Акценти

 • Кариера на международно ниво предлага стажантската програма на Атлас Копко

  04.06.2019 г. Машини, мех. системи | Кариера на международно ниво предлага стажантската програма на Атлас Копко

  Дъщерната фирма у нас на шведската компания Atlas Copco – водещ световен доставчик на индустриално компресорно оборудване, представи своите активни стажантски позиции и плановете си за разрастване и развитие пред студентите от Технически университет – София. „Бихме искали запознаем студентите с възможностите за реализация в нашите структури, защото Atlas Copco е глобална компания, а свободните позиции очакват своите млади попълнения по целия свят“, заявиха от Атлас Копко България пред Инженер.bg.

 • Инж. Христо Гилищаров от ФАНУК България: Творческият подход е най-важният фактор за успеха на индустриалната автоматизация

  04.06.2019 г. Инж. Христо Гилищаров от ФАНУК България: Творческият подход е най-важният фактор за успеха на индустриалната автоматизация

  Инж. Христо Гилищаров е завършил Технически университет – София и притежава магистърска степен по „Бизнес администрация“ от City University of Seattle. От 2014 г. той е управител на ФАНУК България, като отговаря също и за бизнес развитието на компанията в Гърция, Северна Македония, Кипър и Албания. Предлагаме ви коментарен материал на инж. Гилищаров за Инженер.bg, който обобщава интервюто му за предаването „Бизнес среща“ по Bloomberg TV Bulgaria с водещ г-жа Таня Кръстева.

 • Rittal на изложението „The smarter E Europe“: Енергийният свят на бъдещето е дигитален

  04.06.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | Rittal на изложението „The smarter E Europe“: Енергийният свят на бъдещето е дигитален

  Как проектантите на енергийни съоръжения могат да автоматизират и индустриализират процесите по създаване на добавена стойност в съответствие с Industry 4.0? Какви ще бъдат контролните шкафове за акумулаторните батерии, фотоволтаичните инвертори и системите за следене на слънцето, които ще се използват в дигиталното бъдеще?
  Какъв тип системна технология е необходима за цялостното разширяване на инфраструктурата от зарядни станции за електрическа мобилност?

 • Лабораторията за изпитване и калибриране Спектри – ЛАБ получи сертификат за акредитация по БДС EN ISO/IEC 17025

  04.06.2019 г. КИП и А | Лабораторията за изпитване и калибриране Спектри – ЛАБ получи сертификат за акредитация по БДС EN ISO/IEC 17025

  Утвърдената българска компания в областта на измерването и управлението на шум и вибрации Спектри ЕООД с управител инж. Борис Михайлов получи сертификат за акредитация на своето ново направление – Лаборатория за калибриране на шумомери, калибратори и шумови дозиметри „Спектри-ЛАБ”. „Новата ни дейност е естествено продължение на 18-годишния ни опит в тази сфера. Сертификатът за акредитация на лабораторията е съгласно БДС EN ISO/IEC 17025“, съобщиха за Инженер.bg от Спектри.

 • Аква Системи: Търсите хидрофор за малка домашна инсталация или промишлено приложение? Elbi е вашето решение

  03.06.2019 г. ВиК | Аква Системи: Търсите хидрофор за малка домашна инсталация или промишлено приложение? Elbi е вашето решение

  И вашата водоснабдителна система ли се нуждае от хидрофорен съд? Или като проектант търсите специфични решения за вашите различни проекти? От утвърдената българска компания Аква Системи могат да решат и този проблем. Специалистите от фирмата представят пред читателите на Инженер.bg хидрофорните съдове на италианския производител Elbi, а в днешния материал ще разгледаме по-подробно мембранните съдове от неръждаема стомана от серия Elbi HI-NOX.

 • Ка Матик предлага надеждни продукти за индустриална автоматизация с доказано европейско качество

  03.06.2019 г. КИП и А | Ка Матик предлага надеждни продукти за индустриална автоматизация с доказано европейско качество

  Индустриалната автоматизация се развива непрекъснато и изисква използването на системи, които отговарят на все по-високите изисквания на производителите. В много случаи трябва да се създават решения, съобразени точно с конкретно приложение, които да осигурят добавена стойност по отношение на ефективността и производителността. Българската фирма Ка Матик предлага продукти за индустриална автоматизация на утвърдени европейски производители.

 • Булклима: Kaisai обяви пазарния дебют на нови въздушни завеси с елегантен дизайн и усъвършенствани характеристики

  03.06.2019 г. ОВК | Булклима: Kaisai обяви пазарния дебют на нови въздушни завеси с елегантен дизайн и усъвършенствани характеристики

  И през 2019 г. продуктовото портфолио на доказаната полска компания Kaisai Еurope бе разширено с нови модели въздушни завеси Platinum New, които се отличават с елегантен дизайн и лесен монтаж. „Подобрената им визия и високата ефективност ги правят лесни за интегриране във всеки интериор, затова са предпочитано решение от архитекти, интериорни дизайнери и взискателни клиенти“, споделиха от фирма Булклима, която предлага изделията на Kaisai у нас.

 • Акватерм: Френската инвестиционната банка BPI изгради нов център за обучения, климатизиран благодарение на Kampmann

  03.06.2019 г. ОВК | Акватерм: Френската инвестиционната банка BPI изгради нов център за обучения, климатизиран благодарение на Kampmann

  BPI France е публична инвестиционна банка, намираща се във френското предградие Мезон Елфорд (Maisons-Alfort), разположено югоизчотно от столицата Париж. Банката е специализирана в корпоративно консултиране, подпомагане на иновациите и партньорско финансиране на компании, занимаващи се с цифрова трансформация. Новият център за обучения на BPI е климатизиран с вентилаторни конвектори за скрит подов монтаж Kampmann Katherm HK.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  03.06.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли, че се проведе IX Международна научна конференция за архитектура и строителство ArCivE’ 2019? През изминалата седмица ви информирахме и за новите работни места, които ВИТТЕ Аутомотив България предлага в гр. Русе, както и за платената стажантска програма на АЕЦ Козлудуй. Първият самостоятелен шоурум на Volvo нас е вече факт, а още от акцентите в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Ритбул: Сирени с оптична LED сигнализация и електронни мини сирени COBL HP на ComPro и CO HP

  03.06.2019 г. Електротехника | Ритбул: Сирени с оптична LED сигнализация и електронни мини сирени COBL HP на ComPro и CO HP

  От основаването си през 1992 г. до днес, немската компания ComPro Electronic е обхванала всички области на съвременното звуково и светлинно сигнализационно оборудване за промишления и обществения сектор. Устройствата на ComPro допринасят за по-голямата сигурност и безопасност на работното място и в публичното пространство. Едно от най-новите попълнения в портфолиото на компанията са двата модела устройства CO HP и COBL HP за индустриални приложения.

Новини

 • Цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N на много по-добра цена! От Ритбул. Само през юни

  Цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N на много по-добра цена! От Ритбул. Само през юни

  „Най-важният аспект при измерването на изолационно съпротивление е да се елиминира ефектът от остатъчен капацитет. Това се постига при измервания с DC напрежение“, коментираха от фирма Ритбул. Компанията обяви промоционална цена на цифров тестер на изолационно съпротивление Testboy TV 430N през юни т.г. „Държим на качествените продукти и услуги и се стремим да предоставяме само доказани предложения от водещи европейски производители“, добавиха от компанията за Инженер.bg.

 • СР Абразиви & Инструменти обяви горещи летни цени за ъглошлайф Finit Easy в комплект с висококачествени абразиви

  СР Абразиви & Инструменти обяви горещи летни цени за ъглошлайф Finit Easy в комплект с висококачествени абразиви

  СР Абразиви & Инструменти ЕООД е утвърдена на българския пазар фирма, специализирана в предлагането на електрически и пневматични инструменти, машини и консумативи. От дружеството съобщиха за Инженер.bg, че ще зарадват своите клиенти от цялата страна с ново „горещо“ предложение. „Бихме искали да предоставим възможността на всички професионалисти да се възползват от промоционалните ни цени за ъглошлайф Finit Easy с мощност 1200 W и удължена глава“, допълниха от фирмата.

 • Строително оборудване: Ние сме компания с растеж, инвестираме и търсим колеги с хъс за реализация

  Строително оборудване: Ние сме компания с растеж, инвестираме и търсим колеги с хъс за реализация

  Производствената компания Строително оборудване отново успя да впечатли студентите по време на един от най-мащабните кариерни форуми у нас – „Стажове”, който се проведе в Технически университет – София. През 2018 г. международната компания Husqvarna придоби българското дружество. Какви новости предстоят в русенското производство след тази промяна и има ли нещо различно в стажантската програма на компанията ще прочетете в следващите редове.

Статии

 • Инженер.БГ оптимизира стратегията си за присъствие в социалните мрежи

  Добре разработената дигитална маркетингова стратегия е важна за всяка компания, която търси развитие, а социалните мрежи са изключително мощен инструмент за комуникация с потребителите и популяризиране на продуктите или услугите ѝ. Затова екипът ни обръща специално внимание на социалните мрежи и постоянно се стреми да оптимизира стратегията ни за присъствие в тях. Целта е органичен растеж и по-висока професионална ангажираност на аудиторията в каналите ни.
  А какво показват анализите? Да видим...

 • Инж. Христо Гилищаров от ФАНУК България: Творческият подход е най-важният фактор за успеха на индустриалната автоматизация

  Инж. Христо Гилищаров е завършил Технически университет – София и притежава магистърска степен по „Бизнес администрация“ от City University of Seattle. От 2014 г. той е управител на ФАНУК България, като отговаря също и за бизнес развитието на компанията в Гърция, Северна Македония, Кипър и Албания. Предлагаме ви коментарен материал на инж. Гилищаров за Инженер.bg, който обобщава интервюто му за предаването „Бизнес среща“ по Bloomberg TV Bulgaria с водещ г-жа Таня Кръстева.