Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Акценти

 • Луда надпревара за истински „хищници" – предизвикателство за тялото, духа… и инструментите на Bosch

  08.07.2020 г. Електротехника | Луда надпревара за истински „хищници" – предизвикателство за тялото, духа… и инструментите на Bosch

  Екстремни условия, смайваща природа и лудо надбягване, подправено с находчиви препятствия. Състезание, което преминава граници. Това е „Надпревара за хищници" (Predator Race). Бягането с екстремни препятствия поставя на изпитание хората и електроинструментите Bosch в живописните чешки планини. Създателят на тези състезателни писти е Михал Длоухил и днес заедно с българското дружество Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти ще Ви покажем неговата невероятна империя.

 • Инж. Стоян Атанасов от R&M: Инженерството е идея, скицирана върху бял лист, която се превръща в завършен продукт

  08.07.2020 г. КИП и А | Инж. Стоян Атанасов от R&M: Инженерството е идея, скицирана върху бял лист, която се превръща в завършен продукт

  Когато си художник по душа, всеки бял лист хартия е нова възможност да реализираш идеите си. А ако прибавиш и техническите знания на инженерната професия, възможностите се превръщат в необятна вселена. Именно такава съдба „сполетява“ инж. Стоян Атанасов, конструктор в отдел „Разработване на платформи“ в Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, който е и днешният ни гост в рубриката „Ако (не) бях инженер“. Вижте какво още сподели той пред екипа на Инженер.bg.

 • Рубриката „Ако (не) бях инженер“: „Благодарим Ви, колеги инженери, за активността, откровеността и усмивките

  08.07.2020 г. ВиК | Рубриката „Ако (не) бях инженер“: „Благодарим Ви, колеги инженери, за активността, откровеността и усмивките

  Ние от Инженер.bg вярваме, че представяйки най-актуалните технически иновации и най-новите тенденции в индустрията и строителството, съдействаме колегите ни инженери да са по-конкурентноспособни, а бизнес средата у нас по-успешна и по-устойчива. Но зад всяка технология, зад всеки проект и всеки произведен детайл стоят хора - истински, отдадени, мислещи, работещи, творящи личности. А доказателство за това е всяко едно интервю от една от най-успешните ни и четени рубрики.

 • Дизайнер на мебели? Защо не? С ПЛТГ „Никола Вапцаров" ще споделяме възможности за обучение и реализация

  08.07.2020 г. Дизайнер на мебели? Защо не? С ПЛТГ „Никола Вапцаров" ще споделяме възможности за обучение и реализация

  Емблематичната Професионална лесотехническа гимназия (ПЛТГ) „Никола Вапцаров“, което се намира в гр. Банско, вече е част от партньорите ни в Академична борса на Борса.bg. Гимназията е първото учебно заведение сред партньорите ни от града, намиращ се в подножието на красивата Пирин планина. За 70-годишната история на училището и за възможностите за обучение и реализация в наши дни, ще ви разкажем в следващите редове… Приятно четене!

 • Трокут Тест Груп: SciAps обяви ново поколение XRF анализатор X-550 за метали, сплави, руда и почви

  08.07.2020 г. Машини, мех. системи | Трокут Тест Груп: SciAps обяви ново поколение XRF анализатор X-550 за метали, сплави, руда и почви

  „С тегло от само 1.3 kg, заедно с акумулаторната батерия, X-550 е най-лекият, най-точният и най-гъвкавият рентгенофлуоресцентен анализатор (XRF) от всички подобни уреди на пазара. В сравнение с другите анализатори от X серията на SciAps, новият X-550 се отличава с компактни размери, изключителна скорост и прецизност, нов удобен интерфейс и оптимално балансирана надеждна конструкция“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Трокут Тест Груп, която доставя ръчните XRF и LIBZ анализатори на SciAps у нас.

 • Специална покана от Фесто: Заповядайте на предстоящия уебинар „Работа с Online каталог на Festo“

  07.07.2020 г. КИП и А | Специална покана от Фесто: Заповядайте на предстоящия уебинар „Работа с Online каталог на Festo“

  Преоткрийте света на иновациите в света на Festo! Сега имате тази възможност, като станете гост на предстоящото онлайн събитие, което от Фесто, дъщерно дружество на международния лидер в автоматизацията, са подготвили за Вас. „Имаме удоволствието да поканим всички наши клиенти, колеги и специалисти от бранша да се присъединят към нашия първи уебинар на тема „Работа с Online каталог на Festo“, който ще се проведе на 9 юли 2020 г. от 14:00 ч.“,анонсираха пред Инженер.bg от Фесто.

 • БР Техника: С технология за управление на Bosch Rexroth светлините на нощния град се отразяват в новите автомобили

  08.07.2020 г. Машини, мех. системи | БР Техника: С технология за управление на Bosch Rexroth светлините на нощния град се отразяват в новите автомобили

  Част от удоволствието да караш нова кола е да виждаш как в гланцовата ѝ повърхност се отразяват светлините на нощния град. За да се постигне тази безупречна повърхност на един автомобил или домакински уред, е необходимо основата да има грапава структура. Ефектът се постига чрез ролки, които използват силен натиск, за да предадат собствената си структура на ламарината. Най-използваният метод за финишна обработка на тези ролки е електроерозията (б.ред. Electrical Discharge Texturing = EDT).

 • АББ България: Как модернизация в старинните улици на Лондон премина „по ноти“. Вижте в новото видео на ABB

  07.07.2020 г. Електротехника | АББ България: Как модернизация в старинните улици на Лондон премина „по ноти“. Вижте в новото видео на ABB

  „Архитектурата е застинала музика“, казва Гьоте. Именно това твърдение на немския писател и философ вдъхновява новата видео поредица на технологичния гигант ABB. „Застинала музика“ разказва не само какво е общото между архитектурата и музиката, а и какъв е резултатът, когато към тях се добавят и новите технологии. Ако вече провокирахме Вашето любопитство, то вижте какво разказаха за Darcie‘s Mews – пилотния видеоклип, пред Инженер.bg от АББ България.

 • Алмекс-БГ: Специалните помпи Flygt помагат за отводняване на районите, засегнати от силна буря в Испания през 2019 г.

  07.07.2020 г. ВиК | Алмекс-БГ: Специалните помпи Flygt помагат за отводняване на районите, засегнати от силна буря в Испания през 2019 г.

  Метеорологичните условия у нас през изминалото денонощие ни накараха да обърнем поглед назад към 2019 г., когато на 12 септември изключително силна буря удари Югоизточния бряг на Испания. Изсипалите се дъждове тогава и щетите бяха далеч по-сериозни от ситуацията в София в момента, но решихме да Ви разкажем как засегнатите населени места успяват да отведат огромните обеми вода, а за целта ни помогнаха от доказаното българско дружество Алмекс-БГ.

 • Индустриален сервиз – доказана компания в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация

  07.07.2020 г. КИП и А | Индустриален сервиз – доказана компания в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация

  Индустриален сервиз е утвърдено българско дружество, което е специализирано в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалнатя автоматизация. Всички услуги и оборудване, които предлагаме, гарантират постигането на висока надеждност. Богатият опит на инженерите в Индустриален Сервиз ни позволява да разработваме и предлагаме гъвкави решения за всяка фаза от проектите на нашите клиенти.

Новини

 • Wilo стартира нов BIM портал, за да улесни процесите на проектиране и строителство

  Wilo стартира нов BIM портал, за да улесни процесите на проектиране и строителство

  Дигиталната трансформация вече е част от ежедневието ни. Тя обхваща не само сферата на продуктите и услугите, а все повече навлиза и в строителството. Информационното моделиране на сгради (BIM) се налага като утвърден метод за проектиране и симулация на всички сградни инсталации и тяхното функциониране, като вече е изискуем при търговете за обществени поръчки в редица държави. Ето защо технологичният лидер в помпенотото оборудване Wilo стартира нов портал за информационно моделиране на сгради (BIM).

 • Изумруден и загадъчен – Мианмар е най-отдалечената точка, в която Филкаб продава електроинсталационни материали

  Изумруден и загадъчен – Мианмар е най-отдалечената точка, в която Филкаб продава електроинсталационни материали

  Дейността на българската производствена, инженерингова и търговска фирма Филкаб, специалист в електрообзавеждането, автоматизацията и електроинсталационните материали, все по-често излиза извън границите на страната, а понякога дори и много надалеч извън пределите на Европа. Днес ние от екипа на Инженер.bg, заедно със специалистите от компанията, решихме да Ви запознаем с богатия асортимент от продукти за електроинсталации. Вижте!

 • HTI България: Системите за обратна осмоза на Exxro се изготвят според индивидуалните нужди на клиента

  HTI България: Системите за обратна осмоза на Exxro се изготвят според индивидуалните нужди на клиента

  Обратната осмоза е естествен процес, чрез който водата може да се пречиства от разтворими и суспендирани частици, включително бактерии. Това прави приложението на метода широко разпространен и предпочитан в редица сектори, например пречистване на питейни и отпадъчни, битови и промишлени води, обезсоляване на морска вода и др. Днес ще Ви представим Exxro – италианска компания, която произвежда системи за обратна осмоза според специфичните нужди на всеки свой клиент.

Статии

 • Дизайнер на мебели? Защо не? С ПЛТГ „Никола Вапцаров" ще споделяме възможности за обучение и реализация

  Емблематичната Професионална лесотехническа гимназия (ПЛТГ) „Никола Вапцаров“, което се намира в гр. Банско, вече е част от партньорите ни в Академична борса на Борса.bg. Гимназията е първото учебно заведение сред партньорите ни от града, намиращ се в подножието на красивата Пирин планина. За 70-годишната история на училището и за възможностите за обучение и реализация в наши дни, ще ви разкажем в следващите редове… Приятно четене!

 • LDG: Антибактериални кърпи Uniwipe дезинфекцират обекти в хранително-вкусовия сектор и здравеопазването

  Чистите повърхности и материали, особено в хранително-вкусовата и здравната индустрия са задължителни на първо място заради безопасността и здравето на хората. Ето защо именно в тези сфери бързото и лесно почистване е приоритет. Фирма LDG предлага функционално и специализирано решение, чрез което дезинфекцията се осъществява с едно движение. Uniwipe са антибактериални мокри кърпички от ново поколение, подходящи за различни видове повърхности.