Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Акценти

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Новини

 • Компактната технология TDM на Samsung комбинира термопомпените режими „въздух-вода“ и „въздух-въздух“

  Компактната технология TDM на Samsung комбинира термопомпените режими „въздух-вода“ и „въздух-въздух“

  И Вие ли искате оптимална климатизация на дома ви, която същевременно да е надеждна, енергийно ефективна и компактна? Е, технологичният лидер Samsung има предложение за Вас. „Термопомпата EHS TDM може да работи с вода и с въздух, които се затоплят или охлаждат от едно външно тяло. По този начин става възможно да се комбинират стенни климатици с радиатори или подово отопление, както и да се произвежда битова гореща вода (БГВ)“, коментираха за Инженер.bg от SEACE.

 • Осигурете точното количество вода за всички отоплителни и охлаждащи елементи в системата с вентили PIQCV от Belimo

  Осигурете точното количество вода за всички отоплителни и охлаждащи елементи в системата с вентили PIQCV от Belimo

  Ако вече сме осигурили енергийно ефективно отопление чрез термопомпа, какво още остава, за да гарантираме оптимален комфорт в нашия дом или офис? Разбира се, че зонов вентил, който да осигури максимална ефективност. Едно от възможните решения в случая са независимите от налягането бързи компактни вентили PIQCV от продуктовата серия ZoneTight™ на Belimo. Повече за специфичните продукти на утвърдения швейцарски производител, за Инженер.bg разказаха от Белимо България.

 • Интерметал: „С термопомпа LG Therma V split с вграден бойлер пестите място и се наслаждавате на комфорт у дома и в офиса“

  Интерметал: „С термопомпа LG Therma V split с вграден бойлер пестите място и се наслаждавате на комфорт у дома и в офиса“

  Искате да спестите място, като едновременно с това да разчитате на комфортно отопление и постоянно наличие на битова гореща вода? Българската фирма Интерметал, специализирана в предлагането на отоплителна и ВиК техника, има решение за Вас! „Представяме на вниманието на всички наши клиенти термопомпите LG Therma V split с вграден бойлер. Техният иновативен дизайн ги превръща в компактно и лесно за монтаж оборудване“, заявиха от Интерметал.

 • Инж. Влашки от ТУ-София ще разкрива и най-малките тайни на термопомпените системи

  Инж. Влашки от ТУ-София ще разкрива и най-малките тайни на термопомпените системи

  Термопомпените системи са един от най-ефективните начини за оползотворяване на възобновяеми и нископотенциални източници на енергия. В контекста на нарастващото в световен мащаб потребление на енергия и глобалните климатични промени, тенденциите сочат към все по-широко използване на термопомпите в бита и индустрията. Ето защо Инженер.bg се обърна за експертен коментар по темата към инж. Светослав Влашки, част от екипа на Технически университет – София.

Статии и продукти

 • Геотермална енергия и устройства на Belimo осигуряват топлина за модернистична сграда в Швейцария

  Геотермална енергия и устройства на Belimo осигуряват топлина за модернистична сграда в Швейцария

  През пролетта на 2019 г. швейцарският производител на спортни стоки Scott Sports се премести в новата си офис сграда в гр. Гвизиес. Но нали не си представяте скучна корпоративна постройка? Супер атрактивната сграда има окъпан в светлина атриум, ограден с дървени летви, а фасадата е със слънцезащитно покритие от анодизиран алуминий. Това, което наистина ни накара да обърнем внимание на проекта обаче, са всички 800 продукта на Belimo, които са използвани в ОВК и ВиК инсталациите.

 • Юроком 2000: Медните тръби могат да направят Вашата термопомпена система още по-ефективна

  Юроком 2000: Медните тръби могат да направят Вашата термопомпена система още по-ефективна

  В последните години термопомпите се наложиха като едни от най-енергийно ефективните решения, затова именно тук идва въпросът какво се случва по пътя на енергията след уреда. „За да запазим оптимално добре топлината в дома, трябва да предвидим изграждането на ефективна инсталация. А един от доказаните методи са медните тръби“, коментираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество Юроком 2000, специализирано в оборудването за ОВК и ВиК системи.

 • Инж. Светослaв Влашки от ТУ-София: Кои са конвенционалните хладилни агенти в термопомпените системи?

  Инж. Светослaв Влашки от ТУ-София: Кои са конвенционалните хладилни агенти в термопомпените системи?

  Хладилният агент е работното тяло, чрез което се осъществяват процесите в термопомпената система. Ето защо, неговите термодинамични и преносни свойства са определящи за работния диапазон и характеристиките на всяка термопомпа. Приетият през 1987 г. и влязъл в сила през 1989 г. Протокол от Монреал, заедно с последващите осем изменения, налага пълна забрана върху използването на множество озоноразрушаващи вещества, служещи като хладилни агенти.

 • Компактните термопомпи Hitachi Yutaki M от Рувекс гарантират топлина и уют за Вашия дом

  Компактните термопомпи Hitachi Yutaki M от Рувекс гарантират топлина и уют за Вашия дом

  Активно налагащи се като ефективно и надеждно решение за климатизация, термопомпите предлагат широка гама от предложения. А в стремежа си да Ви запознаем с максимално богато разнообразие от тях, днес ще ви представим Yutaki M – моноблок термопомпите на един от лидерите в бранша – Hitachi. На българския пазар можете да ги намерите в утвърдената фирма Рувекс. Ето какво разказаха пред Инженер.bg специалистите от компанията за различните модели.

ПРОМО.bg

 • Електрически и обемни бойлери Tesy

  Електрически и обемни бойлери Tesy

  Не пропускайте новото специално предложение на фирма Рувекс. Вземете сега високообемен или електрически бойлер Tesy с 10% отстъпка и безплатна доставка. Възползвайте се сега!

 • Консултация за регистрация на търговска марка

  Консултация за регистрация на търговска марка

  Имате бизнес в България и искате да се отличаватe на българския и/или европейския пазар. Патентно Бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“ предлага специални условия за експертна консултация. Вижте!

 • Еднофазни UPS Borri

  Еднофазни UPS Borri

  Еднофазни непрекъсваеми източници на захранване (UPS) на доказания производител Borri на специална промоционална цена? Да! Щедрото предложение е от фирма Текра.

 • Онлайн UPS ZS110

  Онлайн UPS ZS110

  ZS110 е онлайн UPS с двойно преобразуване, проектиран за малки и средни IT системи. Разработен е в два модела – 6 kVA и 10 kVA, а от DTS – „Цифрови преносни системи“ сега ви го предлагат на страхотна цена.