Новини

 • Инж. Влашки от ТУ-София ще разкрива и най-малките тайни на термопомпените системи

  Инж. Влашки от ТУ-София ще разкрива и най-малките тайни на термопомпените системи

  Термопомпените системи са един от най-ефективните начини за оползотворяване на възобновяеми и нископотенциални източници на енергия. В контекста на нарастващото в световен мащаб потребление на енергия и глобалните климатични промени, тенденциите сочат към все по-широко използване на термопомпите в бита и индустрията. Ето защо Инженер.bg се обърна за експертен коментар по темата към инж. Светослав Влашки, част от екипа на Технически университет – София.

 • Как новите термопомпи Samsung Eco Heating System се грижат за околната среда?

  Как новите термопомпи Samsung Eco Heating System се грижат за околната среда?

  При създаването на новите технологии се поставя въпросът за влиянието, което те оказват върху околната среда вследствие от работата им. В контекста на измененията в климата, световният лидер в производството на ОВК решения Samsung представи иновативната си система за отопление и битово горещо водоснабдяване Samsung Eco Heating System, която, освен че осигурява комфортни условия у дома, се грижи и за околната среда, разказаха пред Инженер.bg от Samsung Electronics Air Conditioning Europe.

 • Cofloor на Oventrop дава възможност за прилагане на щадящи околната среда енергийни източници, каквито са термопомпите

  Cofloor на Oventrop дава възможност за прилагане на щадящи околната среда енергийни източници, каквито са термопомпите

  Националният център за сценични изкуства в Пекин, Китай, е архитектурно бижу, което само по себе си е произведение на изкуството. Сградата представлява стъклен дворец с елипсовидна форма, издигащ се сред изкуствено езеро, и е блестящо творение на съвременния модернизъм. В нея се помещават опера, театър и концертна зала, в които за поддържането на приятна температура на въздуха е отговорна система за повърхностно отопление и охлаждане Cofloor, производство на един от лидерите в разработването на ОВК продукти и системи – немската компания Oventrop.

 • Отопление, охлаждане и гореща вода в едно компактно устройство – термопомпа LG Therma V

  Отопление, охлаждане и гореща вода в едно компактно устройство – термопомпа LG Therma V

  „Удовлетворяването на нуждите на клиентите и получаването на тяхното доверие е задължително условие за създаване на устойчиви бизнес партньорства. Има много индустрии, включително ОВК, в които доставчиците на услуги се грижат за разнообразни като изисквания клиенти. Компанията LG представя на пазара нови въздухоохлаждаеми термопомпени системи LG Therma V, които са високоефективни, лесни за експлоатация и се отличават с технически параметри.

 • Комбинация от фасадна система и термопомпа за максимална енергийна ефективност на кулата Kristall в Мюнстер

  Комбинация от фасадна система и термопомпа за максимална енергийна ефективност на кулата Kristall в Мюнстер

  Немската застрахователна компания LVM предлага широк спектър от услуги и ежегодно бележи ръст в пазарния си дял, което води до необходимостта от създаването на нови офисни работни места. Затова на мястото на старата постройка на фирмата е изградена нова сграда, имаща формата на кристал, откъдето идва и популярното й днес наименование. „Енергетичната концепция на новата сграда идейно се основава на основните елементи – огън, вода, земя и въздух.