Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Сигурност и икономичност на термопомпени системи със зоновия вентил QCV Belimo


 
 
 
 

Ново от Belimo! Продуктовата серия вентили Belimo ZoneTight™ вече е разширена с нови вариации на зоновите вентили QCV. „Сега QCV се предлагат и с външна резба, като намират още по-широко приложение и се отличават с по-висока ефективност на работа“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Белимо България, която предлага на българския пазар техника и технически решения на водещия швейцарски производител на средства за автоматизация на отоплителни, климатични и вентилационни системи Belimo Automation.Вентилите QCV се предлагат с номинални диаметри DN 15 и DN 20, като са налични в две разновидности – двупътни регулиращи вентили с ръчно настройваеми стойности на kv и трипътни превключващи сферични вентили. Изпълнителните механизми на вентилите на Belimo са със захранване 24 V и 230 V, отварянето-затварянето е в 3 позиции, а управлението им може да е аналогово 0/2-10 V, както и през MP-Bus®.


„Вентилите от серията са подходящи за вентилаторни радиатори, подово отопление, вентилаторни конвектори, котли, зонови нагреватели и охладители, охладителни тавани и греди, както и термопомпи. Продуктите са отлично решение и за монтиране в приложения, при които пространството е ограничено“, коментираха още от българската компания.


Какво отличава QCV вентилите?


Предложенията на швейцарския производител са с компактна конструкция, монтирането им се осъществява лесно и не изисква използването на специални инструменти. Ето кои са други техни отличителни предимства:


 - Устойчиви са на замърсявания, а сферичният им самопочистващ дизайн ги предпазва от блокиране;

 - Притежават електрическа аварийна функция и IP40 защита;

 - Изпълнителният им механизъм автоматично се адаптира към определената kv стойност;

 - Предлагат се с кабел или на клеморед.


Преимуществата на вентилите се допълват и от намаления енергиен разход в работен режим и по време на престой, както и с тяхното бързодействие – 75 s, 35 s, 15 s/90°. Освен това газоплътното затваряне при регулиране увеличава ефективността им на работа, като не позволява допускането на загуби“, допълниха от Белимо България.


Вижте видеото по-долу, за да научите повече за характеристиките и приложенията на зоновите вентили QCV.

 

Повече информация за Белимо България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материалБелимо България, Belimo


Още от Термопомпи