Акценти

 • Да се погрижим за отоплението и климатизацията – кръвоносната система на всяка сграда, с Рувекс

  14.06.2019 г. ОВК | Да се погрижим за отоплението и климатизацията – кръвоносната система на всяка сграда, с Рувекс

  На изложението за енергийна ефективност EE & BE, което се проведе паралелно с MachTech & InnoTech Expo 2019, участие взе и фирма Рувекс с атрактивни съоръжения, решаващи редица проблеми, свързани с отоплението и климатизацията. Компанията предлага уреди на производители като De Dietrich, Domusa Teknik, Global и др. „Търсейки съвършенство, Рувекс винаги е новатор в бранша и така успява да е в крак с бъдещите технически и пазарни тенденции“, разказаха от компанията за Инженер.bg.

 • Телетек Електроникс с участие на специализираното изложение за пожарна безопасност Firex International 2019 в Лондон

  14.06.2019 г. Електротехника | Телетек Електроникс с участие на специализираното изложение за пожарна безопасност Firex International 2019 в Лондон

  Утвърденият български производител на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника Телетек Електроникс ще вземе участие в единственото специализирано европейско изложение за пожарна безопасност Firex International, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Уважаеми партньори и приятели, заповядайте на щанда ни на Firex International 2019 в британската столица между 18 и 20 юни т.г.! Ще имаме удоволствието да се срещнем с вас на щанд FX735“, обърнаха се с покана от българската компания.

 • SpaceCAD: Оптимизирайте развоя и производството на продукти с новия Siemens Solid Edge 2020

  13.06.2019 г. Машини, мех. системи | SpaceCAD: Оптимизирайте развоя и производството на продукти с новия Siemens Solid Edge 2020

  „Siemens Digital Industries Software обяви пазарния дебют на нова версия на софтуера Solid Edge. Тя включва подобрения, които ще позволят на малките и средни компании да ускорят производствените си процеси и разработването на нови продукти. Solid Edge 2020 предлага технологии от следващо поколение, които напълно дигитализират проектирането и производството,“, съобщиха за Инженер.bg от доказаното българско дружество SpaceCAD, което е официален партньор на Siemens PLM Software.

 • РАИС събра български машиностроители от цялата страна, за да обсъдят дигиталното бъдеще на сектора

  13.06.2019 г. Машини, мех. системи | РАИС събра български машиностроители от цялата страна, за да обсъдят дигиталното бъдеще на сектора

  РАИС отново обедини българските машиностроители, за да обсъдят заедно въпросите на дигитализацията като основа за Индустрия 4.0. На 12 юни 2019 г., в новата база на компанията в Пазарджик се проведе работна среща на фирми от Българска браншова камара – машиностроене (ББКМ), по време на която бяха представени и дискутирани най-актуалните решения за сектора, свързани с дигиталните близнаци, интернет на нещата, дигитализацията и роботизацията на производствените процеси. Инженер.bg има удоволствието да отрази за вас основните акценти от това ключово за бранша събитие.

 • Алмекс-БГ: Потопяемите хидрогенератори на Flygt осигуряват висока ефективност при ниски начални и експлоатационни разходи

  13.06.2019 г. ВиК | Алмекс-БГ: Потопяемите хидрогенератори на Flygt осигуряват висока ефективност при ниски начални и експлоатационни разходи

  Вече ви информирахме, че в България първите два хидрогенератора с марката Flygt функционират в минивецове край Велико Търново, благодарение на сътрудничеството между доказаното име във ВиК инженеринговата дейност у нас – Алмекс-БГ, и шведския разработчик и производител Xylem. Турбините Flygt, бранд на Xylem, събират цялата експертиза на компанията като един от водещите производители на потопяеми помпи в световен мащаб.

 • Активити Аутомейшън акцентира върху „умни“ решения в заваръчните процеси по време на MachTech & InnoTech 2019

  13.06.2019 г. Машини, мех. системи | Активити Аутомейшън акцентира върху „умни“ решения в заваръчните процеси по време на MachTech & InnoTech 2019

  Поредното издание на мащабното международно техническо изложение MachTech & InnoTech вече е в историята. Но следата, която остави в технологичния бранш у нас, ще остане още дълго, тъй като в рамките на четири дни имахме възможността да видим едни от най-новите технологии, машини, решения и оборудване. Сред компаниите-участници бе и утвърденото българско дружество Активити Аутомейшън, което представи своите най-нови продукти, като постави акцент върху умните решения в заваръчните процеси.

 • Атлас Техник: Кабеловодещи системи Kabelschlepp захранват надеждно с енергия най-големия соларен телескоп в света

  13.06.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | Атлас Техник: Кабеловодещи системи Kabelschlepp захранват надеждно с енергия най-големия соларен телескоп в света

  Слънцето – този неизчерпаем източник на енергия е най-обещаващото енергийно решение, което ще гарантира устойчиво развитие и ще захранва с енергия „умните“ градове на бъдещето. Затова то е обект на специални изследвания и наблюдение от страна на най-големите научни организации в света. Националната научна фондация на САЩ, съвместно с Националната слънчева обсерватория на страната, са изградили най-големия соларен телескоп в света DKIST.

 • Осем индустриални приложения от Мега Инженеринг, с които ще улесните производствените си дейности. Част I

  13.06.2019 г. КИП и А | Осем индустриални приложения от Мега Инженеринг, с които ще улесните производствените си дейности. Част I

  Всеки производител се стреми към все по-лесно, бързо и модерно производство и непрекъснато търси иновативни решения, за да го постигне. „Ето защо специалистът в областта на промишлената автоматизация, разработването и внедряването на индустриални приложения има все по-важна роля в едно предприятие. За улеснение на производителите Мега Инженеринг ООД разполага с цял екип от професионалисти, чиято дейност е съсредоточена в тази област“, съобщиха от компанията за Инженер.bg.

 • Инженер.БГ оптимизира стратегията си за присъствие в социалните мрежи

  13.06.2019 г. Инженер.БГ оптимизира стратегията си за присъствие в социалните мрежи

  Добре разработената дигитална маркетингова стратегия е важна за всяка компания, която търси развитие, а социалните мрежи са изключително мощен инструмент за комуникация с потребителите и популяризиране на продуктите или услугите ѝ. Затова екипът ни обръща специално внимание на социалните мрежи и постоянно се стреми да оптимизира стратегията ни за присъствие в тях. Целта е органичен растеж и по-висока професионална ангажираност на аудиторията в каналите ни.
  А какво показват анализите? Да видим...

 • Хенкел България: „Опаковка за течна гарнитура и самовулканизираща се лента от Loctite са сред най-новите ни продукти“

  12.06.2019 г. Машини, мех. системи | Хенкел България: „Опаковка за течна гарнитура и самовулканизираща се лента от Loctite са сред най-новите ни продукти“

  Да смени нагласата на индустрията, като покаже как могат да се спестят консумативи и време, както и защо лепилото променя конвенционалните процеси на свързване – това бе основната цел на участието на Хенкел България, Лепилни технологии, с бранда си Loctite на международното изложение MachTech & InnoTech 2019. Дружеството участва съвместно със своите партньори и дистрибутори от Улмер ДМ и представи най-новите разработки в лепилните технологии и усъвършенствани свои продукти.

Новини

 • Цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N на много по-добра цена! От Ритбул. Само през юни

  Цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N на много по-добра цена! От Ритбул. Само през юни

  „Най-важният аспект при измерването на изолационно съпротивление е да се елиминира ефектът от остатъчен капацитет. Това се постига при измервания с DC напрежение“, коментираха от фирма Ритбул. Компанията обяви промоционална цена на цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N през юни т.г. „Държим на качествените продукти и услуги и се стремим да предоставяме само доказани предложения от водещи европейски производители“, добавиха от компанията за Инженер.bg.

 • СР Абразиви & Инструменти обяви горещи летни цени за ъглошлайф Finit Easy в комплект с висококачествени абразиви

  СР Абразиви & Инструменти обяви горещи летни цени за ъглошлайф Finit Easy в комплект с висококачествени абразиви

  СР Абразиви & Инструменти ЕООД е утвърдена на българския пазар фирма, специализирана в предлагането на електрически и пневматични инструменти, машини и консумативи. От дружеството съобщиха за Инженер.bg, че ще зарадват своите клиенти от цялата страна с ново „горещо“ предложение. „Бихме искали да предоставим възможността на всички професионалисти да се възползват от промоционалните ни цени за ъглошлайф Finit Easy с мощност 1200 W и удължена глава“, допълниха от фирмата.

 • Строително оборудване: Ние сме компания с растеж, инвестираме и търсим колеги с хъс за реализация

  Строително оборудване: Ние сме компания с растеж, инвестираме и търсим колеги с хъс за реализация

  Производствената компания Строително оборудване отново успя да впечатли студентите по време на един от най-мащабните кариерни форуми у нас – „Стажове”, който се проведе в Технически университет – София. През 2018 г. международната компания Husqvarna придоби българското дружество. Какви новости предстоят в русенското производство след тази промяна и има ли нещо различно в стажантската програма на компанията ще прочетете в следващите редове.

Статии

 • Инженер.БГ оптимизира стратегията си за присъствие в социалните мрежи

  Добре разработената дигитална маркетингова стратегия е важна за всяка компания, която търси развитие, а социалните мрежи са изключително мощен инструмент за комуникация с потребителите и популяризиране на продуктите или услугите ѝ. Затова екипът ни обръща специално внимание на социалните мрежи и постоянно се стреми да оптимизира стратегията ни за присъствие в тях. Целта е органичен растеж и по-висока професионална ангажираност на аудиторията в каналите ни.
  А какво показват анализите? Да видим...

 • Инж. Христо Гилищаров от ФАНУК България: Творческият подход е най-важният фактор за успеха на индустриалната автоматизация

  Инж. Христо Гилищаров е завършил Технически университет – София и притежава магистърска степен по „Бизнес администрация“ от City University of Seattle. От 2014 г. той е управител на ФАНУК България, като отговаря също и за бизнес развитието на компанията в Гърция, Северна Македония, Кипър и Албания. Предлагаме ви коментарен материал на инж. Гилищаров за Инженер.bg, който обобщава интервюто му за предаването „Бизнес среща“ по Bloomberg TV Bulgaria с водещ г-жа Таня Кръстева.