Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Статии

 • Поредно помпено решение специално за хранително-вкусовия сектор: Phoenix Food на Fluimac – от Помпен офис

  Поредно помпено решение специално за хранително-вкусовия сектор: Phoenix Food на Fluimac – от Помпен офис

  Наслаждавайки се на хапка от любимата храна, вероятно не осъзнаваме колко точно е важно оборудването за нейното производство, за да може да стигне тя до трапезата ни. А далеч не всеки има представа какви машини се използват. И не е нужно! Нека оставим това на специалистите от хранително-вкусовия сектор. Едни от успешните помпени решения, специално създадени за тази индустрия, са помпите Fluimac от серията Phoenix Food. Повече за тях за Инженер.bg разказаха от фирма Помпен офис.

 • Тех Индустри: UVC дезинфекцията при производството на храни и напитки осигурява качество и свежест на продуктите

  Тех Индустри: UVC дезинфекцията при производството на храни и напитки осигурява качество и свежест на продуктите

  В хранително-вкусовата промишленост действат едни от най-строгите стандарти по отношение на хигиената и дезинфекцията. По време на производствения процес дори и най-чистите храни се замърсяват от микроорганизмите, които се намират във въздуха, по работните повърхности и опаковъчните материали. UVC третирането на въздуха и повърхностите с модулите UVpro надеждно унищожава бактериите още преди те да се пренесат върху продуктите.

 • Рапид: Perfo Linea произвежда перфорирани листове за подложни скари при изпичане на хляб и сладкарски изделия

  Рапид: Perfo Linea произвежда перфорирани листове за подложни скари при изпичане на хляб и сладкарски изделия

  „Разнообразните качества на металните перфорирани листове ги правят желани елементи в инсталации по сортиране, облицоване на фасади, изпълнение на окачени тавани, осветление, стелажи, екраниране, стълби и др. Наред с приложението им в тежката индустрия и строителството обаче, чешката компания Perfo Linea произвежда и метални перфорирани листове за подложни скари, които се използват за изпичане на хляб и тестени изделия“, информираха от фирма Рапид.

 • Rittal представя своите специални шкафове за строгите норми на ХВП – серията Hygienic Design

  Rittal представя своите специални шкафове за строгите норми на ХВП – серията Hygienic Design

  За откритите технологични процеси в хранително-вкусовата промишленост не е достатъчно само корпусите на използваните решения да бъдат от неръждаема стомана. „За осигуряване на оптимални технологични процеси са необходими комплексни решения, които Rittal предлага със серията устройства HD. От корпусите до електроразпределението и контрола на микроклимата – всичко е в перфектно съответствие със санитарните норми“, коментираха за Инженер.bg от българския офис на Rittal.

 • Къде да регистрирате търговска марка? Вижте съветите на Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“

  Къде да регистрирате търговска марка? Вижте съветите на Патентно бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“

  Имате бизнес в България и искате Вашите стоки и услуги да се отличават на пазара? Създавате бранд, който да Ви представлява в очите на потребителите. Проучили сте, че най-добрият начин да осигурите правна защита за него е чрез регистрация на търговска марка, и че марките имат определен териториален обхват. И българската, и европейската марка предоставят закрила на територията на България – коя е по-подходяща за Вас? Тази статия ще Ви помогне да прецените.

 • Приготвяйте любимите си гозби с удоволствие с помощта на вентилационните елементи на Ви Ей Си България

  Приготвяйте любимите си гозби с удоволствие с помощта на вентилационните елементи на Ви Ей Си България

  Усещате го нали – деликатния аромат на прясно месо, поръсено със зелени билки и току що хвърлено на скарата? Изкушаващо, но не и ако тази миризма се пропие в дрехите ни. В същото време ресторантьорската индустрия залага все повече на прясна, вкусна и здравословна храна. А готвенето… колкото по-близо е до клиента, толкова по-добре. Тази прозрачност и свежест в културата на хранене премести кухнята от задната част на заведенията в салона, пред погледа на гостите.

 • Астел: Спектрометърът SpectraStar XT осигурява точност и надеждност при изследвания в ХВП

  Астел: Спектрометърът SpectraStar XT осигурява точност и надеждност при изследвания в ХВП

  Иновативен спектрометър SpectraStar XT за лабораторни анализи и качествен контрол в хранително-вкусовата индустрия е сред новите предложение в богатата продуктова палитра на фирма Астел, водещ доставчик на аналитична апаратура и контролно-измервателна техника. SpectraStar XT осигурява забележителна точност и надеждност за бързо изследване на твърди хранителни продукти, течности и суспензии. Той намира широко приложение при анализи за съдържание на влага, протеини, захари и фибри.

 • Разнообразие от опаковки от пластмаса предоставя Трейс Ипома

  Разнообразие от опаковки от пластмаса предоставя Трейс Ипома

  Един от съвременните материали, без аналог в редица области, са различните видове пластмаси. Разбира се, те не се срещат естествено в природата и това често води до полемика в употребата им. В много случаи обаче, нищо друго не може да замести пластмасовите изделия. Съвременните предприятия непрекъснато инвестират в производствени оптимизации и в същото време удовлетворяват нуждите на потребителите, работейки максимално щадящо към околната среда. Едно от тях е българската компанияТрейс Ипома.

 • Multivac представя свои иновативни дигитални продукти за компании в сферата на ХВП

  Multivac представя свои иновативни дигитални продукти за компании в сферата на ХВП

  Постепенно дигитализацията заема централно място в редица бизнес сектори, но хранително-вкусовата промишленост като че ли изостава от тази тенденция. Експертите са единодушни обаче, че дигиталните процеси могат да допринесат значително за по-голяма ефективност, надеждност и прозрачност в сектора, както и за по-високо качество на опаковките и продуктите. А една от иновативните и високотехнологични компании в хранително-вкусовия сектор е Multivac.

 • Робот на Kawasaki е верен помощник в канадско предприятие за производство на сандвичи

  Робот на Kawasaki е верен помощник в канадско предприятие за производство на сандвичи

  Автоматизацията навлезе масово в индустрията и даде тласък за увеличаване на производителността. Все по-сложните приложения изискват интелигентни, гъвкави и роботизирани решения, които могат лесно да се адаптират към бързата смяна на произвеждания продукт, както и към промяна на мястото, в което съществува необходимост от роботизирано решение. Вече 50 години Kawasaki Robotics разработва технологии и трупа опит в създаването и интеграцията на роботи за съвременните производства.

Още от ХВП