Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Ефективен контрол и защита с PIR датчик за движение на CP Electronics – бранд на Legrand, партньор на Ел Ди Джи

  Ефективен контрол и защита с PIR датчик за движение на CP Electronics – бранд на Legrand, партньор на Ел Ди Джи

  „Датчикът EBDHS-PRM-LT30 е произведен от фирма CP Electronics, част от наложилия се на световния пазар бранд Legrand. Като официален представител на Legrand в България, ние можем да предложим на нашите клиенти професионална консултация, различни варианти на датчиците, в зависимост от техните нужди, както и бърза доставка“, споделиха от фирма Ел Ди Джи ООД, занимаваща се с внос и дистрибуция на висококачествени продукти и решения за различни видове електроинсталации и инструменти.

 • Адара Инженеринг: Сушене, дестилация, дегазиране – Busch има вакуумно решение за всяко приложение в ХВП

  Адара Инженеринг: Сушене, дестилация, дегазиране – Busch има вакуумно решение за всяко приложение в ХВП

  Хранително-вкусовата промишленост (ХВП) е един от секторите, в които съвременните процеси биха били невъзможни без прилагането на вакуумни технологии. Ето защо заедно с колегите от доказаната в областта на помпените решения българска компания Адара Инженеринг ще направим пълен обзор на вакуумното оборудване Busch, подходящо за производство на храни и напитки. Вижте какво разказаха пред Инженер.bg от Адара Инженеринг – официален партньор у нас на Busch.

 • Текра: Акцент върху добрата храна с решения на Oktalite – вдъхновяващо осветление в точното време и място

  Текра: Акцент върху добрата храна с решения на Oktalite – вдъхновяващо осветление в точното време и място

  Светлината може да насочва, да привлича вниманието към определени продукти и да предизвиква интерес. „Светлината очарова и е в състояние да ни насърчи по различни начини да закупим нещо. Trilux Group е компания, която от 30 години предлага специализирано осветление за хранителни щандове и магазини. С нейните продукти бе реализиран проект за верига хипермаркети в Червен бряг, Плевен и Троян“, разказаха за Инженер.bg от фирма Текра, която е ексклузивен представител на Trilux за България.

 • Заедно с ПГХТТ-Пловдив ще представяме възможности за обучение и реализация в хранително-вкусовата индустрия

  Заедно с ПГХТТ-Пловдив ще представяме възможности за обучение и реализация в хранително-вкусовата индустрия

  Професионална гимназия по хранителни технологии и техника (ПГХТТ) в гр. Пловдив е училище с дългогодишна история и традиции, което през годините е успяло да се запази и развие, а днес създава добре подготвени специалисти в един от най-важните за страната ни отрасли – хранително-вкусовата промишленост. Училището е поредното утвърдено учебно заведение, което се присъедини към Академична борса, за да информираме заедно младежите за различните възможности за обучение.

 • Да се видим на сигурно кафе с антибактериалните кърпи Uniwipe от LDG

  Да се видим на сигурно кафе с антибактериалните кърпи Uniwipe от LDG

  Чистите повърхности и материали, особено в хранително-вкусовата и здравната индустрия са задължителни на първо място заради безопасността и здравето на хората. Ето защо именно в тези сфери бързото и лесно почистване е приоритет. Фирма LDG предлага функционално и специализирано решение, чрез което дезинфекцията се осъществява с едно движение. Uniwipe са антибактериални мокри кърпички от ново поколение, подходящи за различни видове повърхности. Намират широко приложение в помещения за обработка на хранителни продукти и др.

 • Как роботите FANUC успяват да оптимизират опаковането на сирене в завод в Зееволде, Нидерландия?

  Как роботите FANUC успяват да оптимизират опаковането на сирене в завод в Зееволде, Нидерландия?

  A-ware Food Group е специализирана в технологичните процеси по зреене, разфасоване, опаковане, съхранение и транспортиране на сирена и други хранителни продукти при контролирани санитарни условия. „За оптимизиране на процесите по вземане на хранителните продукти и опаковането им в производствените мощности в Зееволде, Нидерландия, компанията взема решение да използва роботи в процеса на пакетиране и палетизиране на разфасованото сирене“, разказаха от ФАНУК България.

 • Прозрачност и сигурност при опаковането на храни – гарантирани с индустриалните принтери на Бетелгиус

  Прозрачност и сигурност при опаковането на храни – гарантирани с индустриалните принтери на Бетелгиус

  През последните години производствените компании в хранително-вкусовата промишленост са изправени пред сериозни предизвикателства във връзка с колебанията в търсенето, променящата се култура и доверието на съвременния потребител. Ето защо въвеждането на по-голяма прозрачност в индустрията е жизненоважно за спечелването на нови клиенти и за създаване на дългосрочни отношения със съществуващите. Тези тенденции продължават да определят технологичното развитие.

 • Предложете на Вашите клиенти свежа и вкусна храна за вкъщи с вакуумна камера на Multivac

  Предложете на Вашите клиенти свежа и вкусна храна за вкъщи с вакуумна камера на Multivac

  Питър Гайслер (Peter Geißler) готви пресни, сезонни и висококачествени ястия, използвайки местни продукти в своя винен бар „Hensler“, намиращ се в старата част на град Кемптен, Германия. За ресторанта си той пазарува директно от доставчици в района и познава лично всеки от тях, а гостите му оценяват качеството на храната и страстта му към кулинарното изкуство. Но разбира се, в днешните предизвикателни времена, причудливият бар за вино от 15-ти век със сводест таван се наложило да затвори.

 • Българският производител на супер храни Смарт Органик се довери на машини на Мултиинженеринг

  Българският производител на супер храни Смарт Органик се довери на машини на Мултиинженеринг

  И Вие се опитвате да се храните здравословно и балансирано, нали? И вероятно купувате продукти с биопроизход, екологично отглеждани и с най-високо качество, стремейки се да осигурите най-доброто „гориво“ за вашето тяло, както и добро здраве за вашето семейство. Само суровините ли имат значение за крайния продукт обаче? В днешния материал Инженер.bg ще Ви разкаже за сътрудничеството между две български компании, което доказва, че ако влагаш всичко в работата си, успехът е неминуем.

 • Ротек: Ефективно производство на занаятчийски млечни продукти с технологии от Rockwell Automation

  Ротек: Ефективно производство на занаятчийски млечни продукти с технологии от Rockwell Automation

  „Разрешаването на предизвикателствата при автоматизацията и контрола на опаковането на семена изискват специализирани познания и гъвкавост, в зависимост от продуктите и опаковките. Най-новите технологии за автоматизация на Rockwell Automation се използват успешно за решаване на тази задача, както показва внедреното решение в машините на австралийската компания Asytec“, разказаха за Инженер.bg от фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.

Още от ХВП