Създайте свой онлайн магазин в ShopMania BIZ и продавайте успешно и със стил!

Събития

 • HTI България: Противопожарните системи на Victaulic – иновации според нуждите на инсталаторите

  06.11.2019 г. Машини, мех. системи | HTI България: Противопожарните системи на Victaulic – иновации според нуждите на инсталаторите

  Интригуващ, уютен и пълен с иновации – демонстрационният бус на Victaulic прекара три дни в двора на HTI България. Като ексклузивен представител на белгийския производител, българското логистично дружество зае ролята на домакин на срещата между Victaulic и заинтересованите представители на инженерния, строителния и инсталаторския бранш. А основна тема на демонстрациите бяха цялостните противопожарни системи на Victaulic, съчетаващи последния писък в технологичния тренд с продуктивност.

 • Либхер-Хаусгерете Марица от „Дни на кариерата“: „Разкрийте своя потенциал при нас“

  05.11.2019 г. ОВК | Либхер-Хаусгерете Марица от „Дни на кариерата“: „Разкрийте своя потенциал при нас“

  По време на традиционния есенен форум „Дни на кариерата“, който се проведе в Технически университет – София и във филиала му в Пловдив, студентите от технически специалности имаха възможност да се информират за кариерните предложения във водещата компания за производство на хладилна техника Либхер-Хаусгерете Марица. А ето и какво споделиха пред екипа на Инженер.bg от дъщерното дружество на утвърдения немски концерн Liebherr.

 • Унистър от МТП Пловдив: Искрогасенето е ключов момент за безопасно и рентабилно производство

  05.11.2019 г. Електротехника | Унистър от МТП Пловдив: Искрогасенето е ключов момент за безопасно и рентабилно производство

  Поредното издание на Международния технически панаир в Пловдив е в историята, но днес обръщаме поглед назад, за да разберем каква е мотивацията за развитие на една от участващите български компании – а именно, Унистър. „Харесва ни мотото на тазгодишния панаир: „Създаваме възможности“. Към това се стремим и ние – да създадем възможности за българския бизнес да бъде по-успешен, по-ефективен и по-рентабилен“, коментираха от дружеството.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  04.11.2019 г. Електротехника | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за редица новини, свързани както с бизнеса у нас и на Балканите, така и с академичния свят. Част от тях са откриването на завода за автомобилни фарове край Пловдив на Одело България, интересът на немската жп компнания FlixTrain към България, дарението на оборудване на ТУ-Варна от Mitsubishi Electric и мн. др. Още новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • На Agritechnica 2019 NSK ще покаже нови лагерни възли и подбрани търкалящи лагери

  01.11.2019 г. Машини, мех. системи | На Agritechnica 2019 NSK ще покаже нови лагерни възли и подбрани търкалящи лагери

  На изложението Agritechnica 2019, което ще се проведе от 10 до 16 ноември в Хановер, Германия, NSK ще представи търкалящи лагери, които са разработени специално за приложение в селското стопанство. „Тези продукти ще включват лагерни възли с висока здравина от серията J-Line, готови за инсталиране главини Agri Disc Hub, предназначени за машини за обработка на почвата, както и многобройни примери от подбрани търкалящи лагери, разработени в сътрудничество с производители на оригинално оборудване за селското стопанство“, съобщиха за Инженер.bg от NSK България.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“ с покана за традиционния си мащабен годишен семинар „Ден на техниката“

  31.10.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | DTS – „Цифрови преносни системи“ с покана за традиционния си мащабен годишен семинар „Ден на техниката“

  DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България, ще проведе своя превърнал се в традиционен семинар на тема: „Ден на техниката“ на 13 ноември 2019 г. По време на събитието с партньори и клиенти от цялата страна ще се дискутират иновативните UPS системи и технологии за мониторинг, превключване и защита ниско напрежение (НН) на Socomec, както и устройствата за превключване на Terasaki.

 • Атлас Копко България ще бъде домакин на семинар на тема: „Повишаване на ефективността на компресорната система“

  31.10.2019 г. Машини, мех. системи | Атлас Копко България ще бъде домакин на семинар на тема: „Повишаване на ефективността на компресорната система“

  Добри новини за всички потребители на компресорна техника! Атлас Копко България ще проведе семинар на тема „Повишаване на ефективността на компресорната система“ в три български града. „Целта на събитието е всички специалисти, работещи с компресиран въздух, да се запознаят с техническите възможности за подобряване на енергийната ефективност на своето оборудване и за намаляване на разходите за производство на компресиран въздух“, съобщиха от българското дружество.

 • Защо бутиковото машиностроене избира експерти с индивидуализъм и какво прави Айгер Инженеринг „различната компания“

  30.10.2019 г. Електротехника | Защо бутиковото машиностроене избира експерти с индивидуализъм и какво прави Айгер Инженеринг „различната компания“

  Айгер Инженеринг отново бе сред изложителите на ежегодния форум „Дни на Кариерата“, който се проведе на 17-ти октомври 2019 г. във филиала на ТУ – София в гр. Пловдив. „Дни на Кариерата е едно от събитията, които представляват най-голям интерес за нас. Всяка година търсим амбициозни млади хора, които имат интерес към технологиите и машиностроенето. Стремим се да им покажем кои сме, какво правим и кое ни прави „различната компания“, разказаха за Инженер.bg от фирмата.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  28.10.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за провеждането на традиционното изложение за работодатели „Дни на кариерата“. В тази връзка разбрахте ли как премина то през погледа на нашия екип? Съобщихме ви и за възможността за участие в „Bosch Future Mobility Challenge 2020“, както и за редица инвестиционни проекти у нас и на Балканите. Още новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • За втора година БКК 95 ще бъде домакин на „Ден на отворените врати“ в сътрудничество с МОН

  28.10.2019 г. Машини, мех. системи | За втора година БКК 95 ще бъде домакин на „Ден на отворените врати“ в сътрудничество с МОН

  Водещият български производител в сферата на металообработването БКК 95 ООД ще се включи в инициативата на Министерството на образованието и науката (МОН) за популяризиране на професионалното образование, като организира Дни на отворените врати. На 28-ми, 29-ти и 30-ти октомври учениците от Професионална гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев” в Монтана ще могат да се запознаят с производствените възможности и мощности на фирмата.

Статии

 • Лесотехническа професионална гимназия в Берковица също се присъедини към партньорите ни в Академична борса

  „Един век история, цяла вечност бъдеще“ - това е мотото на Лесотехническа професионална гимназия, намираща се в гр. Берковица, обл. Монтана. Гимназията съществува повече от 100 години и е единственото училище в Северозападна България, подготвящо кадри за горското стопанство и дървообработването. Учебното заведение вече е част от партньорите ни в Академична борса. За дългогодишната му история и традиции, както и за възможностите за обучение, четете в следващите редове...

 • Жадни сте за знания в областта на биотехнологиите? С ПГЕБ-София ще споделяме възможности за обучение

  „Знаещият е силен, науката е мощ!“ е мотото, което Професионална гимназия по екология и биотехнологии (ПГЕБ) „Проф. д-р Асен Златаров“, намираща се в столицата, следва повече от 60 години. Училището е поредното учебно заведение, което се присъединява към партньорите ни в Академична борса, за да информираме младите специалисти, жадни за знание, за различни възможности за обучение и реализация в областта на екологията, биотехнологията и химичните технологии.

Новини

 • Индуматик: Нови пулверизиращи дюзи MF на PNR подобряват ефективността на индустриалните процеси

  Индуматик: Нови пулверизиращи дюзи MF на PNR подобряват ефективността на индустриалните процеси

  В много промишлени процеси, изискващи охлаждане на газови бутилки, потискане на изпаренията или впръскване на химикали, е необходимо да се използват дюзи с въздушна пулверизация. Двуфазните дюзи на PNR от серията MF са проектирани специално за подобряване ефективността на производствените процеси с намалена консумация на енергия и нисък риск от запушване. Специалната геометрия на дюзите с въздушна пулверизация MF осигурява равномерен модел на разпръскване.

 • Софиана: Parker обяви пазарния дебют на нова серия бързоразделители KP в продуктовата гама Rectus

  Софиана: Parker обяви пазарния дебют на нова серия бързоразделители KP в продуктовата гама Rectus

  Parker Hannifin е утвърден световен производител на фитинги и принадлежност за системи за компресиран въздух. Тя предлага различни видове бързоразделители, които намират приложение във всички отрасли, в които се налага присъединяване и изключване на тръбопроводи за пневматични и хидравлични системи. Parker създаде нова серия KP към продуктовата гама Rectus, която включва бързоразделители, съвместими с основните профили, използвани в Европа.

 • Ротек: Контролерите ControlLogix 5580 на Rockwell Automation осигуряват условия за свързано производство

  Ротек: Контролерите ControlLogix 5580 на Rockwell Automation осигуряват условия за свързано производство

  Компанията Rockwell Automation разшири продуктовата линия Allen-Bradley ControlLogix с нови контролери ControlLogix® 5580 с цел увеличаване производителността на системните решения и в отговор на нарастващите изисквания към интелигентните производствени машини и оборудване. Новите контролери ControlLogix 5580 са с 45% по-голям потенциал за използване в различни приложения и имат вграден Ethernet порт 1 Gb за поддръжка на високотехнологични I/O процеси и обмен на данни.

Интервю

 • Д-р Самуил Бенатов: „Развойната дейност и патентната култура правят индустрията конкурентоспособна“

  Д-р Самуил Бенатов: „Развойната дейност и патентната култура правят индустрията конкурентоспособна“

  Какво не знаем за издаването на патенти и какви са нагласите на българския бизнес в това отношение? Тези и още любопитни въпроси дискутирахме с д-р Самуил Бенатов, съсобственик на Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“. След като вече систематизирахме процедурата по издаване на патент или полезен модел заедно, той сподели още важни подробности по темата. „Развойната дейност и патентната култура правят индустрията конкурентоспособна“, коментира г-н Бенатов.