Събития

 • С гамата Flexline на Danfoss можете да проектирате още по-ефективни термпопомпени системи за индустрията

  С гамата Flexline на Danfoss можете да проектирате още по-ефективни термпопомпени системи за индустрията

  Термопомпите се налагат като ефективно и важно решение, когато става дума за отопление в индустриалния сектор, било то от централни системи, остатъчна топлина от индустриалните процеси или възобновяеми източници на енергия. Ето защо международният лидер в разработката и производството на ОВК продукти и цялостни системи Danfoss поддържа широко портфолио от решения, предназначени специално за термопомпени системи. Какво още научи Инженер.bg ще ви разкажем днес.

 • Волво Груп България избра термопомпата Viessmann Vitocal 300-G за сервиза си в Бургас

  Волво Груп България избра термопомпата Viessmann Vitocal 300-G за сервиза си в Бургас

  През 2017 г. в Бургас врати отваря новият сервизен център на Волво Груп България. Построена за рекордните 9 месеца, базата разполага с модерно оборудване, което дава възможност да се обслужват по шест камиона едновременно. Как обаче са гарантирани комфортните работни условия в сервиза? Отговор за Инженер.bg дадоха от българския офис на Viessmann – световен лидер в производството на системи за отопление.

 • Термопомпа на Danfoss бори успешно суровите сибирски зими

  Термопомпа на Danfoss бори успешно суровите сибирски зими

  Там някъде далече, далече на изток, в азиатската част на Русия, се намира един от нейните най-интересни в исторически, географски и политически аспект райони. В представите на повечето хора по света в Сибир има вековни гори, население, което живее при екстремни климатични условия, и необятни бели простори, проблясващи на слънцето като милиони диаманти. Именно там, в град Томск, се намира триетажна тухлена къща с обща жилищна площ от 332 m2, построена от собственика ѝ Вячеслав Г. Гулаков през 2012 г. Тя се отоплява с термопомпи на водещия европейски производител Danfoss.

 • Сигурност и икономичност на термопомпени системи със зоновия вентил QCV Belimo

  Сигурност и икономичност на термопомпени системи със зоновия вентил QCV Belimo

  Ново от Belimo! Продуктовата серия вентили Belimo ZoneTight™ вече е разширена с нови вариации на зоновите вентили QCV. „Сега QCV се предлагат и с външна резба, като намират още по-широко приложение и се отличават с по-висока ефективност на работа“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Белимо България, която предлага на българския пазар техника и технически решения на водещия швейцарски производител на средства за автоматизация на отоплителни, климатични и вентилационни системи Belimo Automation.

 • Вижте защо Leica Camera се доверява на геотермална термопомпа Viessmann

  Вижте защо Leica Camera се доверява на геотермална термопомпа Viessmann

  В днешния твърде динамично развиващ се свят, производителите са принудени непрекъснато да се адаптират към променящата се среда и новите изисквания. В подобна ситуация само гъвкавите успяват да запазят своите пазарни позиции и в същото време да не отстъпят от високото качество, с което са познати. Със своите фотоапарати Leica, немската компания Leica Camera успява. За фотографите по целия свят, марката продължава да бъде символ на отлично качество и специално отношение към фотографията. Само преди няколко години фотоапаратите Leica навършиха 100 години, и в тази връзка компанията откри нова производствена и административна сграда в централата на Leica Camera в гр. Вецлар (Wetzlar), Германия. Фокусът в новата сграда е поставен изцяло върху постигането на висока енергийна ефективност, за което допринасят и решения на водещия немски производител на решения за отопление, вентилация и климатизация Viessmann.

 • Теси пусна на пазара иновативни, ефективни и надеждни термопомпени бойлери

  Теси пусна на пазара иновативни, ефективни и надеждни термопомпени бойлери

  Основни цели при разработването на нови уреди за отопление и битово горещо водоснабдяване на доказаната българска компания Теси винаги са били осигуряване на максимален комфорт, нисък разход на електроенергия и грижа за околната среда. „От тази година в портфолиото на компанията фигурират термопомпени бойлери, които са нашият отговор на директивите на Европейския съюз за ефективно използване на енергията и драстично намаляване на вредните емисии, характерни при ползването на горива като въглища, газ, дърва и дървесни продукти. Новите разработки са последно поколение бойлери от типа „въздух- вода“ с най- висок клас енергийна ефективност и са предназначени за подгряване на битова гореща вода. Предлаганите модели са с обем 200 и 260 литра и с възможност за свързване към фотоволтаични системи“, информираха за Инженер.bg от Tеси.