Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Волво Груп България избра термопомпата Viessmann Vitocal 300-G за сервиза си в Бургас

      

През 2017 г. в Бургас врати отваря новият сервизен център на Волво Груп България. Построена за рекордните 9 месеца, базата разполага с модерно оборудване, което дава възможност да се обслужват по шест камиона едновременно. Как обаче са гарантирани комфортните работни условия в сервиза? Отговор за Инженер.bg дадоха от българския офис на Viessmann – световен лидер в производството на системи за отопление.

 

Площта на сервиза е 1302 m2. Той е изграден върху терен от 8000 m2 на територията на Индустриален и логистичен парк – Бургас. Съоръжението е оборудвано с три проходни канала, четири колонни подемника и три стенда. „Инвестицията в сервизния център е близо 2 млн. лв., а капацитетът му – 3040 обслужени камиона годишно. Концерн като Volvo изисква внимание не само към машинното и инструменталното оборудване, но и към всички останали детайли в сградата и базата“, посочиха от Висман.


В отговор на високата „летва“ по отношение на работните условия и енергийната ефективност, в сервизния център е инсталирана едностепенна помпа солен разтвор-вода Vitocal 300-G тип BWC. „Тя е с отоплителна мощност 17 kW и завидния коефициент на преобразуване от 4.73, благодарение на което гарантира постигането на ниски експлоатационни разходи“, подчертаха от Висман.


В помпата са вградени три високоефективни циркулационни помпи – за първичния кръг (солен разтвор), за вторичния кръг (отопление) и за загряване на бойлера. Моделът тип BWC е оборудван и с предпазна група с вентил, манометър и обезвъздушител. Но освен отопление, системата осигурява и охлаждане с помощта на монтирания AC Box, който включва всички необходими хидравлични и електрически компоненти за отделен охладителен кръг. Функцията „активно охлаждане“ е с мощност 13 kW.Енергийната ефективност на термопомпата е висока целогодишно, благодарение на иновативна RCD система (Refrigerant Cycle Diagnostic). Тя следи перманентно хладилния кръг и свързвайки се с електронния експанзионен вентил, се грижи за високата ефективност във всеки един работен режим на уреда. А, освен това, моделът се отличава с ниски нива на шум и вибрации (≤ 42 dB(A)), осигурени от оптимизираната му конструкция.


„Термопомпите Vitocal 300-G работят с дигитално управление на Viessmann Vitotronic 200 от тип WO1C по външна температура, което е още едно предимство, тъй като то осигурява лесно обслужване с ясна текстова и графична индикация“, заявиха още от Висман.Повече информация за Висман ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ВисманViessmann, volvotrucks.bg

Още от Термопомпи