Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Компактната технология TDM на Samsung комбинира термопомпените режими „въздух-вода“ и „въздух-въздух“

  Компактната технология TDM на Samsung комбинира термопомпените режими „въздух-вода“ и „въздух-въздух“

  И Вие ли искате оптимална климатизация на дома ви, която същевременно да е надеждна, енергийно ефективна и компактна? Е, технологичният лидер Samsung има предложение за Вас. „Термопомпата EHS TDM може да работи с вода и с въздух, които се затоплят или охлаждат от едно външно тяло. По този начин става възможно да се комбинират стенни климатици с радиатори или подово отопление, както и да се произвежда битова гореща вода (БГВ)“, коментираха за Инженер.bg от SEACE.

 • Осигурете точното количество вода за всички отоплителни и охлаждащи елементи в системата с вентили PIQCV от Belimo

  Осигурете точното количество вода за всички отоплителни и охлаждащи елементи в системата с вентили PIQCV от Belimo

  Ако вече сме осигурили енергийно ефективно отопление чрез термопомпа, какво още остава, за да гарантираме оптимален комфорт в нашия дом или офис? Разбира се, че зонов вентил, който да осигури максимална ефективност. Едно от възможните решения в случая са независимите от налягането бързи компактни вентили PIQCV от продуктовата серия ZoneTight™ на Belimo. Повече за специфичните продукти на утвърдения швейцарски производител, за Инженер.bg разказаха от Белимо България.

 • Интерметал: „С термопомпа LG Therma V split с вграден бойлер пестите място и се наслаждавате на комфорт у дома и в офиса“

  Интерметал: „С термопомпа LG Therma V split с вграден бойлер пестите място и се наслаждавате на комфорт у дома и в офиса“

  Искате да спестите място, като едновременно с това да разчитате на комфортно отопление и постоянно наличие на битова гореща вода? Българската фирма Интерметал, специализирана в предлагането на отоплителна и ВиК техника, има решение за Вас! „Представяме на вниманието на всички наши клиенти термопомпите LG Therma V split с вграден бойлер. Техният иновативен дизайн ги превръща в компактно и лесно за монтаж оборудване“, заявиха от Интерметал.

 • Инж. Влашки от ТУ-София ще разкрива и най-малките тайни на термопомпените системи

  Инж. Влашки от ТУ-София ще разкрива и най-малките тайни на термопомпените системи

  Термопомпените системи са един от най-ефективните начини за оползотворяване на възобновяеми и нископотенциални източници на енергия. В контекста на нарастващото в световен мащаб потребление на енергия и глобалните климатични промени, тенденциите сочат към все по-широко използване на термопомпите в бита и индустрията. Ето защо Инженер.bg се обърна за експертен коментар по темата към инж. Светослав Влашки, част от екипа на Технически университет – София.

 • Как новите термопомпи Samsung Eco Heating System се грижат за околната среда?

  Как новите термопомпи Samsung Eco Heating System се грижат за околната среда?

  При създаването на новите технологии се поставя въпросът за влиянието, което те оказват върху околната среда вследствие от работата им. В контекста на измененията в климата, световният лидер в производството на ОВК решения Samsung представи иновативната си система за отопление и битово горещо водоснабдяване Samsung Eco Heating System, която, освен че осигурява комфортни условия у дома, се грижи и за околната среда, разказаха пред Инженер.bg от Samsung Electronics Air Conditioning Europe.

 • Cofloor на Oventrop дава възможност за прилагане на щадящи околната среда енергийни източници, каквито са термопомпите

  Cofloor на Oventrop дава възможност за прилагане на щадящи околната среда енергийни източници, каквито са термопомпите

  Националният център за сценични изкуства в Пекин, Китай, е архитектурно бижу, което само по себе си е произведение на изкуството. Сградата представлява стъклен дворец с елипсовидна форма, издигащ се сред изкуствено езеро, и е блестящо творение на съвременния модернизъм. В нея се помещават опера, театър и концертна зала, в които за поддържането на приятна температура на въздуха е отговорна система за повърхностно отопление и охлаждане Cofloor, производство на един от лидерите в разработването на ОВК продукти и системи – немската компания Oventrop.

 • Отопление, охлаждане и гореща вода в едно компактно устройство – термопомпа LG Therma V

  Отопление, охлаждане и гореща вода в едно компактно устройство – термопомпа LG Therma V

  „Удовлетворяването на нуждите на клиентите и получаването на тяхното доверие е задължително условие за създаване на устойчиви бизнес партньорства. Има много индустрии, включително ОВК, в които доставчиците на услуги се грижат за разнообразни като изисквания клиенти. Компанията LG представя на пазара нови въздухоохлаждаеми термопомпени системи LG Therma V, които са високоефективни, лесни за експлоатация и се отличават с технически параметри.

 • Комбинация от фасадна система и термопомпа за максимална енергийна ефективност на кулата Kristall в Мюнстер

  Комбинация от фасадна система и термопомпа за максимална енергийна ефективност на кулата Kristall в Мюнстер

  Немската застрахователна компания LVM предлага широк спектър от услуги и ежегодно бележи ръст в пазарния си дял, което води до необходимостта от създаването на нови офисни работни места. Затова на мястото на старата постройка на фирмата е изградена нова сграда, имаща формата на кристал, откъдето идва и популярното й днес наименование. „Енергетичната концепция на новата сграда идейно се основава на основните елементи – огън, вода, земя и въздух.

Още от Термопомпи