Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Акценти

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Новини

 • Осигурете точното количество вода за всички отоплителни и охлаждащи елементи в системата с вентили PIQCV от Belimo

  Осигурете точното количество вода за всички отоплителни и охлаждащи елементи в системата с вентили PIQCV от Belimo

  Ако вече сме осигурили енергийно ефективно отопление чрез термопомпа, какво още остава, за да гарантираме оптимален комфорт в нашия дом или офис? Разбира се, че зонов вентил, който да осигури максимална ефективност. Едно от възможните решения в случая са независимите от налягането бързи компактни вентили PIQCV от продуктовата серия ZoneTight™ на Belimo. Повече за специфичните продукти на утвърдения швейцарски производител, за Инженер.bg разказаха от Белимо България.

 • Интерметал: „С термопомпа LG Therma V split с вграден бойлер пестите място и се наслаждавате на комфорт у дома и в офиса“

  Интерметал: „С термопомпа LG Therma V split с вграден бойлер пестите място и се наслаждавате на комфорт у дома и в офиса“

  Искате да спестите място, като едновременно с това да разчитате на комфортно отопление и постоянно наличие на битова гореща вода? Българската фирма Интерметал, специализирана в предлагането на отоплителна и ВиК техника, има решение за Вас! „Представяме на вниманието на всички наши клиенти термопомпите LG Therma V split с вграден бойлер. Техният иновативен дизайн ги превръща в компактно и лесно за монтаж оборудване“, заявиха от Интерметал.

 • Инж. Влашки от ТУ-София ще разкрива и най-малките тайни на термопомпените системи

  Инж. Влашки от ТУ-София ще разкрива и най-малките тайни на термопомпените системи

  Термопомпените системи са един от най-ефективните начини за оползотворяване на възобновяеми и нископотенциални източници на енергия. В контекста на нарастващото в световен мащаб потребление на енергия и глобалните климатични промени, тенденциите сочат към все по-широко използване на термопомпите в бита и индустрията. Ето защо Инженер.bg се обърна за експертен коментар по темата към инж. Светослав Влашки, част от екипа на Технически университет – София.

 • Как новите термопомпи Samsung Eco Heating System се грижат за околната среда?

  Как новите термопомпи Samsung Eco Heating System се грижат за околната среда?

  При създаването на новите технологии се поставя въпросът за влиянието, което те оказват върху околната среда вследствие от работата им. В контекста на измененията в климата, световният лидер в производството на ОВК решения Samsung представи иновативната си система за отопление и битово горещо водоснабдяване Samsung Eco Heating System, която, освен че осигурява комфортни условия у дома, се грижи и за околната среда, разказаха пред Инженер.bg от Samsung Electronics Air Conditioning Europe.

Статии и продукти

 • Юроком 2000: Медните тръби могат да направят Вашата термопомпена система още по-ефективна

  Юроком 2000: Медните тръби могат да направят Вашата термопомпена система още по-ефективна

  В последните години термопомпите се наложиха като едни от най-енергийно ефективните решения, затова именно тук идва въпросът какво се случва по пътя на енергията след уреда. „За да запазим оптимално добре топлината в дома, трябва да предвидим изграждането на ефективна инсталация. А един от доказаните методи са медните тръби“, коментираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество Юроком 2000, специализирано в оборудването за ОВК и ВиК системи.

 • Инж. Светослaв Влашки от ТУ-София: Кои са конвенционалните хладилни агенти в термопомпените системи?

  Инж. Светослaв Влашки от ТУ-София: Кои са конвенционалните хладилни агенти в термопомпените системи?

  Хладилният агент е работното тяло, чрез което се осъществяват процесите в термопомпената система. Ето защо, неговите термодинамични и преносни свойства са определящи за работния диапазон и характеристиките на всяка термопомпа. Приетият през 1987 г. и влязъл в сила през 1989 г. Протокол от Монреал, заедно с последващите осем изменения, налага пълна забрана върху използването на множество озоноразрушаващи вещества, служещи като хладилни агенти.

 • Компактните термопомпи Hitachi Yutaki M от Рувекс гарантират топлина и уют за Вашия дом

  Компактните термопомпи Hitachi Yutaki M от Рувекс гарантират топлина и уют за Вашия дом

  Активно налагащи се като ефективно и надеждно решение за климатизация, термопомпите предлагат широка гама от предложения. А в стремежа си да Ви запознаем с максимално богато разнообразие от тях, днес ще ви представим Yutaki M – моноблок термопомпите на един от лидерите в бранша – Hitachi. На българския пазар можете да ги намерите в утвърдената фирма Рувекс. Ето какво разказаха пред Инженер.bg специалистите от компанията за различните модели.

 • Инж. Светослaв Влашки от Технически университет – София: Какво е термопомпа и как работи?

  Инж. Светослaв Влашки от Технически университет – София: Какво е термопомпа и как работи?

  Термопомпата представлява система, която отнема топлина от среда с ниска температура и я отдава на среда с висока температура за сметка на изразходване на външна енергия. В определени случаи е възможно едновременно да се използват хладилният и топлинният ефект. Термопомпите се използват за загряване на вода, въздух и други флуиди в отоплителните и климатични системи и в индустриалните процеси, за двустепенна регенерация на топлина, за загряване на вода и др.

ПРОМО.bg

 • Газови котли Riello Start Condens

  Газови котли Riello Start Condens

  Подготовката за зимата се прави през лятото! Осигурете си топлина и уют през студените дни от всеки сезон с новото поколение газови котли Riello с енергиен клас А. Сега на специална промоционална цена от Интерметал. 

 • Инструменти Garant и Holex

  Инструменти Garant и Holex

  Търсите качество, надеждност и прецизност в работата с инструменти и измервателна техника? Гарантирайте си всичко това с инструментите Garant и Holex! А сега и при много изгодни условия! От Солтех.

 • Софтуерни решения за проектиране Solid Edge

  Софтуерни решения за проектиране Solid Edge

  Моделирайте бъдещето с пълен пакет от софтуерни инструменти Solid Edge за механичен и електро дизайн и още сега вземете отстъпка до 50% от цената! Ексклузивно от Солтех.

 • Комуникационен модул Vitoconnect OT2

  Комуникационен модул Vitoconnect OT2

  Бонуси и отстъпки от Viessmann за всички ценители на високото немско качество! Закупете комуникационен модул Vitoconnect OT2 и ще получите една година удължена гаранция за котел Vitodens 100-W.