много промишлени процеси, изискващи охлаждане на газови бутилки, потискане на изпаренията или впръскване на химикали, е необходимо да се използват дюзи с въздушна пулверизация. Двуфазните дюзи на PNR от серията MF са проектирани специално за подобряване ефективността на производствените процеси с намалена консумация на енергия и нисък риск от запушване. Специалната геометрия на дюзите с въздушна пулверизация MF осигурява равномерен модел на разпръскване.

 • Софиана: Parker обяви пазарния дебют на нова серия бързоразделители KP в продуктовата гама Rectus

  Софиана: Parker обяви пазарния дебют на нова серия бързоразделители KP в продуктовата гама Rectus

  Parker Hannifin е утвърден световен производител на фитинги и принадлежност за системи за компресиран въздух. Тя предлага различни видове бързоразделители, които намират приложение във всички отрасли, в които се налага присъединяване и изключване на тръбопроводи за пневматични и хидравлични системи. Parker създаде нова серия KP към продуктовата гама Rectus, която включва бързоразделители, съвместими с основните профили, използвани в Европа.

 • Ротек: Контролерите ControlLogix 5580 на Rockwell Automation осигуряват условия за свързано производство

  Ротек: Контролерите ControlLogix 5580 на Rockwell Automation осигуряват условия за свързано производство

  Компанията Rockwell Automation разшири продуктовата линия Allen-Bradley ControlLogix с нови контролери ControlLogix® 5580 с цел увеличаване производителността на системните решения и в отговор на нарастващите изисквания към интелигентните производствени машини и оборудване. Новите контролери ControlLogix 5580 са с 45% по-голям потенциал за използване в различни приложения и имат вграден Ethernet порт 1 Gb за поддръжка на високотехнологични I/O процеси и обмен на данни.

Интервю

 • Д-р Самуил Бенатов: „Развойната дейност и патентната култура правят индустрията конкурентоспособна“

  Д-р Самуил Бенатов: „Развойната дейност и патентната култура правят индустрията конкурентоспособна“

  Какво не знаем за издаването на патенти и какви са нагласите на българския бизнес в това отношение? Тези и още любопитни въпроси дискутирахме с д-р Самуил Бенатов, съсобственик на Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“. След като вече систематизирахме процедурата по издаване на патент или полезен модел заедно, той сподели още важни подробности по темата. „Развойната дейност и патентната култура правят индустрията конкурентоспособна“, коментира г-н Бенатов.