Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Мултивак България: Как да опаковаме хлебните изделия в защитена среда, за да достигнат безопасно до дома?

  Мултивак България: Как да опаковаме хлебните изделия в защитена среда, за да достигнат безопасно до дома?

  По време на първото си събитие за технологии и иновации в опаковането на хлебни и тестени изделия, което Мултивак България проведе в партньорство с Пуратос България, гостите имаха възможност освен да наблюдават приготвянето на различни видове тесто, да се запознаят с технологични решения и разработки от най-ново поколение, които са стандарт и запазена марка за двете компании. Днес ще Ви потопим още по-дълбоко в необятния свят на хляба.

 • ТиС Трейдинг България ЕООД – българска компания с лидерски позиции и гъвкави решения в областта на опаковките за ХВП

  ТиС Трейдинг България ЕООД – българска компания с лидерски позиции и гъвкави решения в областта на опаковките за ХВП

  ТиС Трейдинг България ЕООД е компания, основана през 2002 г., която днес заема лидерска позиция в областта на картонените, гъвкавите, полиетиленовите и кетъринг опаковките. Със своя предприемачески дух и мотивиран екип, дружеството разширява продуктовата си гама за кратък период от време и обслужва различни сектори, използвайки високи технологии. Компанията разпола с богато портфолио с над 3000 артикула и повече от 55 души персонал.

 • ЛД: Производството на колбаси в Cranswick Foods е много по-ефективно с компресори и сушилня на BOGE

  ЛД: Производството на колбаси в Cranswick Foods е много по-ефективно с компресори и сушилня на BOGE

  Месопроизводителят Cranswick Foods използва сгъстен въздух навсякъде в производствените си мощности. „Постепенното разширяване на компанията довело до увеличаване на производствените мощности и оттам до по-голямо потребление на сгъстен въздух. Решение на BOGE дало необходимия допълнителен капацитет на производителя, като освен трите компактни компресора, BOGE доставя и сушилня“, информираха за Инженер.bg от фирма ЛД.

 • Райкос Тех: Как решения на Ascon Tecnologic помагат за оптимизиране на процесите по излюпване на яйца?

  Райкос Тех: Как решения на Ascon Tecnologic помагат за оптимизиране на процесите по излюпване на яйца?

  „Увеличаване на процента излюпени яйца се постига с устройства за обръщане на яйцата и с контролиране на влажността в люпилнята. Компанията Ascon Tecnologic, благодарение на своя опит и сътрудничество с учени в този бранш, е разработила различни решения за контрол на професионалните инкубатори – от най-простите до най-сложните“, информираха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех, която предлага техниката и техническите решения на Ascon Tecnologic у нас.

 • Безмаслените компресори от серията ZR/ZT на Atlas Copco осигуряват чист и сух сгъстен въздух за приложения в ХВП

  Безмаслените компресори от серията ZR/ZT на Atlas Copco осигуряват чист и сух сгъстен въздух за приложения в ХВП

  През 2010 г. известният шведски хлебопроизводител Dafgård Family решава да разшири производството си, като построява нов завод, в който се приготвя прочутият хляб с квас на компанията. В резултат на инсталираното ново компресорно оборудване за безмаслен въздух и със системата за 98% рекуперация на енергията, компанията Dafgård Family успява да постигне сериозни икономии на енергия и да намали разходите и емисиите на въглероден диоксид.

 • Софиана: Серията фитинги, тръби и аксесоари LIQUIfit на Parker Legris са създадени специално за ХВП

  Софиана: Серията фитинги, тръби и аксесоари LIQUIfit на Parker Legris са създадени специално за ХВП

  „Parker Legris е компания, ангажирана с разработването на широка продуктова гама от здрави и надеждни пневматични компоненти, които са химически устойчиви и са лесни за почистване. Херметичните и компактни фитинги LIQUIfit намират отлично приложение при производството на хранителни продукти, в дозиращите устройства за напитки и в инсталациите за битово и индустриално пречистване на вода, като отговарят на изискванията на стандартите 3A и EN 1672-2“, съобщиха от фирма Софиана.

 • Как да се оптимизира използването на вода в ХВП – коментар на Вентех

  Как да се оптимизира използването на вода в ХВП – коментар на Вентех

  Водата – като количество, качество и състав, е от решаващо значение за много и различни индустрии, но най-голямо влияние може би оказва върху хранително-вкусовата промишленост (ХВП). Там тя е необходима както като неизменна съставка, така и за технологичните процеси, свързани с измиване на продукцията, хигиена на машините, охлаждане и др. Но какво могат да направят производителите на храни и напитки, за да оптимизират употребата на вода, а оттам и цялостната си дейност? Инженер.bg потърси отговор на този въпрос от специалистите от фирма Вентех.

 • Адара Инженеринг: Новата помпа GEA Hilge Novatwin е разработена за строги хигиенни условия и течности с висок вискозитет

  Адара Инженеринг: Новата помпа GEA Hilge Novatwin е разработена за строги хигиенни условия и течности с висок вискозитет

  От март 2020 г. на пазара е новата двувинтова помпа GEA Hilge Novatwin, част от гъвкавата линия Varipump. „Моделът е специално разработен за строги хигиенни условия на работа и е подходящ за течности с висок вискозитет – отличителни белези, които превръщат Novatwin в оптималното решение за редица процеси в хранително-вкусовата индустрия“, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма Адара Инженеринг, която е и представител на производителя у нас.

 • Илва: Търсите рентабилно решение за отлична хигиена в сферата на ХВП? Доверете се на продуктите на SEKO

  Илва: Търсите рентабилно решение за отлична хигиена в сферата на ХВП? Доверете се на продуктите на SEKO

  Високите хигиенни изисквания, свързани с производството на храни и напитки, налагат използването на ефективни системи и химикали, гарантиращи цялостната дезинфекция в дългия и сложен процес. CIP процесите представляват почистване и хигиенизиране на обработваните площи с помощта на автоматизирани системи. Продуктовата гама от пенообразуватели, дозиращи помпи и контролно-измервателни уреди на италианския производител SEKO има отговор за всяко ХВП приложение.

 • Насладете се на традиционни китайски кулинарни изкушения с решение от Festo

  Насладете се на традиционни китайски кулинарни изкушения с решение от Festo

  Блюдото „хот пот“, или на китайски „хуо гуо“ (б.ред. „врящо котле“), е едно от най-популярните ястия с хилядолетна традиция в Китай. То по-скоро е начин на приготвяне, отколкото ястие с точно определени съставки. Приготвя се с добавяне на различни продукти в метален съд директно на трапезата и се консумира с потапяне на сварените продукти в гъсти сосове. Хигиената е основната и крайна цел на автоматичното комбиниране на съставките за „хот пот“ ястията. Гладките повърхности гарантират лесно почистване срещу замърсяване с микроби и вируси.

Още от ХВП