Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Акценти

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Новини

 • Мултивак България: Как да опаковаме хлебните изделия в защитена среда, за да достигнат безопасно до дома?

  Мултивак България: Как да опаковаме хлебните изделия в защитена среда, за да достигнат безопасно до дома?

  По време на първото си събитие за технологии и иновации в опаковането на хлебни и тестени изделия, което Мултивак България проведе в партньорство с Пуратос България, гостите имаха възможност освен да наблюдават приготвянето на различни видове тесто, да се запознаят с технологични решения и разработки от най-ново поколение, които са стандарт и запазена марка за двете компании. Днес ще Ви потопим още по-дълбоко в необятния свят на хляба.

 • ТиС Трейдинг България ЕООД – българска компания с лидерски позиции и гъвкави решения в областта на опаковките за ХВП

  ТиС Трейдинг България ЕООД – българска компания с лидерски позиции и гъвкави решения в областта на опаковките за ХВП

  ТиС Трейдинг България ЕООД е компания, основана през 2002 г., която днес заема лидерска позиция в областта на картонените, гъвкавите, полиетиленовите и кетъринг опаковките. Със своя предприемачески дух и мотивиран екип, дружеството разширява продуктовата си гама за кратък период от време и обслужва различни сектори, използвайки високи технологии. Компанията разпола с богато портфолио с над 3000 артикула и повече от 55 души персонал.

 • ЛД: Производството на колбаси в Cranswick Foods е много по-ефективно с компресори и сушилня на BOGE

  ЛД: Производството на колбаси в Cranswick Foods е много по-ефективно с компресори и сушилня на BOGE

  Месопроизводителят Cranswick Foods използва сгъстен въздух навсякъде в производствените си мощности. „Постепенното разширяване на компанията довело до увеличаване на производствените мощности и оттам до по-голямо потребление на сгъстен въздух. Решение на BOGE дало необходимия допълнителен капацитет на производителя, като освен трите компактни компресора, BOGE доставя и сушилня“, информираха за Инженер.bg от фирма ЛД.

 • Райкос Тех: Как решения на Ascon Tecnologic помагат за оптимизиране на процесите по излюпване на яйца?

  Райкос Тех: Как решения на Ascon Tecnologic помагат за оптимизиране на процесите по излюпване на яйца?

  „Увеличаване на процента излюпени яйца се постига с устройства за обръщане на яйцата и с контролиране на влажността в люпилнята. Компанията Ascon Tecnologic, благодарение на своя опит и сътрудничество с учени в този бранш, е разработила различни решения за контрол на професионалните инкубатори – от най-простите до най-сложните“, информираха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех, която предлага техниката и техническите решения на Ascon Tecnologic у нас.

Статии и продукти

 • Поредно помпено решение специално за хранително-вкусовия сектор: Phoenix Food на Fluimac – от Помпен офис

  Поредно помпено решение специално за хранително-вкусовия сектор: Phoenix Food на Fluimac – от Помпен офис

  Наслаждавайки се на хапка от любимата храна, вероятно не осъзнаваме колко точно е важно оборудването за нейното производство, за да може да стигне тя до трапезата ни. А далеч не всеки има представа какви машини се използват. И не е нужно! Нека оставим това на специалистите от хранително-вкусовия сектор. Едни от успешните помпени решения, специално създадени за тази индустрия, са помпите Fluimac от серията Phoenix Food. Повече за тях за Инженер.bg разказаха от фирма Помпен офис.

 • Тех Индустри: UVC дезинфекцията при производството на храни и напитки осигурява качество и свежест на продуктите

  Тех Индустри: UVC дезинфекцията при производството на храни и напитки осигурява качество и свежест на продуктите

  В хранително-вкусовата промишленост действат едни от най-строгите стандарти по отношение на хигиената и дезинфекцията. По време на производствения процес дори и най-чистите храни се замърсяват от микроорганизмите, които се намират във въздуха, по работните повърхности и опаковъчните материали. UVC третирането на въздуха и повърхностите с модулите UVpro надеждно унищожава бактериите още преди те да се пренесат върху продуктите.

 • Рапид: Perfo Linea произвежда перфорирани листове за подложни скари при изпичане на хляб и сладкарски изделия

  Рапид: Perfo Linea произвежда перфорирани листове за подложни скари при изпичане на хляб и сладкарски изделия

  „Разнообразните качества на металните перфорирани листове ги правят желани елементи в инсталации по сортиране, облицоване на фасади, изпълнение на окачени тавани, осветление, стелажи, екраниране, стълби и др. Наред с приложението им в тежката индустрия и строителството обаче, чешката компания Perfo Linea произвежда и метални перфорирани листове за подложни скари, които се използват за изпичане на хляб и тестени изделия“, информираха от фирма Рапид.

 • Rittal представя своите специални шкафове за строгите норми на ХВП – серията Hygienic Design

  Rittal представя своите специални шкафове за строгите норми на ХВП – серията Hygienic Design

  За откритите технологични процеси в хранително-вкусовата промишленост не е достатъчно само корпусите на използваните решения да бъдат от неръждаема стомана. „За осигуряване на оптимални технологични процеси са необходими комплексни решения, които Rittal предлага със серията устройства HD. От корпусите до електроразпределението и контрола на микроклимата – всичко е в перфектно съответствие със санитарните норми“, коментираха за Инженер.bg от българския офис на Rittal.

ПРОМО.bg

 • Регистрация на международна марка

  Регистрация на международна марка

  Светът е голям, а Вашият бизнес има глобални амбиции. Разберете как да регистрирате бранда си като международна търговска марка от Патентно Бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“.

 • Парещи промоции от LDG

  Парещи промоции от LDG

  Август е! Слънцето е все по-парещо, напитките – все по-студени, а промоциите на LDG – все по-магнетични. Предложения на компанията включват подбрани продукти с грижа за околната среда, градината и др.

 • WiFi водоустойчив контакт за открит външен монтаж

  WiFi водоустойчив контакт за открит външен монтаж

  Осигурете си безопасен достъп до електрическата мрежа на двора или на балкона с промоционалното предложение на Смарт Арена. Вземете водоустойчив WiFi контакт, проектиран за външна употреба.

 • Стенен газов котел De Dietrich

  Стенен газов котел De Dietrich

  Горещите летни дни носят и горещи промоции! Само сега от фирма Рувекс са подготвили неустоима оферта за стенен газов котел на френския производител De Dietrich. Вижте я!