Създайте свой онлайн магазин в ShopMania BIZ и продавайте успешно и със стил!

Акценти

 • Тихерт – компанията, която произвежда инструменталната екипировка за всички нови изделия на Херти

  08.01.2020 г. Тихерт – компанията, която произвежда инструменталната екипировка за всички нови изделия на Херти

  Началото на Херти АД е поставено през 1993 г. с една машина, произвеждаща два размера алуминиеви капачки. Днес компанията произвежда годишно над 1 милиард изделия, които се използват за затваряне на почти всички съществуващи видове бутилки. През 2007 г. техническата дирекция към Херти е обособена в дъщерното дружество Тихерт ЕАД, чийто предмет на дейност включва проектиране, производство и ремонт на инструментална екипировка.

 • П и М Груп: Помпи DAB обезпечават дейността на втората по големина джамия с вета Ал Фатах Ал Алеем в Египет

  08.01.2020 г. ВиК | П и М Груп: Помпи DAB обезпечават дейността на втората по големина джамия с вета Ал Фатах Ал Алеем в Египет

  На 8 януари 2018 г. е открита втората по големина джамия в света и най-голямата в Египет – Ал Фатах Ал Алеем. „Считана за бижу на съвременната мюсюлманска архитектура, джамията се простира на площ от 450 000 кв.м. Погледнато от практичната страна на нещата, разнообразните обекти на тази територия се обслужват от две зони за измиване, 94 тоалетни и резервоар с вместимост 3500 куб.м. А доставчик на бустерните системи за мащабния проект е нашият партньор DAB Pumps”, съобщиха от П и М Груп.

 • Астел: Патентована сензорна технология на C-Therm предлага бърз и лесен начин за измерване на топлопроводимост

  08.01.2020 г. КИП и А | Астел: Патентована сензорна технология на C-Therm предлага бърз и лесен начин за измерване на топлопроводимост

  От създаването си през 2007 г., компанията C-Therm Technologies предлага модерни сензорни решения за научноизследователски приложения, производствени процеси и при контрол на качеството. Дружеството разполага с богата гама оборудване за термичен анализ, базирана на патентована сензорна технология. „Анализаторът TCi Thermal Conductivity е най-бързият и лесен начин за измерване на топлопроводимост, предлаган от международния разработчик“, коментираха пред Инженер.bg от фирма Астел.

 • Заедно с ПГХТ в Горна Оряховица ще вдъхновяваме младите хора за кариера в хранително-вкусовия бранш

  08.01.2020 г. ОВК | Заедно с ПГХТ в Горна Оряховица ще вдъхновяваме младите хора за кариера в хранително-вкусовия бранш

  С настъпването на новата 2020 г., смело продължаваме нашите инициативи, свързани с мисията ни да информираме правдиво и своевременно техническата общност, както и да развиваме партньорствата си с техническите гимназии и университети в страната. Щастливи сме да приветстваме в Академична борса още една утвърдена професионална гимназия с богата история и традиции, а именно Професионална гимназия по хранителни технологии „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Горна Оряховица.

 • Безжичен алармен контролен панел Bravo за охрана на домове и търговски обекти от Телетек Електроникс

  07.01.2020 г. Електротехника | Безжичен алармен контролен панел Bravo за охрана на домове и търговски обекти от Телетек Електроникс

  Телетек Електроникс, доказана българска компания в сферата на сигнално-охранителната и пожароизвестителната техника, произвежда широка гама от собствени разработки, подходящи за всички видове сгради. За изграждане на безжични системи за охрана на домове, малки офиси и търговски обекти предлага безжичен алармен контролен панел с външно захранване Bravo Ext. Съвременното решение дава възможност на потребителите за дистанционно управление чрез приложение за смарт телефони.

 • Текра: Интелигентната ултра HD панорамна камера Dahua Hubble с награда за обществена сигурност

  07.01.2020 г. Електротехника | Текра: Интелигентната ултра HD панорамна камера Dahua Hubble с награда за обществена сигурност

  Като водещ международен разработчик на иновативни решения за сигурност, Dahua Technology се придържа към основната си мисия да предоставя на пазара технологии, системи и цялостни услуги за създаването на една по-безопасна и интелигентна градска среда. Най-новото попълнение в портфолиото на дружеството е ултра HD панорамната камера Dahua Hubble. Основни акценти в камерата са способността за динамично проследяване на обекти и заложената мултисензорна технология.

 • Знаете ли, че сладкарските аромати са взривоопасни? Сигурността идва с дозиращото оборудване на ProMinent

  07.01.2020 г. КИП и А | Знаете ли, че сладкарските аромати са взривоопасни? Сигурността идва с дозиращото оборудване на ProMinent

  Какви са любимите ви понички – с пълнеж, с шоколадова глазура или с вкусна поръска от кокос? Който и вид да предпочитате, безспорно апетитът към тях идва от ненадминатия изкушаващ аромат. Знаете ли обаче, че ароматите, използвани в сладкарството, могат да предизвикат експлозия? Взрив в пекарна не означава кухня, изпръскана с шоколад и крем по стените и тавана. Това на първо място е сериозна опасност за здравето и живота на работещите.

 • Циркулационни помпи Grundfos от Аква Системи – накарайте Вашите сградни инсталации да работят ефективно

  07.01.2020 г. ОВК | Циркулационни помпи Grundfos от Аква Системи – накарайте Вашите сградни инсталации да работят ефективно

  Ефективната работа на сградните инсталации за битово горещо водоснабдяване, подово или радиаторно отопление оказва изключително влияние на първо място върху комфорта на потребителите, а след това и върху сметките. Ключов елемент в случая са циркулационните помпи, върху които днес ще фокусираме вниманието си. Като официален дистрибутор на Grundfos за България, фирма Аква Системи предлага богато разнообразие от помпени решения на датския производител.

 • Умно управление на улично осветление в съвременните градове с решенията на iNELS

  06.01.2020 г. Електротехника | Умно управление на улично осветление в съвременните градове с решенията на iNELS

  Умният град не е просто поредната стандартизирана административна единица. Той е „сърцето“ на революционните урбанистични решения и технологии. Той е нашият утрешен дом. Могат ли обаче градовете да бъдат не само безопасни, но и енергийно ефективни, да са не само приятно място за живот, но и конкурентен икономически пазар, да са успешни, развити и постоянно прогресиращи, населявани от все по-удовлетворени жители? Е, време е да разберем. Вижте какво още научи Инженер.bg за така наречените Smart Cities в следващите редове.

 • Перфектната крафт бира има различни нови вкусове с техническите измервателни средства на JUMO

  06.01.2020 г. КИП и А | Перфектната крафт бира има различни нови вкусове с техническите измервателни средства на JUMO

  Според древногръцкия философ Талес от Милет водата е основата, върху която се крепи всичко. Един от най-старите закони в света за производство на храни също се отнася за водата. И по точно, неговите предписания определят процеса на варене на ферментирала смес от зърно и вода. Естествено, всеки се досеща, че става въпрос за бира. Баварският закон за чистотата на бирата от 1516 г. постановява, че бирата може да се състои само от малц, хмел и вода.

Новини

 • Индуматик: Нови пулверизиращи дюзи MF на PNR подобряват ефективността на индустриалните процеси

  Индуматик: Нови пулверизиращи дюзи MF на PNR подобряват ефективността на индустриалните процеси

  В много промишлени процеси, изискващи охлаждане на газови бутилки, потискане на изпаренията или впръскване на химикали, е необходимо да се използват дюзи с въздушна пулверизация. Двуфазните дюзи на PNR от серията MF са проектирани специално за подобряване ефективността на производствените процеси с намалена консумация на енергия и нисък риск от запушване. Специалната геометрия на дюзите с въздушна пулверизация MF осигурява равномерен модел на разпръскване.

 • Софиана: Parker обяви пазарния дебют на нова серия бързоразделители KP в продуктовата гама Rectus

  Софиана: Parker обяви пазарния дебют на нова серия бързоразделители KP в продуктовата гама Rectus

  Parker Hannifin е утвърден световен производител на фитинги и принадлежност за системи за компресиран въздух. Тя предлага различни видове бързоразделители, които намират приложение във всички отрасли, в които се налага присъединяване и изключване на тръбопроводи за пневматични и хидравлични системи. Parker създаде нова серия KP към продуктовата гама Rectus, която включва бързоразделители, съвместими с основните профили, използвани в Европа.

 • Ротек: Контролерите ControlLogix 5580 на Rockwell Automation осигуряват условия за свързано производство

  Ротек: Контролерите ControlLogix 5580 на Rockwell Automation осигуряват условия за свързано производство

  Компанията Rockwell Automation разшири продуктовата линия Allen-Bradley ControlLogix с нови контролери ControlLogix® 5580 с цел увеличаване производителността на системните решения и в отговор на нарастващите изисквания към интелигентните производствени машини и оборудване. Новите контролери ControlLogix 5580 са с 45% по-голям потенциал за използване в различни приложения и имат вграден Ethernet порт 1 Gb за поддръжка на високотехнологични I/O процеси и обмен на данни.

Статии

 • Лесотехническа професионална гимназия в Берковица също се присъедини към партньорите ни в Академична борса

  „Един век история, цяла вечност бъдеще“ - това е мотото на Лесотехническа професионална гимназия, намираща се в гр. Берковица, обл. Монтана. Гимназията съществува повече от 100 години и е единственото училище в Северозападна България, подготвящо кадри за горското стопанство и дървообработването. Учебното заведение вече е част от партньорите ни в Академична борса. За дългогодишната му история и традиции, както и за възможностите за обучение, четете в следващите редове...

 • Жадни сте за знания в областта на биотехнологиите? С ПГЕБ-София ще споделяме възможности за обучение

  „Знаещият е силен, науката е мощ!“ е мотото, което Професионална гимназия по екология и биотехнологии (ПГЕБ) „Проф. д-р Асен Златаров“, намираща се в столицата, следва повече от 60 години. Училището е поредното учебно заведение, което се присъединява към партньорите ни в Академична борса, за да информираме младите специалисти, жадни за знание, за различни възможности за обучение и реализация в областта на екологията, биотехнологията и химичните технологии.