Акценти

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  13.01.2020 г. ВиК | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Искате да бъдете информирани за всичко най-ново в областта на бизнеса, инвестициите и човешките ресурси у нас и на Балканите, както и да следите всички актуални новини и събития в областта на средното и висшето образование в България? Борса.bg е мястото, на което ще откриете всичко това. А за да не пропуснете водещите събития и новини от изминалите 7 дни, ви представяме традиционния ни обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още акценти можете да прочетете и на www.борса.bg.

 • Райкос Тех: Високопрецизни температурни калибратори с широк температурен диапазон от SIKA

  13.01.2020 г. КИП и А | Райкос Тех: Високопрецизни температурни калибратори с широк температурен диапазон от SIKA

  Утвърденото българско дружество Райкос Тех предлага на пазара у нас компоненти и технологични решения за автоматизация, произведени от доказани западноевропейски фирми. Сред акцентите в продуктовото портфолио на компанията е гамата температурни калибратори за разнообразни индустриална приложения, разработка на немския производител на измервателни устройства SIKA. Устройствата са подходящи за използване в различни области.

 • Две дружества от групата на ЧЕЗ България бяха отличени с наградата True Leaders за успешните си бизнес практики

  13.01.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Две дружества от групата на ЧЕЗ България бяха отличени с наградата True Leaders за успешните си бизнес практики

  В компаниите от групата на ЧЕЗ България определени бизнес практики се прилагат и с цел проектите да имат добавена стойност за средата и обществото. Затова е напълно логично те да получават признание от бизнеса под формата на различни отличия. В края на 2019 г. се проведе седмото издание на церемонията по връчване на наградите True Leaders на ICAP Bulgaria – част от водещата регионална група за бизнес услуги в Югоизточна Европа ICAP Group.

 • На ски в града през цялата година? Мисията възможна на пистата Copenhill в Копенхаген, Дания

  11.01.2020 г. На ски в града през цялата година? Мисията възможна на пистата Copenhill в Копенхаген, Дания

  Ски, ТЕЦ и екология... Kакво би могло да се получи при тяхното комбиниране? Оказва се – изключително интересна изкуствена ски писта, разположена в сърцето на датската столица Копенхаген и носеща името Copenhill. Докато доскоро почитателите на зимните спортове с нетърпение очакваха планинските склонове да се покрият със сняг преди да грабнат ските, то днес това не е необходимо благодарение на креативните личности създали пистата Copenhill.

 • Как BHTC България се превърна в пример за успешен работодател и печели „битката за талантите“

  10.01.2020 г. КИП и А | Как BHTC България се превърна в пример за успешен работодател и печели „битката за талантите“

  Как се формира сплотен и силен екип и какви инвестиции е необходимо да прави дадена компания в човешкия капитал – това са само част от въпросите, на които дадоха отговори представители на BHTC България в ролята си на участник във форума, организиран от b2b Media – „Битката за талантите: Employer Branding Forum 2019“. Той се състоя на 12 декември 2019 г. в гр. София. Събитието се проведе за трета година и даде трибуна на компании, които успешно са изградили своя работодателски бранд.

 • Кариера в строителството? Заедно с ПГСИ „Пеньо Пенев“ ще разказваме за професионални възможности

  10.01.2020 г. Енергетика (ВЕИ) | Кариера в строителството? Заедно с ПГСИ „Пеньо Пенев“ ще разказваме за професионални възможности

  От години екипът на Инженер.БГ се стреми да информира строители, архитекти и проектанти за новите технологии и решения в областта на сградното строителство, чрез своите тематични бюлетини. Отскоро развиваме и дългосрочни партньорства с професионалните гимназии и висшите учебни заведения в тази професионална област, за да придадем допълнителна стойност на нашите информационни услуги и да подкрепим младите специалисти с желание за кариерно развитие в областта.

 • Акватерм: Виена придава смисъл на термините „иновативен“ и „устойчив“ с HoHo Wien. За това помага Kampmann

  10.01.2020 г. ОВК | Акватерм: Виена придава смисъл на термините „иновативен“ и „устойчив“ с HoHo Wien. За това помага Kampmann

  Иновативен и устойчив – два термина, които сякаш започнахме да използваме прекалено често и невинаги на място. Те обаче са в пълна сила за новата сграда HoHo Wien, която ще допълни модернистичния ландшафт на Виена. „Става дума за Виена „от другата страна на Дунав“, където романтизмът на града прераства в съвременни, нестандартни квартали, търсещи устойчиви градски концепции. В тези решения място намира и ОВК оборудването на Kampmann”, разказаха за Инженер.bg от Акватерм.

 • Тех Индустри представя ефективни концепции за почистване на инструменти на UCM

  10.01.2020 г. Машини, мех. системи | Тех Индустри представя ефективни концепции за почистване на инструменти на UCM

  При съвременната механична обработка се наблюдава тенденция към използване на инструменти, които работят при все по-високи скорости, притежават изключителна прецизност и по-дълъг експлоатационен живот. „Компанията UCM предлага инсталации за фино почистване, които представляват оптимизирани решения, дори при най-строги изисквания за чистота“, коментираха за Инженер.bg от фирма Тех Индустри България, която предлага решенията на Ecoclean у нас.

 • Ученици от ПГИУ „Елиас Канети“ откриха тайните на аутомотив бранша в завода на Линамар (Монтюпе) в Русе

  09.01.2020 г. Машини, мех. системи | Ученици от ПГИУ „Елиас Канети“ откриха тайните на аутомотив бранша в завода на Линамар (Монтюпе) в Русе

  Как се изработват компоненти за утвърдени автомобилни брандове и какви са процесите на управление в една водеща производствена компания? На тези и много други въпроси намериха отговори учениците от 12-ти клас на Професионална гимназия по икономика и управление (ПГИУ) „Елиас Канети“ в гр. Русе, които в края на 2019 г. посетиха завода на фирма Линамар (Монтюпе) в града. Екипът на Линамар (Монтюпе) посрещна своите гости с презентация.

 • Бандени: Прецизност и мощност със задвижванията Vacon NXP Air Cooled на Danfoss

  09.01.2020 г. Електротехника | Бандени: Прецизност и мощност със задвижванията Vacon NXP Air Cooled на Danfoss

  „Безупречна точност и максимална мощност е коректно определение за задвижванията Vacon NXP Air Cooled. Устройствата на Danfoss предлагат комбинация от прецизност и производителност за динамични приложения, изискващи надеждност. Покриват пълния диапазон мощности до максимум 2 MW, като са налични с възможност за стенен монтаж, свободно стоящи и модули със степен на защита IP00“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бандени.

Новини

 • Ейч Ай Инженеринг: „Генераторните агрегати на Green Power са с универсално приложение и високо качество“

  Ейч Ай Инженеринг: „Генераторните агрегати на Green Power са с универсално приложение и високо качество“

  Основен предмет на дейност на доказаната българска компания Ейч Ай Инженеринг е изграждане на цялостни решения по осигуряване на аварийно и непрекъсваемо електрозахранване на промишлени и офисни сгради, бизнес и телекомуникационни центрове, компютърни зали, центрове за съхранение на данни, хотели и инфраструктурни обекти. Green Power е италианска компания, която е лидер в производството и маркетинга на генераторни агрегати.

 • Ритбул: „Новата бета версия 2.9“ на Eplan повишава качеството на проектната документация“

  Ритбул: „Новата бета версия 2.9“ на Eplan повишава качеството на проектната документация“

  По време на изложението SPS 2019 в Нюрнберг през ноември м.г. бе представена най-новата версия 2.9 на платформата Eplan, която чрез обединяването на общи данни и функции на различни изделия повишава качеството на проектната документация. Новата версия Eplan 2.9 позволява бързо генериране на QR-кодове за създаването на хипервръзки в проектната документация, по-удобно управление на слоевете, бързо редактиране с достъп до макросите в различни навигатори и по-гъвкава конфигурация.

 • Филкаб: Специализираме в производството и монтажа на електротабла, КРУ и БКТП чрез Инженеринг ЕАД

  Филкаб: Специализираме в производството и монтажа на електротабла, КРУ и БКТП чрез Инженеринг ЕАД

  Филкаб е водеща българска фирма в областта на електроапаратурата и средствата за автоматизация. През 2007 г. компанията започва да се развива и в сферата на електромонтажа на различни проекти в България. Благодарение на разрастването на бизнеса си, Филкаб основава дружеството Инженеринг ЕАД, което днес се занимава с производство и предлага цялостни инженерингови услуги. Инженеринг ЕАД е дружеството с най-многоброен персонал в групата компании на Филкаб.

Статии

 • БГ Роботи: Ограниченията в архитектурата и строителството отпадат с 3D технологии и роботи KUKA

  Стабилни, леки и най-важното огромни - индустриалните роботи вече са в състояние да отпечатат архитектурни структури. „Това е производствен процес като всички други, само че в по-големи мащаби. Роботи с много голям обхват на манипулатора вече изработват изключително сложни компоненти, които ще променят архитектурата в бъдеще“, коментираха за Инженер.bg от фирма БГ Роботи (Витто ООД), която внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба.

 • Тихерт – компанията, която произвежда инструменталната екипировка за всички нови изделия на Херти

  Началото на Херти АД е поставено през 1993 г. с една машина, произвеждаща два размера алуминиеви капачки. Днес компанията произвежда годишно над 1 милиард изделия, които се използват за затваряне на почти всички съществуващи видове бутилки. През 2007 г. техническата дирекция към Херти е обособена в дъщерното дружество Тихерт ЕАД, чийто предмет на дейност включва проектиране, производство и ремонт на инструментална екипировка.