Статии

 • Как да изберем най-подходящата термопомпа за нашата сграда?

  Как да изберем най-подходящата термопомпа за нашата сграда?

  През последните години термопомпите се наложиха като устойчиво и ефективно техническо решение за отопление и охлаждане. Много хора обаче не знаят достатъчно за него и трудно биха могли да изберат най-добрия вариант за себе си. За да намерите подходящата термопомпа за вашия проект или дом, специалистите от Ховал споделят най-важната информация за трите най-често срещани вида термопомпи. Вижте какво разказаха от българското дружество за читателите на Инженер.bg.

 • Термопомпен агрегат Alezio Compact от De Dietrich – френски дизайн и оптимален комфорт

  Термопомпен агрегат Alezio Compact от De Dietrich – френски дизайн и оптимален комфорт

  Висока ефективност и адаптивност към различни условия на работа – това са едни от ключовите характеристики при създаването на нови технически решения. Те се отнасят в пълна степен и за термопомпения агрегат Alezio Compact на френския технологичен лидер De Dietrich. Той е оптимално решение както за нови, така и за по-стари сгради, чиито помещения са с ограничено пространство.

 • Оптимален микроклимат в големи производствени халета? Ви Ей Си представя газовите термопомпи Schwank

  Оптимален микроклимат в големи производствени халета? Ви Ей Си представя газовите термопомпи Schwank

  Утвърденият производител на енергийно-ефективни решения за отопление Schwank разшири общирното си портфолио с нова съвременна алтернатива за отопление и климатизация на промишлени халета. „Газовите термопомпи са сред най-добрите системи за постигане на комфортни условия в различни помещения. В последните години те непрекъснато увеличават своя пазарен дял с доказаната си технология за екологично отопление и климатизация, като използват топлинната енергия на околната среда. Също така покриват на 100% изискванията за енергийна ефективност и използване на възобновяеми източници на енергия”, съобщиха за Инженер.bg от офиса на фирма Ви Ей Си България, партньор на Schwank за България.

 • Хотел в пещера – очарователно! И топло с геотермална термопомпа

  Хотел в пещера – очарователно! И топло с геотермална термопомпа

  Представяли ли сте някога да живеете в пещера? Обаче не каква да е, а изцяло осъвременена и пригодена за живот по последните модни тенденции. Да гледате филм в нея разположени в удобен диван или да си отпочивате в хол, в средата на който блика водопад? А защо не и да взимате спа душ под някой пещерен свод... Всичко това е възможно и е достъпно за гостите на хотел Beckham Creek Cave, вгнезден в естествена пещера, високо на скалите, в планината Озарк, в щата Арканзас, САЩ.