Акценти

 • Циркулационни помпи Grundfos от Аква Системи – накарайте вашите сградни инсталации да работят ефективно

  07.01.2020 г. ОВК | Циркулационни помпи Grundfos от Аква Системи – накарайте вашите сградни инсталации да работят ефективно

  Ефективната работа на сградните инсталации за битово горещо водоснабдяване, подово или радиаторно отопление оказва изключително влияние на първо място върху комфорта на потребителите, а след това и върху сметките. Ключов елемент в случая са циркулационните помпи, върху които днес ще фокусираме вниманието си. Като официален дистрибутор на Grundfos за България, фирма Аква Системи предлага богато разнообразие от помпени решения на датския производител.

 • Умно управление на улично осветление в съвременните градове с решенията на iNELS

  06.01.2020 г. Електротехника | Умно управление на улично осветление в съвременните градове с решенията на iNELS

  Умният град не е просто поредната стандартизирана административна единица. Той е „сърцето“ на революционните урбанистични решения и технологии. Той е нашият утрешен дом. Могат ли обаче градовете да бъдат не само безопасни, но и енергийно ефективни, да са не само приятно място за живот, но и конкурентен икономически пазар, да са успешни, развити и постоянно прогресиращи, населявани от все по-удовлетворени жители? Е, време е да разберем. Вижте какво още научи Инженер.bg за така наречените Smart Cities в следващите редове.

 • Перфектната крафт бира има различни нови вкусове с техническите измервателни средства на JUMO

  06.01.2020 г. КИП и А | Перфектната крафт бира има различни нови вкусове с техническите измервателни средства на JUMO

  Според древногръцкия философ Талес от Милет водата е основата, върху която се крепи всичко. Един от най-старите закони в света за производство на храни също се отнася за водата. И по точно, неговите предписания определят процеса на варене на ферментирала смес от зърно и вода. Естествено всеки се досеща, че става въпрос за бира. Баварският закон за чистотата на бирата от 1516 г. постановява, че бирата може да се състои само от малц, хмел и вода.

 • Адара Инженеринг: Помпи KGK на Argal са част от най-големия и най-модерния хлорен скрубер в Южна Африка

  06.01.2020 г. ВиК | Адара Инженеринг: Помпи KGK на Argal са част от най-големия и най-модерния хлорен скрубер в Южна Африка

  „Още една инсталация на италианските помпи Argal премина успешно. Този път решенията на нашия италиански партньор намериха приложение в скрубер в съоръжение за обработка на отпадъчни води, а обектът е изпълнен в Южна Африка“, съобщиха за Инженер.bg от Адара Инженеринг – утвърдена българска инженерингова компания в областта на помпеното оборудване. Внедрените помпи са от серията KGK, повече за която ще ви разкажем днес.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  06.01.2020 г. Машини, мех. системи | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! И за много години! Още от началото на 2020 г. новите проекти и събития в сферата на бизнеса в България и на Балканите човешките ресурси, както и в средното и академичното техническо образование продължават с пълна сила. А най-интересното от първите дни на новата година и края на 2019 г. обобщихме за вас в традиционната ни седмична новинарска рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още любопитни акценти можете да намерите на www.борса.bg.

 • Футуристичните технологии, които ще дебютират на изложението Consumer Electronic Show 2020

  04.01.2020 г. Футуристичните технологии, които ще дебютират на изложението Consumer Electronic Show 2020

  С настъпването на 2020 г., ние от Инженер.bg смело продължаваме да запознаваме нашите читатели с най-любопитното от света на инженерните науки. Предстои ни десетилетие, за което с основание имаме сериозни очаквания в технологичен аспект. Защото технологичното развитие ни доказа, че, ако за всеки предходен период сме смятали новаторската мисъл в определена насока за достигнала своя връх, то следващият идва с пълна сила, за да преобърне представите ни за изобретателските възможности.

 • Системата KERA.iXP на Steinzeug-Keramo ще бъде внедрена за първи път в нов жилищен квартал във Висбаден, Германия

  03.01.2020 г. ВиК | Системата KERA.iXP на Steinzeug-Keramo ще бъде внедрена за първи път в нов жилищен квартал във Висбаден, Германия

  В Германия урбанизацията и нарастването на населението продължават да са тенденциозни процеси и за това говорят последните прогнози на местни социологически агенции. Ето защо редица градове разширяват своите жилищни зони, търсейки при това устойчиви строителни концепции. От май 2019 г. изключение не прави и главният град на провинция Хесен – Висбаден. Отдалеченият квартал Бирщад ще бъде първият обект, при който ще се използва канализационната система KERA.iXP.

 • FDM или SLA технология да използвате за 3D принтиране? Не избирайте! С B2N ще получите и двете

  03.01.2020 г. Машини, мех. системи | FDM или SLA технология да използвате за 3D принтиране? Не избирайте! С B2N ще получите и двете

  FDM и SLA технологиите са сред най-често употребяваните в 3D принтирането. Всяка от тях, разбира се, има както предимства, така и недостатъци, в зависимост от изискванията на приложението. Как обаче, да решим коя технология да изберем за нашия бизнес? Или да използваме и двете? Попитахме специалистите от фирма B2N, която е водеща в областта и официален представител на редица утвърдени световни компании в 3D индустрията за България и Балканите. Вижте какво споделиха те с екипа на Иженер.bg.

 • Мари-Бентц: KERN разшири гамата кранови везни HFD с нов модел M с EС сертификат и степен на защита IP67

  03.01.2020 г. КИП и А | Мари-Бентц: KERN разшири гамата кранови везни HFD с нов модел M с EС сертификат и степен на защита IP67

  За да бъде гарантирана безопасността на хора и товари, окачените и крановите везни на KERN се подлагат на строги тестове при натоварване в съответствие с EN 13155 („Кранове. Безопасност. Сменяеми товарозахващащи приспособления“) и EN 61010-1 („Изисквания за безопасност на електрически устройства за измерване, управление и лабораторно приложение“). „Новите модели HFD M и IP представляват здрави кранови везни с висока разделителна способност до 12 t.

 • Festo в рекордите на Гинес за 2020 г. със своя BionicOpter – най-големия летящ робот-насекомо в света

  02.01.2020 г. КИП и А | Festo в рекордите на Гинес за 2020 г. със своя BionicOpter – най-големия летящ робот-насекомо в света

  Ежегодно хиляди интересни и впечатляващи топ-постижения в най-различни области от целия свят намират място в Книгата на рекордите на Гинес. „Раздел „Роботика“ от книгата представя най-изумителните върхови разработки на супер роботи и изкуствен интелект по цялото земно кълбо. BionicOpter, ултралек летящ обект, базиран на природния модел на водното конче, е вписан като световен рекордьор за най-голям летящ робот-насекомо“, с гордост обявиха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.

Новини

 • Ейч Ай Инженеринг: „Генераторните агрегати на Green Power са с универсално приложение и високо качество“

  Ейч Ай Инженеринг: „Генераторните агрегати на Green Power са с универсално приложение и високо качество“

  Основен предмет на дейност на доказаната българска компания Ейч Ай Инженеринг е изграждане на цялостни решения по осигуряване на аварийно и непрекъсваемо електрозахранване на промишлени и офисни сгради, бизнес и телекомуникационни центрове, компютърни зали, центрове за съхранение на данни, хотели и инфраструктурни обекти. Green Power е италианска компания, която е лидер в производството и маркетинга на генераторни агрегати.

 • Ритбул: „Новата бета версия 2.9“ на Eplan повишава качеството на проектната документация“

  Ритбул: „Новата бета версия 2.9“ на Eplan повишава качеството на проектната документация“

  По време на изложението SPS 2019 в Нюрнберг през ноември м.г. бе представена най-новата версия 2.9 на платформата Eplan, която чрез обединяването на общи данни и функции на различни изделия повишава качеството на проектната документация. Новата версия Eplan 2.9 позволява бързо генериране на QR-кодове за създаването на хипервръзки в проектната документация, по-удобно управление на слоевете, бързо редактиране с достъп до макросите в различни навигатори и по-гъвкава конфигурация.

 • Филкаб: Специализираме в производството и монтажа на електротабла, КРУ и БКТП чрез Инженеринг ЕАД

  Филкаб: Специализираме в производството и монтажа на електротабла, КРУ и БКТП чрез Инженеринг ЕАД

  Филкаб е водеща българска фирма в областта на електроапаратурата и средствата за автоматизация. През 2007 г. компанията започва да се развива и в сферата на електромонтажа на различни проекти в България. Благодарение на разрастването на бизнеса си, Филкаб основава дружеството Инженеринг ЕАД, което днес се занимава с производство и предлага цялостни инженерингови услуги. Инженеринг ЕАД е дружеството с най-многоброен персонал в групата компании на Филкаб.

Статии

 • БГ Роботи: Ограниченията в архитектурата и строителството отпадат с 3D технологии и роботи KUKA

  Стабилни, леки и най-важното огромни - индустриалните роботи вече са в състояние да отпечатат архитектурни структури. „Това е производствен процес като всички други, само че в по-големи мащаби. Роботи с много голям обхват на манипулатора вече изработват изключително сложни компоненти, които ще променят архитектурата в бъдеще“, коментираха за Инженер.bg от фирма БГ Роботи (Витто ООД), която внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба.

 • Тихерт – компанията, която произвежда инструменталната екипировка за всички нови изделия на Херти

  Началото на Херти АД е поставено през 1993 г. с една машина, произвеждаща два размера алуминиеви капачки. Днес компанията произвежда годишно над 1 милиард изделия, които се използват за затваряне на почти всички съществуващи видове бутилки. През 2007 г. техническата дирекция към Херти е обособена в дъщерното дружество Тихерт ЕАД, чийто предмет на дейност включва проектиране, производство и ремонт на инструментална екипировка.